Rysaş'taki bilanço oyununu BİMER'e yazdım,hak aramak lazım , gelişmeleri paylaşacağım.
Printable View
Rysaş'taki bilanço oyununu BİMER'e yazdım,hak aramak lazım , gelişmeleri paylaşacağım.
Özelden atarsanız bende şikayet edeyim.Dikkate alacakları kadar var bir deneyelim şansımızı.
HTC_M10h cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Merhaba arkadaşlar.. abi kardeşlerde elele bir hareketlilik var.Sebep nedir.? gerçi gyo larda var bir hareket..
SPK beni arayınca söyleyeceğim:
Birbirine bağlı iki halka açık şirket, farklı muhasebe standartı kullanabilir mi? Bağlı ortaklığın tercih ettiği "gerçek değerler"muhasebe sistemine göre bilançosunu açıklamasına rağmen, bunu içinde konsolide etmek zorunda olan hakim ortak, holding, bunu reddetip, farklı bilanço sistemini konsolide edebilir mi, bu yasal mıdır...Sermaye piyasasının, "yatırımcıları koruma ilkesi"ne aykırı değil midir?
Bunun cevabını sende biliyorsun, hak yiyici....hesabını vereceksin... hem bu dünyada hemde Ahirette....
SPK, doğru bilançoyu açıkla emri verdiğinde yüzünü görmek istiyorum...Bu zararların tazminine de zaman gelecek, titre hak yiyici...
http://fs5.directupload.net/images/170319/rtf26zjb.jpg
son bir ayda alanlar
ulan çomar bak Rockefeller bile olsan göçüp gidiyorsun bu ölümlü dünyadan,adam defalarca organlarını değiştirse de(6 kalp, 3 böbrek ve 2 ciğer)...hani demeç te veriyorsun ya eskiden komünisttim daha sonra kapitalist, son olarak ise muhafazakarım diye, bu söylem öyle üfürmekle olmuyor icraatını görelim...
"Nerede olursanız olun ölüm size ulaşır. Sarp ve sağlam kalelerde olsanız bile. (Nisa 78)"
Nereye bu yolculuk.. daha ne kadar dusurucen cakal
Bunun hesabı sorulur elbet..
hesabı kim soracak , yıllardır aynı terane...
O hesabi soracak kişinin ben olmasını cok isterdim.. bi duşunuyorumda ne guzel olurdu
bizim cikcik kıpraşıyor , hayret , haber mi var?
borsagundem.com/haber/abdli-11-ulasim-devi-yatirim-icin-turkiyeye-geliyor/1178793 …
Hareketin sebebi bu haber..ortaklık gelebilir.
haber güzelmiş
hurda fiyatındaki holdingimize yarayabilir
9 mlyon islem yapmiş kim bu alan satan.. alan niye alir ki.. hem zaten zarar da açıklamış ken..
Alımlar güzel olmuş , yarın devamını daha da güzel bekliyoruz...
şimdilik hurda değerinden kurtulup defter değerine gelsin yeter...
5 tl daha sonra olsa da olur :)
Bugünkü işlemler normal değil.Birşeyler dönüyor ama inşallah hayırlıdır.
Dunkü deli işlemden sonra bugun mala bağlaması tuhaf biraz.. patron salak biraz galiba...😀😀
*RYSAS*** REYSAŞ TAŞIMACILIK VE LOJİSTİK TİCARET A.Ş.( Kayıtlı Sermaye Tavanı İşlemlerine İlişkin Bildirim )
Özet Bilgi Kayıtlı Sermaye Tavanı ve Geçerlilik Tarihi Güncellemesi SPK Onayı Hk.
Yapılan Açıklama Güncelleme mi ? Evet
Yapılan Açıklama Düzeltme mi ? Hayır
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı ? Hayır
Yönetim Kurulu Karar Tarihi 06.03.2017
İlgili İşlem KST Geçerlilik Tarihi Güncellemesi
Mevcut Kayıtlı Sermaye Tavanı (TL) 1.000.000.000
Yeni Kayıtlı Sermaye Tavanı (TL) 600.000.000
Kayıtlı Sermaye Tavanı İçin Son Geçerlilik Tarihi (Yeni) 31.12.2021
Tadil Edilecek Ana Sözleşme Madde No 6
SPK Başvuru Tarihi 08.03.2017
SPK Başvuru Sonucu ONAY
SPK Onay Tarihi 20.03.2017
Ek Açıklamalar
Şirketimiz Esas Sözleşmesi'nin "Şirketin Merkez ve Şubeleri" başlıklı 4.maddesi ile "Sermaye ve Payların Nevi" başlıklı 6.maddesinin ekteki şekilde tadili için T.C.Başbakanlık Sermaye Piyasası Kurulu'na yaptığımız başvuru neticesinde, ilgili madde tadillerinin 20/03/2017 tarih ve 29833736-110.03.02-E.3578 sayılı yazı ile Kurul izni sonrası T.C.Gümrük ve Ticaret Bakanlığı onayı da alınarak 6 ay içinde Şirketimiz Genel Kurulu tarafından karara bağlanması koşuluyla uygun görüldüğü bildirilmiştir.
Kamuoyunun ve yatırımcılarımızın bilgilerine sunulur.
Eklenen Dökümanlar
EK: 1 REYSAS Esas Sozlesme Tadili.pdf
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/594929
***RYSAS*** REYSAŞ TAŞIMACILIK VE LOJİSTİK TİCARET A.Ş.( Esas Sözleşme Tadili )
İlgili Şirketler []
İlgili Fonlar []
Türkçe
Esas Sözleşme Tadili
Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Evet (Yes)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
08/03/2017
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Açıklamalar
Şirketimiz Esas Sözleşmesi'nin "Şirketin Merkez ve Şubeleri" başlıklı 4.maddesi ile "Sermaye ve Payların Nevi" başlıklı 6.maddesinin ekteki şekilde tadili için T.C.Başbakanlık Sermaye Piyasası Kurulu'na yaptığımız başvuru neticesinde, ilgili madde tadillerinin 20/03/2017 tarih ve 29833736-110.03.02-E.3578 sayılı yazı ile Kurul izni sonrası T.C.Gümrük ve Ticaret Bakanlığı onayı da alınarak 6 ay içinde Şirketimiz Genel Kurulu tarafından karara bağlanması koşuluyla uygun görüldüğü bildirilmiştir.
Kamuoyunun ve yatırımcılarımızın bilgilerine sunulur.
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/594925
Bi çizse iyiydi,güçlü alımlar geldi...
LG-H850 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Haberin içeriği neyle alakalı.Önemli bişey varmı değişiklik istenen maddelerde.
ince ince toplamaya başlamışlar
ne oldu?yabancı kısmet mi var bizim rysaşa acaba?
durduk yere hareket hayırlıdır inşallah...
Bakiyorumda hic yoktan bir yabanci ortakliğı falan dillendiriliyor forumda .. olmayan bir beklenti olişturulmaya çalışilyor.. yapmayin arkadaşlar..
Kap ta bugün birkaç kiralama haberi var??
Reysaş'ın düşmesi için hiçbir sebep yoktu. Şimdi yükselmesi için de bence sebep aramak manasız.
Niyesi çok basit, gerçek pd/dd oranı 0.18 lerde olan sermayesinin 5'te biri FAVÖK üretip temettü gücü olan bir şirket reysaş. GYO konsolidasyonunda çevrilen dolap olmasaydı şu andaki piyasa değerinin üzerinde bir faaliyet kârına sahip bir şirket görecektik.
Hisse fiyatını 2 ile çarptıktan sonra belki sebep aramaya başlayabiliriz yükselişlere.
Ne yani, almak için 2 tl yi mi beklemeliyiz
LG-E986 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Gerçek finansalları iştirakleri vastıtasıyla gizleniyor Reysaş'ın. Halka açıklık oranına baktığımızda patronun bunu niye yaptığı da açık. Ama patronun "Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmak" atasözünü aklından çıkarmaması lazım.
Hisseleri ucuza yeniden toplayacam derken komple şirketi kaptırabilir. Halka açıklık oranı öyle bir seviyedeki, patronu imtiyazlı hisselerin de kurtaracağını sanmıyorum. Özellkle Galip gibi paralı spekülatörler piyasada yükseltmek için tırım tırım hisse ararken. Reysaş hakkında o kadar çok hikâye yazılır ki resmen kitap olur.
Dun 86-87 deli gibi alanlar bu gun 85 ten niye almazki yada niye satarki
Bu spek biraz salak galiba 😁😁😁
Şirketin varlıkları güzel ama döviz bazındakii ağır finansal yük karlılığı çok eritiyor. İleride döviz tetiklenirse finansal yük dahada ağırlaşır
Yüksek oranda bir bedelli veya tahsisli sermaye artırımı şirketi finans olarak rahatlatır.
Bunun yanı sıra Rysas ve Rygyo ve grubun diğer şirketlerini tamamen birleştirseler ve grubun kontrolündeki varlıkları nitelik ve faliyetlerine göre farklı iştirakler altında yeniden toplasalar iyi bir yapılanma olur.
-Rysas emlak ve gayrimenkul geliştirme aş. (Konut ve sosyal projeler için olan arsalar)
-Rysas turizm ve hotelcilik aş.
-Rysas depoculuk hizmetleri aş. (Depo kiralama ile ilgili varlıklar)
-Rysas taşımacılık ve lojistik aş
-Rysas demiryolu hizmetleri aş.
-Rysas dağıtım ve pazarlama aş
Madem saticisiniz.. saat 10 gibi 82 ye alis girdim hala gelmedi.. ne yapmaya calisiyorlar.. malda vermiyorlar..
[attach=confıg]1863[/attach]
iş tahtayı bozmuş ama bu havada 2 kademede alıcı bulması iyi oldu , hava düzelince 0,90 üzerinde anca yerine koyar sattıklarını...
Hacim yerlerde.. alici yok .. enazindan saticida yok.. bekliycez bakalim
Bir benmi kaldim.. kimse bisey yazmiyor da..
nisan içinde yurt dışından dev lojistik firmaları gelecek.. seminer ve bazı şirketlerle anlaşma yapacagı söleniyo ..nisan ayı güzel olucaga benziyo takipteyiz...YTD