Çok zor, hiç beklemeyin. Temettü sonrası 0,82-0,86 arasında biryerde olacaktır. Sonrada zamanla tekrar 0,75 seviyesini görürüz.
Printable View
kap a haber düşmüş... ben ulaşamadım.....ne diyor?
Sn gskodal 2018 karını 2019 martta verdiğini elbette biliyorum fakat sizde farkındasınızdır ki karının daha fazlasını dağıtıyor bu hisse (zarar etse dahi 30 milyon kar dağıtmış) , yani normal şartlarda benim hesabıma göre zaten 19.7 krş gibi bi temettümüz 2018 karıyla mümkün , üzerine ilave ne kadar vereceğini düşünüyoruz . Ben de 2019 ilk ayında çok iyi bir performans gösterdiğini ve böyle giderse 19.7 krş üstüne vereceği miktarda bonkör davranabileceğini dile getirdim . Sırf ilk ayda ki karı 5.9 krş temettüye karşılık geliyor .Yani 2018 karına ilave etse verebileceği miktarı dile getirdim .
Kap a performans verileri düşmüş ama sayfaya ulaşmak imkansız, işyat ortakları Kap ın serverini kilitlemiş gibi görünüyor [emoji16]
2014 yılı dönem sonu portföy değeri 260milyon civarı olmuş ve takip eden yıl (Mart 2015)temettü öncesi kapanış 1,14 olmuş.(Mart 2014 temettü öncesi kapanışı olan 1,07'den yukarıda kapanış yapmış.buraya dikkat çünkü hisse başı 0,187'ye rağmen(Mart 2014) bir sonraki yılı 7 kuruş yukarıda fiyatlamış. hem de 2013 yılı dönem sonu portföy değeri olan 259milyonu geride bırakarak. ) 2016 ve 2017 yıllarında ise temmettü miktarı hisse başı 0,125 olmasına rağmen portföy resmen erimiş (sırasıyla 235milyon ve 240milyon) ve bu da fiyatlamaya yansımış.
yani temettü oranı ne kadar olursa olsun takip eden yılki portföy performansı fiyatlamada etkileyici olmuş.
demem o ki hiç belli olmaz bu işler.ama kısa vadede büyük fiyat aralıkları da oluşmaz. burada tek önemsediğim temettü verimliliğinin yüksekliği adına her yıl bir öncekinin çok çok üstünde değer kazanan bir portföy. gerisi zaman.
2017 dönem sonu portföy büyüklüğü 240 milyon iken 2018 ise 242milyon oldu. ve şu an 251milyon. şimdilik güzel.
G3421 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Arkadaşın doğru demiş. Ama havayı iyi koklayan biri istisnaları yakalayabilir.
Her sene olan bu sene olmayabilir. Bunun sinyalleri Ocak ayı getirisinde var.
MB enflasyon beklentilerini açıklamış. Eger merkez tahmini tutarsa isyat icin farklı bir yıl olur. MB hedefi tutturur mu? İşte onu bilemiyorum.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
portföyün net dönemsel getirisi ve performans karşılaştırma ölçütleri ile ilgili. 31 Aralık 2018 tarihi itibariyle portföyün net dönemsel getirisi %14,86 ile baz aldıkları oran olan %13,5'in üzerinde. ancak %13,5 oranındaki eşik değer getirisi Türk Lirası referans faiz oranının (TRILIBOR) bileşik getirisi olan %20,48'in altında. yani nispi getiri oranı - %5,62. eh, Ocak ayı sonu itibariyle açığı biraz kapatmışızdır umarım.
G3421 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi