Originally Posted by
Otokar
2013-14 lü yıllar sanırım elimizde fiziki altın var biraz 2010-2012 yıllarında aldığımız. Ev almayı düşünüyoruz çıkmıyor bir türlü. Bizim aldığımız fiyatların altında fiyatı. 2009 da bi arkadaşın düğününde hediye için 167 liradan çeyrek almıştım. O fiyatın bile altında aradan 5 yıl geçmiş. Altın bize 5 kuruş getiri sağlamamış. Zaten bu sürecin sonunda da borsa da hisse almaya başlamıştım. O gün altında yaşadığım hislerle bugün borsada yaşanan çok farklı değil. Pekçok şirket döviz bazlı dibinde. Örneğin bankalar örneğin tüpraş. Tofaş 2016 da 23 lira bugün 21.5 lira. Otokar 2017 şubat zirvenin altında. Dolar bazlı ise yarı fiyatın altında gördüğü zirvenin. Pekçok kişi yabancının hergün satış yaptığını söylüyor ve karamsar. Bu işleyiş bir şekilde tersine dönecek ne zaman bilmiyoruz. İşte o zaman en çok kazanan uzun vade yatırımcısı olacak ve çoğu kısa vade alsat yapan kişi yüzde 25 kazanıp sattığı hissenin çok farklı fiyatlara gittiğini söyleyip üzülecek. Otokarda da beklentim çok farklı değil. Bahsettiğim günler ne zaman gelir bilmiyorum. Dünyada ucuz bu kadar çok fazla para varken çok ta uzakta görünmüyor bana. Döviz bazlı zirveyi hesaplayıp benim hayallerime kapılmayın. Ve yazdıklarımı baz alarak alış satış yapmayın. Yazdıklarım kişisel avuntularım olup yatırım tavsiyesi değildir.