bende yükseliş ve düşüşlerle bir portföy oluşturdum. artık beklemedeyim gyo eklemiştim geri sattım onu. neden sattın dersen çok fazla hisse olmuş olacak elimde. bakalım umarım bu hisseler uv de yüzümü güldürür.
Printable View
Temel analiz ile hisse secimi. Guzel bir makale.
Yatırımcı olarak sizi zengin yapacak hisseler ise duzenli kar getiren ve buyume potansiyeli olan sirketlerin hisselerdir. Bu hisseler genelde kurumsal sirketlerin hisseleridir. Belirli grupların kontrol etmesi zordur. Yabancı yatırımcıların tercih ettigi hisselerdir. IMKB'de bu tur hisselerden rahatlıkla bulabilir ve yatırım yapabilirsiniz.
Elbette bu hisselerin secimi icin belirli kriterler kullanmak zorundasınız. Ancak bu kriterler cok detaylı degildir. Genel olarak hisse secimi konusunda efsane Benjamin Graham veya Peter Lynch gibi yatırımcıların stratejileri hala gecerlidir ve sizi zengin yapabilir. Bu stratejiler BİST icin kucuk bir revizyonla uygulanabilir.
Oncelikle son 3 yıl icerisinde duzenli kar etmis hisse senetlerini tercih etmek gerekiyor. Boylece sirketin duzenli bir kar getirisi oldugunu farzedebiliriz. Daha sonra kucuk ama basit bir formulasyon kullanılıyor. Basitce sirketin (Piyasa degeri/Defter degeri-Pd/Dd) oranı ile (Fiyat/Kazanc-F/K) oranlarını buluyor ve inceliyoruz ki bu oranlara internette rahatca ulasabilirsiniz. Bu iki oran kullanılarak hisse senedinin pahalı veya uygun oldugunu tespit ediliyor.
Genel olarak PD/DD oranının 1,5-2 gibi olması, F/K oranının ise 15 uzeri olmaması tercih ediliyor. Ayrıca bu iki oranın carpımının da 20 ve uzeri olmamasına dikkat ediliyor. Aslında kural cok basit duzenli kar getiren bir hissenin uygun bir fiyat aralıgında olup olmadıgı tespit ediliyor.
(borsadankazanmak.com) alıntıdır.
Yok çalışıyor. Kazanan kazanıyor BİST te. :-) Karhanede herkes kaybetmez.
Doğtaş Kelebek te patron satışa geçti, hisseler çöktü!
Doğtaş hisselerinde bugüne kadar borsada benzerine pek rastlanmayan şekilde hisse satışı yapılıyor! Yüklü miktarda hisse sattığı söylenen patronun yakında bedelli sermaye artırımına gitmek isteyeceği iddia ediliyor.
http://www.patronlardunyasi.com/habe...r-coktu/240561
SPK'dan Borsa Kral'ın sahibi Burak Sözübir e 1 milyon 127 bin TL ceza
SPK, Telegram üzerinden 4 hissede takipçilerine al veya tut tavsiyesi verdikten sonra satışa geçen Burak Sözübir e 1 milyon 127 bin 20 lira idari para cezası kesti
http://www.patronlardunyasi.com/habe...TL-ceza/240551
Son portföy durumu Hakkinda bilgi verebilirmisiniz teşekkürler
Merhaba arkadaşlar, bu aydan itibaren yeni bir seri başlatıyorum hedefim 100 bin lirayı 1 MİLYON lira yapmak.Her ayın 1. günü portföyümü bu başlık altında paylaşacağım seçtiğim hisselerde mümkün mertebe hedefe ulaşıncaya kadar hareketsiz kalmayı planlıyorum yatan temettülerle ise İŞYAT hissemi çoğaltmaya çalışacağım bazen de başka bir hisseyi sıfır maliyetle biriktirebilirim.
Bakalım ilk milyonuma ne kadar sürede ulaşacağım :)
01.10.2020 PORTFÖY DURUMU
Portföy başlangıç tarihi : 01 EKİM 2020
Portföye yatırılan para : 100.000 TL / 12.920 USD
Mevcut Portföy değeri : 100.000 TL / 12.920 USD
Kar/Zarar 0 TL / 0 USD
Portföyde bulunan hisseler ve adetleri
ASELSAN : 2000 Adet
EREĞLİ : 1000 Adet
İŞYAT : 2300 Adet
OYAK C : 3000 Adet
ŞİŞECAM : 3242 Adet
Herkese bol kazançlar dilerim.
Merhabalar teşekkür ederim geçmişte rüştünü ispat etmiş hisseleri tutuyorum Amerika yı yeniden keşfetmeye gerek yok bu hisseler her daim Türkiye piyasasına yön verecektir. Çimentoya ,cama ,savunmaya ve demire her zaman ihtiyaç olacaktır biri diğerinin tamamlayıcısı bence syg
hayırlı olsun kardeşimm,hangi hisseler var kafanda bizimlede paylaş alım yaptıkça
Yeni başlayan arkadaşlar için : 2013 yılı başlarında bu başlığı açtığımda aldığım hisseleri satmamış olsaydım şimdi hatırı sayılır bir servetim vardı. Örnek hektaşı 1,70 ten Aselsanı düzeltilmiş fiyattan 1,50 fiyattan ,Ereğliyi 1,90 dan almıştım daha bir sürü örnek sayabilirim son iki yıldır satmama odaklı bir yatırım tarzı benimsiyorum çok şükür memnunum daldan dala konmaya hiç gerek yok para kazanmak çok kolay aslında bu piyasada doğru hissede bekleyin arkadaşlar emin olun kazanacaksınız.
Merhaba arkadaşlar 10 yıl boyunca tek bir hisse biriktirmek isteseydiniz aşağıdaki hisselerden hangisini biriktirirdiniz ?
HEKTAŞ
SASA
TOASO
İSMEN
Sasa [emoji3]
GM 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aselis kardeşim aldığınız hisseleri paylaşırsanız memnun olurum bir de hisselerden çıkarken de haber ederseniz biz de ona göre adım atmış oluruz , teşekkürler.
Merhabalar bir süre ara vermiştim paylaşım yapmaya artık daha fazla aktif olmaya çalışacağım portföyümü aylık olarak paylaşıyorum yalnız bunu yaparken ki niyetim başkalarını yönlendirmek değil herkes kendi yatırım kararını kendisi verirse daha iyi olur. Saygılar :)
Hayirli olsun
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yaptığım anket sonuçlarına göre ilk sırada SASA ikinci sırada HEKTAŞ yer aldı ben de diğer hisselerden gelen temettülerle bu iki hisseyi biriktirmeye karar verdim. Bu şekilde sıfır maliyetle bu hisselere sahip olacağım bakalım BİR MİLYON hedefe kadar ne kadar birikim yapacağım.
Bugün yatan Aselsan temettüsü ile 3 adet SASA ve 3 adet HEKTAS aldım.Böylelikle sıfır maliyetli hisselerimin startını vermiş oldum.
Hocam sasa ve hektaşın geleceği ile ilgili tahmininiz var mı?Mi 9 Lite cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
01.11.2020 PORTFÖY DURUMU
Portföye yatırılan para : 100.000 TL / 12.920 USD
Mevcut Portföy değeri : 91.882 TL / 11.007 USD
Kar/Zarar -8.118TL / -1.913 USD
Portföyde bulunan hisseler ve adetleri
ASELSAN : 2.000 Adet
EREĞLİ : 1.000 Adet
İŞYAT : 2.300 Adet
OYAK C : 3.000 Adet
ŞİŞECAM : 3.242 Adet
HEKTAŞ : 3 Adet
SASA : 3Adet
01.12.2020 PORTFÖY DURUMU
HEKTAŞ : 3 Adet
SASA : 3 Adet
Yatırılan para : 100.000 TL / 12.920 USD
Mevcut değer : 101.972 TL / 13.006 USD
Kar-Zarar 1.972 TL / 86 USD
Teşekkürler inşallah hocam[emoji120]Mi Note 10 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hocam saygilar.Hayirli olsun.
Umarim hedeflerinize ulasirsiniz.Bende uzun vade hisse biriktiriyorum.
Fakat bir noktaya deginmek istiyorum.
Şişecam dan nasil bir beklentiniz var?Sirket buyuyecegi kadar buyumus.Temettu deseniz cok az.Soda olsa bende devam ederdim.Fakat bilemedim.
Saygilar.
Sevgiler.
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Soda zaten Şişecam bünyesinde birleşti hocam biliyorsunuzdur uzun vadede bulundurulması gereken bir şirket bence sektöründe lider olması yeterli bir neden ilerleyen yıllarda temettü verimi de artacaktır
Mi Note 10 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bugün yatan Aselsan temettüsü ile 2 adet SASA ve 3 adet HEKTAS aldım.Böylelikle temettülerle aldığım sıfır maliyetli 5 adet SASA ve 6 adet HEKTAS hissem oldu [emoji846]
01.01.2021 PORTFÖY DURUMU
HEKTAŞ : 6 Adet
SASA : 5 Adet
Mevcut değer : 109.782 TL / 14.775 USD
Kar-Zarar 9.782 TL / 1.855 USD
Yeni yılınız kutlu olsun saglıklı bol kazançlı bir yıl dilerim.
01.02.2021 PORTFÖY DURUMU
Mevcut değer : 107.971 TL / 15.031 USD
Kar-Zarar 7.971 TL / 2.111 USD
01.03.2021 PORTFÖY DURUMU
Mevcut değer : 107.195 TL / 14.704 USD
Kar-Zarar 7.195 TL / 1.784 USD
Bugün yatan EREGL temettüsü ile 25 adet SASA ve 25 adet HEKTAS aldım.Böylelikle temettülerle aldığım sıfır maliyetli 30 adet SASA ve 31 adet #lHEKTAS hissem oldu[emoji846]