O nasıl hesap abi. O vakit USD 30 olsa hiçbir ürüne zam gelmemesi, enflasyon yaratmamasi lazım artık. Tersten tutmussun kağıdı.
Printable View
Şimşek'in ilk yapması gerekenler..
- borsa vs kısmından %30 kar vergisi, gelişmiş ülkeler de yaygın olduğu için kripto çıktı..
- araba/ev satışlarından %18 kdv geçirmek de çok güzel olur..
- ssg giderleri de çok yüksek, oradan da maaş üzerinde ki kesinti kısmını artırmak gerekiyor..
Sana ilacı bile yasaklasalar kıvrana kıvrana ölürsün. Petrol filan girmiyorum.
İthalatı yasaklamak başka ithalatı caydırıcı hale getirmek başka.
İthalatı caydırıcı hale getirince apple rakipleri de etkilenir. Yarış aynı yarış iyi olan kazansın dersin mızmızlanır ise.
Mesela seçimden önce iptal edilen cep telefonlarına ithalat vergisi artmıştı bu her an geri gelebilir. En ucuz yeni telefon 10.000 TL olacak diyor bu iş ile ilgilenenler. En ucuz olan ha.
Ek vergiler olası kaosu daha da hızlandırır. Her şeyden önce kağıt üstündekileri denetlesin, o veya bu şekilde tahsil etsin.
Şimşek'ten çok büyük bir beklentim yok. Borçları yüzdürebilecek biri olduğu için onu tercih ettiler. Nasıl ikna oldu onu bilmiyoruz. Şimşeğin elinin altından o kadar milyar dolar para geçecek. Düşüncesi hoşuna gitmiş olabilir :)
Şimşeğin aksiyonları teknik açıdan borsanın hoşuna gitmeyecek şeyler olacaktır fakat borsada güven, öngörülebilirlik çok daha önemli kriterler hele bu bizim gibi sırf bu nedenlerden dolayı f/k sı yerlerde sürünen bir borsaysa. Kısa için yorum yapamam ama orta vadede olumlu fiyatlanacaktır diye düşünüyorum.
ek vergiler elbette gelecek çünkü bütçe açığı devasa boyutlara koşuyor...
TL elbette değer kaybedecek, yoksa yabancı sermaye enayi mi 1 senedir zorla aşırı değerlendirilmiş TL'ye gelsin... ha MŞ ha başkası, adam edeceği kara bakar, zarar edeceği yere niye para soksun...
faizler elbette artacak çünkü enflasyonun düşmesi için ekonominin soğutulması gerekir...
bunların sadece biri veya diğeri değil, hepsi yapılacak.. çünkü yapılmak zorunda... keyiflerinden değil...
YEREL SEÇİM'E KADAR dışarıdan Mehmet beye müdahale edilmez ise başarılı olacağını düşünüyorum.
https://i.hizliresim.com/6brd814.png
genel olarak orta uzun vade gecmişe bakarsam önümüzdeki dönemde banka endeksinin digerlerine gore daha ön olanda olacagini dusunuyorum (zaman-fiyat)... alttaki grafik eylul 2022 de baslayan bir duzeltme patternini işaret ediyor.. yeterince konsolide olunca gerekeni ve yakışanı yapacaktır diye düşünüyorum bu sebeple sabit yil sonu vadeli portfoyde bir buyuk bir kucuk banka taşıyorum.. altta grafikte mavi bir ucgen gozukmekte ama ucgenler genellikle analisti ters kose yapar dalganin biraz daha kendini açması gerekmekte..şahsen takip edecegim trend cizgisi t0-t0 (eğimi net değil dalganin ilerlemesi gerekiyor).. . kismet.. hayırlı pazarlar herkese ...
https://i.hizliresim.com/5ndui0g.jpg
Millet ittifakı gelseydi
Yine aynı şeyler yapılacaktı.
Biz borsacı lar için belirsizlik kalktı...
Hep yek geldi...
Bundan sonra asıl mücadelemiz pala
Pala nın oyununa gelmediğimiz sürece mutlu son bizim...
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
@zinedrimed... abi goldda ov uv peryotlu grafiklere bakiyorum bakiyotlrum pozitif olamıyorum tepe goruntusu var bence ... .. 1600 alti bence mumkun olasilik.. ama ciddi yaniliyorda olabilirim tabi... ne diyelim... xauusd bence bearistir... kismet..
Ugly short Squeeze Rally.
Modunda bir sert yükseliş ile
Donlarını ve beden yağlarını açlık ve sefalet ile eritebilecek 7800 puana kadar short batıran bir rally konuşuluyor
Bu ortamda short para kazanan adama DEHA DERİM ben UGLY SHORT SEVER RALLY gelebilir dikkat dikkat !!!
Ekonomide rasyonel zemine dönecekmişiz.
Atamızın Yurtta sulh cihanda sulh ilkesine sıkı sıkı bağlı olacakmışız.
İçişleri bakanımızın referansı hukuk ve insan hakları olacakmış.
Ben beğendim açıklamaları.
İnşallah hayırlısı olur.
Ekonomi falan neyse de balkon konuşmasından beri sık sık Atatürk referans gösteriliyor bazen fotosu bazen bir sözü bana esas umut veren de budur.
Endekisten de yükseliş bekliyorum yarın.
Deniz ali hocam görünürde yabancılar yok Pozisyonda olmayan ecnebi dostlar birden sldırır mı ?
yoksa yerli kurumlardan yeteri kadar pozisyonları var mıdır?
https://i.hizliresim.com/n7mr2ui.png
Ayrıca bir yerde okudum: "Rasyonel zeminde" doların üzerindeki baskı kaldırılır, eder değeri olan 24-25 tl zeminine oturur.
Faizler yüksek kalır ve borsa yükselemez.
Ayrıca borsadaki saçma kamu alımları da tamamen kesilecektir . denilmiş
4-5 senede bir aynı teraneler.
Olan şeye demokrasi demek bile zor geliyor, bu kadar yutturmaca karalama vs.ye dayalı bir yapıya.
Her seferinde de bir şeyler olacak sanılıyor. Sonra olmuyor, daha kötü oluyor, o yüzden diğer seçime doğru "artık bu sefer iktidar değişir" oluyor. Sonra yine değişmiyor, psikolojik çöküş, sonra sivil muhalefetin ağzına bir parmak bal Atatürklü laikli bişiler, yeni kabine açıklaması filan. Sanki işler yoluna girebilirmiş gibi bir havalar.
Endeks yükselir, dolar düşer ayrı ... kısa vade. Bir iki sene sonra bakmak lazım.
İTÜ’de maden mühendisliği fakültesinde ders alan arkadaşlardan aldığım doneler
1 trilyon dolar üstü linyit
10 trilyon dolar üstü granit mermer traverten doğal taş
Çimento üretiminde kullanılan hammaddeler
10 trilyon dolar
Her sene 15 milyar dolarlık çimento üretiliyor %100 kireçtaşı kil agrega ve kum yerli beton yerli altındır beğenseniz de beğenmeseniz de öyle bu
Altın Demir cevheri krom bor ve linyit değerli elementler ve uranyum toryum ilave bakır ve alüminyum rezervleri
500 milyar dolar
Su kaynakları Fırat Dicle ve yağmurlar damlama sulama ve ilave
Atıl duran güneş be rüzgar enerjisi yıklık enerji potansiyeli senelik 50 milyar dolar
100 senelik değeri 5 trilyon dolar
Atıl duran yeraltı kaynaklarımıza ilaveler de yapılır
30 trilyon dolara keşfedilmemiş gaz ve petrol varlıklarımızı şehirlerimizi havamızı diğer insani beri gücümüzü eklenmedim. Ayrıca katma değerli üretim modeliyle 300 trilyon dolarlık ülke olduğumuzu
500 milyar dolar altı ülke borcunun sinek ısırığı olduğunu ifade ederim
Bu şahsi fikrimdir
Rte yerinde olsam 3 trilyon dolarlık granit mermer yatağı işletmeye açıcaz yerli enerji yerli kimya yerli ilaç sektörü yerli oto ve gıda endüstrisi geliştirilecek ithalatı kesin agresif kısacağız açıklamaları yaparım
Yabancı bizim 10 trilyon dolarlık mermerimizin granitimizim doğal taşımızın farkında bu sebeble bile borsaya gelirler size komik gelmesin bu gerçekler arkadaşlar
Sitanbulinin taşı toprağı altın diyorlar.
Doğru orantı olunca TR nin elmas olması normal..
Önce menfaat sonra tefarruat
Önce İsa nın son yemeği
Sonra Çarmıha gerilme
Her haneye ya da şahsa kayıtlı 3. Arabadan ve daireden sonra %25 varlık vergisini daya bak nasıl düzeliyor piyasa.
Araba ve emlak stokçularına karşı iyi bir fikir olabilir.Varlık vergisi.Bakalım Şimsek kasayı nasıl dolduracak.
Bu söylediğine bende taraftarım ..
Bizzat yakın zamanda şahit oldum daha öncekinide kendisi anlattı
vergisini bir şekilde ödemiyor nasıl olsa ödeyen enayiler var ya bir kaç seneye bir hükümette varlık barışı adı altında bir af getiriyor adam daha önceki ödeyeceğinden hem daha az ödüyor hem de faizmiş paranın değer kaybından sonra mislisiyle karlı çıkıyor bu değişmeli
herkes TR ekonomisini ve ekonomiyi yönetenlerin davranışlarını o kadar özümsemiş ki ek vergiler dışında kaynak yaratma fikri yok. bence gayet haklılar. yok çünkü. malzeme bu.
sonuçta elvangilin lütfüynen şimşekgilin memmet hiç bakanlık neyim yapmadılar. bir de onları deneyek bakalım.
hiçbir şey daha iyiye gitmeyecek. herkes kendini kurtarmaya baksın. TR 1 yıla kadar iflas etmezse o bile başarıdır.
Aracın vergisini ödemeyip satarken alıcıya ödetmek de seçenek. :)
Trafik ceza ödeten bile var. Sen bilirsin kardeş diyip kenara çekiliyor.
Vatandaşla esnafla uğraşan
Vatandaşın esnafın cebine el atan iflah olmaz bu ülkede..
Örnek chp dir.
Dışardan ucuz dövüz bulsun
Gölge etmesin
Vatandaşın eli kolu uzundur..
Babasını soyar
Yine ayakta kalır
Mehmet Şimşek ile Nurettin Nebati’nin geçmişlerine dair ortak özelliği varmış.
Tahmin edebilen var mı?
Makina mühendisleri analizlerde daha başarılı. Mesela bilgisayar mühendisliğinde her şey mümkün ama reel hayatta fiziksel sınırlamalar var.
Örnek olarak liman, demiryolu, vagon, TIR, gümrük kapısı vs kapasitesi sınırlı. Bayramlarda TIR'cılar köyüne gidince ihracat yavaşlıyormuş ilk defa duydum.
Bir konteyner mal ortalama 10-15 bin dolar deniyordu, bir büyük konteynerde 20 ton yük için ortalama yük 20 bin dolar olsun. TIR ile gönderilebilecek malların sadece sınır kapılarında fiziksel sınırı var. Mesela 365*20*10000 = yıllık 73 milyar dolar belki kabaca TIR yolu ile ihracat sınırı olabilir. Avrupaya zaten bir çok ülkede permi sınırı var.
Kg başına daha pahalı ürün üretmek gerekiyor. Kg 1 dolar altında ürünlerin ihracatından kalkınmak zor gibime geliyor. Sebze, meyve, süt, unlu ürünler vs genelde kg başına 1-2 dolar ürünler. Bunun dışında hububat, kömür, demir, cam, çimento, seramik vs bir çok ürün ton başına 1000 dolar altı ve genelde limanlar ile ihracat ithalat oluyor.
Bunun dışında alıcıların da belirli ürünler için bir alım kapasitesi var. Bugün çok büyük ölçüde altın bulunsun altın fiyatları önemli ölçüde gerileyebilir.
Konut ve otomobil iç ekonomide önemli bir harcama alanı, ekonomi durmasın diye sürekli o alanlar teşvik ediliyor, her yer beton deniyordu deprem bahane oldu komple tekrar ele alınacak gibi.
A101'de dün 2,5 litre Cocacola 29 TL iken bugün 35 TL olmuş.
kemal sunalın yedi bela hüsnü diye efsane bir absürd komedisi var. orda bir replik var.
-- ben öğleden sonra adam dövmeye çıkıyorum. dayak yiyecek çok insan var şehirde.
https://youtu.be/gPbAredRRqw?t=3095
puhhaha :)
yarın hiç işlem yapmamak lazım. kaçan göçen bir şey yok.
Ülkeye 13 milyon mülteci girmiş iken Ümit Özdağ hariç hepsinin canı cehenneme.
Yok şu iyiymiş yok bu iyiymiş.
CPH2269 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Borsada beklenti bitti mi olacak veya devam mı?
Kısa da bir düzeltme olsada bence yukarı yön için ortam daha müsait.
Kısa pozisyon alacaklar için ( kendim cuma kaldıraçlıları verip sadece ana iki kağıtla kaldım) şöyle bir risk olur mu diye düşünüyorum?
Bahsedilen kişi MB başkanı olarak atanırsa kesinlikle yine bir beklenti doğuracak ve özellikle bankalarda bir hareket yaratacaktır. Dolayısıyla pat diye 3-4% alınabilir yine bir sabah.
Bir diğer husus faiz artırımı ; bu noktada umarım artırım öncesi bankaların elimde zorla almak durumunda bırakılan kağıtlar için bir çözüm ile beraber bu artış olur. Geçmişte olduğu gibi takas olabilir veya başka çözümler üretilebilir. Netice de almak zorunda bırakıldılar. Eğer bu durum gerçekleşirse bankalar için müthiş bir katalizör olur diye düşünüyorum.
Muhalif veya taraftar farketmez kabul etmek gerekir ki olabilecek senaryolar içinde en iyisi oldu.
İnşallah uygulamada da olumlu olur. Artık güzel şeyler duyalım.
Maliye bakanlığı vergi borcu olanlar için banka daki parayı daha önce bloke ettiği yada haciz ettiği görüldü. O konuda çok caydırıcı uygulamalar geçmişte oldu
Hindistan'da 4 şeritli hatta 3 tren çarpışmış 293 ölü ve çok sayıda yaralı varmış, gerçekten zor bir durum.
%5 artı açılış %7 artı kapanış ihtimali çok yüksek. Viop short açanların sayısına bağlı.
Fakir bir köylünün bir ineği varmış çok sever üzerine çok titrermiş. Bir gün inek hastalanmış veterinerler çare bulamamış. Adam Allah'a dua etmiş. Allah'ım ineğim iyileşirse 15 gün oruç tutacağım demiş. Ertesi gün bir bakar inek iyileşmiş. Adam Allah'a verdiği sözü tutmuş orucunu tutmuş 15 gün. Ama 16. Gün inek ölmüş. Köylü çok kızgın Allah'ım beni kandırdığını zannetme tuttuğum orucu Ramazan dan düşerim ölen ineği de kurbana sayarım demiş.
Abi onu bizim bakkala sordum.
En ince ayrıntısına kadar anlattı.
Bu marka dış güçlerin şirketiymiş.
Reisi zor durumda bırakmak için zam yaptırmış.
O sırada bakkal sürekli etiket değiştiriyordu.
Ama ben ikna oldum.