Valla benim de hayallerim var endeks cakilirken benim hisse 2 ye katlasa diye ama bir turlu gerceklesmiyor hayal olarak kaliyor, senin hayalin gerceklesebilir gibi.
Printable View
Valla benim de hayallerim var endeks cakilirken benim hisse 2 ye katlasa diye ama bir turlu gerceklesmiyor hayal olarak kaliyor, senin hayalin gerceklesebilir gibi.
Tanıdığımız birinin 16 yaşındaki oğlu 2 doz biontech olduktan sonra beynine pıhtı geldi, kendinde bile olmayan çocuğu hastane hastane dolaştırdılar ve ameliyata alındı. 16 yaşında bir çocuktan bahsediyorum. Şimdi bu çocuğun ana-babası sana gelip 'aşı yandaşlarına kafam girsin' dese yakışır mı? Veya sosyal medyada bol bol okuduğumuz aşıdan zarar görenler sana gelip 'aşı yandaşlarına kafam girsin' dese hoşuna gider mi? Üzgün olman farklı düşünenlere hakaret etme hakkı vermez, veriyor dersen aynı hakaretleri duymaya hazırlan.
Hem rahmetli olan hem de pıhtı atan çocuk için üzgünüm. Ancak bu 2 durum da aşı yandaşı ve/veya aşı karşıtı olmayı gerektirmez. Hatta bilimsel hiçbir olaya yandaşlık veya karşıtlık olarak yaklaşılmaz. Aşı olmak veya olmamak bilimsel olarak araştırılmış çift taraflı riskleri alıp almamak ile ilgilidir tamamen. Yoksa takım tutar gibi karşıt veya yandaşı olunacak bir durum değildir. Aşı sonucu oluşacak yan etki aşı olmamak sonucu oluşabilecek etkilerden daha düşük olduğu için aşı olmak alınabilir bir risktir. Olmamak ise corona ile karşılaşıp hastalık sonucu oluşabilecek riskleri kabul etmektir. Takım tutar gibi yapılmadığı sürece bu 2 grubun da fikrine saygı duyarım.
Umarım genç arkadaş sağlığına kavuşur biran önce...
Sn.Zinedrimed MSCI Türkiye ile ilgili dün bir haber düşmedi, sizin bir bilginiz var mı?
Bugünde ALIM gelir.. ucuzluyoruz.. Her gün neredeyse
Teşekkür ederim, kolay gelsin.