Bedelli de fos çıktı şimdi sıra arsa işine kaldı.üstün gayretlerinizi bekliyoruz oç ları
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Printable View
Bedelli de fos çıktı şimdi sıra arsa işine kaldı.üstün gayretlerinizi bekliyoruz oç ları
Bir insan ekmek yediği firmaya nasıl bu kadar duyarsız olabilir anlamak çok çok zor
Benim bildiğim şirket alabilir,tsp satılabilir yada borsada satılabilir.Eğer borsada satılırsa o kadar lot bizi aşağılara baskılar.
Cuma için hisse satarak? nakit yaratma peşinde olan yatırımcılar için son satış günü çarşamba..
Bu baskı kalktıktan sonra Perşembe ve Cuma hisse enteresan yerler görebilir, yok zaten böyle kalırsa bedelliye katılım zayıf olabilir düşüncesindeyim..
Bedelli nasıl yapılmaz BRKO yönetimi bunun nefis bir örneğini sergiliyor.
Arsalar OSB den çıktıktan sonra arsalarla alakalı en ufak bir haber duyanınız oldu mu?
İmar durumu için başvuru..? Yeniden yapılması icap eden bir makul ekspertiz? Kısmen ya da tamamen satış vs için bir gayrimenkul aracı kurumunun yetkilendirmesi?..
Yok..ortada öyle bir hava estiriyorlar ki, sanırsınız arsalar OSB den çıktı organik tarım yapacaklar :)
Bu şark kurnazlığıyla nereye kadar gidecekler, ellerine ne geçecek, izliyoruz..
Bu beceriksiz yönetimin değişme zamanı gelmiş de geçmiş...
Yanlış mı görüyorum eşleşme fiyatı 49 gözüküyor
aslında büğün bedelli tamemen bitiyo .akşam kapanışını üç beş kademe yukardan yapsın ister dik ...ytd
Bunların derdi planları eğer kullanılmayan rüçhanları almaksa, rüçhanlar birincil piyasada ellerine en dip fiyattan geçene kadar hissede bu baskıyı sürdürürler..
yok eğer böyle bir planları vs filan yoksa o zaman gülmekten yerlere düşerim zarar marar ettik ama büyük komedi derim :)
Bedelli fiyaskosu resmi olarak ta açıklandı. Bu kadar katılım bile fazla aslında.
47 milyon ruchan hakkı kullanılmamış. Topluca satışa sunulacakmış. Tahminimce yönetime yakın birileri topluca alır bu lotları. Sonuçta oldukça iskontolu bir flyat. Alan direk şirketin %40 ona sahip olacak ve yönetimde söz sahibi olacak.
Rüçhanları havada kapmadılar bunları alırlar umarım
Sanırım İmtlyazlı hisse yok? İmtlyazlı hisse olmadığı sürece şirket varlıklarının değerine göre bu fiyatlardan hisseleri alıp şirkette etkin ortak olmak isteyecek büyük girişimciler olacağını tahmin ediyorum.
Ama hisse satışlar tamamlanırsa hemen hlsse flyatı yukselir diye birsey yok. Etkin ortaklık oranlarını artırmak için hisselerin toplanmasıysa hisse flyatı yükselebilir veya bu sermaye artışıyla dolaşımda hisse çok artığı için bir süre aşağı doğru gevşemelerde mümkün.
Ama finansal borçların eritilmesi. Kar eden halı üretimin fabrikasını başka bir yere konuşlandırılması, arsanın satılması veya hasılat paylaşımı şeklinde değerlendirilmesi gibl şirket beklentileri realize olursa hisse flyatına iyi yerlere gelecektir elbette
Arsaya dayalı beklentiyi gerçekleşmesinde, gayrimenkul sektörü koşullararına, Niğde deki arz talep koşullarına göre kısa zamanda süreçlendirilmesi veya uzun süre ertelenmesi olasılıklarınıda göz önüne almalı.
Muhtemelen iptal olacak son anda yine ama şu an eşleşme fiyatı 0,61
Elimde karsu tekstil vardı,birde birko vardı birini satacaktım arsası var,değerli dedik bu kaldi.karsu yuzde 50 gitti,birko,bir kodu,iyi kodu :(
Bugün Tukaş KAP a bir haber gönderdi..Haber şu şekilde :
"Tukaş, satış amaçlı elde tutulan Turgutlu Fabrikası arsasının sanayi imarından, konut ve ticari imara dönüştürülmesi için müracat etti"
Hisse %10 filan bir prim yaptı..
Bu örneği niye veriyorum, yönetimin art niyetli olmasının göstergesi o sebepten.
Birkonun arsalarının OSB den çıkmasına onay geldi, sonra kesinleşti..
Tukaş ın yaptığı gibi bir başvuru vs haber duydunuz mu gördünüz mü?
Adeta hisse prim yapmasın, bedelliye insanlar girmesin diye ellerinden ne geliyorsa yaptılar..Bu yönetim milleti uyutmayı çok iyi biliyor, benim gördüğüm anladığım o...
Taze haber..Şimdi KAP a düştü..
Zekeriya G. kendisi Yönetim Kurulu başkanı olur, 200,000 tane rüçhan alıp bedelliye katılacakmış..
1-2 Haziran 2017 tarihinde ..Birko A.Ş. nin rüçhan hakkı kulanımdan kalan paylardan satışa sunulan
paylarından 200 000 adeti için alış işlemi birincil pazardan tarafımca gerçekleştirilecektir işlem
gerçekleşince gerekli bilgiyi KAP Platformunda paylaşacağım.Mevcut pay adedim 2 900 000 adettir
Zekeriya 0,52 den 200,000 lot senet sahibi olacağım diyor ama borsada 0,49 satışta..
İnsanları nasıl ürküttülerse artık..:)
Şaka gibi vallahi
Şimdi konu rüçhanların ne kadarı kullanılacak, kim kullanacak..
Yüklü miktarda rüçhanı kim kullanırsa şirkette de tahtada da onun borusu ötecek..
Merakla bekliyoruz..
200.000 lot dediğin 100 milyar para yapar eski parayla. Ama az da zekonun alması önemli tabi
Zekonun elinde çok mal var. Aklınca bu 200 bin alış dümenine yatıp, kağıda KY (keriz yatırımcı) çekecek. Göz altında olduğunun farkında bile değil adam. Tahtayı kapattırmasalar bari:(
KAP a bir taze haber daha :
Koyunlu tekstil 3 milyon lot alacağını ilan etti..
Şirketimiz yönetim kurulu yaptığı toplantı sonucunda Birko A.Ş'nİn Borsa İstanbul
L Pazarda 1 - 2 Hazİran 2017 tarihinde satışa sunacağı paylarından 3.000.000. Lot alım
yapılmasına oy birliği ile karar vermiştir.
Normalde bu haber bile normal bir kağıda tavan yaptırır ama 50 satışta 260000 lot var.şaka gibi
Şirkete güven o kadar azalmışki ne açıklasalar kar etmiyor.umarım 44 milyon lota talip çıkar yoksa durum vahim
BRKO B işlem görüyor, satılmayan payları borsada satıyorlar..
3,2 mln tane aldılar..2.5 mn tane satışta.. 40 mn tane pay nerde???
Neden hepsini satışa koymuyorsunuz, biri şirketinizi elinizden avucunuzdan kapar diye mi korkuyorsunuz?
ilk seans toplam 3,649,500 tane satıldı..
izliyoruz...
İlk seanstaki Koyunlu ve Zeko alımlarından sonra işlem olmadı sanırım
Halbuki bu parayı bedelli süreci devam ederken hisse alımına ayırsalar kağıt en az 70-71 bandına otururdu. Ve elinde hisse olan aşağı yukarı herkes bedelli sürecine dahil olurdu
Yarın 10,30-13,00 arası birincil pazarın son günü..
artık ne kadar satılacak netleşecek.
KAP Haberi..
Kemal Selvi de topa giriyor ;) Dün 200k lot almış 0,52 den..Sattığı malları 1 yıl sonra geri koymaya başlaması enteresan geldi..:))
1 HAZİRAN 2017 TARİHİNDE BİRKO AŞ.RÜÇHAN HAKKI KULLANIMINDAN KALAN PAYLARDAN
BİRİNCİL PİYASADAN 0.52 TL 'DEN 200.000 LOT PAY ALIMI GERÇEKLEŞTİRDİM.TOPLAM PAY
ADEDİM 400.000 LOTA ULAŞMIŞTIR.PAY SATIM SÜRECİ TAMAMLANDIĞINDA PAY ORANIMI
PAYLAŞACAĞIMI BİLDİRİRİM.
Böylece dün kendileri hariç hiç kimsenin alım yapmadığı tescillenmiş oldu
844k lot alım oldu..
Böylece ;
12,794,467 doğrudan bedelliye katılım
844,337+3,649,511 = 4,493,848 kullanılmayan paylardan borsada alım
toplam 17,288,315 lot sermaye artmış oluyor
yeni sermaye 77,288,315 olacak..
bedelliden gelen para : 8,989,924 TL kaba hesapla 9 mn TL bir kaynak geldi..
İlk yorumum, ehh hiç yoktan iyidir..
Eğer KGF çerçevesinde bir miktar da kaynak edinmişlerse bu arada, BIST e başvurabilirler yakın izleme pazarından çıkmak için..
0,52 de bekleyen 180k lotu aldılar ve 0,52 - 0,53 kapandı..
alışta 32k lot..
İzliyoruz..
kullanılmayan ruchanları hlsse ihracında son durum nedir? Tsp de falan son satış tarihleri nedir?
52 Den eşleşme gözüküyor şu an. Zeko elindeki o malları çıkmak için seve seve az da olsa yükseltmek zorundasın
Şirket yönetim kurulunda olan birileri beklentintisi olan ve şirket varlıklarına göre hissesi çok iskontolu fiyatta işlem gören bir şirketin hissesini niye hemen biraz yukarı fiyattan elinden çıkarmaya çalışsın ki?
Bu bedelli sonucu tamamlanıp şirkete giren fon ve şirket çıkarılmış sermayesi netleştikten sonra koşullara göre hissede aşağı yukarı dalgalanmalar mümkün.
Bu hlsse flyat hareketleri hşssenin temel beklentisinln ne kadar erken olacağı veya erteleneceğine bağlı. Bununda ülkenin bazı ekonomik sosyal koşulları belirler. Gayrimenkul sektörünün mevcut olumsuz trend ten çıkmadı gerekir.
Bedelli sermaye artışının bütün sonuçları netleştikten sonra olacaklar;
1.Bedelli ile şirketin sağladığı fon ile alacakların tahsilatıyla finans borcların azaltılmadı ve kolayca taşınabilir olmasını sağlamak.
2.Halı fabrikasını sanayi arsa Başoğlu başka yere nakletmek ve bunun maliyeti için gereken kaynağı belirlemek. Ve halı ünitesini karlılığı geliştirecek en verimli işletmesi koşullarını oluşturmak.
3. İmara açılmış arsadaki bütün binaları yıkarak bunların karşılığını değer düşüklüğüyke bilançolardan çıkarmak.
4. imar arsaya yeni bir değerlendirme raporu hazırlatmak ve güncel değeriyle bilançoya yansıtmak. Şirket özsermayesini yükseltmek.
5.Halı üretimi faliyetlerine dayalı ciro ile karlılığı ve yeni yüksek özsermaye verilerini SPK ya sunarak yakın izleme pazarından çıkmakmak için başvuru
6.Arsanın, bir yükleniciye anlaşarak hasılat paylaşımı veya satılması şekilde değerlendirilmesi için çalışmalara başlayıp ve en verimli şekilde sonlandırmak.
Bu dediklerinizi bu yönetim 10 senede yapamaz