Cummins tarihi zirveyi kirdi gitti Egeen Sen bak :)
https://i.hizliresim.com/t7aabz2.png
Printable View
Cummins tarihi zirveyi kirdi gitti Egeen Sen bak :)
https://i.hizliresim.com/t7aabz2.png
Ne cummins , ne panjiva ne gönderiler ne karlılık bu hisseyi götüremez,
Ya bir para babası girip kar zarar demeden lotları silip süpürecek ki çoook zor ihtimal,
Ya pyros hocanın dediği gibi şirket satılacak ki öyle bir şey de yok ,
Ya çoooooook kallavi bedelsiz gelecek ki artık o da işe yarar mı bilinmez ,
Yani durum pek iç açıcı görünmüyor,
Hiç al sat yapmadan yıllarca sadece bedelsizi bekleyen arkadaşların da kafa yormasına gerek yok zaten bedelsiz gelmeden satmıyorlar,
Haaaaaaa oldu ya hisse 1 ay sonra 20 lira oldu bu dediğim arkadaşlar yine satmayacak birileri 50/100 olacak diyecek, hadi bakalım bir tur daha yıllar akııııp gidecek,en iyi örneği bfren, hayırlısı bakalım.
Bundan 15/20 yıl önce bir hisse bir de çimento hissesi ise bedelsiz açıklayınca 10/20/30/40..... Katlayıp giderdi bunlar zihinlerde hep yer etti,
son 4/5 yılda karton, kent, petrokent ( pandemiden çıkış dönemiydi hisseler ucuzdu, piyasada para vardı, enflasyon yüksek, faiz düşüktü, para akacak yer arıyordu) başka yüksek bedelsiz verdi diye çarpı 3/4 yapan hisse görmedim,
Çok yazdım özür dilerim ,
artık finansalları sağlam ucuz kalmış şirketlerin dönemi başlıyor,
Not: birisi şimdi örnek verir şu hisse batak 3/5 katladı diye bunlar istisna her zaman olan şeylerdir.
Filozof arkadaşımıza sürekli bilgilendirmeleri için teşekkürler. Gördüğüm kadarıyla kimse kalmamış. Sanki bütün hisseler 4-5 e katlamış ve sadece bizim EGEEN yarıya düşmüş. Tüm dünyada yüksek faizler nedeni ile özellikle ağır tonajlı araçlarda talepte bir düşme eğilimi var. Sonuçta bizde etkilendik. Bence sıkıntı yok. ben bedelsizden daha çok karlılığı önemsiyorum. Ege Fren halka açılabilir mi? Egeen Amerikalı veya ingiliz ortak gelebilir mi? Benim için bunlar daha önemli. Bu arada an itibari ile tüm portföyümü EGEEN e çevirip MKE den blokajı koyup kitledim. Sebebide hisseye ilginin azalması yatay piyasada olması ve yukarda açıkladım beklentilerim. Beklentilerim olur mu olmaz mı bilmiyorum? Umarım olur. Bedelsiz gelirse beklentim sermayenin 1 milyar seviyesine yükseltilmesi. Eğer bu gerçekleşirse BİST30 un değişmez hisssesi olur.
Ağustos 2014 te Egeen 72 Tl = yani 30 $. (dolar 2.3 tl)
O günden beri hiç bölünmemiş
Şimdi ise 350 $. 1.5 yıl önce 580 $
o gün yaklaşık 30.000 dolar (72 bin tl) veren 1000 lot almış biri
9 yıl bekleyip nisan 2023 te 18.000 den satsa..18.Milyon tl si olurdu . yani 850.000 dolar. (Dolar 21 tl)
satmayıp bugüne gelse 8.Milyon tl si yine olacaktı Yani 200.000 dolar..(Dolar 41 tl)
Sadece Matematiği ortaya koydum. Değer mi değmez mi, başka yatırım aracı daha mı farklı olurdu? (Ev arsa altın vs)..Bundan sonra ne olur.?.Yorum sizlerin
Ek 30530
Günaydın.Dünkü kap haberi(75.000 lot) bana göre olumsuz bir durumdur.Esas önemli sorun gönderiler.2. çeyrek tonaj olarak 1. çeyrekten % 20 düşük.3.çeyrek ise daha vahim (40 günlük 1400 ton olması gerekirken şu an 465 tondur).Benim elde ettiğim bu tespitler kimseyi etkilemek için değil,her zaman yaptığım bilgilendirmelerdir.YTD