Trump 3 yıl önce gümüş için böyle demiş.
Gümüş o tarihten beride kendine gelememiş.
https://twitter.com/miningdeal/statu...109494784?s=21
Printable View
Trump 3 yıl önce gümüş için böyle demiş.
Gümüş o tarihten beride kendine gelememiş.
https://twitter.com/miningdeal/statu...109494784?s=21
Gümüşe son haftalarda çok dikkat çekmiştim, beklediğim gibi altından çok daha sert bir şekilde yukarı gidiyor.
Fed, tarihinde ilk kez uygulamaya koyduğu programın ilk gününde 305 milyon dolarlık özel sektör tahvil ETF'si satın aldı.
Altın ve gümüşe yarayacak haberler gelmeye başladı. Fed bas bas paraları leylaya bir daha mi geleceğiz dünyaya moduna girdi bir kere.
Salgın, ABD ve Çin arasındaki ticaret gerilimleri, iflaslar ve işsizlik artarak devam ediyor.
Bunlardan sınırsız para basma ve negatif faizle kurtulmaya çalışacak devletler.
Bitcoin’in parabolik ralliye girmesi gibi altın ve gümüşte büyük ralli yapacaktır zamanı geldiğinde.
Gümüş sol kulvardan yardırdı geliyor. Maşallah sonunda beklediğimiz hareketleri yapmaya başladı gümüş.
Ons altında bugün 1740 üstünde kapanış yapabilir çok güzel bir haftalık kapanış olacak.
Dolar tl bu hafta karımızı törpüledi ama ziyanı yok. Ons altın ve ons gümüş iyi gitti.
ABD Merkez Bankasının şirket tahvilleri alım programının da başladığı bu hafta bilanço büyüklüğü 7 trilyon dolar olmuş.
Bu devasa rakamlar her geçen gün kar topu gibi büyüdükçe altın ve gümüşün potansiyelide kar topu misali büyüyor.
Altın ve gümüş candır. Gerisi heyecandır!
JP Morgan 161.500.000 onsa çıkarmış gümüş varlığını.
Gümüşte büyük ralli başlamış olabilir. Son günlerde altından çok daha iyi gidiyor.
Rallilerde altın 1 giderse gümüş 3 gider, bu genelde böyle olmuştur.
Düşüşlerdede bu durum tam tersi oluyor. Altının 3 katı fazla düşüyor.
Altın ve gümüşte eğer bir ralli bekliyorsak. Bu 2 değerli metali karşılaştırıp değerlendireceğimiz şey son yaşanan 2008 krizinde ki hareketleridir.
2008 krizinde, 2009 ile 2011 arası 2 yıl içinde, ons altın 650 dolardan 1920 ye, gümüş ise 8 dolardan 48 dolara gitmişti.
Gözlerim kapalı gümüşü seyrediyorum.
2 günde %10 pirim yaptı maşallah.
Altın gümüş rasyosu 101 bu artışa rağmen.
Bu oranın tarihsel ortalaması 50 civardır.
Büyük rallilerde bu oran 10 lu rakamlar olmuştur.
Yani özetle gümüş hala çok çok ucuzdur!
Ben de baya altından gümüşe döndüm.Morgan da 161 milyon ons olmuş.Total gümüş rezervi dünyada ne kadar acaba.Bir kaynakta 450 milyon ons diye okudum bir kaynakta 240 milyon ons diye.Eğer 240 milyon onssa morganın elindeki miktar yüzdesel olarak inanılmaz oluyor.Gerçi 450 milyon onssa da yüzde 30 morganda demektir.
Jp Morgan bunları kimin için aldı. Asıl soru bu yüksek ihtimal ogrenemeyecegiz.
Benim elimde dolar basacak matbaam olsa eğer, para basıp toplarım gizliden altın ve gümüşü.
Tabi bunu türev piyasaları ile fiyatları baskılayarak yaparım.
Elimde hazır JP Morgan gibi ölücülerde varsa bu mükemmel olur.
Sahi JP Morgan dünyanın fiziki gümüşünü kim için topluyor!?
Cevap yazdım silinmiş. Yönetim sildiyse çok ayıp etmiş. Tekrar yazayım, Erkan Öz’ü severek takip ediyorum. Videolarında çokta istifade ediyorum.
Altın topiğine bazılarını koyuyorum. Lakin bana yöneltiğiniz aynı sözleri alıp buraya yazmanız cümlesi hiç hoş olmamış. Ayıp etmişsiniz, hemde çok ayıp. Emeğe azıcık saygınız olsun.
Altın ve gümüş konusunda bazı bilgileri ondan aldığımız doğrudur lakin onun yazılarını burda kendiniz gibi yazıyorsunuz demek iftiradır kul hakkıdır! Sahur vakti yazmışsınız hemde yazık!
ABD de büyük şirket iflaslari gelmeye başladı. 1 ay sonra bunlar hızlanacak. Küçükler batacak yanlizca iyi olanlar büyüyerek kalacak. Buda tekelleşme dünyayı dahada tekel yapacak. Benim tahminim asi bulunsa da 2 aylık periyotta yüzlerce şirket batacak eğer bunlar zincirleme reskson gösterirse finans sektörü çöker. Parasal sisteme güven kalmayınca en eski sistemin parasina güvenerek insanlar altın ve gümüş. 3 hafta sonra yine yine yazarım ama o zaman gümüş daha artmamis olabilir. 2 ay sonra yazdığımda çok gitmiş olacağını düşünüyorum. 1 yıl sonra eğer bu illet bitmemiş olursa vay halimize.
Arkadaşlar bankadan veya aracı kurumdan gümüş alış satış marjinız nedir. Cevaplarsanız sevinirim.
Denizbank normalde 5 kuruş marj vardı,şu anda 15 kuruş yapmış ne alaka baksan gümüş yüzde 1 ekside dolar da az yükselişte olaya bak hareket yok marj dayamış, bide vergi geldi Allah bildiği gibi yapsın
Kuveyte başvurdum, Türkiye finans da olabilir ama ikisi de ilcemde şubesi yok kurye gelene kadar alım yapmam,uzun vadeli peyderpey alacağım bir emtia, Denizbank da durum bugünde böyleydi tüm ilişkimi donduruyorum böyle karaktersizlik olmaz 15 kuruş makas ne gümüşün gramı 3,7 yüzde 15 ediyor farka bakın
Eğer gümüş 25 doların üzerine çıkarsa fiziki ye döneceğim. Gümüşün yükselişinin fiziki talepten kaynaklandığını düşünüyorum buradsn sonra hareketler sertleşe bilir buda Etf piyasasını patlata bilir.
MAHARAJ yazıyordu burada onuda sinirlendirdiler form öksüz kaldı. Gün gelecek altın kadar işlek olacak. Çok değil 3 yıl tanıyın gümüşe.
Erkan öz'ü takip etmem... ama bu konu twitter'de ve türlü altın gümüş odaklı sitelerde yabancı uzmanlar tarafından kaç defa yazıldı ... sayısını tutmak mümkün değil ... kaç yıldır ... yazmayı bırakın açın bir rasyo grafiğini .. ve bakın ... sadece bakın... şeyh uçmaz, müridi uçurur ...
Ona bakarsak erkan öz ün pek çok videosu da aşırı miktarda mike maloney den alıntı içerir.Bunlara takılmamak lazım.Önemli olan denen şey doğru mu.Yoksa mike maloney demiş,erkan öz demiş burdaki bir arkadaş demiş ben hiç umursamam.Yeter ki denen şey doğru olsun ufkumu açsın.İngilizcesi olanlar mike maloney in yıllardır altın ve gümüş hakkında yüzlerce video yaptığını google dan on dakikada bulabilir.Ayrıca da herkese tavsiye ederim çok ufuk açıcı bir adamdır.Erkan öz de sık sık kendisinden esinlenir,hatta bazen aşırı esinlenir:))))))))) Ama bu benim gözümde erkan öz ün kalitesini bozmaz doğru doğrudur, kim derse desin kabulümdür.
Sorun erkan öz değil.. gayet doğal dünya da ki değişik kaynaklardan esinler - sonuçta bende internette okuduğum makaleleri burada paylaşıyorum - esas sorun aktardığı bilgileri original erkan öz'e ait olduğunu düşünen çoğunluğu oluşturan bir kesimde ... haksız yerde kimseyi hırsızlıkla itham etmedikleri sürece isterse Almanyanın Türkiye'yi kıskandığına inansınlar...
Piyasa yalnızca iyi şeyleri fiyatliyorlar. Kötü haberlere tepki vermiyor. ABD karıştı tepki yok çin uçakları engellendi tepki yok. Ticaret hacmi azaldı tepki yok tek iyi haberde coştu klasik balon göstergesi. Birde ABD merkez bankasının borsa Etf lerine para yatırması çabası ABD de çok insan borsada düşünce alış veriş iştahı düşüyor. Bence bunların hepsi suni yakında patlayacak. Gümüş hem metal olarak hemde para olarak düşündüğüm değerlere geleceğini düşünüyorum.
Bu para bolluğundan ki yukselislerin en fazla bir kaç günü kaldı. O basılan paralar bence zirveye gelmiş borsalardan çıkıp buralara gelir.
Tek kelime : likidite .... fed'in bilançosuna göz atın, borsaların çoşmasını açıklayacak mantıklı başka bir sebep yok... yatırımcıların vadesi dolan kontratların fiziki karşılığını istemesi gümüş ve altında fiyatların yükselmesini sağlar... açığa satış olduğu sürece doğru fiyatlamaya ulaşmamız imkansız çünkü terazinin karşı tarafında merkez bankaların matbaası bulunuyor... sınırlı yükselişe izin veriliyor, ani sıçrama olmasın belli seviyeler geçilmesin diye haber akışı altına positif olmasına rağmen piyasaya birden $2 milyarlık şort açılıyor... ama bulunduğumuz ortam değişime müsait, herhangi bir oyuncu masayı devirebilir...
Dunyada Corona yeni vaka bugün 136 bin bu hızla giderse hiç bir ülke güvenli kalamaz. Dünya bu durumdan nasıl etkilenir bilmiyorum ama tek TL mi bile gerekli yere harcıyorum gereksiz herşeyden uzaklaşıyorum ihtiyacım olmadigi şeyi almıyorum.
Kocaeli'de fiziki gümüş külçe nereden alırım bilgisi olan var mi
İnternette 5 bine satıyorlar bu kadar fark çok fazla
https://www.goldtakas.com/ dan alıp yolunuz İstanbula düştüğünde fiziki olarak teslim alabilirsiniz,sizin adınıza ücretsiz saklıyorlar ürünü zaten.Alış / satış yaptığınızda da faturası adresinize geliyor.Piyasa fiyatından fiziki alım yapılacak başka yer ben yıllardır bulamadım açıkcası.Diğer şekilde de marjları uygun bulduğum için vakıf katılım kullanıyorum.Bol kazançlar.
ABD en fazla yüzde 10 daha gider 6aylik zararlar gelince fk 60 uzerine çıkar. Balon patlar.
Yüzde vermek doğru olmayabilir. Fed ABD borsa Etf lerine alarak düşmesini engelleyecek. Serbest piyasa kalmadı zaten. hane halkının çoğunda hisse var. Adam oy için ona yatırım yapıyor. Floyd olaylarında Fed 4.5 milyar dolarlık Etf aldi. Eninde sonunda bu balon patlayacak şirketler iflas edecek üretim azalacak bu para bolluğundan enflasyon tüm dünyada artacak. Daha öncede yazmıştım bu senaryonun bir yılı var. Akıllı büyük yatırımcılar bu senaryonun basina katılıp belli bir süre sonra satmaya başlıyacaklar diye düşünüyorum. Satışları Fed karşılar. Boşta kalan borsadan çıkan para icin tek alternatif altın gümüş olacaktır. Kısa vadeli senaryomun uygulamaya girmesi için yüzde 10artis yeterli diye düşünüyorum. Zaten nasd** zirvede yüzde 10 daha gitse yeter. Düşmeleri benim için alış fırsatı. Borsada satışa devam ediyorum. Bizim borsa ucuz. Fakat dünya düşerken yerinde kalması zor.
Bir aya bugünden çok farklı rakamlar konuşacağız gibime geliyor.