Maşallah 0.98'i de gördük. Birlere alışalım bence artık. Satmadan temkinli bir şekilde devam.
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Hem acemi hem amatörce yazılmış yazılarıma yatırım maksadıyla itibar etmeyiniz. www.esramarka.com
Printable View
Maşallah 0.98'i de gördük. Birlere alışalım bence artık. Satmadan temkinli bir şekilde devam.
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Hem acemi hem amatörce yazılmış yazılarıma yatırım maksadıyla itibar etmeyiniz. www.esramarka.com
Geçen sene temettü öncesi ve sonrası piyasa fiyatları; (soldan sağa)
Açılış, En yüksek, En düşük, Kapanış, Düzeltilmiş kapanış fiyatı (temettü etkisi)
kaynak : Yahoo finance
https://resmim.net/f/LePshp.jpg
İşyatı bilen arkadaşlar zaten biliyordur da ben acemiler için yazayım ,bu yıl için işyatın olayı bitti,temettü açıklandığı gün de az bişi yukarı yapar sonra temettü kadar düşer ve uzun süre yatay gider.Geçen yıllardan farklı bir yıl yaşıyoruz ,faizler hala çok yüksek.Bu kağıt borsada işlem görüyor 20 kuruş temettü verse bile faizlerle karşılaştırıldığında 1 liradan işlem gördüğü düşünülürse bu fiyatlar artık cazip değil.0.85 0.90 falan iyiydi.Artık fiyat pahalı çok bir şey beklemeyin artık.İmza bir dost :)))))))))))
çok müdahale etmek istemem ama zaten fiyat 98 kuruş hali ile bile aslında (20 kuruş temettü vereceği varsayımında) fiyatı 78 kuruş.
Hisse bazı defter değeri (1,55 - 0,20) 1,35 TL ve bunun üzerinden getirisi (yılbaşından bu yana) %36 (yıllıklaştırılmış)
PD/DD iskontosunu da baz alacak olursak, 2019 içinde de çok değerli bir kar bırakabilir.
benim gibi risk sevmeyen ve piyasadaki getirinin 5-10 puan üzeri fayda sağlayan birisi için 98 kuruş oldukça uygun.
Ama eğer Mart ayında 1,15 ve üzeri olursa satmak düşünülebilir.
Hocam selamlar , merak ettiğim bir husus var . Geçmiş mesajlarınızı okudum 2011’den beri hiç atamadığınızı sürekli aldığınızı belirtmişsiniz . Merak ettiğim bir husus var , 2011’den beri tuttuğunuza göre gayet güzel bir ortalama maliyetiniz mevcuttur . Eğer paylaşmak isterseniz öğrenmek istediğim birşey var . Hem motivasyon hem de bilgi amacıyla ortalama maliyetinizi(enflasyon giydirilmiş) ve lot sayınızı paylaşmanız mümkün mü ?
Sayın tarila evet doğru satış hedeflerim sürekli bir kuruş yukarıda olduğu için satmak nasip olmadı.İlk alış fiyatım 1,48 civarıydı.Şu an maliyetim hesabımda 22 kuruş görünüyor.bu yıl 22 kuruş temettü verirse maliyet 0 görünecek.Ancak ilk aldığım senetler muhtemelen .08 kuruş maliyete düşmüştür.Lot sayıma gelince şu an itibarıyle iki ayrı hesapta 120.000 adet.Yine hedefimi yukarda belirlememişsem temettü açıklandığı gün 1.07 satış girebilirim.
bu yıl çok erken 1.00 gördük. hadi hayırlısı :)