3. Çeyrek gönderileri 2.ceyrekten %10 civarı fazla.3.ceyrek IFC taksidi yoksa 800 milyon,taksit var ise 675 milyon bekliyorum.Artı%5,eksi%5 hata payım olabilir.(Benim defterime göre )YTD
Printable View
3. Çeyrek gönderileri 2.ceyrekten %10 civarı fazla.3.ceyrek IFC taksidi yoksa 800 milyon,taksit var ise 675 milyon bekliyorum.Artı%5,eksi%5 hata payım olabilir.(Benim defterime göre )YTD
Bu taksit ilk 6 ayda ödenmiş olması gerek emiyor muydu?
Bilgilendirme için teşekkürler.
değerli forumdaşım , bizdeki kayıtlara göre de üçünçü çeyrek satışları birinci ve ikinci çeyrek satışalrına göre fazla, ama neredeyse yüzde 20 daha fazla.
daha önemlisi IFC taksit ödemeleri bilançonun gelir gider kaleminde yer almaz. Yani net kar üzerinde etkisi yoktur. Kasadan çıkar, yani 800 m kar gelecekse ve 230 m borç ödenecekse 570 m na düşmez yine 800 m olarak kalır..
her taksidin 25 m luk faiz ödemesi net kar rakamına etki eder zaten bu da vergi ödemesi üzerinden mahsuplaşmaya gider.
Öte taraftan yukarıda attığım tabloda 2024 e ait ödeme görülmüyoır yani ödenmş olarak algıladım. bunu şirket dipnotları söylüyor.
ancak 800 üzerinde kar geleceği konusunda sizinle hemfikirim..
Her şey yalan tek gerçek şirket sırrı:)Son 3 ayda yüzde 20 düşen borsada 1.2 milyon yatırımcı borsadan çıkmış tek çıkmayan Egeendeki garibanlar galiba:kahkah:
https://i.hizliresim.com/4gev7uf.jpg
3. Çeyrek bilanço beklentim ve sonuçları ...
Dip NoT: HAtalı bir veri görürseniz haber verin düzeltirim .
Buralar dip oldu spek ver bana uyar !..
Titrettin beni titrettin !..
Fiyatımız çok pahalıymış, Yersen !..
Fordçular 850den 955e geldi:)Egeen de hala pozisyon peşinde
Mıstafa Bey Ekim ayı olmuş var mı bir gelişme?Ne alemde yatırımlar?Bir de bu sermaye ne hal olacak?
16 Ekim 2020yi hatırlayan var mı ya da 17 yıldır beklenen bfrenin bedelsizinin 29.09.2023 tarihini?Biste bir güzel haber lazım!Kayıtlı sermaye vardı yalnız onlarda kayıtlı sermaye olmayıp açıklayan aklımda pkent var!(Beyin Jimnastiği yapayım dedim iyice gitti kafa:))
CVK maden % 3000'in üzerinde bedelsiz açıkladı ama tık yok, tam tersi aşağıya gidiyor. Gerçi orada patron satışı var ama sanki bedelsizlerin eski havası, etkisi kalmadı gibi..
Bu ortamda bedelsiz vermesi mantıklı mı? Piyasa berbat. Bedelsiz etkisi zayıf olur düşüncesindeyim.
Patron 14 binden satarken fiyatın bu seviyelere düşeceği kendini hissettirse de, elin sata gitmemesi psikolojik olarak incelenmeli.
Bu iyimserlik midir
Vurdumduymazlık mıdır
Gerçekleri sümen altı etme midir
Nedir.
Borsada heleki bu ülkenin bu dönemdeki borsasında (2012 aralıktan itibaren türk borsası değişti,2018 2019 dan itibaren ikinci bir defa daha değişime uğradı) çok ama çoooooook seçici olmak lazım,bence.
En önemlisi hisse seçerken güvenilir şeffaf büyüme odaklı dürüst bir patron,heryıl büyüyerek gelişerek ilerleyen hikayesi bitmeyen şirket,ve konjonktüre uyumlu sektörler.
Veya sahipli hissede olmak.
Yine naçizane birkaç şey karaladım,sizler yine kendi bildiğinizi uygulayın enazından gendim ettim gendim buldum dersiiiz.:ok:
Hikaye ise egeende aradık.
Yeni fabrika
Bedelsiz
İhracatçı şirketlerin değerlenmesi
Fakat bu hikayede bir kurt olduğunu unuttuk. Kırmızı başlıklı patron 14 binlerde ip ucu bıraktı aslında ama hikaye güzeldi gerçekten.
Ben aldıkça düşüyor,akıl sır ermiyor bizim EGEEN e.Yaşlandığından olmasın ,bastonu eksik galiba.Devrekli ortağımız varsa lütfen bi el atarmısınız.Bilançolarda bir değişiklik olmaz ise çok daha sürünür .Bakın Elite Organik EM ye rağmen süper bilanço açıkladı savaş falan dinlemedi 26 lardan 41 i gösterdiler kağıda son bir ayda %28 kazandırdı.
Allah belasını versin daha önce de yazdım iki tane boşluk kaldı 9070 ve 8869 başka yok bende..Üzgünum.
Daha önce de dediğim gibi önce bofa dünde meksa mal dağıttı ky cıya...
toparlanma bayağı uzun sürer hayal kurmaya gerek yok...
son üç ayda ak yatdan 13 bin lot çıkış oldu.
Bunun 5 bini üç gün önce iş yat'a tahta dışı virman şeklinde gerçekleşti.
iş yat takasında 11 bin lotluk artış oldu.
doçe den son üç ayda 4 bin lot çıkış oldu.
dünkü meksa satışı çok büyük olasılıkla doçe adına yapıldı. Doçeden düşer..
meksda yıllardır 20 bin lot sabit burdan eksilme olmaz..
doçede 6 bin lot kalmış oldu.
tahtayı asıl sulandıran MB dır..
Faizler yüksek ve çekici Medya savaş çığırtganlığı yapıyor. Hafta sonu Savaş varmışşşş.
Bu Hafta sonu ortadoğu karışır diye satan kol kesen var !..
Bas bas paraları Bayraktar !..
Bu baskı devam ettikçe Egeen düşer bu durumda alırım dedim mi alırım !..
Devamlı olumsuz yorum yazan bir arkadaş vardı, nickini hatırlamıyorum,
onun yorumunu çok merak ediyorum.
Bu başlığı şu anda 30 kişi okumaktadır. (7 üye ve 23 ziyaretçi)
alidimitri, aloneman42, bendosto, doctrine, emre1310, Ganalı, okan1962
Bu da cevabı :)
Benamı dediniz hocam.:notr:
https://i.hizliresim.com/ixyejzj.jpg
Babatolien hocam sağolasın, bir başka arkadaş daha vardı onu kastetmiştim,
Sizin bu üstteki yorumunuzu unutmadım aklımda hatta ben de 9600 çivarı gelir gelmez bilemem alım için uygun yerler diye yazmıştım,
Ben kasım aralık gibi endekste hafiften toparlanma olacağını 2025 mayıs haziran temmuz gibi 14000/15000 leri göreceğimizi, konya ve egeenin de endekse paralel hareket edeceklerini düşünüyorum.
Eğer savaş konusunda olumsuz gelişmeler olursa çok daha aşağılar gelebilir.
Vallahi hocam bu israil sıkıntısı yılsonu rallisinin zamanını etkileyebilir gibime geliyor.
Ama bedelsiz furyasının çok az kalan yüksek bedelsiz verebilecek şirketlere yeni zirveler yaptıracakları kanaatindeyim,nedeni ise ülkede hikaye yok mecburen oyuncular gruplar para kazanmak için kendi hikayelerini kendileri yazacaklar.amma yalan dolanla amma şirketlerle iş birliği içinde.hepimizin halkında hayırlısı olsun.:ok:
Bakcez...