Sayın parasever hocam twitter adresinizi alabilirmiyim.
SM-J500F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Sayın parasever hocam twitter adresinizi alabilirmiyim.
SM-J500F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Günlük grafik son durum
Grafikteki y bölgesine bakarsanız burası :
- Önceki tepe noktası olması nedeniyle direnç
- Fibonacci düzeltme seviyesi olması nedeniyle direnç
- Düşüş trendinin yukarı kırılmasını sağlayacak nokta olması nedeniyle direnç
Dolayısıyla çok önemli bir yer ve tam olarak oradayız şu anda.
Kırılması durumunda 101 000 fibonacci düzeltme seviyesine kadar önünde bir direnç yok.
Hatta geçtiği anda 99 000 - 92 000 =7 000
99 000 + 7 000 = 106 000 direnç diyenler de olacaktır.
Dolayısıyla y bölgesi aşıldığında alıcıların piyasaya geleceği yukarı yönlü akımın oluşacağı net bir ortam olacak.
Şimdi bu mantıkla yabancı yatırımcı mal satacaksa "algıyı değiştirmek zorunda , bir coşku ortamı yaratmak zorunda , y bölgesini aşmak zorunda"
Aştıkları zaman tek yapmamız gereken dirençlere odaklanmak olacak.
Önce 101 000 sonra 100 ve 200 günlük ağırlıklı ortalama dirençleri
Grafikte yaklaşık olarak hangi seviyelere karşılık geldiği görülüyor.
RSI pozitif uyumsuzluğu daha belirgin hale geldi.
RSI 99 000 endekste 106 000 seviyesindeki değerinde...
https://resmim.net/f/Y728F7.png
Kar satışı gelebilir mi yarin?
Nexus 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hisse fiyatını etkileyen birçok değişken var.
Vakit bulduğunda bunlarla ilgili eğitici videolar hazırlayacağım.
- teknik
- temel
- takas
- pasta
- endeks
Alırken öncelikle temele bakarım; göreli olarak f/k açısından diğer şirketlerden ucuz ise ve şirket büyümeye devam ediyorsa , kar artışı sürüyorsa ve özellikle bir önceki yıla göre çok belirgin farklar ortaya çıkacak ise kar ve ciro açısından bu hisseyi tercih ederim.
Teknik, kim almış kim satmış sonraki meseleler...
Kimin alıp sattığından çok "çok sayıda satıcıdan satılan hisselerin az sayıda alıcıdan alınması " önemli ; bu yapılıyorsa zaten toplanıyor demektir.
Bazen 5 f/k altı ucuz olur bazen 6 F/k altı , hisseden hisseye göre değişir.
Evet beklenti gerçekleşince kârı cebe indiriyorlar. Ky ise o ana göre işlem yapıyor.
Kabine pozitif etki yaparsa o anki tepkide vermek lazim malı
Nexus 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hayırlı cumalar parasever dostum sizden ricam mümkünse pazartesi günü yapılacak açıklamaların beklentileri satın alındı mı bugün son gün mü bugünün sonunda kağıtları boşaltalımmı lütfen bizlere bir ışık tutun saygılar
LG-K420 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Geçmiş mesajlarda açıkça beklentilerimi yazdım aslında , biraz da borsanın mantığının anlaşılması için ayrıntılı yazıyorum ve bu gerçekten zamanımı alıyor.
Bu yüzden kişisel portföy danışmanınız mışım gibi sorular sormazsanız sevinirim. Özel mesajdan da bu tip sorular geldiği için burada yazma gereği duydum.
Yanlış anlaşıldım samimiyetinize istinaden yazmıştım. Özür dilerim. Kolay gelsin
En azından birkaç parça yerine oturmadan yapbozdaki resmin ne olduğuna dair bir fikrimiz olamaz
Borsada geleceğe dönük tahminde bulunurken resmi görmek için bazı parçalara, bazı işaretlere bakıyoruz. Bu işaretler yeterli değilse yeni işaretleri de görmemiz gerekiyor.
Bir borsa yatırımcısı olarak benim için bir hisse senedinde doğru satış noktası "değerine ulaştığı nokta ya da sattığımda daha düşük fiyattan geri alabileceğime emin olduğum noktadır"
Bir hisseyi yeterince kar ettim diye satmam , endeks düşer korkumdan da satmam, endeks düşecek diye hemen portföy de boşaltmam.
Bütün hisseler endeks ile birlikte hareket etmez her birinin beklentileri , teknikleri aynı değil biliyorsunuz.
"Endeksin derin kırılmalar yaşayacağını düşündüğüm dönemler hariç , 115 000' in aşağı kırılmasıyla başlayan hareket gibi"
Bu dönemlerde portföy büyük oranda boşaltılır.
95 500 - 93 500 seviyelerinden beri yazıyorum burada.
Bu süre zarfında endeksin 1800 puan gibi önemli sayılabilecek geri çekilmeler yaşadığını gördük , gün içinde trade eden bir kişi açısından önemli bir rakam. Bu geri çekilmelerin olabileceğini düşündüğüm zamanlarda olası destek direnç noktalarını verirken son cümlem her zaman "geri çekilse bile toplarlanacaktır" oldu. Eğer dün içinde yaşanan bu realizasyonlar takılıp kalırsanız "kar konusunda kısa kalırsınız." Hissenizi endeks düşüyor diye satarsınız yarın %20 yapar. Eklediğim listedeki hisselerin çoğu %20' den fazla yükseldi %50 - %70 yükselen var. Endeksin düştüğü bir dünde %10' dan fazla yükselenler var.
Belirli varsayımlara dayanan bir endeks stratejiniz ve bu stratejinin işaret ettiği bir borsa fiyat hedefiniz olmalı.
Bu hedefe odaklanmalı ve dış etkenlerin sizi yarı yolda bırakmasına izin vermemelisiniz.
Elbette stratejinizi geçersiz kılacak haberler ve bu haberler sonrası satış işaret eden bir teknik görünüm varsa başka.
Bunun örneğini de yaşadık , adım adım burada da paylaştım.
Enflasyon beklenenden çok yüksek geldiğinde "temkinli olma zamanı " diye yazı yazdım ama teknik görünümün bozulmadığını eklediğim grafiklerde gördünüz ve sonrasında da yükselişin süreceğini hedef seviyemin geçerli olduğunu yazdım
120 000 yükselişi öncesi endeks 80 000 civarındayken 90 000 satış fırsatı diyordu tv yorumcuları , o noktaya geldiğimizde ısrarla satın satın dediler. Endeks 120 000' e geldiğinde çoğu yatırımcı nakitte bekliyordu.
Seçim öncesinde borsa 101 000 hedefimi verirken aşağıdaki ifadeleri kullanmıştım.
Seçim sonrasında bu beklentilere yenileri eklendi , bunlara da dikkat çektim ama hatırlatayım
- Piyasanın odaklandığı şey kabinenin açıklanacak olması ; enflasyon rakamlarını bile görmezden gelecek kadar güçlü bir beklenti var ama bir kesinlik değil.
- Kabinenin açıklanması ile iş bitmiyor "ekonomik önlemlerin açıklanması , yapısal reformlardan bahsedilmesi" hala beklenti olacak.
"Yani borsanın hikayesi hala sürecek"
99 400 çok güçlü bir direnç , buranın yukarı kırılması "kriz ihtimali ortadan kalktı , yumuşak iniş senaryosu fiyatlanıyor" anlamını taşıyacağı için ilk seferde geçilememesi son derece doğal. Dün 98 000' e geri çekilmeler olabileceğini söylemiştim , bugünün grafiklerinde bu seviyenin karşılığı 98 500 (5 dakikalık grafikte 200 ağırlıklı ortalama)
Kabine bu kadar güçlü bir şekilde satın alınıyorsa birileri içeriden bilgi almış demektir. Kabine açıklandıktan sonra realizasyon olması da doğal olur.
"Asıl önemli olan ondan sonrası"
Açıklamadan sonra "yatırımcılar, kabine en büyük beklentiydi diyerek sonrasında atılacak adımlara daha az önem atfederek,
bugün yaşadığımız gibi son derece normal realizasyonlar sonrasında 99 400'ü direnç olarak mı görecek"
buna bakacağız.
Yapbozun önemli bir parçası "kabine" açıklandığında resmi daha net görebileceğiz.
97 500 önemli bir seviyeydi bence kabine sonrasında realizasyon gelse bile 97 800 -98 000 bölgesi destek olarak çalışacaktır ve endeks en azından 99 400' ü tekrar görecektir.
Bu hareketler sırasında %10 yükselen hisseler de olabilir %10 düşenler de...
"101 000 hedefimi geçersiz kılacak teknik bir görünüm oluşmadan bu hedefimi bir kenara bırakmam, 101 000' de de sonrası var mı bakarım"
Olası geri çekilmelerde daha önce yazdığım bilanço hisselerinde alına devam etmeyi planlıyorum.
Yazmaya başladığım 93 500 -94 500 seviyelerinden bugün 100 000' e yaklaştık "hiç kimse bu yazılar nedeniyle zarar ettiğini söyleyemez"
Karar sizin kararınız, ister satar ister teknik sat verene kadar beklersiniz.
"YeTki olmadan yatırım danışmanlığı yapmak yasal olarak suçtur , burada yatırım danışmanlığı yapmıyorum ; kendi yatırımlarımı yaparken dikkat ettiğim hususları paylaşıyorum"
Paylaşım için teşekkürler üstad
Dmsas 2,65 gördü kademe kademe satıldı.
%15 yükseldi yazdığım günden beri
Geri çekilmelerde alım için izlemedeyim
Borsa % -0,50
dmsas % 7.5
Uzun yazıda bahsettiğime canlı örnek.
Endekste 115 000 kırılmasında olduğu gibi, sert geri çekilmelere neden olabilecek bir kırılma olmadığı sürece paniğe gerek yok.
Portföy boşaltmaya gerek yok. "hisseden hisseye göre değişir"
Taner Özarslan
- Temmuz ayında enflasyon tepe yapabilir
- Döviz sert yukarı gitmedikçe enflasyon 15 - 16 aşmaz
- Amerikan tahvilleri 2.8' lere gerilerse gelişen ülkeler rahatlar
- Eylülde enflasyon sert düşebilir , eylül aralıkta da düşüş devam eder
- Reel faiz %2 çok iyi bir rakam değil merkez ben buradayım mesajı verebilir , dolar 4.45 görebilir.
- Yabancı belirsizliği sevmiyor ,kredi notu düştü yabancılar tahvil stoklarını erittiler.
Yeni hükümet kurulur , bütçe açıklanırsa yabancı pozitif bakabilir.
- Faizler gerilerse borsa yükselir.
Belirttiğim 98 000 - 98 500 desteklerine geri çekilme sonrası
yine belirttiğim gibi alımlar geldi tekrar 99 000
Dolardaki geri çekilmede dikkate değer , parite yardımcı oluyor olsa da 4,59 altındaki seviyelerin görülmüş olması da piyasanın kabile ile ilgili olumlu beklenti içinde olduğunu gösteriyor.
Yeniden 100 000 deneyebilmesi için 99 250' yi aşması gerekiyor (son durumda düşüş trend çizgisinin geçtiği nokta)
Teknik olarak 101 000 hedefimi tehlikeye atacak bir bozulma yok.
Sayın Parasever bu hafta için görüşleriniz nelerdir?
Bugün farkettim topikinizi... Birikimlerinizi ve öngörülerinizi paylaştığınız için teşekkürler...
Lenovo K53a48 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
- Gelişen piyasalar dip seviyelerdeyken , krize girmesi olası yeni ülkeler konuşulurken "dünya ekonomisi iyileşme sürecindeyken , olumsuz bil algı gelişmiş ülkeler dahil bütün ülkeleri etkiler dolayısıyla bu bozulmayı kimse göz almaz gelişen ülkelerde toparlanma yakın demiştik. Brezilya ve bizim geldiğimiz nokta grafiklerde.
- Euro /Dolar paritesi ile ilgili 1.10 beklenirken bunun olası olmadığına dikkat çekmiştik , parite 1.1770
Gelişen ülkeleri destekleyen bir hareket.
- Çin borsası da toparlanıyor , ebette toparlanır "dünya iyileşiyor algısı 1. öncelik"
-Dow ile ilgili de 24 000 aşağı kırılır korkuları varken kırılmasını beklemediğimi belirtmiştim ana neden olarak da ABD ekonomisinin güçlü olmasının yanında "bilanço sezonuna girmiş olmamızı göstermiştim"
Yükseliş sürecek "düzeltmenin geldiği noktada tekrar bakarız"
- Dax' ın da toparlandığını görüyoruz.
"Kısacası Mavi Küre' de işler yolunda"
Bist grafiğine bakacak olursanız A ve B bölgelerinde bir benzerlik var.
A bölgesinde uzun düşüş çubuğunu ilk geçiş denemesinden sonra bir çubuk geri hareket oluyor ardından 2. denemede yukarı geçiyoruz. B bölgesinde yanı güncel durumda cuma günü bir geri çekilme yaşadık şimdi kabineyi bekliyoruz. Piyasada bazı isimler konuşuluyor kabine ile ilgili; dolar haftaya geri çekilme ile başladığına göre piyasa isimleri beğenmiş.
Dünya ekonomisinde sorun yok , yurt dışında yükseliş bir süre daha devam edecek , bizde kabine belli olacak , politikaların açıklanacak olması yeni bir beklenti oluşturacak , ohal kalkacak . Bu beklentiler varken piyasanın kabine sonrası sert düşüşler yaşamasını beklemek mantıklı değil. Bu kadar olumlu beklenti varken bence 97 500' lerin altına gelip kimseye alım fırsatı vermek istemezler. Bu nedenle kabine açıklaması sonrasında realizasyon olsa bile bunun 101 000' lerden olabileceğini düşünüyorum 99 400 - 99 000 üzerinde tutunmayı başarırsak hareket sürer diye umuyorum. Sonrasında olumlu beklentiler artacağı için düzeltmeler eşliğinde yükseliş sürebilir. "99 400 düşüş trendinin kırılması açısından çok çok önemli
Üzerinde kalınması yepyeni bir durum demektir."
Burada önemli olan kur ve enflasyon ile ilgili piyasanın istediği şeyleri duyabilmesi olacak. Bence herkes artık ciddiyetin farkındadır. Seçim , oy kaygısı olmayacağı için daha realist adımlar görebiliriz.
TL aşırı değersiz durumda "insanlar zirvelere bakıp buraları tekrar görebilir mi diye düşünmeyi bırakıp, aşağılara bakıp çok yükselmiş buralara da düşebilir demeye başlamadıkça , buna inanmadıkça kurda düşüş sürer.
Başlığı açtığımda 4.7 fiyatta 5 lira üstü konuşulurken 4.25 hedef vermiştim , 4.45 altını görmez diyor yorumcular göreceğiz ...
Şunun altını çizeyim, cuma günü de yazmıştım.
"karda kısa kalmamak gerek"
Endeks yükseldi diye satmak yerine destekler çalıştığı sürece pozisyonumu korumayı tercih ediyorum. Endeks bir hikayesi olduğu sürece geri çekilse bile yükselişe devam eder şimdi bir hikayemiz var. Bu akşam bu hikayeni kahramanlarını göreceğiz.
Dolar için söylediğimi borsa için de söyleyebilirim ; zirveler , aşağılar olayı...
101 000 başlığı açtığımda yazdığım hedefti , seçim sonrası borsa 93 000' lere gerilediğinde dahi bu hedefimin devam ettiğini gelişmeler oldukça olumsuz algının olumluya dönüşeceğini herkes korkarken hisse almak gerektiğini belirtmiş , herkes coşarken biz satış için izleyeceğiz demiştik.
Bakalım bu coşku nerede tavan yapacak
Güçlü direnç nerede oluşacak !
Basit bir hesap 99 000 - 92 000 = 7 000
99 000 + 7 000 = 106 000
99 400 üzerinde kalırsak yorumcular 106 000 - 106 500 hedef verirler.
Biz destekleri kollayarak adım adım gideceğiz.
"Dipte korkmadığımız gibi şimdi de gaza gelmeyeceğiz"
https://resmim.net/f/73a3vD.png
Düşüş trendi son durum saatlik grafikte aşağıda görülüyor.
Üzerinde kalmamız piyasanın yumuşak iniş senaryosuna göre pozisyon alacağını gösterir, cuma günü belirttiğim gibi.
Düşüş trendinin kırıldığı nokta aynı zamanda önceki tepe noktası.
Yükselen bir kanal içinde hareket ediyoruz, kanalın destek ve direnç bölgelerini grafikte görüyorsunuz..
Bu grafikleri siz de oluşturup izleyebilirsiniz.
ortalamalar 21 50 100 200 ağırlıklı ortalamalar.
Mumlar açılış kapanış esaslı.
https://resmim.net/f/MNd779.png
Yükseliş sağlıklı bir şekilde devam ediyor.
100 400- 10 500 kanal direncini test ediyoruz, bu seviyeden gelebilecek olası satışlar normal bir düzeltme hareketinden ibaret olur, 99 000 üzerinden destek bulur ve yönümüzü tekrar yukarı çeviririz diye düşünüyorum.
101 000, 93 500 - 94 500 aralığından beri zaman zaman gelen olumsuz haberlere , yüksek gelen enflasyon rakamlarına rağmen hedef olarak vermeye devam ettiğimiz bir seviyeydi.
Açıkçası artık buranın yukarı geçilmesi olasılığı arttı.
Yeni direnç seviyelerinden bahsedebiliriz.
102 500, 100 günlük ağırlıklı ortalama direncimiz.
102 000 seviyesi
"haftalık grafiklerde 21 ağırlıklı ortalama direncimiz , yukarı geçilmesi orta vadeli görünümün de iyileşmesi anlamına gelecek"
Dolayısıyla 101 000 üzerinde izleyeceğimiz seviye 102 000-102 500
fibonacci 38.2 düzeltme seviyemiz günlük grafiklerde 103 500
Haftalık grafiklerde 100 ağırlıklı ortalama direncimiz 104 000
2. direnç bölgemiz 103 500- 104 000
Grafikte kanal direnci çok net görünüyor .
Kanal desteği 99 000' e doğru yaklaşacaktır.
"Kanal desteği aşağı kırılmadıkça , yukarı yönde kırdığımız düşüş trendinin tekrar altına gelmediğimiz sürece yeni verdiğimiz hedeflere yönelik hareket hızla devam eder"
Dirençlerden çok desteklerin çalışıp çalışmadığına bakmak bu durumda daha mantıklı ; destekler çalışırsa yeni dirençleri kıracak güç bulunur.
https://resmim.net/f/Rg8wkF.png
Allah razı olsun senden üstadım
Elimde bulunan yüm kağıtlarda satış yok. Alışta da mevcut görünüyor. Bir yorum yapabilirmisğniz bu durum hayra alamet midir?
Kanal hareketi son durum...
Gün öncesinde yaptığım yorumda bir realizasyon gelse bile 101 000 seviyesinden gelebileceğini belirtmiştim.
100 800 gördük. Grafikte gördüğünüz gibi kanal üst bandına çarpmış durumdayız. Fakat ne olarak görünen o ki "kabine birileri tarafından biliniyor ve fiyatlanıyor" Cuma günü belirttiğim 98 000 - 98 500 desteğimizden başlayan 3000 puanlık hareket bunun bir ispatı.
Grafikte çember içerisine aldığım bölgelere dikkat ; bu bölgelerde ortalamaların nasıl çalıştığını anlarsanız açıkladığım ana trandin yanında gün içerisindeki dalgalanmaları da tespit edebilirsiniz. "Bu dalgalanmalar hep benzer şablonlar halinde oluşur , vaktim olmadığı için sürekli ekleyemiyorum ama siz kendiniz de bu grafikleri oluşturup izleyebilirsiniz.
21 ağırlıklı ortalamayı kırdığı anda 50 ağırlıklı ortalamayı test ediyor eğer buradan gelen tepkide 21 ağırlıklı ortalama direnç oluşturuyorsa 50 ve 100 ağırlıklı ortalamalara kadar geri çekiliyor.
Kanal desteğimiz 99 000 seviyelerine doğru yaklaşıyor.
Bu geri çekilmeler yükselişin sağlığı açısından gerekli geri çekilmeler .
100 000 ilk destek , aşağıda 99 500 -99 100 gölgesi var.
Desteklerin yine çalışacağını düşünüyorum.
düzeltme sonrası 99 600 üzerinde tutunmayı başarmamız 101 000 üzerindeki dirençlerimizin görüleceği anlamına gelecek.
99 600 bu sabah açılış yaptığımız bölge; eğer bugün mal aldılarsa bu seviye altına anlık bir ziyaret yapsalar bile altında kalmamaları gerekir.
Açıklamaya saatler kala bu denli bir düzeltmeye izin vermeyebilirler de.
Olumlu görüşüm devam ediyor.
https://resmim.net/f/mSR8uM.png
Yarım saat önce geri çekilme olasılığından bahsetmiştik.
Dolardaki hareket bist geri çekilmesini tetiklemiş gibi görünüyor.
Bu ikili hareket biraz da beklenti alınır gerçek satılır kuralının işletilmesi olarak da yorumlanabilir.
https://resmim.net/f/Twwj7a.png
Yarının durum ne olur parasever üstad
Böyle aşağılık bir piyasaya herşey olur. Yapılan bildiğin ahlaksızlık. Bugün neredeyse 101.000 gösterip dakikalar içinde 98.*** e değdirdiler. Akşamına dolar 4.51 den 4.80 e gidiyor. Yazıklar olsun.
Kimlerin adı geçti hafta sonu sonuca bakın
Damadını Hazine ve Maliye Bakanı yaptı.
Açıklama öncesi gazeteciler kulis bilgisi diye paylaştıklarında saçmalık diye düşündüm , gerçekmiş...
Yazık...
96 000 yarın görülebilir.
Saat 18:00 dolar 4:56
Saat 23:45 dolar 4:73
Tekrar başa döndük.
"Şimdi piyasalar nasıl inanacak merkez bankası bağımsızlığına"
Dış piyasalar bu kadar iyi durumdayken ; dow şu anda 1.35 yukarıda , euro /dolar paritesi euro lehine dönmüşken , her şey lehimizeyken yapılana bak...
Olumlu bir yorum okudum. Doların yükseldiğini gören ky malları satacak. Büyük yatırımcı en alttan malı toplayavak ve borsa yeniden yukarı çıkacak. Ya i ters köşe yapabilirlermiş. Ne dersiniz?
https://www.tradingview.com/x/4cbewsG9/
Kırmızı çizgiye bir dalış daha niyeti varsa 17 euro 96.000 i mumla ararız sayın parasever.
Damadından başka birisini açıklamış olsa dış piyasa desteği ile yarın yukarı başlardık.
Şimdi ise 96 000' de tutunur mu diye soruyorum kendime ve cevabını bilmiyorum.
Mehmet şimşek bir mesaj bile yazmamış twitter hesabından...
Eminim o da şakına dönmüştür açıklanan isimden sonra...
https://twitter.com/memetsimsek
Piyasa akşamüstü listesinin sızmasını müteakip büyük ölçüde fiyatlamadı mı durumu
Yeni durumda nasıl bir hikaye yazılabilir borsa için ?
Negatif taraf
- Merkez bankası bağımsızlığı ile ilgili belirsizlik ....
- Sıkılaşma , enflasyon ile mücadele belirsizliği...
- Yerel seçimlerle ilgili seçim ekonomisi olur mu sorusu...
Kabine açıklanmadan önce bunların netleşmesini bekliyorduk.
Şimdi bu konular ile ilgili açıklamalar gelecek muhtemelen ama piyasa buna inanacak mı !
Belirsizlik tarihe odaklı bir durum olmaktan çıkıp ucu açık bir süreç haline geldi.
- Bu belirsiz durum kuru yukarı çekiyor.
- Piyasa belirsizlik nedeniyle daha fazla faiz isteyebilir.
Faiz yüksek, kur yüksek, büyüme beklenenden daha düşük gelir.
- Durumu kontrol etmek şimdi daha zor.
İyi taraflar
- Bu kadar kötü durum varken derhal merkez bankasının bağımsız olacağı ile ilgili açıklama yapılır , program hazırlanır ve ilk adımlar atılır. Damat konusunda yanıldığımız gibi bu konuda da yanılabiliriz, piyasa da bu rezervle düşünüyor olacak, bu iyimserliği azaltır.
- Dünya piyasaları olumlu göreli olarak ucuz kaldığımız için düşüşler belirli destek noktaları ile sınırlı olabilir.
- Dolar bazında ucuz hale geliyoruz diyebiliriz.
- Damat bakan olsa da kabine belirsizliği ortadan kalktı diye düşünebiliriz.
- Piyasa son durumu satmadan önce olacakları görmek isteyebilir.
En kötü senaryonun gerçekleştiğini düşünelim borsa 86 000 - 87 000'e düşsün.
Bu olursa şayet 94 000 - 95 000 düşüşün hedefi olacaktır.
Tıpkı 92 000' den 101 000' e geldiğimiz gibi.
Dolayısıyla düşüşleri kendi açımdan riskli görmüyorum.
86 000 - 87 000 fiyatlarını buraya düşecek diye yazmadım , en kötü olasılığın bile bekleyen açısından risk içermediğini göstermek için yazdım.
Yarın için ne olabilir...
96 000' e hızla gelip 97 500' e tepki verir , 97 500 ve üzerinde satış fırsatı verebilir.
Bugün piyasa da net bir alım vardı. Belki bunlardan daha iyi rakamları da görebiliriz.
Belki açılış 97 500 civarında da olabilir daha iyimser bir bakışla.
Belirsizliklerin giderilip hikaye yazabileceğimiz şartlar gerekiyor.
Hangi noktada alacaklar, destekler nerede oluşacak izleyeceğim.
Saatlik grafiklerde 21 ve 50 ağırlıklı ortalama takibimde olacak bu ortalamalar üzerinde destek bulmadıkça dikkatli olacağım.
%100 hissedeyim + çok az kredim var..
Listemdeki hisseler sert yukarı hareketler yaptıkça listeden çıkardığımı burada paylaşmıştım, bu sayede kredim %50' lerden %5' lere düştü
Bisr destek bulduğunda kredi pozisyonumu artırmaya başlarım bilançolara 1 ay kaldı..
Açılışta panik yapmak bence hata olur...
Sert düşüş olursa mal satmam ,tepkiyi bekler 5 dakikalık grafiklerde izlerim,
toparlanmanın zayıf kalacağını düşünür sattığım hisseyi alttan alabileceğime emin olursam sat - al denerim.