Neden temettü ödeyen sanayi şirketlerine ortak olmalıyız
Alıntı:
Originally Posted by
şef
müsaadenle düzelteyim, 30bin 2017 deki kazançların 2018 de vergisi için, 2018 deki temettü kazançları için 34bin (yarısı) olabilir, çok emin de değilim. bu sene yani 2019 da elde edeceğimiz temettü geliri toplamı 80bini geçerse, (yarısı 40bin) seneye vergi dairesine bildirmek gerekiyor. ismi bende kalsın, kimileri 80 bin tl yi geçmemek için gerektiğinde hisse satar.
Evet 2019 da 40 oldu ancak 2020 de beyan edilecek. Ben aile portföyü kavramıyla hareket ediyorum, ben, eşim ve vakti gelince oğlum. Vergi şahsa kesilir yani gelir vergisi kişisel olarak beyan ediliyor. Bu nedenle dağılım yapıyoruz. 80k gelir ciddi bir rakam değil beyanda sadece menkul iradı da yok, diğer gelirleriniz de bunun içinde değerlendiriliyor.
Benim asıl anlamadığım sn.şef vergi neden asıl konu burada. Maaşlı çalışan herkes gvk a göre vergisi otomatik kesilirken burada vergi sanki game changer gibi görüyor. Asıl konu yatırım felsefesi, yatırım bilinci ve tasarruf olmalı.
Hani Bes ödemesi yaptıgınızda bunu gider gösteriyorsunuz, aynı şekilde aldığımız aspirini de temettünün stopajıyla ödeyebilirsiniz. Önce alalım sonrasını tartışırız.
Mali müşavire danışmadım ancak Brit in şirket yaklaşımı da değerlendirilebilir ancak hisse satmak bana cazip gelmiyor, sağlık eğitim ve bilimum giderleri mahsuplaşmak daha mantıklı ama belirttiğiniz gibi bu yönde bir temayül var.
Katkınız için teşekkürler
Sent from my iPhone using Tapatalk