En önemli gösterge Brent 43.5 geçip üzerinde kalıcı olursa 50 yolu açılır bu da borsalarda ikinci bir ralliyi tetikler.Brent nereye borsalar oraya.
Printable View
En önemli gösterge Brent 43.5 geçip üzerinde kalıcı olursa 50 yolu açılır bu da borsalarda ikinci bir ralliyi tetikler.Brent nereye borsalar oraya.
iş kar zarar baksaydı petkimde dediğin gibi olması gerekirdi. Hisse dibinden %65 çıkmış.
geçen sene kar açıkladığı dönemden yüksek tuprs dipte.
tkfen ne kar etmiş 3 ayda 47 milyon bu tür rakamlar o buyuklukteki şirketlere çerez parası.
kar zarar bence işin ufak bir boyutu %10 bile değil. mesele iktidara yakınlık veya uzaklık...
14 fk lı petkm alınırken 5 fk lı sahol alınmıyor.
hadi hepsini çöpe at krdmd ne diceksin eşşek yüküyle zarar %100 gitti.
krdmd gibi bir hissenin gidip tuprs gibi bir hissenin yerde sürünmesini bana kimse açıklayamaz.
badem hisseleri diye bir hisse grubu var bunu kimse inkar edemez.
İyi de abicim temel analiz sadece f/k değil ki...
Oturup bilançoyu hesaplayacaksın...
Bir hissenin değeri 20 liradır, fiyatlanması 5 liradır...
Ben alır oturur beklerim o hisseyi... zamanı gelene kadar...
F/k dediğin şey, hissenin karşılığı... bu rakam ne kadar yüksekse hissenin karlılığı yüksek demektir...
Düşük ise kar edemiyor demektir.. bunu bile yanlış analiz ediyorsunuz..
tupraşta bilançoya göre 170 lira hedef veriliyordu, kriz çıktı.gelinen nokta ortada..
bilanço bugunun verileri ile geleceği yorumlamaya çalışmaktır..
ama kesinliği yoktur.. 20 lira hesapladığın şey şu anda 5 tl den fiyatlanıyorsa 6 ay sonra 3 lira da olabilir.. 30 lirada..
geleceği bilemezsin..
dunyada aşırı kapasite ve refah oluşmuş durumda.. herkesin komfor alanı var, ülkelerinde.. canı sıkılan gümrük vergiisni arttırıyor canı sıkılan yapısal problemleri gözardı ederek para basıyor..
netice: gereği düşünüldü.. fiyatlamaların ne olacağı öngörülebilir olmaktan uzak..yapay ve suni bir piyasa var.. devletlerin mudahelesi en üst düzeyde..
katılıyorum..
badem hisseleri diye tarif edilebilecek bir hisseler grubu olduğu net ortada.. geçen 2-3 senede gittikçe belirginleşti bu.. yavaş yavaş işi de öğrendiler.. şimdi noktasına virgülüne kadar endeks hedeflemesi yapabiliyorlar.. endeks mesela, atıyorum, 121918 açılacak diyelim..hedef o.. açıyorlar o değerde.. kontrol en üst düzeyde..
Bilançodan 2.5 milyar zararı çıkacaksın. Çıkan sonuç hissenin değeridir..
Rakam vermeyeceğim, örnek olarak tuprs 170 ise, 2.5 milyar bilanço değerinden düşeceksin 170 ise olur sana 130-140tl...
Bu rakamlar sadece örnek...
Benim gözümde değeri 110-120 lira...
Benim bu hissede para kazanmam için, 40-50 tl lere gelmesi lazım ki, bekleyeyim...
Gelecek fiyatlamaları bilemem..
Hisselerin temeli, temel analize bağlı..
Arcelik örneğinden gideyim, 74 tl değeri var..
Hisse zarar eder bu yıl... tekrar hesaplarım atıyorum 50 tl çıkar...
Benim için hala ucuz kalır...
Ben ederinde satarım, taşımam.. üstü spekülasyondur.. 50 tl den 70 e gider... orası köpük, piyasa ederine gelir bir yerde..