Abd kapalı olduğunda genelde yerli spekülatörler piyasayı aşşağıya çekerler, yabancı bunu aşşağıdan karşılar piyasalar açıldığında. Aklınızın bir tarafında bulunsun.
Printable View
Abd kapalı olduğunda genelde yerli spekülatörler piyasayı aşşağıya çekerler, yabancı bunu aşşağıdan karşılar piyasalar açıldığında. Aklınızın bir tarafında bulunsun.
JAKO'nun nisan AYINA KADAR yukarı beklemesinin sebebi Grafikteki önceki tepe noktalarınına mı gelmesi ki ;
https://i.hizliresim.com/766pnY.png
her gün bir bankaya veriyorlar...diğerleri normal seyrinde devam ediyor...cuma garanti zayıftı...bugün işc zayıf...para çıkışı da var, alıcı tarafta kör alıcı garanti, satıcı tarafta hsbc ve credit...yani dediğin gibi aşağıya bir veriş olacaksa işc önderliğinde olur.
ama ne olacaksa 2. seans 15 sonrası olacak herzamanki gibi..yabancı pek olmadığı için 2 yöne de sert hareket olabilir...ikinci seans volatilite yükselebilir yani.
dolarcı arkadaşlarım bir de dolar şeysi alabilir miyiz lütfen?
Ben kısa vadeli bir bakış açısı olarak gördüğüm GRAFİĞİN gelişmelerini görsel olarak istifadenize sunayım ....
https://i.hizliresim.com/1JJW25.png
bir kaç saat önce öğleyin indregandi'nin TOPİKTE YAZDIM resmini çekeyim ...
https://i.hizliresim.com/azzQMB.png
maalesef thy sayesinde bist i kumarhaneye çevirdiler...mesela şu an hisse pgç 65 milyon...büyük rakam...ama 35 i sadece thy ye...alan ve satan bir grup var, aynı kurumlar, muhtemelen aynı birkaç hesap...milyon lotlar havada uçuşuyor.
thy sayesinde, bir çok rakam hacim dahil, pgç dahil fiktif...dikkatli okumak lazım rakamları.
ISCTR 'nin süprizi var herkese.
Yumurtadan ISCTR çıktı.
xxx lerin açılmasıyla garanti deki yoğun satış gün yüzüne çıktı...citi nin tek başına 4,7 milyon lot satışı var.
hisse pgç 22 milyon çıkış, kurum pgç 11 milyon giriş...özellikle garantideki satış oldukça sert.
Bakalım vadelide durum ne olacak,
Günlüklerdeki obo oluşumu için 114 ve 112 bin seviyleri önemli...112 bin önceki lokal dip aynı zamanda, kırılırsa düşüş trendi başladı diyebileceğim şahsen.
Öte yandan dow önderliğindeki düşüş sonrası tepki sonlanabilir...eğer yeni bir zirve gelmeyecekse, yurt dışında da tekrar düşüşe geçilebilir.
abd 10 yıllıkları tekrar 2,9 üzerinde, takip edilmesi gereken pek çok parametre var...yakın takibe devam.
Dün bankalarda bariz bir satış baskısı oluştu, GARAN akşam incelediğimizde CİTİ menkulun baskısında kalmış, diğer bankalarda aynı şekilde ISCTR ve THYAO tarafında malum şahsiyetin rezil işlemleri devam ediyor. Ben şikayet ettim bir zahmet sizde şikayet edin zira bu adamın varlığı analiz yapmayı gereksiz hale getirmektedir. Bugün açılışla birlikte olası geri çekilmede pozisyondan çıkacağım ve biraz kenarda duracağım düşüşleri alım yapmak için değerlendirip, bu vade sonuna kadar long trade edeceğim tabii seviyeler önemli. Diğer vade ise esas hareket başlayacak kanaatindeyim.
Saygılarımla tiyatro.
Citi dün garanti verdikten sonra bugün de akbank veriyor...her gün bir bankayı veriyor...ürkütmeden...bunlar hayra alamet değil.
hisse pgç: 6 milyon (garanti bankası xxx, gün sonu o da eklenince eksiye geçer)
kurum pgç: 40 milyon (garanti 50 milyon artı, bunu çıkınca gün sonu eksiye dönüyor)
dün de gün boyu böyle devam edip, xxx ler sonrası ciddi bir hisselerde para çıkışı oluşmuştu...ama bugün daha erken vermeye başadılar...böyle devam ederse düne göre çok daha ciddi bir para çıkışı oluşabilir.
SOSYAL Medya ve bazı forumların Günlükteki OBO oluşumu Baya da göz ardı edilemeyecek cinsten ama AĞA nın düşüncesinden haberimiz olsa süper olacak
misal Grafikte yabancı para durumunu açıklamış işimize yarar mı ?
https://i.hizliresim.com/lOZB4E.png
fdow - 0.74 ama bizimki pek bakmıyor oraya. ytd
bAKIYOR Kİ kısa vade de HAFTA başından bu yana gözü toprağa bakıyor ....
https://i.hizliresim.com/G9D1kv.png
Bişi söyleyeyim Ben KISA vade düşüncelerimi yazıyorum MAALESEF hepsini anlatmaya zaman yetmiyor o bakımdan düşecek çıkacak meselesinde sıkıntılı durumlar olabilir Ben kendi çöplüğümde de NOT ALDIM ALINTILAYAYIM BURAYA ...
Neredeyse 30 yıldır piyasadayım daha çok Öğrenilecek bilgi var kesin.
Son yıllarda tanıştığm dostlar sayesinde Kendimi sürekli geliştirmeye çalışıyorum. Stratejimi önceden kurup günlük tutmadan bu iş olmayacak.
Yanlışı doğrusu ile Emin olun Birini takip ederek para Mümkün değil kazanılmaz .
Kendiniz öğrenin.
Yanlışta yapsanız öğrenin.
Sadece teknik,
EW değil psikoloji daha önemli artık.
En önemlisi de stop kullanmak hayatınız kadar önemli.
Önceden belirleyin o stopu ve uyun.
Stop kullanmadıkça destek ararsınız.
az önce paylaşmıştı arkadaş slogan yapılsa olacak san ki ...
https://i.hizliresim.com/A1zE7q.png
haber vs bahane oldu, ikinci seans iyi satış geldi...kritik bir yerde kapandık...yarın sabah yurt dışı çok kötü olmazsa büyük ihtimal tepki vereceğiz...azaltılan shortların tekrar yerine konması ya da tepki amaçlı alınan uzunlar için fırsat olarak kullanılabilir.
artık 116 bin seviyesi(bugünlerde) orta vade shortlar için kar al seviyesi...düşüş sürdükçe kar al noktası aşağı gelecek.
geceden gap tahmini yapmak, abesle iştigal...sabah 9:30 a doğru gap tahminimizi yaparız...bugün piyasa güçlü duramadı, sabah fazla bir gap olmadan açılsak da, sonrasında bir tepki gelecektir...ancak önemli olan sonrası, öğleden sonra tekrar satışlar gelir beklentisindeyim.
Bu dalga da birkaç gün sürse de, OBO nun teyitleneceği ve 110 binlerin aşağı geçileceği görüşündeyim...its matter of time!!!
selamun aleyküm hayırlı günler ..
anlayabildiğim bir durum Hayatta inanılması kesin olaylara takılmamak
Dünkü SERT Düşüşün sebebi robotmuş öle diyorlar zaten insan olamazdı al ver çok sert ve duygusuz gelmişti bana ne oldu arkadaş şirketler mi battı? , ekonomik krize mi girdik ?
Olay ne kadar psikolojik savaş
Dünkü açıklamalar; Cumhurbaşkanı'nın bugünkü şii milis güçleri geri püskürttük olay şimdilik kapandı demesi, Ruhani ve Putin ile görüştük ve anlaştık demesi, Rusların hava sahasını tamamen açık bırakması da bugün Türkiye'nin sabrını denendiğini gösteriyor. Sabrını deneyende bence müttefik ABD!
Aslında dünkü girişim bölgede gücünü ve dost müttefiki ABD'yi kaybeden PYD'nin tırmalaması.
Erdoğan'ın serin kanlılığı zaten İran'dan şüphesi olmadığını gösterdi.
Esad Rejimi ne dünkü haberlerden sonra nede dün Afrin'e giriş ile ilgili hiçbir resmi açıklama yapmadılar.
Piyasamız Kötü bir yara aldı . !
Bir de haber değeri taşıyan inandığımız Gerzek Habertürk, O görüntüler Halep te çekilmiş.
Twitter dan toplama haber yapıyorsunuz bu nasıl bir güvendir ?.
ARTIK BÖYLE ANİ VOLATİL PİYASAYA ALIŞKIN OLUNMASI LAZIM.
ALGORİTMALARIN SAVAŞTIĞI PİYASALARDA BUNLAR NORMALDİR.
YAKINDA BU ALGORİTMALARIN DA ÖTESİNDE YAPAY ZEKALI İŞLEMLER OLACAK.
şimdi vade sonu yaklaşıyor,
örneğin nisan vade dolar contratı, 1 mart olunca, bir anda fiyatı eski mart vadenin yerine mi geçecek
dolar nisan vade de ilginç işlemler devam ediyor. şimdiden işlem hacmi 17 milyon oldu, birisi fena satıyor gibi
[IMG]https://resmim.net/f/m2Q9PZ.png[/IMG]
Kırdığı kısa vadeli çizgiye geldi.
Sayın cautionary fazla abartmadan arada bir graf koyabilir miyiz?
BaşKara çok yerinde bir düşünce ...
https://i.hizliresim.com/4azG6q.png
işler nedeniyle gap tahmini yapamadık açılış öncesi:)
ama şu ana kadar beklenmedik bir hareket olmadı...esas önemli olan ikinci seans..
ancak uzun bir aradan sonra ilk seans garanti yatırım 3. sırada en iyi alışta...bir miktar yabancı alımı var gibi, bu alışlar 2.seans da devam ederse günlüklerde haftalık aylığı yukarı kırabilir, bu takip ettiğim en önemli orta vade trend sinyali.
bu durumda tekrar zirve denemesi gündeme gelebilir....bu nedenle 116 binleri gözlemeye devam.
İlk seans sonu itibariyle,
kurum ilk 5 pgç: 64 milyon (en büyük alıcı ilk 3; yatırım=67, credit=37, garanti=34; satıcılar dağınık)
hisse ilk 5 pgç: 60 milyon (43 milyonu thy de)
Bu haftasonu üçüncü havalimanı deneme inişi yapılacak galiba..RTE iniş yapar, canlı yayınlar vs...thy de bundan dolayı hareket var bence....biraz daha alıp yeni zirve yaptırabilirler cumaya kadar, zaten pek bir şey yok yeni zirveye...dünkü bombardıman olayından en çok etkilenmesi gereken thy iken, sağlam durdu, işc nin yarısı kadar düştü...bugün de en yüksek tepkiyi veren hisse oldu.
bu para girişi ile zaten zirvede dolanması normal...bir de açıkçı çoktur bu kağıtta...napıp edip bu ayı zirvede tamalamak isteyebilirler..açıkçıları da (özellikle vadelide) sıkıştırabilirler böylece...bu nedenle ay sonuna kadar özellikle thy ye dikkat ediyoruz.
[IMG]https://i.hizliresim.com/PlDDmv.png[/IMG]
Dünkü düşüşün fibo düzeltme seviyelerinden en çok önemsediğim yüzde 61,8 ne denk gelen
142,250 seviyesini takip ediyorum...
Az sonra YouTube da canlı yayın yapacağım arkadaşlar takip etmek isteyen olur ise link verebilirim
142200-145.200 aralığı benim açımdan da çok önemli...142.500 üzerinde kalınırsa, kısa vadeli shortlarımı kapatırım (dün kapanışta kapattığım kısa vadeli shortları, 142 binlerden kademeli olarak tekrar açtım). orta vadeli shortlar içinse, u-100 116 bin stop seviyem.
Dünden doğal olarak uzunda yakalandık 141400 ortalama maliyetli uzun pozisyonların yarısını 142500 den kapattım. Kalan yarısını ise bekletmeyi planlıyorum, olası haber v.s. olursa yine mazotumuz olması lazım.
Endeks doğal olarak haber saçmalığının içinde parçalandı, bu işin kaz***** yok tabii ki, yeni yeni haberler gelmeye devam edecektir. Dolayısıyla long trade ederken de hep yarım gitmekte fayda var.
Saygılarımla tiyatro.