Teknik bozdu 93 lere kadar cekilebilir - halaybasi da herzamanki gibi bizimki oluyor
Printable View
Teknik bozdu 93 lere kadar cekilebilir - halaybasi da herzamanki gibi bizimki oluyor
Brunson davası yaklaşıyor, adamın çıkacağını düşünenler pozisyonunu buna göre almalılar, benzer şekilde çıkmayacağını (davanın ertelenmesi kararı dahil) düşünenler de yine buna göre poziyon almalı. Dava kararına göre hisse hızlı bir şekilde yüzde on civarı oynar diye tahmin ediyorum. Dava önceki son bir kaç gün de yine hisse çalkantılı olur, ortalığa her iki yönde de dedikodular yayılır.
Uzun vadeciler için değişen pek bir şey yok onlar kıpırdamasın da sörf sevenler için dalgalı deniz zamanı işte.
[QUOTE=pilavli;2693465]Brunson davası yaklaşıyor, adamın çıkacağını düşünenler pozisyonunu buna göre almalılar, benzer şekilde çıkmayacağını (davanın ertelenmesi kararı dahil) düşünenler de yine buna göre poziyon almalı. Dava kararına göre hisse hızlı bir şekilde yüzde on civarı oynar diye tahmin ediyorum. Dava önceki son bir kaç gün de yine hisse çalkantılı olur, ortalığa her iki yönde de dedikodular yayılır.
Uzun vadeciler için değişen pek bir şey yok onlar kıpırdamasın da sörf sevenler için dalgalı deniz zamanı işte.[/QUO
papaz buronson bir tek kişi. milletin meclisinde 60 tane papaz bronsondan daha tehlikeli millet vekili var.milletin parasıyla ....ri ......besler gibi besliyoruz.bunlarla uğraşmak dururken tutturdular bir papaz bronson davası.milletin ekmeği ile oynuyor yöneticiler.TÜRKİYEYİ YÖNETENLER NE YAZIKKİ ABDÜLHAMİT HANDAN HİÇ DERS ALMAMIŞLAR.sayın cumhurbaşkanını inanın anlamakta güçlük çekiyorum.inatlaşmayı braksalar herşey dahada milletin yararına olacak.milletin ekmeği ile oynamasalar.
...Piyasa sinyalleri benim izlenimim olumlu gibi...eger papaz hikayesi oncesi futursuzca yukselis olsa idi ters bir beklenti oluşabilirdi benim tarafimca...fakat piyasa belliki psikolojik seviye olan 100binin uzerine kalici olarak cikma egiliminde ve tabiki bunu algilari yipratmadan(silkeleme) yapma niyeti yok gibi...buda benim icin olumlu sinyallerden biri...diger yandan hazine bakani abd de bir dizi fon sirketiyle toplanti yapmis idi; akabinde abdli bir danisman sirketle anlasma yapmasi bu fon sirketleri nin bu danisma sirketinin izlemesi sarti ile kademeli fon saglama niyeti ve bende bu konuda varilan anlasma izlenimi ne neden oldu...abd de herhangi bir fonla abd hukumeti ile ara kotuyken anlasma ihtimalinin zayif olacagi varsayimi ile vitrinde brunson olayi ve arka planda suruye/iran politikasi ve bizi ilgilendiren kismi ile halkb konusunda gelismelere yonelik olumlu bir sinyal olarak algilamak cok iyimserlik olmasa gerek...isin temel analiz kismi boyle iken teknik verilere bakacak olursak;
dolar/tl durumuna bakikacak olursa siradisi bir durum olmadigi takdirde ve 5.96 altinda kalabilirse eger 5.70/75 suzulmesi gozlenebilir...diger yandan 5.70li rakamlar kirilabilirse 5.55lere kadar suzulebilir fakat kalici olma ihtimalini kendimce dusuk goruyorum...5.8li rakamlarda dengelenme olagan kosullarda dusunulebilir...
https://resmim.net/f/nHH55f.png
bist icin bakildiginda 97/98 bin civari olan yukselis kanal destegi tutunmuş gibi...bu haftayi 98uzerinde kapatabildigi takdirde haftaya 100binlere kalici yukselis beklenebilir ki develue olmus TLde artik bu rakamlar dip olarak algilanirsa mantik disi sayilmaz...
https://resmim.net/f/JYq8ch.png
halkb ozelinde duseni kiran son kisa vadeli yukselis hedefinin deategi olan 6.3larda tutunma cabasi gun ici stoplari patlatma egilimine ragmen gozlendi gibi...eger yarin da 6.3uzeri tutunma mumkun okabilirse 6.7/7.2 kanalina brunson haftasi oncesi denenebilir...gerisini endeksle birlikte takip etmek lazim...
https://resmim.net/f/o5OcNB.png
en nihayetinde kritik kirilma noktalarindayiz dolar/tl-bist-halkb icin...dibe uzaklik ve tepeye uzaklik dolar bazli dusunuldugunde halkb ta bistte oldukca iskontolu gibi...yani dibe uzaklikla tepeye uzaklikta risk pozitife göz kirpiyor gibi...bakacaz hayat suprizlerle dolu..
Papazin salinmasindan ziyade Hakan Atillayla takasi onemli.. Tam bu olacakken bir yanlis anlama yuzunden is buralara kadar geldi malesef daha once anlattigim gibi...
Bu arada gecen Halkbank Yatirimci iliskileri ile gorustum - hisse alim programiniz ne oldu unuttunuz mu dedim.. Belli ki genc bi kizi telefonlara baksin diye koymuslar kiz bilmiyoruz bilgi gelince KAPa aciklama yapialcak dedi durdu... Ben de onu biz de tahmin ediyoruz sen neler oluyor ondan haber ver dedim.. Yon Kur karar almis o kadar henuz asagilara operasyona bise gitmemis gibi gorunuyor.. Devlet bankasi olmasindan mutevellit bu anlasilabilir ama o kiza da dedigim gibi hisse geri alacaksaniz dogru fiyatlar burasi 1 dolardan hisse toplayin 11 dolara arz ettiginiz kagidi.. Sonra da bi 15 dakka fircaladim kurumsal yatirimciya ulasin roadshow yapin PR yapin Turkiyede ve Dunyada tuzluk gibi oturmayin diye.. Yani anladik birileri size dovmeye calisiyor ama siz de bari yumruklarinizi kaldirin guardinizi alin mal mal yemeyin yumruklari... Kiza not al dedim ama ne kadarini aldi ne kadari feedback olur bilmem.. En azindan ben biraz rahatlamis oldum :one: