Bu iblis kendi memleketini bitirdi şimdi buraya dadandı. Nasıl da bula bula Türkiye'yi buluyorlar hayret.
Ya sitigit Monaco'ya git, İtalya'ya git. Niye Türkiye?
Shit coinlerde kumar oynayanlara pek acımıyorum. Nasıl ki patronu namuslu, dürüst, bacası tüten, temettü veren borsa şirketlerine yatırım yapanlar varken bir kasa bir masa dandik şirketlerde kumar oynayan aynı değilse kripto yatırımında da aynısı var.
Mesela ben decentraland projesine uzunca bir süredir güveniyordum ve bu projeyi haftalarca inceledikten sonra yatırım yapmaya başladım. Ve metaverse projesi biraz şansıma da olsa hızlıca beni ödüllendirdi. Ben çok iyi kar yapmama rağmen decentraland yatırımlarımı hiç bozmadım ve hala yatırıma devam ediyorum. Çünkü bunlar çocuğuma yaptığım yatırım. en az 10 yıl realize etmem.
Ama bizim millet ne yapıyor it-köpek koin, kuçu kuçu koinlerde kumar oynuyor.
Kabul etseniz de etmeseniz de gelecek blockchain ve sanal dünyada yürüyecek. Hatta pandemi de insanları buna hazırlamak ve katalizör görevi görmesi için için kasıtlı olarak çıkarıldığını düşünüyorum.
Apple ilk çıktığında ipod almak yerine apple hissesi alan kişi hala tuttuysa şimdilerde multi-milyoner oldu. O zaman da apple hissesine yatırım yapmayı akıl dışı bulmuşlardır.
Hatırlarsanız ekonomi kanallarında dinazorlar bitcoin, ethereum için bile geçtiğimiz yıllarda neler neler diyorlardı, ama şimdi bakın bloombergde altın-gümüş-dolar gibi fiyat bandı geçiyor.
Bitcoin-ethereum matematiktir. Çoğu insana güven olmaz ama matematik binlerce yıldır en güvenilir şeydir.
Ama tüm bunlara rağmen kağıt paralardan ve hatta gayrimenkulden bile daha güvenilir bulmama rağmen portföyümün %5'inden fazlasını yatırmıyorum ve hatta en az 3 adet kripto para borsasını kullanıyorum.
--------
Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir.
Fatih Terimin aylık maaşı bugünkü kurdan 1.9 milyon euro'ya tekabül ediyormuş.
Asgari ücretin Avrupa sonuncusu olduğu bir ülkede bu kadar astronomik maaş.
Üstelik milyar dolarlık borç içinde yüzen bir takım veriyor bunu...
Biz de 2-3 maaşlı bürokratları konuşuyoruz...
https://www.memurlar.net/haber/99868...aciklandi.html
Burgan on hesab 18
Burgan 3 ay a kadar 16.5
Deniz kaptan hesap 16.5
Deniz 3 ay a kadar 16
Teb 15
https://www.memurlar.net/haber/99867...li-olacak.html
İzmir de lüx taksi serbest.
İstanbulda yasak.
Ülkeye milyar dolarlık bir turist gelse hijjeni-konforu, güvenliği sıfır, kullanıcılar arasında madde bağımlısı vs. olabilen taksi mi kullanacak.
Bu nasıl bir vizyon...
Vesayet üzerine onyıllarca politika yapan partinin İstanbula, ülkeye yaşattığı utanç vesayeti.
Taksi mafyası: 1 Ülke: 0
Taksi mafyası hükümet devirir. Öyle güçlüler.
Çiftçiler böyle örgütlenselerdi dünyada tarımda 1 numaraydık.
Her ay sonu dolarla yıllık mevduatımı karşılaştırıyordum.
MB nın ne seviyeye bakarım ne de müdahale ederim şeklindeki TL yi dibe iten politikasından sonra dolarla rekabet edemeyeceğimizden avunmak için yüzde 20 lik kılçıksız mevduatımı, aylık TL mevduat faizi ile mi karşılaştırma yapsam...:vk:
Size katılmıyorum. Bu insanları anlamak lazım. Piyasaları kumarhaneye döndüren merkez bankaları. İnsanların tasarrufuna -5 negatif faiz verirsen. Araba ve konutta balonlar oluşmasına izin verirsen garibanlar ne yapsın.
Bugün işe yeni başlayan birinin ev sahibi olması imkansız. Onun yerinde sende olsan bu işe girerdin. Çünkü çalışıp kazanmak şansın yok.