Kapanisa doğru koza 5 ı geçer bizde trene bakaaaar dururuz
Printable View
Kapanisa doğru koza 5 ı geçer bizde trene bakaaaar dururuz
alıcılar
http://imageturko.com/?di=FFYW
satıcılar
http://imageturko.com/?di=6FYV
ilk 5 kurum genel
http://imageturko.com/?di=20EZ
Bu hissede dönen dolabı daha tarih yazmamış inceliyorum detaylı analiz yapıyorum bir türlü çözemedim, bu hisse 3 lirada olsa şaşırmam 10 lirada olsa şaşırmam, o denli karışık
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Büyük resim ne diyor. Beklentiler ne. İşte bunların ortaya çıkacağı 1 Ocak 2018 geliyor. Ne olacak kozaların bilançoları açıklanacak. Şirketlerin üretim sonuçları ve mali yapısı ortaya çıkacak. Şirketlerin belirsiz olan değerleri ortaya çıkacak ve bu değerler üzerinden taliplileri netleşecek. Düşününkü borsada kozalar kadar kıymetli kaç tane firma var. Ve devlet bunları satacak. Işte netice itibariyle sona doğru geliniyor. Şurda 20 - 25 gün kalmış. Bu zamana kadar süreci tahta sahipleri gayet istedikleri gibi yönettiler. Ciddi bir yükseliş yaptılar. Bu yükseliş sonunda kar realize edildi fakat tahta sahibi yabancıların takaslarında hisse azalması yok. Evet hissede hareket de başladı. Neden çünkü d*****n kıyruğunun kopmasına ramak kaldı. Bu beklenti boşuna harcanamaz. İllaki bilançoya kadar yukarı hareket olacaktır. Bu hareketler hazırlık hareketleri. Şimdi bazı yorumlar okuyorum. Yok hiç bir şey yokken yapılan yukarı hareketler peşinden hisseyi ele verecekler falan filan. Yahu arkadaş bu algı anlaşılır gibi değil. Hisse düşer niye düşüyor, yükseliyor yok düşecek ele verecekler. Bu paranoya çok komik. Tahta sahibi ağzına kadar malda. Hedef çok yukarı. Herhalde bu kadar malı boşuna elinde tutmuyor. Akşamdan Sabaha satacakta değil. Demeki yapılacak şey sabırlı olup bilanço açıklanana kadar olacakları izlemek. Diye düşünüyorum. Bu benim düşüncem. Başkasına yatırım tavsiyesi değildir. Herşey gönlünüzce olur inşaallah.
E5303 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bilanço sonuçları olumlu olsada olmasada satış haberine kadar iner çıkar ama bu sevda bitmez. Tavuk cücük hisseleri satıldı diye nerelere geldi. Maharet sabretmekte.
E5303 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dün bir günde aldığını beş dakikada verdi amk kağıdı yalama oldu artık
Takaslarda yabancı oranı azalıyor dikkat edin bir kandırmaca var
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Saçma sapan hareketler, dikkatli olunmalı...
yine yanlis yazmis
5,56 degil 4,56 tl olacak
Yatırımcı olarak aldığımız senet hep övülsün, yukarı gitsin istiyoruz. Duygusal davranıp bazen gerçekleri gözden kaçırıyoruz.
İPEKE de satan arrow isimli fon % 10 bildirim oranı altında düştüğü için açıklama yapmak zorunda kaldı. İpeke nin mevcut sermayesine göre yaklaşık 13 milyon lot malı daha satarsa o zaman % 5 in altına düşürür ve yeni bildirim yapmak zorunluluğu doğar.
Şimdi bu fon 13 milyon lot daha satabilir ve bu açıklamanın üzerinden son 2 gün içinde yabancı takasından 1.3 milyon net satış zaten yapılmış.. Esas sorun şu % 5 oranın altına kadar satmak isterse geri kalan 11,7 Milyon lota nereden yerli veya yabancı alıcı bulacağı?. Tamamını satmak isterse de 25,5 milyon lot alıcı bulması gerekiyor. Bu tür yabancı satışları borsanın zayıf olduğu günlerde hisselerin daha hızlı değer kaybetmesine sebep oluyor çünkü ne kadar kumarcı, çakal.. dolandırıcı tipler varsa senetlerde nasıl olsa yabancı da satıyor deyip üşüşüyor. yukarıdan verdiği malı manipülatif bir şekilde aşağı indirip oradan toplamak istiyor. Şirketlerin zaten sahibi yok. Arasanız da kimseye ulaşamıyorsunuz. Bilgi iletişim hak getire..ipeke nin son 2 günlük alan-satan dağılımı.. .Ek 11863
Bir süredir burada görüntü olumsuz diye yorumluyoruz.
Piyasanın bu çakalların kendileriyle başbaşa bırakması gerek deyip duruyoruz.
Ama her zaman masanın kazanacağını da söylüyoruz.
Son günlerdeki ani yukarı çekip aşağı vermeler 5 sene önceki düşüşte de yaşanmıştı, umarım bir benzeri yaşanmaz...
4.5X son destek düşüşün devam etmemesi için benim nezdimde... Altında 2 gün kapanış yukarı hareketin de bittiği anlamına gelebilir... 4.00'un altında ise burası ağlama duvarına döner...
Piyasa çok ama çok dikkatli olmalı ve artık akıllı olmalı...
Arkadaşlar insanın içine korku salıyorsunuz
6.90 dan mallandik. 3 e inse nolur 4 e inse nolur. Beklemekten başka çözüm var mi?
HTC One A9 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arkadaşlar korku salmak için yazamıyoruz, yeni girecekler hesabını iyi yapsın diye yazıyoruz. Adamlar mal vermeyi kafaya koymuşsa her yeni alici adamlara hizmet edecektir. 4.5X in altında kalmamalı, 4.8X ler geçilmeden de gaza gelmenin anlamı yok...
Koza daha hareketli bundan bi bok olmucak galiba koza bir kademe düşüyor bu üç dört kademe tamamı ile kozayida bağlı bundan sonra
Soyle bir kral yorum yok mu
Tüm görüşleri saygıyla okuyorum ama şu soruların cevabını verebilirseniz bu tezleri daha farklı yorumlayabiliriz.
- fon elindeki hisselerin çok büyük bölümünü halen tutuyor. Neden?
- fon bu satışı hisse 6-7 arası fiyattayken değilde 4.5 ortalama ile neden yaptı?
-Gerçekten zarar vermek istiyorlarsa, herhangi bir bildirim yapmadan 1 milyon hisse daha satıp 3 leri hemen gösterebilirlerdi.
-1-2 tl arası mallanıp operasyon yapan grubun kaç ayrı fon, kişi olduğunu bilmiyoruz. Ağustos şelalesini yapıp aylarca hacim rekorları kırdırarak 7 leri gösteren grup ve bu fon aynı oyunun oyuncuları mı?
- koza ve ipekde oluşan hisse toplam oranının koza genel kurulu üstünde olası etkilerini herhangi bir şekilde hesaplayabiliyor muyuz?
- genel kurul yapıalcak mı? % 10 civarı hissesi olan bu fonun ipek koza ve dolaylı olarak kozal genel kurulundaki tutumu ne olabilir? Mesela temettü konusunda.
-Piyasa her şekilde siyasetin içindedir. Ortamdaki siyasi istikrar mı? Yoksa istikrarsızlık mı bu hisseler için belirleyici olur? (Polemik yaratmayın, memleket için demedim, bu grup özelinde söylüyorum) bence isteyen grup her iki senaryoda da para kazanacak stratejiyi hemen gerçekleştirebilir.
- tüm grup şirkletleri batsa hangi fonun, grubın bundan kazancı ne, batırmak için ne kadar bir maliyeti göze alırlar?
Bu fonun en azından bir iki yıllık bir stratejisi yoksa vay hallerine. 1-2 ayda bu hissyi sağlmalmbir hikaye olmadan en azından maliyetine bile bu miltar malı alacak be taşıyacak kimseyi bulamazlar. Eminim şu ana kadar bildirmleri dışında bir ton hareket yapıp çok para kazanmışlardır. Ama öyle bir harekette zararlarını kestirebilen var mı?
29 aralık 2017'de fiyatlar ne olur?
Sayın Deepdiver insan can sıkıntısından daha komplike soruları akla getiriyor. Ama gözüken iş aslında çok basit. Nasılki fon alırken Yatırım Fin, Deniz gibi kurumlardan ordino vererek yüksek hacimle alımlar yapıp kap da bildirerek coşku verdilerse, yine benzer kurumlarda geri satmaya başladıklarını açıkladılar.. Elimizdeki somut bilgi bu. 2 liradan yukarı çıkarken de bu fon başka fonların elindeki malları da aldı belki. Ama o fonların hiçbiri % 5 den fazlasına sahip değilmiş ki kap da açıklama yükümlülüğü doğmamış. Şimdi ise % 9.85 ine sahip bir fon var ve elinde 25.5 milyon lot mal var. Ben satmaya başladım mesajı veriyor ve son 2 günlük satıcılardan da o fonun olduğu anlaşılıyor. Fotoğraf gayet net.. Gönül istiyor ki istikrar olsun.. Koskoca yabancı fon 3 aylık bir kumar için mi aldı ve şimdi satıyor.. Bu olağan bir şey değil. Bu fonu ben Masak a bile şikayet ettim. Arkasındaki sermaye araştırılmalı diye. Fetöcü hırsız akın ipek yurt dışına bizim bildiğimiz şirket üzerinden 70 milyon sterlin kaçırdı. O parayı arrowstreet denen fonla gizli bir protokol yapıp aktararak şirkette hala % şu kadarı yabancı fonun diyerekten kuyruğu dik tutup şirketi sahiplenme kastı mı var. Arkasında ne var bilmiyoruz. Fetöcüler 15 temmuzdan önce ülkemizden milyar dolarlar kaçırdı. Barış dumankaya nın 1.5 milar dolar.. Naksan grubunun bir devlet bankasından 4 milyar tl kredi çekip onu yurt dışına aktardığı gibi.. somut bir sürü şey var. Ve bu para örgüt tarafından organize hareket ederek kullanılıyor. Altın üreten şirketlerin mülkiyetini kaybetmemek için belki de bu malı şantaj amaçlı kullanacaklar. Çünkü bu arrow nedir, kimdir. bu kadar malı hangi mantığa ve gerekçeye beklentiye göre aldı da şimdi satıyor bilmiyoruz. Kim ne bilgi yumurtladı da bu adam bu hiseleri cazip görüp aldı ve hemen ne değişti de geri satmaya başladı.. SPK da kafası çalışan derin araştırma yapıp iş işten geçmeden olaya tedbir alarak 1-2 haftada işi çözecek profilde adam olduğunu da düşünmüyorum. Yoksa milli menfaatler gözetilerek çok acil tedbir alınabilirdi. Bu şirketler 2 lirada iken Varlık fonuna, devlet fonuna veya şirketin kasasındaki parayla geri alım yaparak mülkiyetin devlet kontrolünde arttırılmasınıda önerdim. Dilekçeler yazdık. Bimer den tüm ilgili kurumlar okudu.. Ama sadece okudu... Burada elin ne idüğü belli olmayan fonu türk halkını göstere göstere soyuyor ve bize malesef siz zındıksınız, kumarbazsınız, yabancı fon sizi soysun, biz de seyredeceğiz deniliyor. Çıkan mesaj bu kardeşim..
Güzel bir yorumlama tbz.
Sayın tbz sizin yorumlarınızı ve size muhalif (normal olarak)onlarinkinide dikkatle okuyorum buradaki hissesi olan arkadaşların%90 ı 6 ve üzeri maliyetli bende dahil sizin yorumlarınızı dikkate alırsak satın bu kağıt çıktığı yere geri dönecek anlamı çıkıyor diğer arkadaşlar ise bunun tam aksini iddia ediyor yorumlarınızın buradaki insanlara böyle bir algı oluşturuyor eğerki böyle değilse lütfen açık bir şekilde belirtirmisiniz
Nerdesin FKK?
Kesin gerçek şu bu kağıtta görüntü bu kadar sisli iken yükseliş ve düşüşler tamamen spekülatif ama kesinlikle planlı. Benim düşüncem yükselişin devam edeceği yönünde bunu söyleyeyim. Teknik veya finansal değerlemeler bu hisselere bu tabloda oturamıyor. Spk, Bimer gibi kurumlarla ilgili yorumlarınıza katılmamak elde değil.
Bu hisseler yükselir ama yükselirken bile birilerini batırır ona eminim. Bence bu saatten sonra girecekler 2 kere değil 10 kere düşünmeli. Benim maliyetim çok düşük ve Hedefi bekliyorum ama gelmemesine de hazırım.
Anlaşılan o ki; Hissenin yönünü devlet belirleyecek, "bilançonun açıklanması ve satış haberi" Yabancı da, yerli de bunu bekliyor. Devlet burada erteleme yapabilir korkusu var? Güven azaldı...Sıkıntı bu
Bekleyip göreceğiz...
SM-N9005 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Merhaba Arkadaslar,
Yillardir bu kozalaklarda takilan birisi olarak amacim kesinlikle yonlendirme yapmak degil.
Tek soylemek istedigim su ki ben de DEVLET’in biz bu bankayi kesin satariz diyen yetkililerine guvenerek 13 yillik tum birikimini Bank Asya’da kaybetmis biriyim.
Guvendigimiz Devlet’in hic bir merciine ulasamamaktayiz, 0,65 muhammen bedel ile 15 Temmuz gunune ihale koyan zihniyet Banka’nin iflasini vermis durumda.
Allah siz helal kazanclarinizla yatirim yapmaya calisan kardeslerimi bu duruma dusmekten korusun.
Bank Asya’dan hisse almadan once kozaa ve ipeke de yatirim yapiyordum. O zaman hisse fiyati 1 - 1,30 lar arasinda bir sene gidip geldi, kozalaklarin mali durumlari konusunu yakindan izler tartisirdik, hic yapmayacagim is olan satis haberi uzerine asyab hissesini aldik satis olmadi (yani oldurulmadi) akabinde gerisi malumunuz. Sonra bu hisseler canimi yaka yaka 7 lere gitti. Asyab da tam uc ihale tarihi verildi ve ikisi ertelendi, bu tarih vermeler iptal etmeler esnasinda hisseyi uc gun tavan iki gun taban yaptiriyorlardi. Boyle uc bes defa millete yukselterek mali satip, ihale erteleyip iki- uc taban yapip alttan mali toplayip tekrar millete (bize) itelediler. Bu hareketler esnasinda da yonetimi tmsf de bulunan banka icin Devlet tarafindan ky yi koruyacak hic bir hamle gelmedi. Madem bu banka fetocuydu biz ky nin gunahina girmemek icin hisseyi borsaya kaptmadilar, beklediler ki ellerindeki mali bosaltsinlar. Sonucta fetoye yine bise olmadi, olan bize oldu. Bimer, Cimer, TMSF, yuzlerce kisi dilekceler gonderdik. Darbe gunune koyulan bu ihaleyi kim kararlastirdi? Sabahtan baslayipta alicisi olmayan bir bankanin ihalesi neden kopruye askerler cikmadan 35 dakika once aciklandi alici cikmadi diye? Ihaleye katilanlar kimlerdi? Birakin yaniti muhattap bile bulamadik. Neyleyelim, kismet boyleymis, hayirlisi Allah’tan.
Son soyleyecegim de su, onceki bilancolara gore biliyoruz ki bu kozalaklarin durumu gayet iyiydi, fakat sirketler iki yildan fazladir TMSF’de. Ortada ne bilanco var ne bi aciklama, simdi TMSF kalkip dese ki sirketler batmis, biz ky ye hesap verecekler mi saniyorsunuz? 0,78 kurustan 7 TL lere cikana kadar yabanci karini katladi. Dedigim gibi amacim yonlendirme yapmak degil, zaten akilli yatirimci olsaydim batmazdim. Ama bazi seyler cok pahali tecrube ediliyor. Bu yuzden benim yazdiklarim kimseye Al/Sat onerisi degil, bilakis yasananlari pahali tecrube eden biri olarak aktarmaktir. Kalin saglicakla...
Hadi hayırlısı.
Bu şirket şu kadar petrol çıkarıldı, ... varil satışı yapıydı, Şu kadar altın çıkarıldı, ayıklandı ve satıldı. Yani şirketin işleyişiyle ilgili bilgi paylaşımı yapmak zorunluluğu yok mu?
Aslında var ama uyan yok. Bunu denetleyen kurumlarda, regülatör değil de kıyakçı olunca durum bu hale geliyor. Bilanço dedğin şey erp kullanan bir şirkette 3 günde çıkar. En azından -/+ makul bir marjla görülür. Bak ama yıllardır bekliyoruz. sebep ? Bu şirketle ilgili en büyük risk yönetim gerisi taş gibi şirket aslında.