BEŞ kez 160.00'ı görmüş, burası dip diyebilir miyiz?
Printable View
BEŞ kez 160.00'ı görmüş, burası dip diyebilir miyiz?
Bence diyemeyiz dibin de dibi vardır her zaman... Bir sene önce 80 liranın altındaydı bu hisse ve iki sene önce 30 civarıydı...
Hatta üç dört sene önce 85 lira civarından 20 küsüre kadar düşmüştü. Uzun süre süründürmüştü... Yani ne olacağı belli olmaz... İhtiyacınız olan parayı bağlamayın bu hisseye...
Sağlıklı bir düşüş gelmedi bana bu düşüş hadi hayırlısı...
Ağustos ayı verileri pek hoş gelmedi, sanki döngünün sonuna mı yaklaşıyoruz? Şirket hakkında bilgili arkadaşlar aydınlatabilir mi?
Ağustos 2021'deki satış rakamları son on beş aydaki en düşük rakamlar zannedersem. Şirketin temeli ve bunun nedenleri hakkında detaylıca yorum yapabilecek bilgiye sahip değilim ancak olumlu bir durum olmadığı aşikar.
Şirketin geçen sene üçüncü çeyrekte 200 milyon, son çeyrekte 416 milyon net kârı görünüyor. Eğer satış rakamları Ağustos'taki gibi devam eder ve önümüzdeki iki çeyrek kâr rakamları iyi gelmezse, mevcut satış baskısı sürer diye düşünüyorum. Şu an f/k 7 küsür, sanki düşük gibi görünüyor ancak kötü gelebilecek kârlar neticesinde f/k 10 seviyelerine yükselebilir (o yüzden aldanmamak lazım). İşte bu senaryolar gerçekleşir mi gerçekleşmez mi, onu şirketi daha iyi tanıyan, şirketin faaliyetlerini daha iyi bilen birisi bize anlatabilir.
Teknik olarak bakıldığında, iki buçuk aydır tutunduğu 20 dolar seviyelerinden uzaklaşması iyi olmadı. Durum pek iç açıcı değil. Eğer 150 TL civarlarında tutunamazsa 130 TL gündeme gelebilir ki bir önceki paragrafta söylediklerimle beraber düşünülürse, çok da uzak bir ihtimal değil gibi duruyor.
Yazdıklarım deli zırvası olup, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Herkes kendi kararını kendisi versin.
Ağustos ayında 2 hafta bakım arası vardı satışların düşük gelmesi normal, eylül ayı satış verileri bu yüzden çok önemli 4k civarına tekrar gelmezse işlerin bozulmaya başladığını düşünmek normal olacaktır. yıl sonu için 4 ay kaldı şirketin kendi hedefi 46k zaten şu ana kadar sattığı 30,3k 15700/4= 3925 adet ortalama ile 4 ay satış yapması lazım fiyatlar üzücü, bu ay o yüzden kendi adıma çok önemli yıl sonu satış hedeflerinin gerçekleştirip gerçekleştiremeyeceğinin projeksiyonu olacak benim için.
Temmuz ayı bayram nedeniyle ,Ağustos ayı planlı bakım nedenyle üetim ve satış düşük geldi. Eylül ayından itibaren satışlar nırmale dönecektir. Hala satışlar çok iyi gidiyor. Siparişler önceden alınıyor. Yıl sonunda planlanan 46 bin adet satış mutlaka yakalanacaktır dedi şirket.Eğer duruşlar olmasaydı hedef aşılacaktı derler. Merak etmeyin yani işler iyi gidiyor.