400 milyon dolarlık uçak aldı reisin ne haber. Kendi parasıyla da değil bizim parayla üstelik. Bu da çok kötü bir durum değil mi bu kriz ortamında.
Fakirleştik ama itibardan tasarruf yapmayız zihniyetiyle kurtuluşumuz çok yakın.
Printable View
Türkiye ETF %5.40
Yabancılar geçen hafta 133 milyon dolarlık DİBS satmışlar 4,5 milyon dolarlık Hisse senedi almışlar...
YABANCILAR geçen haftaya kadar hala SICAK PARA sokmadılar ülkeye...
Bu hafta ve gelecek hafta önemli...
Bir tartışma yaşanmıştı
5 ve 10 yıllık tahviller Yabancı girişi açısından doğru gösterge olmayabilir demiştim...
5 ve 10 yıllıklardaki 3 puanlık düşüşün yabancılarla alakası olmadığını öğrenmiş olduk...
Özellik le gösterge tahvili yakından izlemeye devam çünkü Yabancı girişi olmadan dolarda kalıcı bir rahatlama öngörmüyorum..
Gösterge de ve/veya 2 yıllık da kütür kütür düşme göremedik bugün
Yanılıyormuyum?
saygılar/başarılar
https://resmim.net/f/eK5CuQ.png
enflasyonun yuzde 45 oldugu bır ulkede bu faiz oranı ile hafta sonu tatilinde ıyı bir dinlenme ile yön yukarı devam edecektir.
Şunu hep unutuyoruz...
Hengame içinde kafamız karışıyor unutuyoruz...
Doların fiyatını belirleyen diğer pek çok şey gibi "ARZ-TALEP" dir...
Yabancılar (sıcak) para sokmadıklarına göre ARZ da bir artış yok
Peki talep de bir değişiklik var mı?
Cari açığınız oldu sürece dolara doğal talep hep var olacak...
Bugünkü merkez bankası kararı ile Türkün-Türk den talep ettiği dolar da bir azalma olmuş olabilir/(olmuştur???)
Havuzun içindeki su bir yerden bir yere taşınmıştır...
Ama yabancıların TR Piyasalarına DOLAR ARZ etmedikleri sürece dolardaki düşüşlerin saman alevi gibi olacağını düşünüyorum...
O yüzden diyorum:Gösterge tahvili yakından takip etmeliyiz...
Çünkü yabancılar bir ülkeye genelde Tahvil ve bir miktar da hisse senedi ile SICAK PARA sokuyorlar...
saygılar/başarılar