teşekkürler....
https://cdn.yenicaggazetesi.com.tr/news/992084.jpg
Şirketimiz 21.06.2023 tarihinde 1.183.450.000 TL tutarında, 744 gün vadeli, %42,5 sabit faizli, 04.07.2025 itfa tarihli ve TRSENSA72518 ISIN kodlu tahvil ihracı gerçekleştirmiştir.”
Beleşe faizle borç almışlar.!!!:oleyo:
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyası.!!!
Sevgili mevduatçılar, politika faizi ile bankaların verdiği faiz arasında neredeyse 30-35 puan bir fark var, faiz artırımı yapıldığında banka faizleri bundan nasıl etkilenir beklentiniz nedir?
Benim buradan anladığım.Politika faizini saçma sapalak düşürürsen sonra enflasyon ile mücadele etmen çok ama çok zorlaşıyor.Çünkü enflasyonun birde psikolojik tarafı var.Fiyatlar bir kere artmaya başladı mı üretici/satıcı zam yapmadı mı kendini zararda hissediyor.Tüketici ise nasılsa daha da artacak psikolojisi ile ihtiyacından fazlasını yarışırcasına alınca üretici bu sefer yahu bunlar alıyor demek para bol bas zammı diyor.Bir tür kısır döngü ye gidiyor ekonomi.Politika faizi kredi faizleri ne olursa olsun böyle leş seviyelere asla ama asla düşürülmemeli.
Bu arada benim kişisel beklentim 20 25 falan faiz hayal.Max 15 yapacaklar.
Dövizi gerçek değerine getirmeden
Yapılacak her faiz artışı hiç bir işe yaramayacaktır..
Zaten gerçek enflasyon açıklanmıyor , birde eksi faiz veriyorsun.. patinaj yapar..
Şirketler batar ..işsizlik tavan olur...Faizlerde ani zıplama beklemiyorum..
Faiz artışı kayda değer olursa ve bankaların düşük faizli tahvillerden alacagi darbeyi göz önüne alarak tl oranı tutturma dalgasında esneklik saglarlarsa ddkkmye prim işi yarın bitebilir mi ne dersiniz?
Yarın bankaların zarar yazma günü...