Yatırımcı ilişkilerini sıkıştırdım.hissenize sahip çıkmayacakmısınız.geri alım falan cevap bu https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...b60a7424d7.png
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
Printable View
Yatırımcı ilişkilerini sıkıştırdım.hissenize sahip çıkmayacakmısınız.geri alım falan cevap bu https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...b60a7424d7.png
Temiz 30 lirasi var diye konustugumuzda toaso 6 lira civarindaydi. İyiki zulaya atmisim zamaninda. Gubre sektoru bitti artik bitirdiler. Baska sokterlere bakmak lazm
SM-N950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aynı şekilde düşünüyoruz ve tesbit aslında aynı sayın xxtrader :plc:
Ahmet Mergenin bahsettigi kanun degisikligi ile ilgili yorumum olmustu, buna katılıyormusunuz ?
Ayrıca dört yılda bir bu hisse şaha kalkmış, o dönemlerde de aynı hikayelerden dolay mı hisse önce çökmüş sonra şahlanmıştı ? Bu soruların cevabını önceden tahmin edenler parayı vurur zannımca :party:
ortak gübre sektörünü bitirdiler diyorsun ama satış vs. sorun yok kapasite artırmaya devam ediyor şirket...Hala ülke ithal gübre alır vaziyette...şirket afrika pazarına girmek istiyor sadece Türkiye olarak bakma...Bizde gübre kg tüketim hala vasat gelişmiş ülkelere göre...
şirket düşük azotlu gübre satışı yapıyor satış sorunu yok...nitratlı gübre satışı var nitrat oranı düşük o iş bitti...konsolide karın % 80 i irandan geliyordu oradan zarar geliyor sıkıntı bu....gübretaş zaten amme hizmeti yapıyor...razi kar marjı % 26 larda iken gübretaş kar marjı % 6 larda idi....razi zarar olunca bilanço düzelmiyor...umut var mı yakın gelecekte var ama yavaş ilerliyor süreç...üre fiyatları 300 doların üzerine atmalı önce...
Normal sartlarda gubrf nin suanda 27-28 tl civarinda olmasi lazimdi. Gidemedi gitmezde bundan sonra. Asagida 1.50 tl ye dokunursa hic ama hic sasirma Ortak
Sirket faaliyetlerini hisse performansina etki etmesini hic bekleme oyle bir gubretaş yok rekor karli bilancolarini bile gorduk satis yedi surekli. Sektorde koklu bir degisim olmadikcada bir yere ucacagi kacacagi yok
Formun en kötümseri bendim 3,5 tl diyerek fakat Sn.Xtrader öldürdü bitirdi bizi.
27 tl nin abartılı olduğu gibi 1,5 tl de biraz uçuk rakamlar değilmi?
Şu şartlar değişmezse 5 tl 6 tl ye gelmesi biraz zaman alacak fikrine katılıyorum fakat bir haberle eski günlerine dönmesi ihtimali de var.
Umutlu olduğum beklenti Koza davasının kazanılması ve altını ben çıkartacağım demesi. Eğer darbe öncesi bu dava sonuçlanacak olsaydı fetöcü hakimlerden dolayı %0 ihtimal verirdim ama şu an o dava ortada.
Kimin kanıtları sağlamsa o kazanır.
3,2 milyar bu sene için ciro hedefi var...üretiyor satıyor kar edemiyor...kar edemeyen razi fabrikası onunda nedeni belli...petrol fiyatları artarken elbet petro kimya ürünleri de geriden artar ..şuan kimyasal gübrenin alternatifi yok hobi amaçlı organik gübre var...
Tacirler yine 500 bin lot üzerinde satmış... Demek ki Tacirler mal satmadığında, tavan olucaz... :)
Üretim günden güne artıyor 5 üstü hayal gibi görünüyor mardinde cengiz holdingin gübre ve fosfat fabrikasıda 2018 de faliyete geçiyor bildiğim kadarıyla.üretim artacak pazar daralacak bizi bu duygussal bağlılık bitirecek
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
hocam o fosfat fabrikası..bizim sadece gübretaş yok...konsolide karın % 80 zaten irandan geliyor...gubrf deyince iran fabrikasının performansı demek....tek haliyle zaten gübretaş amme hizmeti yapıyor yeni değil...ayrıca gübretaş farklı gübrelere yöneldi amonyak tesisi devreye girdi bu sene...yurt içi fabrikasında ben sıkıntı görmüyorum ne üretim ne satış...tarım kredi bayi ağı çok geniş kendine has müşterisi pazarı var...bu pazarı ele geçirmek o kadar kolay değil gübretaş gibi amme hizmeti yapması lazım cengiz holdingin...kar marjı yurt dışındaki fabrikada var hammadde kaynağı orada...gübretaş taşıma su ile değirmen çevirmeye çalışıyor kar marjı düşük çalışıyor o yüzden....şuda var yurt içi pazar daralırsa yurt dışı var afrika pazarı var...yurt içi daraldı diye fabrika duracak değil...yurt içi piyasanın daralması en az 10 yıl bence zor...
http://www.zmo.org.tr/genel/bizden_d...tipi=38&sube=0
eski bir paylaşım ama 2014 yılında 3 milyon ton gübre ithal edilmiş...hükümet ithalata bir vergi uygular iç piyasadaki fabrikalara gün doğar...şu aşamada piyasa daralmasından bahsetmek imkansız...arz yetersiz ithalat oluyor...
Sıralamışlar yine düşmanlar cephesi.
Bir babayiğit çıksa da taarruz saldırısını başlatsa.
https://i.hizliresim.com/Qp5aGg.gif
Kim alıyor kim satıyor goren var mı niye bu baskı
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Lan yeter artık yaww bu ne dipsiz kuyu gibi. Cumhurbaşkanı ekonomi ye saldırı var diyor devlet şirketi olan GUBRF saldıranları destekliyor. Devlet şirketi olarak ekonomi ye sahip çıkmalı bunu heryere yazmalıyız
SM-G955F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
tabelada yazan rakama takılma zarara takılma hisseyi takibi bırak şuan algı ile oynuyorlar...bu ky hata yapması için yapılan oyunun parçası....bırak unut.....9 tl den alanın ruh halini düşünerek alım yap...3,2 milyar ciro yapıyor bu şirket normal kar marjı ile satış yapsa 4 milyar civarı....kar marjı düştü global gübre fiyatlarından kaynaklı...adamların gözü lot artırmak için karardığı zaman tabelada yazan hisse fiyatının önemi yoktur....
Teşekürler hocam ama bunlarda ekonomiye zarar veriyo böyle bunu dilimiz döndüğünce anlatmamız lazim
SM-G955F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
3.86 dan 50 bin lot satan o.ç o hisseyi hangi kademeden aldın ki?
Filller tepişiyor(aselsan,halkbank v.s) biz eziliyoruz.
iran fabrikası % 25-26 kar marjı ile konsolide karın % 80 nini oluşturuyordu..irandan 2016 yılında 1 milyon kar geldi...bir önceki yıl 345 milyon...
Bu tablo nasıl değişecek üre fiyatları 300 doların üzerine çıktığı zaman..yakın zamanda mümkün mü petrol fiyatları destekliyor ama gübre fiyatlarında henüz ciddi artış yok bir ara üre fiyatları 270 dolara geldi 3 haftadır düşüyor 230 dolara indi....fed faiz artırma baskısı doların güçleneceği emtiaların düşeceği fiyatlanıyor....ben her zaman söylüyorum emtia rallisi yoksa ekonomiler düzelmemiş anlamına geliyor...
gubrf demek razi performansı demek ..yurt içi fabrika piyasa gübre fiyatlarını kontrol etmek için pazar payını korumak için amme hizmeti yapıyor....bu yeni değil burada ki yöneticilerin işi rahat kar etmek amacı taşımıyorlar ama kapitalist düzende bu tip şirketlerin yaşama şansı yok...
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...99d8b465f0.png 1 haftalık grafik 1 gün tepki veremedi.
Biraz daha zorlasa, Halkbank'ı da geçecek... Ha gayret yönetim...
Yazıklar olsun.battı herhalde
Ayhan Karayamanın sözlerine inandım sattıklarımı dün geri almıştım.
Bir kez daha gübretaş'ın yatırım yapılmayacak bir şirket olduğunu anladım.
Her aldığın fiyatın daha da altından alabiliyorsun.
Bat a.q. firması sende rahatla bizde rahatlayayım.
Tacirler bugün ne kadar sattı?
Şaka yapmıştım ama düşüş oranı Halkı yakaladı ve geçti...
Moderatörlere buradan seslenmek istiyorum.
Küfür bir günlük serbest olsun bari öyle rahatlayalım.
Yazıcam twitterdan karamayaya sizdemi zarraba bulastınız diye
Halkbankasını anladık %6,82 düşmüş.
Buna ne oldu? %6,63 düşmek nedir a.q. hissesi. Senin borsaya kote olduğun günün ta a.q.
O.ç pazar günü milletin gözünü boyadı.
O beğenmediğimiz 5 tl ye 1 sene içinde gelmez artık. O.ç yapılan karları cebe atıp yerse ne hisseyi geri alacak para kalır ne de yatırım yapacak para kalır.
https://i.hizliresim.com/1Gb7mG.png
altın bazında gubrf aylık grafiği...ytd