https://twitter.com/plazahaber/statu...015882753?s=21
Printable View
Buradan hatırlatmak istiyorum Akbank ve Garanti 2005 ve 2006 yıllarında kaldırdığı kurucu hisselerini. Yani aradan 13 koca yıl gectı O yıllardan ıtıbaren Türkiye ye muhteşem yabancı fon gırısı başladı kısacası tuketım ekonomısıne başlangıç yaptık üretmeden muhazzam tüketmeye başladık Tabı Is Bankasıda yıllarla bırlıkte Çok devasa büyüklüğe ulaştı grup olarak dünya çapında ılk 100 de ısı küçük yatırımcıyı somurmeye kurucu hısse senetlerını ellerınde bulunanları CHP nınde yardımıyla acımasıza topladı yıllarca nıce Aılenın ocağına ıncır ağacı dıktı Ama gün geldı hesap döndü artık gerçeklerle yüzleşme zamanı Alınan ah ların ödenme zamanı umarım başta Kım bu kararlara ımza atmışsa (250,000 tl sınırına ) yönetim kurulu uyelerının tamamı ve ucu hangı sıyasıye değerse Basta Denız Baykal’dan Ersın Ozınceye kım bızım hakkımızı yendiy se. umarım omlarında çocuklarında çıksın. Arkadaslar sonu geldık cok büyük rakkamlar alacağız pes etmek yok ha bu arada Çoğu yorumcu arkadaşlar garantıden bahsedıyor doğru bır yaklaşım. Fakat adam 12 sene önce vermıs unutmamak gerekırkı çap olarak Is bankasının grup semsıyesının yanından bıle geçemez bırde sunu unutmamak gerektir 12 sene oncekı emlak fıyatları aynımı 12 yıl önce garantının verdıgı parayla Boğaz’dan bır tane yalı daıresı alırken sımdı aynı parayla nezıh bır semtten ancak bır daıre alabılıyorsun. Sözün kısası çok zengın olmaya az kaldı mılyonerler clubunede gırmeye. Herkese bol kazanç dılıyorum
Selamlar. Genel kurulda İŞKUR, İSATR ve İSCTR ile ilgili olarak İSCTR hisse çoğunluk oyuyla neden bir düzenleme yapılsın ki? Blok (işkur, isatr, İSBTR ve İSCTR ) hisse sahiplerinin gelirinde kayda değer bir değişiklik olmayacak ancak sadece İSCTR hissesi olanların temettü geliri azalırken işkur sahiplerine astronomik temettü geliri gidecek. Dolasimdaki 30% isctr hissenin çoğu yabancidayken, isbankasi sandığı ve Atatürk hisse sahibi(CHP mi olur yoksa hazine mi bilmem) bu karara ortak olur vermeden bu iş olmaz geliyor bana. Aynı durum İSATR ve İSBTR nin sermayelerinin artırılması için de geçerli; hangi blok İSCTR sahibi hissesine karşılık sermayenin azalmasına razı olur? Ya da bedelli artırım olacaksa İSATR ve İSBTR sahipleri anlamlı bir bedelli sermaye artırımına katılmak ister mi bilemem..
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
O iş c tertipler a ve b üstünden bugün krallar. A ve b nin hakkaniyetli sermaye artrımları olsa idi. C nin 4.5 milyar a nın bin b nin 29 binde kalmazdı sermayesi.
isatr'de alım satım var mı yok mu anlayamadım..
berler > Gündem Haberleri > Bahçeli'den A haber'e özel açıklama
Bahçeli'den A haber'e özel açıklama
MHP lideri Bahçeli A haber'e özel yaptığı açıklamada "Cumhur ittifakı devam ediyor, yerelde ittifak yok" dedi.
Giriş Tarihi: 23.10.2018 12:44 Güncelleme Tarihi: 23.10.2018 12:47
Ayrıntılar geliyor...
Beyler 1 lot işa bedeli 100.000 lot işc ödenebilir.
İşa ve işb imtiyazlı hisse karşılığı para degil ISC verilebilir diye bir söylenti var.
Sadece söylentidir yatırım tavsiyesi degildir.herkesin kararı kendine dır.
1 adet iş A için 2milyon adet iş c vermesi lazım.
Madem öyle neden bu denli sahipsiz hisseler... Bu işbank nevar neyok nıye süpürmüyor... Hepsi duyumdan ibaret galiba...biz söyleyip bizmi dinliyoruz yoksa.. Sonra olan ky ye olmasın yıne..
A hisseleri için daha önceki bölünmelerde C hissesi veriliyor ayrıca temettü ödeniyor, vakıflar genel müdürlüğünün elindeki hisselere bakarsanız, 1 A hissesi 900 bin civarı C var bu hisseler büyük ihtimal bölünerek 900 binli sayılara varmıştır. Diye tahmin ediyorum.
A hissesi icin en son ne kadar ISC verilmis ve verilen temettü miktarı ne kadarmış ve hangi yil
Birde a ve b nin farkı nedir ?
A bin kapsamı nedir b bin kapsamı nedir?
Yakamoz kardesim isa icin tahta derinliğini gorebilirmiyiz.bugun işlem olmuştu acaba,havaakindayinda takip edemedim bugun şuan alici varmı varsa kactan acaba
iş bankasındaki Atatürk hisseleri gündeme geldiğinden bu yana farklı görüşler dile getirildi,yazıldı. hatta Türkiye İş Bankası 17.Eylül.2018 günü https://www.isbank.com.tr/TR/hakkimi...E7E1idCol=4255 sayfasında açıklama yapma gereği duydu.
ISATR’nin Sermaye (Nominal Değer) i 1.000 ISBTR’nin Sermaye (Nominal Değer) i 29.000 ISKUR’un Sermaye (Nominal Değer) i ise 2.458 tl’sıdır. ISCTR’nin Sermaye (Nominal Değer) i 4.499.970.000 tl’sıdır.
bankanın yukarıda verdiğim linkteki açıklamasında “Bugün Banka hisselerinin %31,79’u halka açık olup, çoğunluk hissesi ise %40,12’lik bir oran ile Türkiye İş Bankası Mensupları Munzam Sandık Vakfı’na yani Banka çalışan ve emeklilerine, İş Bankalılara aittir. Atatürk hisselerinin oranı ise %28,09’dur.” denilmektedir.
buraya kadar her şey normal.
Atatürk hisselerinin %28,09 oranı içinde ısatr,ısbtr,ısctr,ıskur hisselerinin dağılımı nasıldır? diye bir soru sordum.
bakın neler buldum.
http://666kb.com/i/dy3w5ewtqrbt8nqhg.png
https://www.isbank.com.tr/TR/hakkimi...kumani2018.pdf
burdan çıkan sonuç nedir, rica etsem onuda yazarmısınız.
eşleşme ne durumda arkadaşlar
Kapanışta 46 ya yazıyor. Niye ?
49 küsürden işlem olmuş zaten niye son dakika 46 ya yazıyorsun.
Amaç vermek mi?
Bence hayır. Çünkü kapanışta o lotu gören istese de alamayacak.
Karanlık oda da tavan ve taban sınırı değişiyor.
Taban 48 küsürdü istesede kimse 46 bine o lotu alamaz.
İşkurda ise 58.500 e niye vermiyor
2 günlük en yüksek alış?
Çünkü 58.500 kendi lotları değil.
Velhasıl hisse az , kurt çok oyun çok
Kimbilir belki Tek lotla 30 lara indirebilirler sonunda da temizlerler..
inşallah olmaz çünkü panik olur millet.
Hepinize tavan dolu yeni nice günler dilerim..
önceiğim 1 lot işkur almak o olmazsa 1 lot daha isa alabilirim.
ama fiyatları nedense eşleşmeden sonra görebiliyorum.
eşleşme önce derinblik nasıl görebilirim.
yakamoz kardeşim eşleşmeden sonraki derinlik görüntüsünü paylaşıyor saolsun.
eşleşme olmadan programda görünmüyor, ancak eşleşirse fiat çıkıyor. Eşleşmesse işlem saatinde alıcı ve satıcının fiatları çıkıyor. Bu fiatlar çıkınca ancak görüyoruz tek kademe ama bu defa işlem geçmiş oluyor. Iskur da genelde 70 te satıcı oluyor. Yazan olursa ve eşleşirse yarın eklerim. A da bazen oluyor satıcı bazen olmuyor hisse az olduğu için. Siz yanılmıyorsam daha önce A almıştınız
bugünün kapanışı 70 lerde 3 lot görünüyor. Zaten alınıp satılacak çok az kalmıştır gibi tahminen, sabah yazdığım gibi kurucuya kar zarar hesabı yapan riski göze alan bir şekilde hisse almaya çalışacaktır. Kendi yatırım hesabınızı kendiniz yapınız. Bu Y.T.D.
[https://i.hizliresim.com/1E1jZb.jpg
resim çıkmıyor, 70 lerde 3 lot 80 de bir 85 te 2 lot var.
Mevcut beklentilerimizi dışarda bırakarak;
1işA = 80 kat bedelsiz ve rüçhan kullanma hakkı var.
O halde İşA kesin olarak zaten zarar ettirmez.
Uzun vadede yapılacak sermaye artırımları düşünülürse..
%100 sermaye artırımda 8000 bin işc alıyor.
Peki yakında sermaye artırımı var mı?
İş bankasının belirlediği sermaye tavanı 2020 de doluyor.
2019 da sermaye artırımı beklenebilir.
Ve bu %100 den fazla olur
neden İŞA da alan satan yok veya işlem olmuyor?
İŞB ve İŞKUR da işlem oluyorken İŞA neden bu kadar sesiz anlamadım
20 İşA birleştirilip 1 İşA yapıldı.
Yani buğün - İşA ya sahip vatandaş aslında 20 İşA sahibidir.
Bu yüzden bedelsiz ve ruchan kullanım hakkı 1 işa için 20 kattır.
Sermaye artırımlarında işA ların sermayesi değişmediği için yerine işc veriliyor
1iş c 4 krş değerinde oldundan
20*4 =80
İşa 80 KAT alır.
Neyse sildim mesajı müşteri toplamayalım belki
1 tane daha alırız
işkur 70 e dayandı işa da tık yok ne iş anlayan var mı ?
1 tane işa aldık.
işa da işler yolunda giderse beklentimiz nedir ?