hocam bu backtest için , gelecek bara baktığı için robotta çalışmaz , backtestte de for döngüsünü son bardan bir önce durdurmak lazım.
ben o otomatik robot kodunu kullanmıyorum , bilen biri cevaplar
Printable View
Şurada full otomatik vade geçişi için kullandığım yöntemi yazmıştım:
http://www.hisse.net/topluluk/showth...10#post1143410
nefes aldık höh beeeee
valla ilaç gibi geldi. son bir hafta
bende son durum böyle
not: puanlar komisyon-kayma düşülmüş NET puanlardır.
http://666kb.com/i/dtzbeagqmxb2bqt5a.png
Vade bitmedi ama bende paylaşım yapayım aylık ortalama 15 ile 20 arası işlem yapan sistemin aracı kurum raporunu
excele atıp 1 lota böldüm faiz geliri komisyon giderini tamamen karşılıyor nette 15600 puan görünüyor şimdilik ,
haziran vadede -5900 ü görüp +2000 kapattı mayıs ayını ,haziran ayı bakalım nasıl geçecek ?
https://i.hizliresim.com/6N6j6k.jpg
SOn kozum yedekte bekletıp ızledıgım bır sıstem var klasık bar kapanısıyla emır gonderen. 1 ay içerisinde geçiş yapacağız yarında 1 lotla işlem kontrolunu gorecegız
benchmark açısından soruyorum kaymaya 0,035 grdiğinizde
350,000 puanı geçen var mı ? 2007 bugune ?
İlk 2 sistemin sonuçlarını koymak kolayıma geldi.
Kaymasız:
https://i.hizliresim.com/GDpJ0Z.png
0.035 kayma ile:
https://i.hizliresim.com/lZ0D3X.png
çağlar hocam sistemler 1 dakikalıkmı ?
son 3 ay getirisini koyabilirmisiniz işlem adedi ile. zahmet olmaz ise.
İlki 15, ikincisi 5 dakikalık. Son 3 aydan memnun değilim. Psikolojik olarak zor geçti. Sonuçlar da parlak değil.
https://i.hizliresim.com/morDaP.png
Tebrikler sonuclar benimkine 100 bin puan fark atmis.
Demekki daha cok calismak gerekiyor.
Bir iki ay gorunecek sekilde foto atman mumkunmu sinyalleri merak ettim
Gayet hos sonuclar...
LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
1 tanesinin görüntüsünü aldım. Nisan başından beri şu şekilde:
https://i.hizliresim.com/r1jBNM.png
nasıl keyifler? nefes alabildikmi?
pek iyi oldu valla nefes almak ne kelime oksıjenlendık resmen
eğleniyormuyuz. :halay:
hisselerin futures larda işlem yapan varmı ?
var ise
derinlik ne durumda. bilgi verebilecekler varmı. vade durumları vb.
epeyce bir süre önce olan bişey ,
o zaman otomatik işlem yapacak yazılım yok , sistemi bi yazılımda çalıştırıp saatte bir şartlı emir girip/değiştirerek takip ediyorum.
bugün gibi hatırlıyorum , şortum, xx.625 de stop var . dedim bu buralardan döner 625 de olması gereken emri 750 ye çektim. bi saat sonra bakınca gördümki 725 e kadar gelmiş sonra çökmüş 1500 puan. tek bi kararda 2000 puan üstünde kar etmişim. longa girecek sonra tekrar şorta dönecek sisteme uysam. Keyfime diyecek yok tabi. ben anlıyorum bu işlerden , piyasanın ruhunu okuyorum falan.
Bu böyle 2-3 ay devam etti , benim müdahaleler yani.
sonra oturdum bi hesaplıyım ne yapmışım diye çıkardım emirleri olması gerekenleri benim oynamaları falan. sağlam bi rakam bekliyorum , sonuçta piyasanın ruhunu çözmüşüm ya. yalnız rakamlar bir garip. tekrar hesap sağlama falan , 3 ayda 16,000 puan zarara sokmuş benim müdahaleler hissettirmeden . şok tabi
o gün bu gündür sisteme elimi sürmem ,
öyle geçmişe bakıp gelecek tahminleri ,sistemin tersi işlem açmalar falan , bu yolun sonu hayırlı değil arkadaşlar . Piyasa sopa atmaya karar verince boynunu büküp sessizce sopanı yiyeceksin. çok kıpraşırsan sopanın dozu artar sadece .
Ben bir süre test yaptım. Hatta tek lotla garan vadelisinde fiyatı tabana yakın indirmişliğim var :)
Hisse vadilileri çok sığ. Endeks vadeli dışında dolar vadelisinde testler yapıyorum bir süredir. Eğer 1 ay kadar sanalda kar edersem küçük bir miktar canlıya alacağım.
Sent from my SM-N910C using Tapatalk
teşekkürler üstat.. tahmin ettiğimden çok çok daha fazla sığ ozaman.
orada ekmek yok anlaşılan :)
bende bir süredir yakın izliyorum GARAN, THYAO, KRDMD futurelarını. Derinlik arkadaşların dediği gibi yok fakat bu durum robot çalıştırılamaz üzerine çalışma yapılamaz anlamına gelmiyor.
Bildiğiniz gibi future fiyatları dayanak varlıklara göre oluşuyor. Örneğin 100 lot THYAO çevireceğiz endex future unda olduğu aktif alıp satarsak çok fazla kayma olacak fakat kademeye yazarsak problem olmuyor. Yani şunu demek istiyorum diyelimki F_THYAO fiyatı 13.16 ve THYAO 3 kurus yukarı gitti F_THYAO da 3 kuruş yukarı gidiyor gitmek zorunda 13.18 de 100 lot hatta çok daha fazlası şatışta bekleyebilirsiniz tamamını alırlar, alıyorlar sonuçta piyasa yapıcı var sürekli kotasyon giriliyor o anda sizin fiyat olması gerekenden 1 kuruş bile ucuzsa alıcı sürekli var manuel testlerle bu olayı doğruladım. Aktif çalışan değilde pasif çalışan bir sistem çok güzel performans gösterebilir kanaatimce.
Problem şu ki kademeye emir yazıp takibini (iptal/iyileştirme) yapamıyoruz. Bu işler çözülünce hisse futureları çalışılabilir hale gelecek hatta endex future uda daha verimli olacak. Sezai Beylerin söylemine göre aracı kurumların altyapısı desteklemediğinden dolayı iptal iyileştirme yapılamıyor aslında ekran üzerlnden çeşitli şekilde yapılabilen işlemlerin kodlada rahatça yapılabilmesi lazım bence ama tam olarak bilemiyorum.
benim sermaye son 1 senenın zırvesinde. bir yöntem var onu uyguladık gerçekten verımlı gıbı ama cok kısa surede oldu bu.
biraz daha zaman geçmeli ki yöntemın gerçekten dogru calısıp calısmadıgını gordukten sonra belkı acıklayabılırım.
Yöntemi bir kaç sefer daha aynı doğrulukla çalışırsa sermayenın 4 senenin zirvesine cıkması an meselesı
hisse tarafında robotsuz işlem yapılabılır. yapan vobcu arkadasım var ama derınlık problemı oldugu ıcın pek fazla lotla gırılmesı sakıncalı bence.
Meraklandirma Erhan hoca ucundan kaba hatlariyla bahset biraz sakincasi yoksa tabi..
ben yapıyorum. derinlik ve spotu takip açısından özellikle thy çok iyi. 10 tane vadeli hissede işlemim var. ancak bendeki hisse vadeli sistemler ayda 4-5 işlemi geçmedi için kaymayı çok önemsemiyorum. lot miktarımda 20 yi geçmediği için çok ciddi sorun olmuyor. thy vadelide 100 lota kadar minimum kaymalı işlem yapılabilir bence.
derinlik artarsa viopu iyice azaltıp hisse vadeliyi artırırım. çünkü viop30 30 hissenin ortalaması. çok basitçe anlatmak gerekirse viop sadece garan ve thy den oluşsun diyelim. garan %2 düşüyor thy ise %2 artıyor. viopta hareket %0. oysa thy ve garanda ayrı ayrı poz alınırsa her ikisinde de %2 lik hareket yakalanıyor. aynı mantığı en çok etkileyen 10 hisseye genelleyelim. benim 1 senedir vadeli hisse işlemlerindeki gözlemim vioptan daha iyi imkan sunduğu yönünde. sığlık aşılırsa tabiki çok daha iyi olur. şimdilik küçük lotlar ile denemeye devam.
aşağıda kasım sonrası hisse vadelilerdeki işlem sonuçlarında oluşan kar var. toplamda ayırdığım sermaye kadar kazanç sağlamışım. trend olan hisselerde daha ciddi kar var. diğerleride elbet bir gün trend yapacak diye bekliyorum.
http://666kb.com/i/ducr8u7bmwxitv5ln.png
Ozellikle vadeli hisseler benimde ilgimi cekiyor cunku isin icine bilancoda giriyor ve analiz etmesi basitlesiyor.
Sistem sart degil bence thyao harici hacim bulmak sikintili.
Birde daha fazla hisse koymalari lazim buraya cok az sanayi hissesi var
benim sisteme göre tahminim o ki önümüzdeki 1 ayda bana en iyi getiriyi vadeli ereğli sunacak
sistemim en iyi thy de performans göstermiş. ergl tuprs % 50 üzerinde getiri.
thy de % 96 süre 4 ay. sinyal sayısı 74 .
şu yukarıdakı açıklamalardan sonra aklım hepten karıştı.
Aynen katiliyorum Sn matador38 firsat sayisi artiyor.
Hisse vadelilerine daha cok zaman ve kaynak ayirmak lazim.
https://i.hizliresim.com/1Ekygj.jpg
Hisselere endeks bazlı bakarsanız aslında her zaman bir trend oldugunu görürsünüz. Hisse çıkış trendindedir endeks yataydır , hisse yataydır endeks çıkış trendindedir veya ikisi zıt yönde hareket ediyordur ama birisi daha hızlıdır dogru pozisyon alınması halinde hızlı olanın yarattıgı fark bize yine kar olarak kalır
Demek istedigim slow trade ile vadeli hisselerde manuel işlem yapılabilir Ama aynı zamanda hisselerin endeks etkisi hesaplanıp elimizdki vadeli hisse degeri kadar endeks vadelide işlem açılmalıdır (Endekste long pozisyon mu yoksa short pozisyon mu açacagız derseniz ona karar vermek için ben endeks faiz ve dolar grafiklerini takip edip karar veriyorum )
Yazdıklarım sistemle bir alakası yok ama yazma sebebim 2017 ve 2018 hızlı ve gayet kazançlı geçiyor fakat yine yatay dönemler elbet olacaktır ve HİSSENİN YATAY DÖNEMİ endekse benzemez çok çabuk sıfırlatır adamı önce senaryonuz çok saglam olmalı
Derinlik konusu bence bir şekilde çözülür
Birde vadeli hisse tarafına sizi hangi sebepler itiyor? Mesela vadeli endekste yıllık 30.000 kazanırken vadeli hisselerde 60.000 kazançmı öngördünüz?
Yanlız birçok sanayi şirketi vadelide olsaydı kötüde olmazdı hisse yerine vadeliye toplardık :) ekstradan faiz kazancımız olurdu
oralet hocam şöyle düşün.
biz sadece tek bir grafikte işlem yapıyoruz.
ve bunu sabit kaldıraç ile yapabiliyoruz geriye kalan para boşta duruyor.boşta derken zaten tutup 500 k yı viopa bağlayamazsınız sisteme.
diğer konu tek bir gafktense 10 farklı grafiğe hisselerin vadelerine yapabilirsek hem riskide dağıtmış oluruz bir nevi sepet olur.
yoksa 30 40 kontrat bağla dur.. senelik 30 bin puan. :)
hisselerde derinlik olsaydı vadelilerde.. emin ol ağırlığı para büyüklüğü bakımından hisselerde bağlardım.
birde şunu merak ediyorum sistemine güvenip 200 kontrat bağlayan varmı acaba ?