-
Bu durumda yerli bir şirketin aynı koşullarda almasını sağlamalılar diğer türlü belki şirketin başka planları var oradan gelecek parayı kullanacak.
İnceleme için ek süre istemesi tamam ama neden belirtsin, canım istedi öyle yaptım olmaz zira yabancı sermaye gelsin istenmiyor mu zaten üstelik sıcak para olmayan yabancı sermaye şirket alıp yatırım yapacak şekilde.
Tam bu iş için uygun bir satış yok stratejik önemi var sattırnadın sen al aynı şartlarda.
Mesela..
-
Spek bunu bahane edip düşürüyor yüzde 2 kar yetmemiş ancak ne mal kaybı var ne de Eczacıbaşı parasız bir şirket her koşulda istediğini alır ve yapar yeter ki istesin. Bu olay tamamen spek hayrına bir fırsat diye düşünüyor.
Millet verse malı nasıl götürür bak. Monrolün bilançosu veya getirdiği kârla mı hisse gitti. Yahut monrol satışı kaç kuruş etkili oldu fiyatta da düşürüyorsun.
Ancak ben tezgahı anladım da ne zaman konuşurum bilmiyorum zira tv deki komplo teorisi yazanlara benzemek var işin içinde :kahkah:
Ama bayağı bi netleştim.
-
Yarınki tele-konferansı dinleyenler olursa, notları paylaşırlarsa sevinirim. Bulunduğum yerden dolayı benim katılmam zor olabilir. İlk defa böyle bir toplantı yapılıyor, bu yüzden özellikle Monrol, Kartal, şirketin 2025 be sonrası için hedefleri konuları önemlidir. Toplantının verimli geçeceğini tahmin ediyorum.
-
Konferansı dinledim. En sona ayırdıkları soruya verilen yanıtı önemli buluyorum. Portföy şirketleri ve analistlerle daha yakın çalışmak istiyorlar. İkinci önemli konu RK ile görüşüyorlarmış, Monrol işi kapanmış değil. Kartal konusunda net bir şey söylenmedi ama 18. madde süreci çoktan tamamlanmış. Başka nedenlerden dolayı duruyorlar sanırım
-
Topluluk bence ana faaliyetlerinden istediği performansı elde edemiyor. Esan var ama onun da yeni sahalar bulup verim alması gerekir. Gayrımenkul zengini, mali yapısı çok sağlam bir grup. Sağlık ve tüketim ürünlerinden vazgeçmezler. Vitra tarafında ne yaparlar bilemiyoruz. İlaç konusunda yaşlanan nüfus nedeniyle bir gelecek görüyorlar. Benim favori sektörüm olamaz.
-
Bir spekülasyon olacak ama Kartaldaki imar süreci tamamlandıysa, üzerinde proje yapılacak olsun veya olmasın, güncel ekspertiz değeriyle holding bilançosuna yansıyabilir. Eğer bu bir tercih konusuysa vergi düzenlemelerini düşünürek belki 2024 mali sonuçlarına yansıtabilirler. Spekülasyon/tahmindir.
-
Benim gördüğüm ve sezinlediğim kadarıyla topluluğun büyük yatırımlar konusunda hiç iştahın yok. Mali durumu sağlam olduğu için de gayrimenkul projelerini gelire çevirmek konusunda hiç aceleleri yok, piyasadaki riskleri gözlüyorlar. Misal, Lüleburgaz da arsanın lojistik bölge tanımıyla imarı tanımlanmış ama bir şey düşünmüyoruz diyorlar. Bir bakıma Ayazağa gündemdeyken Kartal 'da beklene durumu devam ederken bakmıyorlar bile o tarafa. Borsacılar bu kadar bekleme halini sevmez. Evet, defter değerini bu yıl 3 haneli görüyorum ama piyasa değeri defter değeri oranı %50 lerde bir süre kalırsa ( ne kadar süre belli değil) buna da şaşırmam..
-
Lüleburgaz nedir Ayazağa ve Kartal yanında zamanı gelmemiş gelse bir dk beklemezler bunu büyük yatırımdan saymam, İstanbul içi bir arsam var müteahhit 3 daire verdi vermedim 1.5 yıllık kira geliri ile 1 milyondsn fazla kaybım var gibi ama zamanı gelince onları telafi ederim diye düşünüyorum.
Topluluk çok şeffaf değil ne Fas'daki yatırımdan ne Gensentanın alınışından kimsenin haberi olmadı ancak bir yatırım planları olduğunda, ancak bittikten sonra öğreniriz. Bence doğrusu da bu.
Pd/Dd asla 0.5 lerde kalamaz oraya anlık inse bile, bence tabiii..