Nugyo'nun eski günlerine dönmesi için vurkaçcılardan tekrardan yatırımcılara geçmesi gerekiyor. Bu bilançoyla artık bunun zamanı da çoktan gelmiştir. Nugyo vurkaçcılar yüzünden bariz şekilde çok ucuz kalmıştır.
Printable View
Nugyo'nun eski günlerine dönmesi için vurkaçcılardan tekrardan yatırımcılara geçmesi gerekiyor. Bu bilançoyla artık bunun zamanı da çoktan gelmiştir. Nugyo vurkaçcılar yüzünden bariz şekilde çok ucuz kalmıştır.
Açığa işlem çok fazla yapılıyor nugyoda. Fiyat yükselince özellikle millet sağdan soldan nugyo kiralayıp satmaya başlıyor. Bugün sürekli fiyatı aşağı çekmeye çalıştılar. Yukardan kiralanan malları yerine koyabilmek için zemin oluşturma çabası vardı. Bu bilanço açıkçıların işini fena bozacaktır.
haftalık ve aylık teknik analizi güzel duruyor tek eksik güçlü bir tahta yapıcı
Sene 2012 deki heyecanı hiç unutmadık ve 5 yıl sonra yeniden gündemde....
arkadaslarr burada kyyi yanlıssss yonlendırmeyınnn okuyan duyan yarın tavan acccak sanır
oyleymıs de boyleymıs de tahtacı da burdaymıss da,
bugun yuzde6 dusmus hısse dun de bı mılyın neyin lot saatılar onbes dakkada
annnamıyom spekmısınız nesınızzzzz
Sn. VaL,
Dipnot No 23. Nasıl yorumlarsınız?
Dipnot 23'e bakınca 2017 için bol kira görüyorum. 388 milyon TL'lik sadece Nurol Tower ticari bölümlerine karşılık 344 milyon TL'lik nugyo piyasa değerini görüyorum. Kambiyo tarafında ise şirketin kendini hedge ettiğini görüyoruz. Nihayet kendilerini dolara karşı korumaya almayı başardılar.
Nugyo'nun yarın ne yapacağına çok takılmayın. Bu bilanço yeni bir dönem başlattı. 2017 rakamlarının bu bilançodan çok daha iyi olacağını kestirmek güç değil. Piyasanın bilançoyu anlaması, özümsemesi belki biraz zaman alır. Ama eninde sonunda hakettiği yere gelecektir nugyo.
Orta ve uzun vade mi bakmalıyız olaya Valentine üstadım? Yoksa kıramadığı 5,xx li değerlerde düşünmeli miyiz bu sefer?
Bu arada nurol life teslimleri başladıktan sonra yeni projelerde gündeme illaki gelecektir. Zaten Tower ve Park'ın önemli bir bölümü satılmış. Geriye fazla bir şey kalmamış. Nurol life'ın pazarlama işlemleri de tamamlandıktan sonra ana iş kolu inşaat olan grubun boş duracağını hiç sanmıyorum.
valla kardes kac senedır o bınalar orda hıssenın fıyatı burda kac krız kac dolar ruzgarı kac kanun kac mudur kac bılanco kacamayan bız varız bız maymun olmusuz sız 400mılyon kıra mıra 2017 vergazı aygazı bızım dıbımız tutmus kıcımıza akrep kacmıs boyle tereyagına ekmek surerken recel de yermısın mısalı bes yıldızlı otellerde konusulan sunum yapıyomusunuz gıbı. bu sırketten mısınız sız ?
2016 12 aylık konsolideye göre kira gelirleri;
6.068.498 TL.
Bunu foruma not olarak düşelim. Yeri ve zamanı geldiğinde dönüp bakarız.
Life teslimler Nisan 2017'de başlayacak yazmışlar. 2017 / 6 aylık bilançoya faydası olur inşallah.
Sn. VaL, cevabınız için teşekkür ederim. Ben de bu kiralamalardan tez zamanda somut bir bilgilendirme gönderilmesini umuyorum. Malum değerleme farkları kağıt üstünde, ama kiralar sürekli ve dağıtılabilir bir kar anlamına geliyor.
ben yatırımcıyım dıyen delırmıstır sanırım bu hıssede hısse 5 yılda on lıradan 4 lıraya dusmus dolar 1 lıradan 4 lıraya cıkmıs ne yatırımmmıs !!!!
allam sen burada ah alanları goruyosun
hısse altı dolardı bugun 1 dolarne yatırımmmm, dun bes lıraydı ıkıgunde %15 dusdu
ekske olsa nasılsazarardayım burdayım bakalım ne hayaler ne hayallerrrrrrr
Arkadaşlar borsada tecrübe her şeydir. Sizden tecrübeli, bilgili olanlardan faydalanın ki aynı hatalara tekrar tekrar düşmeyesiniz. Bunun için de gecenin bu vaktinde size nugyonun bilançosunu anlatanlara "ah" demeyesiniz ki, devamlı size anlatacak birini bulabilesiniz. Çok uzun uzun forumlarda dolaşmam. Bilanço zamanları görünürüm genelde. Ama bundan böyle de bu topikte de bir daha yazmayacam gibi görünüyor.
Herkese hayırlı ve bol kazançlar dileğiyle iyi geceler.
YTD.
Ortada bir düğün varsa merak etmeyin pistte, spekde oynar..
17 yıllık tecrübem bunu söyler...
Herkese iyi geceler
Yapmayın sn VaL. Yorgan yakmayın. Biz sizin değerli görüşlerinizi devamlı merakla bekliyoruz. Bilanço konuşabilen bir elin parmaklarını geçmeyecek kişilerden birisiniz. Siz lütfen gerekli gördüğünüz hususların altını çizmeye devam edin. Ben sizi zevkle okuyorum.
Valentine hocam, değerli fikirlerinizi yazmaya devam edin..Saygılar..
Öncelikle Bilanço hayırlı olsun.
Sn VaLeNTiNe değerli emeğini bizimle paylaşıp bilanço ve şirketin projeleri hakkında bizi bilgilendirdiği için çok teşekkür ederim. Bölünme öncesi 5 ten aldığım hisse o gün bu gündür elimde. 10 lardayken ansızın mal boşalttıklarında, 8 lerde debelenirken 8 altı yok derken ve 3 lere geldiğinde hep buralardaydım. Sn Hyperion'un haklılık payı var kendimce 10 larda % 50 kardayken projelere bakarak yatırımcıyım diye 20-30 bekledim. stopa geldiğinde stoplamadım. 6 yılda burada bir çok üye yazdı çizdi. Kimi bilgisini paylaşıp yardımcı olmaya çalıştı, kimi birilerini suçladı, kimi geyik yaptı. Demem o ki; Paylaşımları değerlendirelim kararı kendimiz verelim. Bilgi beceri olmasada yapılanı eleştirmek çok kolay. Önemli olan eleştiriye alternatif getirmek iyisini doğrusunu yapabilmek. Bu beceri yoksa yapana saygı göstermek.
Yarınımız çok daha güzel kazançlı ve bereketli olsun
Emek verip bilgisini paylaşanlara tekrar teşekkürler. İyi geceler .
Valentine ortak gayet doyurucu ve güzel bir faaliyet raporu özeti geçmiş, emeğine harcadığı vakte sağlık, bizim memlekette cebinde bankamatik taşıyan kendini finans uzmanı gördüğü için söylenen fikirlere pek itibar edilmez bu yüzden Valentine (eski forumdaki aynı kişi olduğunuzu düşünüyorum) sıkma canını, doğru bildiğini paylaşmaya devam etmenizi isterim.
benim de eklemek istediklerim var, öncelikle bu şirket 40 milyon lotu babasının hayrına almadı, neden bedelsizi ortaklara değilde tahsisli olarak sadece Nurol İnşaata yaptırdı!!!
şirket 40 milyon TL sermayede iken 80 milyon TL ye çıktı 3,5 TL den aldılar, normalde bedelsiz sermaye artışında hisse fiyatı da düşmeli fakat burada böyle olmadı, eski forumda da yazmıştım tekrar yazmakta sakınca görmüyorum, şirket zor dönemi hissedaralar yükledi, ne zamanki parsayı toplama vakti yaklaştı (spk ihtarı da bahanesi oldu) sermaye arttırdı, şirketteki payını %50 den %75'e çıkardı.
Peki bunun bize etkisi ne oldu? Burada hem kazanç hem kayıp var.
Önce kazançtan bahsedelim, bedelsiz sermaye artırımında piyasa değeri düşmesi, yani eskiden 3.TL iken hissenin 1 adedi, sermaye artırımı sonrası değişmedi. Dolayısı ile piyasa fiyatı açısından bir kaybı olmadı kimsenin.
Kayıp ne oldu dersek? 2 sene önce 1 hisseye 4 TL temettü alacakken bugün 2 TL ye düştü, sermaye artırımında bizlere alım hakkı verilmediği için temettü kazancımız (olurda ileride dağıtım olursa) o güne göre yarı yarıya azaldı.
şimdi gelelim hisse fiyatına!!!
Bu hisseye ilk girdiğimde sermayesi 10 milyon TL ve alış fiyatımı da 2 TL civarındaydı, önce sermaye artırımı haberi sonra Nurol Tower, sonra da Nurol park haberleri geldi. Yanlış hatırlamıyorsam sermaye artırımı haberi sonrası 16 TL'yi geçti değeri. Buraya kadar her şey normaldi ve hatırı sayılır bir kazanç oluşmuştu portföyümde, bir kısmını da realize ettim kar cebe yakışır diyerek.
Ne olduysa (şahsi kanaatim), sermaye tavanı haberi gelmesi ile oldu (200 milyon TL ye çıkarılması). işte orada bir operasyon başladı, kim nasıl yaptı bilmem ama ciddi bir operasyon yapıldı ve hissenin bölünmesinden sonra oluşan yeni fiyata göre bugün herkesin telaffuz ettiği 10 TL ye geldi fiyat, baktığımızda firmanın piyasa değerinin 400 milyon TL olduğunu görüyoruz o gün için. daha sonra operasyon bitti ve baş aşağı inme başladı. fakat sürekli kötü haberler geliyordu, önce KDV muafiyetinin kalkması ardından dövizdeki tırmanış, siyasi belirsizlik derken şirket ciddi bir borç batağındaydı ve 3 TL ye kadar düştü fiyat.
Ardından tahsisli ile şirkete 140 milyon TL giriş oldu ki artık projelerin tamamlamaması da yaklaşıyordu. Burada önemli nokta şu, şu anda 4.5 TL dersek hisse fiyatına 80 milyon TL sermaye ile çarpınca 360 milyon TL piyasa değeri eder. Yani şirket en yüksek değerinden çok uzakta değil. O yüzden burada yazılanlara bakıyorum da 8-9 dan alanlar oraları bekliyor ama kısa vade için çok iyimser bir hedef olduğunu düşünüyorum bunun. Şirket değeri zaten zirve noktasına yakın, bunu unutmamak lazım derim.
Ha buradan sonra ne olur, bence Valentine ortağımız çok güzel açıklamış durumu, neler olabileceğini hangi verilerin bizi beklediğini söylemiş. Ben geçen hafta VUK açıklandığında şirketin güzel haber verdiğini ama bunu pek anlayanın olmadığını yazmıştım, çünkü VUK da gelen 48 milyon kara UFRS Q3 gelir tablosunu inceleyenler 100 milyon daha ek kar geleceğini görmüş ve pozisyon almıştır diye düşünüyorum. Şirketin operasyonel açıdan artık toparlamaya geçtiği aşikar, bu arada Nurol Life projesi üst segment bir proje, oradaki brüt karın çok ciddi marjlara ulaşacağını bekliyorum, tek negatif yanı hasılat ortaklığı var sanırım %55 i bize ait, ha bakarsınız o payı da alır şirket, o zaman yeme de yanında yat olur.
Peki negatif durumlar yok mu? var tabi mesela hala kur riskini taşıyor, ayrıca konut satış ve kiralama imkanları da şu anda ülkenin ve coğrafyanın bulunduğu koşullar sebebi ile pek de kolay olmayacaktır. Nakde dönmeyen m2' nin ne bize ne şirkete faydası yok. Görülen o ki şirket bundan sonra kira geliri ile yola devam edecek, sürekli nakit akışı hedefliyor.
Hisse fiyatı çıkar mı?? O konu her ne kadar yukarıda yazdıklarımdan bağımsız olmasa da, piyasanın neyi nasıl fiyatladığı ile de ilgili. Mesela çok kazanırsınız ama hiç temettü vermezsiniz, bu durumda yatırımcı uzak durabilir, ya da başka faktörler devreye girer fiyata artar çıkar, bunu tahmin etmek zor ama "su akar yolunu bulur" ifadesi bence doğru, illaki ederini bulacaktır. Ederi nedir dersek? herkese göre değişir bence.
Şimdi yazdık ettik lütfen sen spek sin olmasın, daha öncede çok gördük burada 2 kalem karalayana yaftayı yapıştırmayalım. Herkes ne kadar biliyorsa o kadar biliyoruz, ya hatalı ya da doğru yorum yapıyoruz, bunu zaman gösterecek...
Beklentim trendin olumlu yönde olması, umarım herkes kazanır, hedeflediğimiz kazanca gelince çıkmayı bilmeliyiz, kimse kimseye para kazandırmak için bu tahtaya girmiyor, hep daha fazlası olsun dersek sonunda elimizdekinden de oluruz.
Bol şans herkese, amatörüm, değil başkasına kendime bile yatırım tavsiyesinde bulunamıyorum, bu yüzden yazdıklarım asla yatırım tavsiyesi olamaz.
Acar 120 4,77
Ak 79 1,16
Gedik 135 4,63
Halk 119 4,68
İnfo 57 4,04
Ziraat 82 4,66 maliyetli olarak son durumda artıdalar.
Deniz 47 4,46
Garanti 64 4,33
Oyak 63 4,19
TEB 61 3,85
Vakıf 113 4,19
Yatırım 50 4,35 maliyetli satmışlar toplamda. Ne anlamalıyız burdan anlamadım. İnsider trade yok diye sevinmeli mi yoksa bu bilançonun bir faydası yok mu????
Emeğiniz için teşekkürler.
Sent from my ASUS_Z002 using hisse.net mobile app
Eyvallah
Sent from my SM-N9000Q using hisse.net mobile app
iyi gelen bilançonun hatırına yükseltirler
kısa vadeli düşünmeyin arkadaşlar.karın geleceği belliydi ve karın fiyatlanmasını 1 haftadır yaptı kanısındayım.kısa vadeli düşünen zarar eder.uzun vadeli güzel yerlere gelecektir.ytd