-
Hükümetin hayali rakamlarını açıklayan TUİk'in bile çok üzerinde reel bir enflasyon var ortada, hisse 50 TL bile olsa taşıma maliyetini anca çıkarır. 15-20 hesap üzerinde işlem yapan spekte zarar edecek böyle giderse. Bu enflasyonist ortamda yatay gidenin fiyatı erir. Kendilerinde çok iyi biliyor. Bu hareketi yapmak zorunda ama hareket nereye kadar uzatılacak önemli olan bu. Son 4-5 yılda burada gitgel bandı çok açıldı. Artık bu bantı geçmek zorunda yoksa birileri tahtaya dadanabilir. İsgyoda kafası bozulan ve parası olan biri tahtayı, şirkete rağmen kaldırdı. Bu risk her zaman olacak. Kökü 150 milyon ödenmiş sermaye.
-
Araçta gelirken yazmıştım , yazım hatası olmuş olabilir ,
Şirket niyeti ne olursa olsun
İyi veya kötü değil ticari veya sert ticari niyetler ile 1000-2000 bandında bu Büyükçekmece fiyatını gösterebilir telefonla olmaz o iş , emsalleri incelemek gerek ben niyet okuyamam
Kötü niyet filan geçtim KY ye bu zulmü reva gören spek denen vatandaşla hesaplaşmak için ta Japonya evet TAAA Japonya dan !! Zengin iş adamı tanıyıp haber veren var , o halde ORTA SEVİYE yatırımcı , KY VE BY ler var ! inanın bu böyle , YURTDIŞINDA. PARA babası çağıranlar var Japonya mitsubishi , Toyota kurtarsın bizi diyorlar , o şirketlerden bile yönetim kurulu üyesi zengin biri gelse 40 milyon dolarlık algyo alsın herkes susar tahtacı da izler , bu kalitesiz insanların borsamızı kötü emellerine alet etmesinden de bıktık borsanın en güzide en temiz şirketlerinin REZİL kepaze olmasından da
BİZ KÖTÜ niyetli Küçük yatırımcılar ise genel kurula kadar bekleyecek ve sadece orada konuşacakmışız havasında değiliz bitik durumdayız !!!
Basına , sosyal medyaya , global dünyaya ve yatırım dünyasına şirketi anlatıyoruz , By de var aramızda milyonluk lot alan da var şirket ticari sırları içinden özel bilgiler paylaşılmayacak bir durum da yok kalmadı o iş ! sanki kap dışında dedikodu ve duyumları bu dünyada duymayan kalmamış gibi sanki şirket basit bir değerlemeyi en bedavasından yapmıyor gibi davranmanın anlamı yok ! ,
ankaradan vergi memuru galiba bir çalışana emanet edilen şirketin bilançosunu da değerlemesini de eleştirmek istiyorum , buna hakkım var C katergoride dandik hisselerimle A ve B kategoride yönetimi seçme hakkı olan pek de adil olmayan düzlemde ! Haklarımı korumak istiyorum ! haklı olan hisse sahiplerine sesimi duyurmak istiyorum madem eşit değiliz bare sesimizi duyun da sahip çıkan olsun ! bu güzide şirkete ve küçük yatırımcısına yazık olmasın ! Parası olmayanın halinden yalnızca paradı olmayan anlar demiyorum ! parası olan hakim gruplar sadece çıkarları üzerinden değerlendirme yapmasın ve çıkarı olmadan da yatırımcısını dinlesin istiyorum ! ÇIKAR ÇATIŞMASI sendromu yaşanıyor bu hissede
Parası çok olanlar muhtemelen sınırlı az bir çatışma
Parası az olanlar ise bezginlik içinde hayati ve yoğun çatışma içindeler !
( azlık ve çokluk da göreceli izafidir stres içinde olan algyo cu Ky ve By sayısı da fazladır )
Bu hissede aşırı belirginleşen bir TAHTACI VE DİĞERLERİ dansı var maalesef bunu giderecek değişim umarım yakındır !
-
-
Adamlar hala maldivlerde otel diyerek masal okumaya devam ediyor.
-
Otel Maldivler çok büyük bir ayak olacak ordan gelecek gelirin çok uç seviyede olacağını düşünüyorum , yasalar ve elde edilecek karların şirketi konsolide etmesi için
1) Maldivlerde Otel konusu dev bir konudur satış ta olan 7 ila 100 milyon Euro bandında çok sayıda hotel zinciri ve ada var , bazı adaları 20 milyon Euro ya satın alıp devasa bunglow ve farklı kombinasyonlar üretebiliyorsunuz , 10 ay +++ gelir getiren bir sistem kurmanız yat limanı ve gemi uçak ile taşıma sağlama gecelik konaklama bedeli minimum 4000 dolar üstü misafirlerinizin Elon musk bill gates hillary clinton ayarında tanınmış kişiler olması da olasılık dahilinde … önemlilik sırasına göre konaklama alanalrı yapılandırılabilir , kalite artıkça konaklama 10.000 dolar gecelemeyi rahatlıkla de geçer
Düşüncesiniz Fransız Türk İtalyan İspanyol ve uzak doğu yemekleri yapacak michelin yıldızının da ötesine evrim geçiren füzyon mutfağı derviş edecekler ! mutfak yemekler olağanüstü olacak her şey dahil olacak !!! Masaj spor ve aktiviteler magnificent olacak !! ve özel şefleriniz bile olacak ! Dolgun maaş alacaklar ama şımarmayacaklar ! Fazlasını istemeyecekler en iyi stafff ve personel bu otellerde uygun ücretlerde çalışacak
Beni ve bu forumdan bazı arkadaşları da alsın götürsünler 5000 dolar aylıkla çalışmaya razıyım herneyse :)))
Bence algyo bu ALGYO BU İŞİ başarabilirse 123 yataklı süper lüks Maldiv hoteli ayda 30 milyon ciro ve 20 milyon dolar kar elde edebilir !
Senelik 200 milyon dolar konsolide kar demek bu ! Şaka yapmıyorum 2 sınıf bir Maldiv oteli bile 1500 dolar KİŞİ BAŞIDIR gecelemesinİ hesaplayın
Ortalama 23 kişi kral dairesi 10.000 dolar geceleme
100 kişi 7500 ve 3500 dolar geceleme şeklinde hesap yaptım
Ortalama 123 kişilik KÜÇÜK BİR MALDİV HOTELİ BİLE
EVET Çok KÜÇÜK OTEL OLSAK BİLE 5 milyon euroya MİNNACIK ADA Satın alsak BİLE MALDİVLERDE EN KÜÇÜK ADALAR BİLE 10-20 dönüm !!!
Maldivler de 6000 dolar kişi başı günlük ciro 20 milyon dolar aylık ciro yapar
Bunun da % 60-90 arası kardır bu kesin arkadaşlar tekne yat uçak masraflarını ZATEN MÜŞTERİ ÖDER OTEL ÖDEMEZ ELEKTRİK JENERATÖR Güneş enerjisi üretimi rüzgar enerjisi üretimi ile yedeklemeler şarj istasyonları tüm planlama organizasyon ise gayet net hedeflerle idare edilecek
Senede 240 milyon dolar demeyelim 200 milyon dolar ciro
155 milyon dolar minimum kar deriz
Otel 350 kişilik olursa
450 milyon dolar kar demektir EREĞLİ DENİR ÇELİK KARINDAN FAZLA KARI MALDİV ALGYO kede edebilir
Hesap ortada 2000 dolara yatak bulursanız söyleyin ALARKO kalitesiyle ucuz yatak satmaz o Maldiv adalarında arkadaşlar
Bence senede 4-12 milyar tl ilave nakit kar demek oluyor .
80 milyar tl de hissenin hedef fiyatı oluyor yani.
Siz bey vardı Twitterde değerli ve sabırlı yatırımcımız AZİZ RAMAZAN KÖK var her gün yazar algyo dan şikayetlerini ifade eder , o arkadaş yakın zamanda neden destek verilmiyor !? 350 tl olsa satmam diyordu
Bu hesapla algyo Maldivler otelde Aracı karı olmasaydı hemen 2 ayda 400 tl olurdu arkadaşlar bey söylüyorum otel satın alınması tavan serisini başlatır !!! ( yatırım tavsiyesi değildir hesaplar nettir arkadaşlar )
Hayal tacirliği yapmıyorum otel sektöründe % 50 kar marjı ile çalışmak filan doğru değildir KAR MARJI OLDUKÇA yüksektir karı azaltan unsur Alarko holdingin kendi şirketini aracı işleten şirket olarak konumlandırmalı ile algyo net karının budanacak olması ihtimalidir bu varsayıma rağmen müthiş bir gelir ve kazanç ortadadır !
Karlılık çok yüksek olacağından 250 tl üstü fiyatlar normal olsa bile aslında. Bir açıdan da yakın vadede yanıltıcı olur işletme konusunda algyo otelden düşük kira bedeli alsa bile fiyat hedefi 150-200 tl kolayca çıkmıyor otelin değeri çok yüksek olacak inşaatını Alarko yaptıracak ve algyo diğer otel değerlemeleri de yüksek olacak !
İşletme masraflarını aracı karını düşmek zorundayız bu olmaz ise 400 tl hedefte işletmede aracı varsa hedefi 200 tl 250 tl nettir hissenin ! Bu benim fikrim arkadaşlar
-
Kasada para var. Kaynak yaratma güçleri de var.Cek cak ile yılları tükettiler. Ölü yılan gibi adamlar. Bireysel yatırımcıya kafayı takmışlar. Bizle uğraşana kadar şirket kafa yorup proje geliştirse daha iyiydi.
Hiç yoktan buna şükür diyelim, temettü verimini arttıracak, Gündoğan ile birlikte. Maldiv işini çok uzattılar. Eurobaond işi akıl değil doların enflasyonu var artık. Parayı eritmeden mala bağlasalar iyi olurdu.
-
Son aşamaya gelinmiş deniyor
https://twitter.com/_bruglione_/stat...tqwShCCAQ&s=19
Programı bulup izleyim.
-
Artık son aşamaya geldik. Pazarlık tarafında anlaşmaya varırsak turizm grubumuza katacağız diyor.
Bugün Bloomberg HT ye konuşmuşlar.