Sn ToKKan sen eskilerdensin.Bedelsiz ile ilgili değerlendirmen var mı
Printable View
40.88 üzeri güzel 40.12 altı üzer.. 39.50 üzeri yukarı potansiyeli devam eder..
benim bakış açım biraz farklı. diyelim ki bedelsiz sermaye attırımı yapıldı ve hisse senedi büyük sıçrama kaydetti. bu hisse senedini
satmayı düşünmediğim için aşağı yukarı oynayan fiyat beni ilgilendirmiyor. vestel beyaz eşyada uzun vadede alınacak temettüler
ve işletmenin gelişimi daha önemlidir. bedelsiz sermaye arttırımı benim için yavrulamadır ve hisse sayısını arttırma bakınımdan kaçırılmayacak bir fırsattır.. aslında uzun seneler trader olarak değişik hisselerde alım satım yaptım.( ara ara bazı hisselerde de kazanç amacıyla alım -satım
yapıyorum) ancak vestel beyaz eşya benim için bir işletmeyi temsil ediyor. kendimi küçük ortak olarak görüp genel kurullarına da
katılıyorum..
günün birinde bedelsiz sermaye arttırımı yapılacaktır. bir yerde muhasebe zorunluluk olur..
Endeksin soluksuz yükselişi ve vesbe nin bu yükselişe tam anlamıyla eşlik etmemesi biraz can sıkıyor. Ama şirketin karlılığı ve cazip carpanlari , düşse de alttan alsak dedirtiyor. Hangisi daha iyi bilemedim :)
sanırım 2 gun içinde bır karar verecek.. beklentim yukarı olmakla birlıkte ,39.50 altında bu beklenti çöp olur..
Dolaşımdaki lot sayısına bakarsak hisseyi alıp unutan sayısı arttıkça mini bir servet sahibi yapabilir,ama kaç yatırımcı bu bilinçte olabilicez bilmiyorum,bu hisse üzerinde yüksek temettü rakamları dönüyor ortalıkta 5-6 lira civarında en az beklenen,şimdi arsa satışı da çok beğenilmeyen bir rakama alınmış temettuyu 5 liranın altına çekerse kısa süreli tepki satışı yiyebilir, ancak işleyiş satışlar bu şekilde artmaya devam ederse, misal dün paylaşılmış ceo nun röportajı stokta TV kalmaması ne demek,nasıl bir seri satış yapılıyorsa.. Velhasıl dillere plasenk olan kağıtlardan farkı yok temelde vesbe nin,3 haneli rakamlar sürpriz görünmüyor,artık bize sabır,endekse kulak tıkama ve işleyişi takip etme kalıyor, herkese hayırlı işler dilerim ortaklar..
Tv işi vestelde, Vesbe tv üretmiyor.
Vesbe 5TL civarı temettü vermiş olsa 40,58TL fiyatından %12 temettü verimi oluyor,
600 bin TL ye yıllık 72 binTL alınıp temettü emeklisi olunur:)
12 aya bölersek aylık 6000TL gelir olur, yeter de artar bile.
Sonraki yıllar Temettüyü enflasyon oranında artırabilse yeterli olur.
600 bin liram olsa sanırım böyle bir şey yapardım, tabi riskleri var garantisi yok.
ama şirketin şu anki görüntüsü bence iyi ve gelecekte de karlılığını devam ettirecek gibi görünüyor. ytd.
[QUOTE=
600 bin liram olsa sanırım böyle bir şey yapardım, tabi riskleri var garantisi yok.
ama şirketin şu anki görüntüsü bence iyi ve gelecekte de karlılığını devam ettirecek gibi görünüyor. ytd.[/QUOTE]
Riskleri olabilir ama bunu da güncel işleyiş takibiyle minimize edebilir yatırımcı, büyüme meyilli yüzde 7-12 aralığında temettü getirisi olan firmalara kurumsalligina da güvenerek yatırım yapma gayet mantıklı, ne krizler ne gerginlikler yaşanmış bu temettü kağıtları getirilerini korumuş,kazandirmislar. Annemin bir dairesi var kirada 300 binlik,9 bin lira yıllık getirisi var ondan da vergi ödeniyor 500 lira kadar, şu haliyle vesbe alsak onu satıp 7500 lot 5 liradan 37500 lira getiri vergisi de ödenmiş:)