Bu kanunla eski ve yeni kiralar arasındaki fark 3 katı olur. Kimse ucuza kiraya vermez kiralık ev bulmak dahada zorlaşır. Eski kiracılar mutlu tamamda yeni taşınacak olan ev arayanların işi zor.
SM-A525F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
Bu kanunla eski ve yeni kiralar arasındaki fark 3 katı olur. Kimse ucuza kiraya vermez kiralık ev bulmak dahada zorlaşır. Eski kiracılar mutlu tamamda yeni taşınacak olan ev arayanların işi zor.
SM-A525F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bu düzenlemeler kaçınılmaz. Dolara bas, faize bas derken denge kaçıyor işte. Türkiyede oturmak icin bile ev alınmaz. Öyle evim değerlendi falan palavra bu işler. Bir simülasyonun içinde yaşıyorsunuz.
Seneye kapıyı kombiyi söken kiracılar duymaya başlarız. 90larda zamanında ödeyen kiracı olsun da evim boş kalmasın diye dua ederdi millet. Şimdi baya cesaret gelmiş isterse boş kalsın falan :) cok degil 1 yıl sonra faizleri %70lere çekip toki kiptaş konuta boğarlarsa piyasayı evler günlük kiralık piyasasına düşer.
senelerdir birileri bunu söyler
hiç tutmadı
helede şimdi konut stokunun neredeyse sıfıra indiği hergün binlerce yabancının ülkeye geldiği onbinlercesinin ev için kuyrukta olduğu düşünülürse
Bu işin suyunu çıkardılar. Altta kalanın canı çıksın oldu. Adam diyor ki '' benim 500 binlik daire oldu 2 milyon , bu 2 milyonu faize koysam alırım şu kadar . Kira çok düşük vb. ''
yahu kardeşim, senin nakite çevirmediğin bir varlığın değeri üzerinden faiz gelirini emsal alman çok komik. Sat o zaman enflasyon riskini al TL. ye dön, koy faize... Seni tutan mı var. Ben de desem ki ; '' aldığım maaşla 1200 dolar alırken şimdi ancak 700 dolar alabiliyorum , zarardayım. O halde senin kiranı da düşürüyorum '' Olur mu böyle saçmalık.
Amaçlanan şey iç barışı bozmak, insanları çatışmaya itmek ve sokak hareketleriyle nihai amaca ulaşmak gibi geliyor bana. İçerdeki sokak hareketlerini bahane ederek sıkıyönetim ilanına gidebilirler ve bütün sıkıntılar dipçik altında bitirilebilir. yaşım nedeniyle bu tür filmleri önceden yaşadığımdan hep aklımın köşesinde. o zaman zaten ne ev sahibi, ne kiracı ayakta kalamaz. Karşılıklı saygı ve empati ile çözülemeyen her sorun daha da büyür.
https://youtu.be/-_QJomZ4XO0
Haftada bir ingilizden acil satılık villa ilanı çıkıyor didimde :)
Yerli alıcı neredeyse yok diyordu bu danışman.