*2023 bilançoları..
Printable View
Arkadaşlar bu hissenin dolar bazlı grafiği nasıl acaba ?? Bir de dolar bazında durumu görmek lazım...liman gelirleri dolar iledir arkadaşlar..
Üstadım dolar bazı grafik te sanki liman hiç yokmuş gibi 2008 seviyelerine yakındı bir ara bu son yükseliş öncesi iyice diplerde zaman içinde yolculuk gibi ve dolar enflasyon u da dikkate alırsak günlerdir konuştuğumuz bu eşi benzeri olmayan liman gerçek hayatta var ama borsada sanki böyle bir liman hiç yokmuş gibi bir değerleme zaten enflasyon ortada böyle her şeye zam gelmiş iken Eggub te dolar bazlı deflasyon grafiği böyle bir şey yok olağanüstü bir durum düşünsenize Çinliler vs diyoruz böyle bir liman elmas gibi parlıyor geleceği ortada daha da büyütecekler ve işte byd vs değerine değer katacak ama borsada böyle sanki böyle liman a sahip değilmişiz gibi adeta ilizyon limanı dolar bazı hiç yokmuş Sayan bir aklı tutulması ve yaklaşık bir sene önce 65 tl imiş son 1 senede her şeye zam geldi Eggub e ise indirim dolar bazı Eggub ün temsil ettiği hisse senedinin basıldığı kağıda bile gelen zamlar ne dolar bazı ne enflasyon fiyatlarda yok böyle bir iskonto gerçek hayatta mümkün değil biz daha geleceği fiyatlamamız gerekiyor iken 2008-2010 vs zaman sanki Eggub için durmuş hiç enflasyon yokmuş sıfır hatta eksi enflasyon varmış gibi fiyatlama
Liman hiç olmasa sadece gübre fabrikası
Olsa zaten bu fiyattan yaklaşık belki daha yukarda işlem görürdü son halka arzlara bakarsak gübre fabrikası olarak halka açılsa liman olmadan da bu piyasa değeri zaten şimdi öyle bir aklı tutulması var ki o hayran kaldığımız geleceği parlak büyüyen liman yok hani olması gereken serbest marjla açılsa limanı 1 günde fiyatlaması lazım market rafında etiketi 10-14 senedir aynı kalmış gibi etiketin güncellemesi için geleceği aylarca beklemeye gerek yok elimizde emsali ortada eşi benzeri olmayan bir liman var bunun için zaten var olanı sahip olduğumuz u fiyatlamak için beklemeye gerek yok olması gereken sahip olduğumuz varlığın piyasanın farkına varması ve gerçek değeri tabi sonra yeni iskele kapasite artışı byd vs bölgeye değer katan yatırımlar vs o da akabinde fiyatlanmalı bu hisse adeta unutulmuş gizli kalmış hayatın olağan akışında mümkünatı olmayan fizik kurallarına yani var olanı yok sayan ekonomi kuralarına dolar bazı enflasyon büyüme vs tüm bilimlere aykırı bir gizli kalmış keşfedilmeyi bekleyen bir elmas adeta
Biri twiterda paylaşmış..geçmişte 5 dolar zirvesi varmış...trend olarak da hedef 7.5 dolar görünüyordu o grafikte...teknikci bir arkadaş acaba adam akıllı dolar bazlı bir grafik paylaşabilir mi ?? Çok merak ettim...
Teknik grafik işlerse ???? Zirvemiz 165 TL...trend hedefi 247.5 TL olur...tabi dolar bazlı bu ..arsası sit alanı iken oluşmuş bir grafiğe göre...:). Bakalım piyasa TL bazlı grafiğe göre mi işleyecek ?? Yoksa dolar bazlı grafiğe göre mi?? Bekleyip göreceğiz...
Nedir bu hissenin... sorunu..veya karın ağrısı????
Bir arkadaş atmış dostum, üst kanala kadar yani 35 dolara kadar yolu var demiş
Bu günün kuruyla TL olarak 1155 gibi gibi bir rakam çıkıyor ortaya uzun vadede
Dolar bazlı mevcut fiyatından yaklaşık 20 kat kazançtan söz ediyor çizgileri
Vadesini söylemiş; aylık grafikler genelde 3 ile 5 yıl arasında tamamlanır demiş
https://x.com/ylmzll5/status/1813927...f6mGFGF8Cmn8XA
Temel olarak bende 2 yıl sonrası için 2 milyar dolar piyasa değeri bekliyorum
1 milyar dolar mevcut varlıkların anlık fiyatlaması için ortaya attığım bir rakamdır
Eğer öngörüm gerçekleşirse dolar bazlı 11 kat potansiyelden söz ediyoruz
Anlık piyasa değeri 188 milyon dolar. 2 yıl sonra olması gereken 2 milyar dolar
Petlim limanı, Kocaeli limanı, Alsancak limanı hepsi milyar dolar değerlerde
Patronda dediyse benim limanım Alsancak limanından daha değerli diye