Boğa trendi devam ediyor 122.750 desteğimiz.
Printable View
Boğa trendi devam ediyor 122.750 desteğimiz.
M20 grafik 10:40 barını pozitif bekliyorum.
Destek tutmadı, aşağıya kırılarak ayı piyasasına girildi. Dibi bulunca tekrar aynı açı ile yukarıya sürerler.
Türkiye dünyanın en yüksek faizini veriyor, döviz baskılanıyor ve bu ortamda para Türkiye'ye giriyor.
Aralık ayında %8 olan faiz bu yıl ilk çeyrekte 4 puan %50 oranında arttı. Borsa da bu durumda %50 oranında artar.
Çünkü faizden kazanan dönüp borsaya gireceğinden borsa o faizcileri kazançları oranında yükselerek karşılar. Ya da bunu dener, bunun için çalışır.
Saat 13:00 H2 barı pozitif bekliyorum.
Saat 12:00 M20 barını pozitif bekliyorum.
Bugün öğlen çıkmıştım, biraz geç döndüm ve keyfim de yoktu. Maalesef paylaşımda bulunamadım; kusuruma bakmayın, lütfen.
Her ne kadar çok teferruatlı değerlendirmeye ihtiyacımız var desem de bizler insanız ve bir kapasitemiz var.
Bir saat sonra ne olur olayına fazla takılmayacağım, bu şekil paylaşım yapmayacağım. Bu faydalı olabilir, ama zor bir çalışma oluyor.
Olay kaotik, kesin bir şey söylemek zor, ne falcıyım, ne de bazı olağanüstü yeteneklerim var, bir insanım sadece. Sadece bu böyle olabilir, belki; diyebilirim.
Hele, yarın böyle olacak demek yaratıcının işine karışmak olur. Yarını ben planlamıyorum. Eskiler, sabah ola hayrola derlerdi.
Ancak bir şekilde bu işi yürütmek lazım, trading mantığı ile önce bir hareketin başladığı yeri görmek (bu gayet kolay), zaten başlamış oluyor.
Sonra hareketin sona erdiği yere kadar bilinçli bir takip ile,
a. O hareketin üzerinde oturmak
b. Sonunu tespit etmeye çalışmak (naçizane).
İşte bütün mesele bu. Herkes bunu yapmaya çalışmıyor mu?
Her yiğidin bir yoğurt yeme şekli vardır.
Görülme ihtimali olan seviyeleri yazalım.
İlk seviyeyi yazıyorum, 122.000.
Dün boğa trendi devam ederken kapamıştık, bugün bu trend devam ediyor.
Ayı trendine dönüldüğünde beklentim 122.350 seviyesine dönülmesidir. 122.000 de olabilir.