Aynı fikirdeyim.
Printable View
gayrimenkul, altın, dolar, bitcoin vs vs bunların hiç biri bana göre yatırım aracı falan değildir... bunların hiç birinin arkasında "üretim ve değer" yoktur... bu fikrime bir çok arkadaş katılmayacak ama burası forum ve ben sadece kendi görüşlerimi yazıyorum... yatırım, üretim yapan, dolayısıyla arkasında bir gerçek değer olan şirketlere yapılır... temettü de işin tuzu biberidir... ister abd borsası olsun, ister türk borsası, çok uzun vadede yön daima yukarıdır... yukarı olmak zorundadır...
Nzh %0,214+
pdd %0,169+
opb %0,279+
haklısın bunu ben de söylemiştim misal ekonomistlerin bile cahilce güvenli liman demekte ısrar ettiği ons altın 10 yılda kaybettirdi. aslında faize yatırılan para da ekonomiyi destekler. hatta türkiye gibi gelişmemiş ülkelerde çok uzun vadede faizle borsa endeksinin getirisi daima eşittir ister 10 ister 20 sene olarak hesapla, üstelik faizin stresi de yok. bazıları haram diyor ama adı üstünde bu sadece inanç, hayatın, bilimin, ekonominin gerçeği değil. gerçekte faizdeki o paradan iş kredisiyle iş insanları faydalanıyor, ihtiyaç kredisi olarak milyonlar faydalanıyor ve bu milyonların çoğunluğu faize karşı: ) dünyevi işlere inancı karıştırmanın felaketini ilk elden yaşıyoruz işte faiz indirimlerinin sonucu ortada. rte 2010 yılında demişti ölünce halkına faizmi yedirdin derse allaha ne cevap veririm diye, 10 sene sonra kafasına koyduğunu yapıyor.