Ben de bunu düşündüm direk, gün boyu doları baskılama işini bıraktılar artık galiba saldılar diye düşünüyordum, bu haber doğruysa, yani bu satılmış haliyse durum fena..
Printable View
yerli dolar bozdurmazsa
yabancı çıkışta doları nerden bulacak.
kamu satmazsa çok yukarlardan almaya kalkışır.
kamu dolar satarken pazarlık yapsın, kur 6,6 ise 7 den veriyorum desin, niye 6,5 den satıyor, sonra kur niye 6,7 görüyor. kamu bankaları emirle işlem yaptığı için emir erinin elinden bir şey gelmiyor, emir verende çok büyük sorunlar var, çünkü müşterek karar alınmıyor. tvye çıkan tüm memurlar, sayın sayın sayın damatın öndelirğin de liderliğinde denetiminde el birliği ile ülkeyi batıracağıza yemin etmişler. böyle kriz yönetilmez. Biz diyoruz ki %20 faiz ver bu para ile dolar al, sabah yazdık, o tersini yapmış dolar satmış.
Doları önce 8,5 de düzeltmesi 7,5 da, finali 12 lirada görürseniz bilin ki krizde hamaset ön planda tutuldu. Yiyiniz içiniz damat bey, devlet sizin, kusana kadar devam edin.
Şayet aşırı derecede short açılmadıysa, 98 bine kadar dönüş olması gerekirdi. 98 bin gecikiyor, belki onu destekleyen süpriz bir petrol haberi gelebilir. petrol bir anda 28-30 dolara giderse 98 bin endeks görülür. ama bu 68-72 bin endeks değerlerine gelmeyi değiştirmeyecek. 2008 krizi gibi 82-92 arasında bekleyip yukarı dönüş vermeyecekler. bunun kriz şekli ile alakası yok, virüs bir sebep.
ortak piyasa devlette dolar olmadığını anladı anda devalüsyon yapar.
o yüzden devletin pazarlık şansı yok.
19 ülkeye yardım etmişiz. Madem böyle kudretliyizde niye bizden bağış toplanıyor diye yazıyorlar diğer sitelerde... Sorgu başlamış... Hayırdır inşallah.