normalde öyle olması gerek ama. yüzde 85 yabancı demiş. sen 1000 lot yazarken adamlar 10 milyon lotlar alacak. aynı fiyattan vereceklerini sanmam onlara iskonto uygularlar.
Printable View
Yanancıya ekstra ıskonto doye bısey olmaz yanı ıyı o zaman onlara 2tlye versın halka arz edıldıgı gun adamlr dırek acılıs fıyatımdan satsa yuzde 300 400 kar eder oyle sey olurmu hıc herkes esıt sartlarda alır
Sonuç halka arza girilir mi girilmez mi?
Ben bırde soyle dusunuyorum bılmem sız ne dersınız yabancınında 7.50den alacagını varsayarsak bu adamlr aldıgı fıyattan yada altından satmayacagına gore(kar edecekler amac bu) sırket ortagıda bır yıl boyunca satmayacagına gore bu hısseyı alanlar ust fıyatı bekleyıp ordan satacak demektir.Ve %90 yabancı yatırımcı geleceğine göre bunuda ayarlamış Enerjisa demekki talep var bence bu alanda 7:30’dan alan aşağısına da satmayacağına göre bu hisse yükselecek gibi hissediyorum bu benim şahsi kanaatim yatırım tavsiyesi değildir
6.25 - 7.50 arası teklif alınacak daha öncede yazdım, Sende teklif verebilirsin dersin ki bana 6.4 dan ver. Tekliflerin ağırlıklı ortalaması 6.7 olursa alamazsın. Ancak 7.0 yada tavandan 7.5 den istedin bu sefer size 6.7 den verilecek diğer 7.50 farkı bloke paran iade edilecek daha önce bunları yazdık. Kağıdın yükselmesi düşmesi fiyat garantisi hususları diğer riskler yazılarımızda var burada tekrar etmeyelim.
Bu saatte 102 kişi okuyor görünüyor...
Arkadaşlar sözüm meclisten dışarı; hisse topiklerinde genelde bu hisse fırlayacak, uçacak, dip yapacak gibi ifadeleri bende sizlerde genelde yaparız bunu kabul edelim ancak bu söylemler ya art niyetli yapılır ya habere dayalı yada teknik analize dayalı yapılır... ancak halka yeni arz olacak hissenin talep yoğunluğunu bilmeden tekniği henüz oluşmadan bir şey söylemek çok zor bunu tahmin ediyorum olacak şeklinde de söylemek doğru bir yaklaşım değil, yanlış anlamayın hele alalım mı almayalım mı gibi sorulara da kimse cevap veremez. Yazıları okuyun araştırın kendi öngörünüzle karar verin kimsenin de gazına gelmeyin derim.
Okudum hepsını kaynagı bellı olmayan gooogledan alıntı bır kac yazıdam ıbaret bazı uzmanlara gore soyle bazı uzmanlara gorede boyle dıye somut bısey ortaya koymayan bır lac yazıydı galıba.
Burası turkıye heran hetsey olabılır oluuorsa kagıt 10 kat talep alıp tavan da yapabılır yerındede sayabılır herkes kendı kararını versın hıc kımse ne olacağını bılemez cok uzum zamandır butum yazılanları okumaya çalışırım teknik soyle boyle dıyenlerın dedıgı hıc bısey olmadı anlayacağınız burası teknık taktık yatırım falan fılanla degıl kumarla dönüyor ve bana gore bıstte kumara dondu şansınız varsa kazanırsınız yoksa kaybedersınız ıns kımse zarar etmez ama malesef bız kucuk yatırımcılar daıma kaybeden olduk
Arkadaslar ben ılk borsya gırdıgımde boyle forumlardan cok etkılenır hemen oma gore yatırım kararı verırdım ama sız şakın ıtıbar etmeyın burda herkes kendı düşündüğünü soylet kımse ne olacağını bılmez onun ıcın yatırıö yaparken hersey %100 olumlu bıle olsaa acele etmeyın ve butun paranızla gırmeyım oyle bır an gelırlı butun beklenti tersıne soner senelerce beklersınız
Birde hiçbir surette gaza gelmeyın bazen o kadar olumlu seyelr yazılırkı artık ona ıkna oluruz ama hıcde oyle olmaz onun ıcın ıyıce atastırp dıkkat edın para kazanmak o kadar kolay degıl ve bız kazanacaksak bırılerı kaybedecektır muhakkak kaybeden olacabılevegımızıde umutmayalım
Ekranlar açılmış, hayırlı olsun... üstteki şeker yatırım,alltaki işyatırım...https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...819d6432fc.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...5b76346dce.jpg
Discovery cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bugun hisse satsak blokeli tutar ile halka arza katilabiliyor muyuz. Para hesaba 2 gun sonunda gectiginden hesapta para olmayacak.
GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ben aynısını geçen hafta aracı kurumum sordum.o gün nakit paran olması lazım dedi...
Discovery cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
arkadaşlar ben az önce basvuru yaptım 360. Sıradayım sabbah saat 10 TLimanda ıkıncı gun ve son saatte yspmıstım sıram 475di burdan hareketle talebı varın siz düşünüm heralde 10/1ini ancak verırler bize
Başvuru sirasinin önemi var mi ? Acil cvp lütfen
SM-J700F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yok ustad o sadece sıstemsel sıra
Önce talep edenlere oncelik varmi baska bir deyişle
Talep ettiğimiz lotlar için para hesapta en son hangi gün olmalı ?
Bilen arkadaşlar cevap verebilir mi ?
Teşekkür ederim.
Tsk.
enerjisa halka arzında uluslararası talep toplama tamamlandı - bloomberg ht
ENERJİSA HALKA ARZINA EK SATIŞ DAHİL TAM TALEP GELDİ - BLOOMBERG HT
Pazartesi borsada işlem görürmü?
Batık üstad benim hesap da dün sattım bu şekilde gözüküyor yarın alabilirmiyim
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...1f9a4d7268.jpg
ALE-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Abi ikiye böleyim dedim ama biraz enerji alayim birazda hastaneden nasıl olmaz mi 1000 lor medikal 5000lot enerji
Dün sattıysan yarın hesabına geçer.yarın başvurabilirsin.ben de bir kısım hissemi öyle yapmıştım.sözde bugün mpark a başvuracaktım.ama işbankasında da ,şekerde de yok..başka arcı kurumla da uğraşmak istemedim..nasip artık...paranın hepsiyle yarın buna başvuracağım...tahminim.onda 1 bile gelmez...%5 pay neki...sadece bu forumdakilerle % 5 i buluruz...
Abi iki ye böle cem paramı 1000medikal 5000enerji nedersin
Allah razı olsun abim hepimize bol kazançlar dilerim