Dolarda heyecan yok...
Yeni heyecan Galatasaray...:)
Printable View
Dolarda heyecan yok...
Yeni heyecan Galatasaray...:)
TR 2 yıllık tahvil faizine bakıyoruz
11.74
Fonlamaya bakıyoruz
11.95
Şimdi neden o 0.25 son artırım yapıldı anlaşıldı..
12 tahvil faizinin üstü yok çünkü , çok bomba bişiler olmadıkça..
Bu durumda doların hali..
https://i.hizliresim.com/VMJXLy.gif
BES fonlarının (50 milyar TL) ve işsizlik fonunun (120 milyar TL) alımları olmasa görürüm ben o %12 yi.
Faizler suni assagida.ufe 15 Tüfe 9.6.tufe ileriki aylarda kopabilır.hizlica yukarı gidebilir.(cek)
ÜFE öncü gösterge, maliyet enflasyonu yüksek, ÜFE'nin TÜFE'den oldukça yüksek olması üretim maliyet artışlarının tüketiciye henüz yansıtılamadığını gösterir. Talebin canlanması halinde üretici üzerinde kalan maliyet artışını nıhai tüketiciye yansıtacaktır. Malum Eylül'den itibaren talep canlanmaya başlar.
Konu dışı paylaşımlar için umarım forum muhtarı kızmaz.:evil:
Son iki yılın ÜFE ve TÜFE oranlarını aşağıdaki linkten görebilir ve gelecek ay ÜFE'nin yıllıkta %11,50'ye ani bir düşüş gösteremeyeceğini anlayabilirsiniz.
https://www.kpmgvergi.com/PratikBilg...-Oranlari.aspx
2017 yılın son ayında ve 2018 in ilk aylarında , döviz kurunun sıçramaması şartıyla, baz etkisi temelinde, enflasyonun düşmesi bekleniyor.
2017 itibariyle TÜFE yi % 10 üzerinde bekleyen nerdeyse yok.
Gelecek sene ortalarına doğru TÜFEnin % 6,5- %7 civarına oturacağı hatta kimi ekonomistlere göre, gıda fiyatlarında anormal bir yükseliş olmazsa, daha da aşağı gelebileceği söyleniyor...
Döviz kurları ve borsa baş döndürücü hareketler sergiliyor.
Viop endeks vadelide tedbirsiz boğaları doğramış olmalılar.
Dolarda hala hareket yok ufak kıpırdamalar sayılmazsa ama borsa coşmaya başladı, bir aşağı bir yukarı kafası kopuk tavuk gibi dolanıyor. Zirvelerde bu hareketler tehlikelidir dengeyi kaybederse aşağısı uçurum. Bu sefer başlar hedef 150 binciler düzeltme kaçta biter tahminlerine.
Dolar ise buralarda oyalandıkça 3.50 sağlamlaşıyor, buranın altı gerçekten de çok beklenmedik olur, hükümet de istemiyor altını zaten.
Ocağın altı ısıtılıyor bakalım tencere hangi olayla dolacak:)
Dolar bu halde dahi gidemiyorsa ne zaman gidecek
ABD Başkanı Donald Trump'ın, ulusal güvenlik gerekçesiyle çelik ithalatına vergi getirmeye hazırlandığı bildiriliyor
ABD Başkanı Donald Trump’ın, konunun incelenmesinde yaşanan gecikmelere ve aşırı kapasitenin azaltılması için çok taraflı görüşmeler yapılmamış olmasına rağmen, ulusal güvenlik gerekçesiyle çelik ithalatına vergi getirmeye hazırlandığı bildiriliyor.
BİST'te VİOP'ta acaip bir türbülans ve silkeme durumları var...
Silkeleye silkeleye, küçük oyuncuyu canından bezdire bezdire, korkutup ürküterek çıktığı yokuştan, gene aynı taktikle ve belki de daha hızlı bir şekilde, deyim yerinde ise paldır küldür aşağıya iniyor.
Beni o kadar bezdirdiler ki inanmayacaksınız, 136.000 den (evvelki gün sabah) (bu böyle devam edecek diye korkarak) kısa kontratlarımı zararla kapattım.
20 kontrat kısamı kapatmasaydım 3 seansta 12.000 lira karım olacaktı...
Üzülmemek elde değil.
Bu arada üstadı azam muazzamın kısa kontrat tavsiye ettiği noktadan hala 3000 puan uzağız...:)
Çıkan para nereye gidiyor peki USD tepkisiz ?
Dolar les bir para olmus
Wc kagidindan farksiz
Tepki bile yapamiyor
vop topiginde yazıyor ama kendi açtığı topikte yazamiyo. çünkü ipliği pazara çıkarıldı. yüzü kalmadı. başka topiklerde arada kaynarım düşüncesiyle mi nedir, oralarda yaziyo. fakat degismezzz . takipteyim oliverrrr. milleti terse yönlendirme çabaları görürsem başında biterim. :)))
Çizgi çizenler dolar 3.44 e sert iniş hazırlığında olduğunu görüyor düşünüyor.
Ama
İnmiycek.
Dolar çeşmesinin başındaki zatın huyu böyledir.
İki ihtimalide getirir.
3.44 e inmesi muntazam şekilde ayarlandı.
Haydi benden de bi dal çay.
Komik..biraz düşünürek(araştırarak) yazsanız iyi olur..
https://www.dunya.com/kose-yazisi/od...z-diyor/377676Alıntı:
................
Yılın ilk yarısı için:
-Doğrudan yatırımlar ve krediler azalırken sıcak parada ciddi bir artış var. Sıcak para girişi yüzde 48.5 ve 6.6 milyar dolar artarak 20.27 milyar dolara çıkmış. Artışta baş rolü 7.16 milyar dolar ile tahvil- bono yatırımları oynuyor.
-Yani yabancı yatırımcıların gözünde Türkiye diğer alanlarda cazibe kaybederken, cazibesinin arttığı tek alan yüksek faiz olmuş.
-Buna rağmen cari açığı finanse etmek için döviz rezervlerinden 2.4 milyar dolar harcandığı dikkate alınırsa, ekonominin sıcak paranın iştahını kesmeye tahammülü hiç yok.
Net wc kagidi
Boyle cilgin volatilite de bile ne oluyor yahu diyemiyor.
Koskoca abd dolari o ihtisamli fed dolari bistte mal yedirme araci olmus.
3.53 de tutunma savasi veriyor. Gunluk 7-8 puan dalgalanmalarda bile
Kardesim ben hayatta dolar tutmadim, tutmam.
Burada tepki ceken, senin yazimlarin, dolarla ilgili ipe sapa gelmez yorumlarin.
Bilgiye filan dayanmiyor, militanlik yapiyorsun.
Anladigim herkesi geren de bu.
Yoksa bu sacmaliklarinla kimseyi etkileyemiyecegini sen de biliyorsun.
Millet birikimini koruma derdinde, senin bu yazdiklarin bu arkadaslara kufur gibi geliyor.
Dolari asiri sisirdiler..fed de fed. 10 yillik faiz. Yellen ivir zivir.
Bu safsatalara kanmayin dolar bitik dedik.
Tepki verdiniz :)
3.53 den bende aldim. Tepki bekliyorum. Gelmeli.
Bu volatilite de dolar kurus artmadi
Oldukca kotu.
Hala daha dusmeye calisiyor. Ya sabir.
Neden artmiyor.
1. Fed zirvaligi doyuma ulaştı
2. Dolar yakın vade de ciddi other long poz var. Pasta alirsak bakalim.
3. Tr de bence %80 uzeri herkes dolara dondu.
4. 3.64 -3.75 tepkisi gelmeli...vade kapandıktan sonra gelirse tr piyasasinin ne kdr les oldugunu bir daha gosterir.
5. Ve son. Dolar bunlara hicbir zaman bakmazdi.
Satın kurtulun...
Bizi de kurtarın derim...:)
Vob da gorulmemis volatilite var iki gundur.
Milletin midesi bulandı dalgalanmadan.
Hayra alamet degil.
Dolar bu durumda dusuyor. Ilginç
en sevdiğim aşık olduğum anlar.
Leblebi yazıları.
çayın yanına.
Altın pozisyonlarını uzun vadeli arttırmakta fayda var. İş moka sarabilir global anlamda. ALTIN a daha sıkı sarılın. Denize düşen kime sarılır?
Bistte dediğim gibi pazartesi çıkarttılar yukarı tepki olarak. Sonra ver ver bir ona bir ona.
EURUSD 1.15 e değecek bence. Zorlamalar var ama değecek gibi görüyorum. Sonrasına sonra bakarız.
USDTRY de yatayda bacaktan asılma var, teknik şu an için çalışmıyor. Gizli el olduğu zaman teknik çalışmaz. Küçük yatırımcı dolar pozisyonunu biraz azaltınca dolar da beklediğim 3.62 tepkisini verecektir, biraz nazlanıyor şu anda.
Dünya borsaları yükseliyor ..ama bizimki acayip volatil..birşeyler oluyor ama anlayamadım .bir tahmini olan var mı?
MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
https://resmim.net/f/dBrRuU.jpg
pandoranın kutusu açıldı.
*
sadece geniş kitleler durumu algılayamıyor.
*
onlar müşteri oldukları için kutudan kaçanlar sessiz karanlıkta ilerliyorlar.