Kap gelmiş ne olduğunu bilen varmı
Printable View
Kap gelmiş ne olduğunu bilen varmı
Neden kimseden yorum yok Monrol işinden bir haber varmı
Sarıyer Belediyesi askıdaki imar planları altında şuyulandırma cetvelleri var. İlaç şirketine ait paylar da gösterilmiş. Bütün parseller için kesinti oranı %44 olarak gösterilmiş. Hisse metrekareler de gösterilmiş. Açıklama notu olmadığı için toplam inşaat metrekare alanını brütte ve nette hesaplayamadım.
Bu yıl Eczacıbaşı topluluğu için sessiz ve büyük olasılıkla gelişim kaydedilmeyen bir yıl olarak geçti. Ne bir haber ne bir teber! Geçtiğimiz yılın sonunda açıklanan 5 yılda 2 milyar Euro yatırım hedefinin çok gerisinde kalındı. Yıl içinde bazı iştirakler ve maddi duran varlıklar satılmak istendi veya satıldı. Genel görünüm olarak yatırım yapmak yerine mali durumunu güçlendirmeyi hedefine almış bir holding görünümü çizdi. Bu sessizliğin sürmesi iyi değil. Holdingin neyi hedeflediği ve bundan sonra hangi işkollarında yoğunlaşacağı bilgisi önemli. Yıl sonu gelmişken dilerim bir değerlendirme yapsınlar!..
Bu seviyelerde biraz ağırlaşması normaldir. Dip seviyelere göre %20 den fazla değerlendi. Ayazağa'nın tapulandırma işlemi bu ay içine yetişmeyebilir. Proje değeri konusunda hala net bir bilgim yok Kaba tahminle ilaç payının 200 milyon doların biraz altında olduğunu ve gelirlerin 5 yıla kadar yayılacağını varsayıyorum. Ormanada'nın hatırlanacaktır, karlılık ve temettü konularında bir etkisi olmamıştı. Monrol konusuna gelince, hala bir açıklama gelmedi. Rekabet Kurulu umarım Stellantis örneğinde olduğu gibi aldığı kararı gözden geçirir, esasında henüz bir karar verebilmiş de değildir. Yeni yıla doğru yönetimden açıklamalar gelirse 2025 daha iyi fiyat seviyelerinden başlayabilir.
Bir hisse ucuz olabilir ben her zaman ucuz olanları aldım hiç biri ben satmadan yükselmedi