Philip amca 5506 maliyetli 58 bin lot cuk almış devamını bekleriz....
Printable View
Philip amca 5506 maliyetli 58 bin lot cuk almış devamını bekleriz....
Muhtemelen Yakında bir araştırma raporu yayınlayıp hedef fiyat belirtecektir, ona hazırlık yapıyor olabilir en son geçen yıl 6,50 fiyat hedefi ile bir rapor yayınlamıştı. ondan başkada araştırma raporu yayınlayan başka aracı kurum yok. uzun zamandan beri hareketsiz olan bucim tahtasını Cuma günü biraz olsun hareketlendirdi, azda olsa bir para girişi var umarım önümüzdeki hafta devamı gelir.
''Yatırım tavsiyesi değildir.''
2018 TEMETTÜ VERECEK ŞİRKETLER
Borsa istanbul'da 12 aylık bilançoların açıklanmasından sonra şirketlerden temettü haberleri gelmeye başladı.
Temettü borsa yatırımcısı açısından büyük önem taşıyor.
Özellikle uzu vadeli yatırımcılar şirket seçiminde temettü verimi ve büyümesi yüksek şirket hisselerine yöneliyorlar.
Bu sebeple temettü verimi yüksek hisse senetlerinde sert dalgalanmalar meydana gelmiyor.
Borsa İstanbul'da özellikle çimento ,gayrimenkul ve holdinglere bağlı şirktlerin temettü verimleri ön plana çıkıyor.
12 aylık bilançolarını açıklayan şirketlerden gelen temettü açıklamalarına ve temettü verimlerine yer verelim.
Şirket Temettü verimi Tarihi
AKGRT % 8.9 16 Mar 2018
TATGD % 3.6 20 Mar 2018
TTRAK % 7.2 21 Mar 2018
OTKAR % 2.4 21 Mar 2018
AKBNK % 3.8 28 Mar 2018
HDFGS % 0.6 20 Nis 2018
GARAN % 3.5 24 Nis 2018
TCELL % 1.2 18 Haz 2018
EMKEL % 0.7 21 Haz 2018
BUCIM % 3.3 27 Haz 2018
CEMTS % 1.3 28 Ağu 2018
TCELL % 1.2 17 Eyl 2018
TCELL % 1.2 17 Ara 2018
http://borsaajans.com/Haber/2018-tem...ri-ve-oranlari
tarman amca, yıllardır iyi tuttun bizi bu fiyatlarda
Bugünün kahramanıda Oyak 49 bin kusur net alışta finansmanda peşinden koşuyor
YTF İsmail Tarmanın bağlantılı olduğu bir hesapsın.BTCIM de de başka diğer çimentolarda da sürekli işlemlerin var.YTF den sana tüm hesapları okuyan vatandaş her kimsen umrumda değil istersen G.M ol azıcık kalıbınızın adamı olun.Bulaştığınız 1 tane tahtada da antin kuntin işler olmasın.Hayır benim umrumda değil bana zaten yediremezsinizde.Harbiden yatırımcı olana bu işleri bu kadar detay olarak bilmeyenlere yazık.Yıllarca beklemiş insanlar size 5,6 a mal teslim etmek zorunda değil.Kurmuşsunuz bir ortaoyunu herkese yedirdiğinizi mi sanıyorsunuz?Böyle iş yapmak fiiii tarihinde kaldı.Diğer hisseler eksi olurken 3-5 tik yukarı yapıyorsunuz ki halinize şükredin malı bize teslim edin niyetine.
şu tasaruf ettiginiz fırınlar vardı ya...patronu ,YKÜ ,spek ve avanilerini fırına doldurup eritmeli ve burdanda tasaruf saglamalı ...
bir hissedar ortak olarak iyi bir öneri..:kahkah:
topunuzun a..b.v ******** ve karektersiz vampirler..:byr:
sevinebileceğimiz bir haber:
http://www.borsagundem.com/yazarlar/...yazisi/1279219
Sanıyorsunuz ki işkembeden sallıyorum ey İ.T ve ekibi.Burada açığa çıkma korkusuna başka tarafa adamlarını göndermeye devam et.Bak şimdi bende ne yazıyorum bunları çok iyi oku.
Devletin Güzide Kurumlarından birinde zamanında sana çalışan birinin yeğeni benim arkadaşım.Bu kişinin ve yakın akrabalarının yurtiçinde sermaye piyasalarında hesap açması ve işlem yapması yasak.Ama ne tesadüftir ki bu kişinin Yurtdışındaki hesaplarındaki varlıklarının, servetinin haddi hesabı yok.O yüzden kendini çok zeki ve akıllıyım sanma.O ancak gerçekleri bilmeyenlere...Şimdi burada zaten yapamazsın foyan ortaya çıkar.Diğer topiclerde elinden geleni ardına koyma...Saygılarımla.
İ.T hertürlü vampirlik beklenir diger eli oldugu hisselerdeki gibi...birgün tepetaklak gider bir beton duvara vururda oda kurtulur BUCIM de ondan kurtulur...:vk:
yada kesteldeki fab dönerken virajı alamayıp tepetaklak mesala..:kahkah:
yatırımcı düşmanı şahsiyetsiz..
Ayrıca dün Habertürk ve Bloomberght ye ceza gelmeli.Seans içi flash flash sallamasyon haberleri yap.Ondan sonra seans bitince muhabire bağlan netleştiremediğimiz diye kıvır.O zaman netleştirdiğinde haber yapsaydın.Bırak edilen zararları haybeye yaratılan al-sattan elde edilen komisyonların kime + yazdığı çok net.
3 Kuruş repo için hesabınızdaki malı ödünç olarak kullandırmayın aracı kurumunuzdan arandığınızda.Buna izin verdiğinizde neye hizmet ettiğinden bile haberi olmayanlar var.Bırakın kurum malı bulamasın açığa düşsün.Herhangi bir periyotta 2. kez olursa ciddi yaptırımları var.
Zaman su gibi akıp geçiyor ama bizim bucim yerinde saymaya devam ediyor, yanılmıyorsam yarın Çemtaş'a Rodanın ikinci taksit ödemesini yapacaklar. :wave:
lan bir bilici kadar bile olamadın ********..
adamlar sermayesinin %33 kadar kar açıklıyor hisse 3ayda 1.22 den 2.10 gidiyor halada yolu var..
bucım sermayesinin %65 kadar kar açıklıyor hisse 3 ayda 5.55 den hala yerinde sayıyor..abv spek ve patron ..
birbirinden farklı iki hisse fakat kısyaslanamaz..
Bursa Çimento bayileri bir araya geldi
Bursa Çimento Fabrikası Bayileri 2017 yılını değerlendirmek ve 2018 yılı hedeflerini belirlemek için geçtiğimiz günlerde bir araya geldi. Hilton Otel'de düzenlenen toplantıya; Bursa Merkez ve İlçeleri ile Yalova, Kütahya ve Bandırma'dan yüze yakın bayi katıldı.
Toplantıda 2017 yılı Türkiye ve dünya ekonomisine ilişkin makroekonomik göstergeler ile Türkiye çimento sektöründeki yaşanan gelişmelerin yanında inşaat ve konut sektörünün gidişatı hakkında sunum yapıldı. Sektörün 2018 yılı ile ilgili plan ve beklentilerinin bayiler ile paylaşıldığı toplantı karşılıklı diyalogların olduğu samimi bir ortamda gerçekleşti.
Bursa Çimento Fabrikası üst düzey yöneticilerinin de hazır bulunduğu toplantıda konuşma yapan Genel Müdür Osman Nemli, Bursa'nın lokasyonu ve yeni bağlantı yolları ile cazibe merkezi olduğunu belirterek, 2018 yılından umutlu olduklarını söyledi.
Bayilere eşit şartlarda oluşmuş pazarda Bursa Çimentolu olmanın avantajını kullanmalarını ifade eden Nemli "İnşaat sektörü için önümüzdeki 10 yılın iyi geçeceğine inanıyoruz" dedi.
Bursa Çimento'nun yeni yatırımıyla ilgili bayilere bilgi veren Nemli, "Kendi arazimizde mevcut yapılarımız içinde Avrupa'ya örnek olacak bir yenileşme gerçekleştireceğiz. Mesele, "yaptım oldu" meselesi değil, birlikte nasıl yaşarız meselesi. Projemiz buna hizmet ediyor. Yatırım kararlılığımızda en ufak bir değişiklik yok. Yenileşme süreci ile daha çevreci bir tesise dönüşeceğiz ve beraber uzun yıllar çalışacağız" diye konuştu.
1969 yılında 185 bin 115 tonluk satış ile ticari faaliyetlerine başlayan Bursa Çimento, gerek yurtiçindeki bayi ve müşterilerine ve gerekse yurtdışındaki müşterilerine yaptığı satışlar bazında Ekim 2017 itibariyle 50 milyonuncu tona ulaştı. İlk ihracatını 1970 yılında 27 bin 955 ton olarak gerçekleştiren şirket, 2017 yılı sonu itibariyle 50,4 milyon tonluk satışının 44,5 milyon tonunu yurtiçindeki bayi ve müşterilerine, 5,9 milyon tonunu da AB ülkeleri başta olmak üzere Afrika ve Rusya pazarına sunuyor.
Bursa Çimento bayileri bir araya geldi:one:
http://www.bursadabugun.com/haber/bu...di-927485.html
Amcalar son saniye yaptı artistiklerini:)))
alçak sürünme devam vakit erken daha zaman var mesajı..:)
Valla yaptı amca bu aksamda aynı hareketi ve bu hareketler silsilesi bir kıllık yapmazsa cekiç boğa formasyonunu çağrıştırıyor.......
sermayesi kadar kar açıkladığı günleri gördüğümüzde acaba kağıdı hangi fiyatta tutarlar sizce.
Sermayesi kadar kar açıklasada değişen birşey olmaz en fazla temettü 20-25 kuruş olur. Bucim'in hakkettiği değere ulaşması için İsmail Tarman'ın hisselerini satmasını beklemekten başka çaremiz yok, birikimlerimin son kuruşuna kadar bucim almaya devam:halay:
Sabancıdan surekli (bugunde dahil) cimento fabrikası arayışımız devam ediyor diye haberler çıkıyor........ hayırlısı allahtan
KAPASİTE ARTIŞI YATIRIMINA İLİŞKİN YÜRÜTMENİN DURDURULMASI KARARI HAKKINDA
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/662324
O yatırımın durması mümkün değil.Gecikir ama eninde sonunda yapılır.
Yönetim kurulu uyeliğine iki kişi talip olmuş birisi Cevdet erkanlı bey abimiz bir danışmanlık şirketi başkanı ve firmanın hizmetleri....
Kurumsal Kredi Hizmetleri
Proje Finansmanı
Kurumsal Kredilerin Yeniden Yapılandırılması
Sorunlu Kredilerin Alım-Satımı ve Donuk Aktiflerin Tasfiyesi
Kurumsal Finansman Danışmanlığı
Özelleştirme İşlemlerine Verilen Danışmanlık Hizmetleri
Finansal Yönetim, Organizasyon ve Operasyonel Stratejiler Danışmanlık Hizmetleri
Gayrimenkul Geliştirme Danışmanlığı
Son iki hizmeti veriyor olması ilginç........ ve yönetim kuruluna aday. Alın size kocaman bir ? İşareti......
Diğer adayımızda bu zat
.
Nalan Erkarakaş kimdir?
14 Kasım 2017, 14:59
NALAN ERKARAKAŞ
KOTEDER-BORSAYA KOTE ORTAKLIK YÖNETİCİLERİ DERNEĞİ - Yönetim Kurulu Başkanı
Nalan Erkarakaş, 1962 yılında Ankara'da doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler
Fakültesi İktisat Bölümü (1983)mezunu olan Nalan Erkarakaş, The Wharton School of the
University of Pennsylvania, Sermaye Piyasası Sertifika Programnı (1987-1988) tamamladı.
Nalan Erkarakaş, kariyer hayatı boyunca şu görevlerde bulundu;
Uzman, Sermaye Piyasası Kurulu (1983-1989)
Mali Koordinatör Yardımcısı, Çimentaş T.A.Ş. (1989-1991)
Banka Genel Müdür Yardımcılığı, Aracı Kurum, Portföy Yönetim Şirketi Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanlığı (1991-2002)
Sermaye Piyasaları Grup Başkanı, Ciner Grup (2002-2017)
Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkanı, Ciner Grup Şirketleri (medya, maden, enerji, havacılık sektörleri) (2002-2017)
Yönetim Kurulu Başkanı, Ciner Grubu Park Elektrik Üretim Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. (2002-Temmuz 2017)
Erkarakaş, KOTEDER-Borsaya Kote Ortaklık Yöneticileri Derneği (Ekim 2013- devam)
yönetim kurulu başkanlığı yapıyor
Mesleki faaliyetler ve üyelikler:
TÜGİAD-Türkiye Genç İşadamları Derneği.
TKYD-Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği.
BAKYD-Borsa Aracı Kurum Yöneticileri Derneği.
TOBB Sermaye Piyasaları Meclisi.
Sosyal faaliyetler ve üyelikler:
Mülkiyeliler Birliği.
KORUNCUK-Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi.
Yayınlar:
Çeşitli gazete ve dergilerde makaleler, köşe yazıları, sermaye Piyasası Kurulu tarafından yayınlanmış araştırma raporları.
Ödüller:
Yılın Yöneticisi Ödülü, Genç Yönetici İşadamları, 1997.
Yılın Başarılı İş Kadını Ödülü, Dünya Gazetesi, 2000.
Ablamız ciner grubunda calısmıs ve ilginçtir ciner madencilikle pek alakalı ve liman işleriylede iç içe hadi buyrun burdan yakın bucim neden rodanın çoğunluk hissesini aldı ustunede bu adamlar yönetime bağımsız aday? 15 senelik tenceredeki yemek acaba piştide servisemi hazırlanıyor?
yavaş yavaş çekiçler baltalar belirlenmeye başlayacak gibi..
Bu başlığı şu anda 3 kişi okumaktadır. (3 üye ve 0 ziyaretçi)
sulzer, beşiktAŞK, Kurtuluş48
ne kadar kalmışız toplasak herhalde 20 kişi olmaz..:kahkah:
Yapı krediden Akbank’a taşımaları ahanda beyler tek kalem mal burda var diğerleri zaten başka hesapta mesajımıydı ....... getirin parayı götürün malımı diyorlar......... helede tarman dedenin böyle parlatıp mal satma muhabbetleri zaten bilinen gercekken.......
İsmail Tarman'ın çimentocu olduğu ve yıllarca bu sektörde yatırım yaptığı bir gerçek:)
Baştaş Çimento : Çıraklık dönemi Fransızlara sattı
Çimenteş : Kalfalık dönemi İtalyanlara sattı
Bucim : Ustalık dönemi : ? henüz ne yapacağı belli değil :hah: ustalık dönemi hissesi olduğu için altın vuruş peşinde, şahsen ben artık onunda bu uzun süreçten sıkıldığını ve artık bir şeyler yapma zamanın geldiğini düşünüyorum. Patron ya elindeki mevcut hisseleri satacak veya kalan hisseleri almak için saldıracak baştaş çimentoda olduğu gibi % 80'nini eline geçirdikten sonra asıl satışı o zaman gerçekleştirecek:kmk:
Arkadaşlar çok güzel düşünceler var.Var da bazı kanallar sanki eksik gibi.mesela siz ya da ben bu kadar beklenti içindeyken bu şirkette ortak pozisyonunda olanlar cahil mi ki ellerindeki malı vatandaşa 3 kuruşa teslim etsinler o da 30 kuruşa satsın diye.ya da el altında aslında diğer hisseleride aldı sadece görüntü.Yoksa bu resimde ben yerlerinde olsam elim armut toplamaz.Bir gariplik var bu işlerde.
adamlar ellerindeki malı teslim felan etmiyorki............. malı 20 bin lot satayım desen 5 kademe alttan verirsin almaya kalkan 5 kademe yukardan alırsın............ yani diyorlarki gidin burdan uzak durun........ hiç öyle amatör yatırımcıya mal kaptırıyor görüntüleri yok bir kac alan kucuk yatırımcıda zaten yukardan almış bezmiş çıkan diğer küçüklerden alıyor malı............ aslında kömür fiyatları dünyada manyaklasmasaydı cimentolarda bir canlanma görulurdu ama ben yurdısındaki cimento şirketlerine bakıyorum ordada işler burdaki gibi fiyatlarda bir cesetlik mevcut............. ama bu iş dolar endeksinin çıkması ile kömr fiyatlarının düşmesi ama arada doların tr de belirli bir sure yatay kalması bu esnada kıs sartlarının da inşaat işlerine yardımcı olması ile bir nefes alma sureci yaşanabilir............. ustune kanal İstanbul .........ustune nükleer santral............. ustune suriyede belirli bir bölgede istirarın sağlanmasına müteakip o bölgede yapılaşmanın çimentoya talebi artırması ......... ustune avrupanın canlanmaya başlıyor olması ile satışların artma beklentisi.......... bizi cimentolarda birazcık daha iyimser yapıyor........... ustune bide genel mudurun değişmesi......... ustune yönetim kuruluna getirilmek istenen kişilerin geçmişine bakınca.................. yani her seyi ust uste koyunca sanki seker un yağ hepsi var bir tek helvayı yapacak usta ve gerekn zaman kalıyor gibi............. bekleyelim göreceğiz
saat 10.50 5 kademe alta kadar 3621 5 kademe uste kadar 5046 lot var 1 saatteki işlem hacmi 2 bin lot hadi gel de oyuna gir. uzakta durun diyorlar................. zamanı gelince düğmeye basar amcalar
Ben tahtadaki lotlardan bahsetmiyorum.bu sesi soluğu çıkmayan ortaklardan bahsediyorum.Hadi İ.T nin derdi belli.İ.t ye ellerindeki malı 3 kuruşa mı teslim edecek diğerleri?
paraya ihtiyacı olan zaten sattı satmayan da zaten kenardan bakıyor................. o gecen günkü bucim bayilerinin toplantısındaki ağaların ne malı vardır kimbilir.......... off the record zaten onlara beklentiler söylenmiştir........... yada daha buyuk ağalar gelişmelerden haberdardır............ aslına bakarsanız adamlar bişeyde gizlemiyor yeni fabrika yapılacak deniliyor................ muhtemelen roda ödemeleri bitince sözüm ona itiraz edilen davalarıda sonuçlarıda açıklanır. nakit dengesi sağlanmış ve ödemeler bitmiş olacağı için yeni yatırıma sorunsuzcaaaaa devam edilir. o zaman da kaz gelecek yerden kimse tavuğu esirgemez ondan sonra al sana bir konya cimento hareketi diye dusunuyorum