Hep ne kadar düşeceği konuşuluyor.
Biraz da hayal kuralım :cool:
Sizce, proje sonuna kadar görebileceği tepe rakam ne olabilir? (serbest atış olmasın, makul ve mantıklı öngörüler lütfen)
Printable View
Hep ne kadar düşeceği konuşuluyor.
Biraz da hayal kuralım :cool:
Sizce, proje sonuna kadar görebileceği tepe rakam ne olabilir? (serbest atış olmasın, makul ve mantıklı öngörüler lütfen)
Doğmamış cocuğa, don biçilmez......
https://invst.ly/43ma7
YTD...
Geçen ayın 14-15 inde toplamda 2 milyon tl işlem hacmi olduğunda fiyat 3 tl kadar artmıştı.(Devlet fonları alıyormuş,tekrarı olabilir). git gide işlem hacmi düşüyor. satanlar sattı. alanlar aldı. azar azar almaya devam ediliyor. toki aracılığı ile ilerleyen süreçte reklam tanıtım destek ve alımlar gelirse fiyat çok hızlı yükselir. söyle söylenebilir. 10 milyon tl alım olsun fiyat rahat 50tl.yi yakalar. onun için alım talebi gerekli. benim akrabalarım projeye yakın oturuyorlar kayaşehir'de. toki'den ev aldılar. evleri şuan 2+1 103m2, piyasa fiyatı 350bin tl.imiş. park mavera 2 evlerini biliyorlar. ve çok beğeniyorlar. kendi evlerinden çok üstün olduğunu söylüyorlar. mavera3 ise daha da iyi olacağına göre, ve şuana kadar bu projede sertifika dışından satılan 4 dairenin ortalama m2 fiyatı5024tl olduğuna göre. ekonomik siyasi ve ve jeopolitik risk olmazsa bitiminde sertifikayı bilmem ama m2fiyatı rahat 7000tl.yi yakalar. şahsi düşüncem. sonuçta piyasa oluşacak. sabırla bekleyeceğiz.
m2 fiyati olarak benimde 6.3-6.5 bin arasi bir beklentim var.belli bir sureden sonra yapan firma devreye girer bence,ofiste pahali sattigi evleri burdan ucuza toplar,tekrar pahali satar. bolge yakini yatirimlar ve evin sunduklari incelendiginde, 7bin de olabilir 3 yil sonra.ytd.
Selamlar;
beklentin bu ise,ya çok naif bir beklenti,ya ben yanlış bakıyorum, yada hiç projeyi incelememişsin,anlamadım,umarım beklentin çıkmaz,7000 olan beklentin çıkar bir nebze daha iyi :oleyo: , halka arzdan alanlara kayıovski oluvermiş, kötü çok kötü,ben dahil alanların hepsine geçmiş olsun şimdiden, zaten halka arz ettikleri fiyatlar senin beklentin olan fiyatlar, asli edinim'leri inceledinmi? mesela net 93,40mkare daire için gereken sertifika adedi,13720 adet. 1 metrekare için 146 adet. 146x42,50(arz fiyatı)= 6205tl senin beklentinde 6300-6500. üstüne 3 yıllık beklemeyi koy(faiz veya kira kaybı)= kol böreği yapar.
eğer genel beklenti bu ise, atlamamız gerekir derim. toplu alım kesinlikle almayın parça parça alın. Yatırım tavsiyesi değildir.
yanlışım var ise düzeltin, sertikadaşlar :)
Saygılar
Sayın Bilge;
teşekkür ederim, sizde detaycısınız galiba. Benim daha çok merak ettiğim konu, foruma takılanlardan acaba yüzde kaçı ev almak istiyor, yüzde kaçı sadece fiyat artışından fayda sağlamak istiyor, ve aramızda hiç sertfika adedine ulaşan varmı, evini seçtimi? belki bu sorular için çok erken ama belki vardır.
Önce ben paylaşayım, hala tam kararımı veremedim, ilk başlarda ev amaçlı idi şu an kararsızım, sertifika adedine ulaşınca almak istermiyim bilmiyorum. ama projeye inanıyorum. paylaşımda bulunacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Sayın bilge, bu arada johny brovo'yu çok izlemişliğim vardır.
saygılarımla
Arkadaşlar sakıncası yoksa, rakamlardan hiç zarar geldiğini görmedim, bu sebeple kendi istatistiğimizi şimdiden oluşturabiliriz.
ev almak isteyenler 1 yazsın
trade amaçlı 2
kararsız 3
ne dersiniz? cevaplar için şimdiden teşekkürler
saygılarımla
Ben ev almak istiyorum.1