Yapay zeka bu konuda destek olabilir.
Printable View
Yapay zeka bu konuda destek olabilir.
tahminim 3 bin ton satýþý oldu 4. çeyrekte...bu ekstra bir artýþ pek saðlamaz..dubai yi alanlarýn çoðu diðer ülker çikolatalardan vazgeçerek almýþtýr..o nedenle bir yerde kar artarken öbür tarafta ciddi bir kýsmýný törpüler...çok ciddi bir katkýsý olacaðýný sanmýyorum
Neden Dubai alanlar diðer ürünlerden almaktan vaz geçsin anlayamadým bu durumu .
Þirket tabidot mu, bu . Her ürün ayrý bir , damak tadý .
Biraz zorlama bir görüþ olmuþ .
Saygýlar , muhabbetler.
KENT GIDA:
2024 yýlý 12 aylýk dönemde bir önceki yýlýn ayný dönemine nazaran, satýþlarýn maliyetinde %14 Hasýlatta ise %20 oranýnda
azalýþ meydana gelmiþtir.
**ciroda: kentte %20, OYLUM da %25 azalma.... 9 aylýklarda da bu deðerlere yakýndý...
**bunlarý iþ olsun, torba dolsun diye getirdim...genel geçer bilgi...
**ayrýca KENT te 4. çeyrekte FAVÖK eksi 198 milyon, net kar eksi 641 milyon olmuþ...
**12 aylýkta brüt kar marjý %17 den %11 e düþmüþ...
--4. çeyrekte ise brüt kar marjý % 4.7 ye düþmüþ, faaliyetlerden 442 milyon zarar yazmýþ...
**NOT, kent gýdanýn cirosunun çoðunluðu þekerleme ve sakýzdan geliyor...OYLUM da bisküvi ve az miktarda çikolatalý bisküviden geliyor...
Arkadaþlar yalan algý çabasýdýr... Ýtimat etmeyin..
Bahsi geçen þirketler ülker ile denk deðildir...
Bölük ölçek ekonomisi nedir bilmediði için anlamsi zor tabiki....
Þirket zaten hedeflerin hafif üzerinde kapatacaðýz diye açýklama yaptý...
Burada þirket hedefleri ciro ve favok üzerinden... Net karý etkileyen çok faktör olduðu için o konuda yorum yapmak zor... Onu bilemeyiz......
cevaplamak için önce bir soru olmasý lazým...var mý?
Var.... Ama anlamamýþ olman normal...sana göre yazmadim... Sana göre... Anlayacaðýn þekilde yazayim
Sn bölük, enf hesabý için ciro taþýma iþlemi nasýl yapilmaktadir... Formülü verir misiniz?
Verdiðiniz formüle uymayan þirketler var ise bölük olarak yalan bilgi vermiþ olursunuz. .
Eðer formülü veremsseniz yalan algý yarattýðýnýz ispatlanmýþ olacaktýr...
Her zaman dediðim gibi... Anlamadýysan sorabilirsin.... Sana daha detaylý açýklarýz...
**formÜl, benzer ÞÝrketler,
**YALAN DÝYROSAN, DOÐRU ORANI VER
--bÝlmÝyorsan, yalan dÝyemezsÝn...
---ben zaten formÜl vermedÝm...ÝddÝa da etmedÝm...baÞka ÞÝrketlerde oran bu dedÝm...Ülker de muhtemelen bu gelecek dedÝm...
--algi veren sensÝn...
--YALAN peþinde koþan biri, bunun yanlýþ olduðunu bildiði halde, görmemezlikten gelmezdi...ben 2023/12 aylýk demiþim...almýþ 2024 e hesap yapýyor...geçen yýlý enflasyona göre artýrmamýþ...kar %57.8 artacak diyor...
--sen de sýrtýný kaþýyorsun...ne oldu YALANSAVAR!!!
Ülker için beklenti açýklayan ikinci kurum Ak Yatýrým oldu. Kurum Ülker’in son çeyrekte 21.335.000.000 TL hasýlat elde edeceðini ve çeyreklik 2.134.000.000 TL net kar elde edeceðini tahmin etti. Aracý kurumun çeyreklik FAVÖK beklentisi 3.798.000.000 TL oldu.
--beni örnek vereceðine AK YATIRIM ýn 2 milyarýn üzerinde kar beklentisi var, neden ona göre hesap yapmamýþ ki?...
Ülker için beklenti açýklayan ilk kurum Ünlü & Co oldu. Kurum Ülker’in son çeyrekte 20.847.000.000 TL hasýlat elde edeceðini ve çeyreklik 1.015.000.000 TL net kar elde edeceðini tahmin etti. Aracý kurumun çeyreklik FAVÖK beklentisi 3.617.000.000 TL oldu.
**benim ne dediðim ortada, ÜLKER, nevi þahsýna mahsus açýklama yapabilir...daha önce de çok gördük...genel kabul görmüþ muhasebe ilkeleri dýþýna çýktýðýný
yanlýþý düzeltmiyorsan o yalan olur...
ülker yýl sonu beklentisini (hedefini) 80 milyar ciro %18.2 favök marjýna göre revizyon yapmýþ...14.56 milyar FAVÖK eder...bu da 4. çeyrek 4.5 milyar favök demektir.
ama, ünlü ve ak ýn cirolarý þirketin açýkladýðýna çok yakýn iken FAVÖK acayip sapmýþ...%20-25
bu arada, KENT gýda (ülker ile kýayaslanmaz, ben bilgi olsun diye veriyorum, ÜLKER in gücü ortaya çýksýn diye)..4. çeyrekte 200 milyon civarýnda eksi FAVÖK ü var..
**bilançoda hatalý gösterim, --düzletilmiyorsa-- hata, hileye döner...
**yanlýþ olan bir yazý(söz, sen ne dersen de) bilinçli düzeltilmiyorsa(yanlýþ olduðunu bildiði halde) bu yalan olur...yalan ý beðenmiyorsan adýný sen koy!!!
Doas beklenti üstü bilanço getirdi...
Alým gücü düþüyor millet çikolata alamýyor þeklinde burada yalan bilgi verenlere bir cevap niteliðinde oldu...
Yalan bilgi verdikleri ispatlanmýþ oldu....
Yani çikolata alamayacak kadar alým gücü düþen halk nasýl araba alacak ki?
2024 yýlýna iliþkin beklentilerimizi, satýn alma gücündeki
azalmalar ve temkinli tüketici tercihlerine yönelik yaklaþým
doðrultusunda revize ediyoruz
--ülker son yatýrýmcý sunumundan alýntýdýr....
--toplumun %1 ini (tuzu kurularý) kýyaslayabilirsin....ama cirosu 1/5 düþük olaný kýyaslayamazsýn....öyle mi?
Bist hisse piyasanýn da bankalar haricinde ,alýnabilecek orta vade yegane hisse Ülker dýr bana göre.
Bugün yabancý yatýrýmcý, sanayi hisselerini almaya baþlasa alýmlarýn baþýný Ülker çeker.
Rusya elkoymasa idi birinci sýraya Efesi koyardým.
Saygýlar, muhabbetler
Bistde manipülasyon yapan 17 kiþi gözaltýna alýnmýþ.
Nasýl anlamýþlar manipülasyon yaptýklarýný çok merak ettim.
Çok sattýnýz, bukadar satmak suç mu demiþler, yoksa çok aldýnýz suçlusunuz mu demiþler. 😀
https://i.hizliresim.com/ctatk8u.jpg
100 endeks anlýk >>> 9936
Endeksteki 264 puan yukarýsýný bakalým Ülker ne kadar bir oranlamayla fiyatlayacak?
Manipülasyon baþkalarýnýn duygu, düþünce ve davranýþlarýný çeþitli yöntemlerle ona hissettirmeden deðiþtirmeye çalýþmaktýr. Manipülasyon yapan kiþi kendi çýkarlarý ve istekleri doðrultusunda karþýsýndakini etkilemeye çalýþýr. Bencillik ve bireysellik duygularý ile yola çýkan, kendini haklý çýkarmaya çalýþan kiþinin olumsuz davranýþlarý iki tarafý da etkiler.
Manipülatif kiþiler farklý kiþi ya da grubu hedef alarak kendi çýkarlarý doðrultusunda yönlendirir. Etik olmayan yöntemlerle kiþininin ya da grubun deðiþimini amaçlar. Algý yönetimi ve manipülasyon bir arada olduðu bu durum psikolojik bir süreç olduðu kadar ayný zamanda hak ihlalidir.
https://www.unlumenkul.com/blog/bors...syon-ne-demek/
Bu nitelikleri taþýyanlar takibe alýnýyor,sonra enseleniyor.
**CCOLA
geçen yýlki ciro.......................taþýnan...
Hasýlat=101.042.378..............145.883.975...%44 .379 ile taþýnmýþ... fark eden bir þey yok...
ccola da ciro düþüþü yüzde 6 (%6) - boykota raðmen
Alým gücü düþüyor diye yýrtnanlar nerde?
bir açýklama yaparlar mý ki?
**yurt içi cirosu %8.1 düþmüþ... yurtdýþý ise %4
**yurtdýþý CÝRO %15-20 daha fazla...
**cola ve benzeri içecekler artýk temel tüketim maddesi sayýlýr; çoðunlukla yemekler ile birlikte tüketiliyor; özellikle AVM lerde bir nevi yemeðin yanýnda mecburen içiliyor (menü dolayisiyle)....
**atýþtýrmalýk ise keyfe keder....
**ben de yalan bulamazsýn...yalan söylemeye gerek yok, alým gücü düþmeyen, yüksek enflasyondan etkilenmeyen mutlu azýnlýk en fazla %10-15....
**kendin hissedersin düþtüðünü...
verilerler ile konuþuyoruz...
veriler ortada
ccola da senin tabirin ile "kayda deðer" bir düþme yok...
cclola yurtdýþý var ise ülker de de var.
toplam düþüþ yüzde 6
sen burda aylarca alým gücü düþüyor, ülkere etkisi olacak minvalinde yazýlar yazdýn...umduðun gibi gelmeyince de þaibe var imasýnda bulundun....
ama ccola da kayda deðer düþme yok...bir de boykota raðmen
yalan algý yaptýðýn ispatlanmýþ oldu
nüfusu ve turizmi artan bir ülkede %8.1 düþmüþ...aslýnda düþüþ daha fazla, çünkü biz resmi enflasyona göre hesaplýyoruz...gerçek enflasyon belki de 2 katý!!??
yýllardýr (son 15 yýlýn hepsine baktým) ortalama %30 olan satýþtan indirimlerin aniden %10 a düþmesinin, þeytanýn avukatýný iþkillendirmesi gayet normaldir...