Sayın baygeorge ege ile ilgili yazıyorsun ama sanırım sehven alarko grafiğini paylaşıyorsun ......
Printable View
https://i.hizliresim.com/p9mafg5.jpg
Enflasyon Çıkıyor. MB ile Enflasyon kontrol altına alınmaz bunun bir Maliye ayağı olmalı yani sıkı para politikası ne yazık ki o bizde yok. Hal böyle olunca durum kel . TUIK ve ENAG her ikiside kaynaklarını açıklasa göreceğiz ENAG ın doğrucu başı olduğunu.
Sakin ol şampiyon. Yoo basbaya patronun işi gücü yok da borsayla, hisseyle hisse fiyatı ile mi uğraşacak, onu ilgilendirnez bile hissenin fiyatı demiştin. Bu kağıt kazandırmadı mı demişim; tekrar oku anlak problemin yoksa bu kağıt tarih boyunca kötüydü hiç kazandırmadı diyen yok. Sen sürekli buranın altı yok, şura son fiyatı diye diye 500 milyon kere sallama göreceli dereceli, fallı mallı paylaşım yaptın ( hepsi fiyasko olmasına rağmen ) fikir beyanı yapan höstttdat oldun emme ben fikir beyanı yapmadım öyle mi ? Bak fikrimi kaç sefer söyledim ve tekrar yazıyorum belki anlarsın deyü. Kanada ile, her yerden y( alıyorum ) ile, papatya falı ile, Alarko grafiği ile, sürekli teknik traktör görüntüsü verme amaçlı sallamasyon grafiklerle bu iş olmaz. Bu iş sadece ortaklık veya bedelsizle olur ve ben de bunlar için bu kağıdı bekliyorum.. Kapişşş ???
Bazıları sürekli gecmise takılıp kalıyor. Egeen yok 2000'de soyle, 10 yılda soyle kar etti filan. Kimileri kovit baslangıcından itibaren hesaplıyor filan. Bu hesaplamalara göre cok hisse cıkartılır bisste. Bunlar yanlıs yönlendirmeler.
25 yıllık zaman dilimi zaten az degil. Ortalama yasamın ucte biri.
Ayrıca kac kisi 25 yıl hisseyi tutmustur. Su anda maliyeti 7-8 lira olan kac kisi var
Kovit donemi getirileri ise ozel bir donem. Sadece egeen ile sınırlamak dogru olmaz. Tuvalet kagıtlarının dahi inanılmaz getirileri oldu.
En onemlisi egeen gönderilerini yıl olarak geriye donuk incelerseniz karlılıgı da gorursunuz. Son uc yıla bakın durumu farkedersiniz.
Son bir not:Demirel'in bir sozu vardı bugunun camasırlarını dunku gunesle kurutamayız.Atalarımız ne demisti: Eski camlar bardak oldu
CPH2125 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
vizyon öngörü büyüme lazım alsaydı ditaşı alsaydı adam gibi bir şirket şimdiye adından bahsettirirdi!Bildiği işi yapıyor böyle,yıllardır yatırım da yatırım yok şu yok bu eee yatırım yapan brisayı da biliyoruz ki en iyi Mustafa Bayraktar bilir yönetim kurulundaydı!
Kusura bakmayın 14.6 Kat 2022 den bu güne yükselen EGEEN Grafiği .
SAygılar,
https://i.hizliresim.com/1gxkrf7.jpg
ACT Research'e göre, Sınıf 8 kamyon siparişleri Haziran ayında 16 yılın en düşük seviyesine gerileyerek toplam 9.400 adede düştü ve yıllık bazda %36'lık bir düşüşü temsil ediyor. Siparişlerdeki düşüş, Sınıf 8 kamyonlar için rekor seviyedeki envanterler, halka açık kiralık filoların 2025 1. çeyrek kârlarının düşük olması ve yeni Sınıf 8 kamyonlara uygulanacak tarifeler de dahil olmak üzere çeşitli mallara uygulanacak tarifelerle ilgili genel piyasa belirsizliğinden kaynaklandı. Fazla Sınıf 8 envanteri satılana veya yük talebinde önemli bir artış olana kadar siparişlerin yaz boyunca düşük kalması muhtemel. Orta görev tarafında, Sınıf 5-7 kamyonlar için siparişler Haziran 2025'te yıllık bazda %42 düşerek 11.900'e geriledi ve bu, pandemiden bu yana en düşük net sipariş toplamı oldu, diyor ACT araştırma.
Son raporumuzda belirttiğimiz gibi, geniş kapsamlı tarifeler kamyon fiyatlandırmasını ve satışlarını etkileyecek. Transport Topics'e göre Volvo Trucks North America ve Mack Trucks, ithal çelik ve alüminyuma uygulanan %25'lik tarifelerin ardından Mayıs ayından itibaren fiyat artışlarını duyurdu. İki OEM ayrıca, ek tarifelerden kaynaklanan ek maliyetlerin de müşterilere yansıtılacağını duyurdu. Ticaret politikalarının hızla değiştiği oldukça değişken bir ortamda, bayilerin müşterilerine kısa vadeli olmayan fiyatlar sunması zorlaşıyor. Ticari kamyon satışlarına ilişkin beklentilerimiz, yıl başından bu yana önemli ölçüde azaldı; ağır hizmet tipi satış tahminlerimiz 30.000 adet, orta hizmet tipi satış tahminlerimiz ise 24.000 adet düşürüldü. Tüm yıl satış beklentilerimiz ise orta hizmet tipi kamyonlar için 233.000 adet, ağır hizmet tipi kamyonlar için ise 222.000 adet.