Kardeş formun ekinide okudunmu
Lütfen orayida okurmusun düşüncelerinde
Teşekkür ederim
Printable View
Yukarda PDF olanı diyorsanız evet okudum . Dikkatimi çeken 1. Cümle zorunlu pay alım teklifi borsadan çıkma işleminin bir ön koşuludur. Diğeri sizin bahsettiğiniz 98 e ulaşılırsa ortaklıktan çıkarma hakkını kulllanıp kullanmayacağımıza sonra karar vereceğiz cümlesi. O zaman şimdi niye satalım ki. Bu çok muğlak bir ifade.
98 sonrası ayrı bir süreç. Orda da son 30 gün ortalaması alınacak. Yani şu 20 günlük sürede fiyat ne olursa onun ortalaması ya da 5 yıllık ortalama hangisi çoksa. Yanlışım varsa düzeltin lütfen. Yani şirket bizimle borsa dışında da birlikte olmak istiyorsa Kendisi bilir. Benim imza hakkım olmasa da sayın garip borsacının kesin olur😄
Bi de şu açıdan bakın. Bu zamanda her şey çok yozlaştı. Kurumlar eskisi gibi değil. Borsada kazanmak ky için çok zor. İzocam gibi şirkete borsa dışında ortak olacağız. Böyle fırsat hayatta elimize geçmez. Ben hisselerimizin borsa dışında şuankinden daha değerli olacağına inanıyorum. Böylede pozitif biriyim ama gerçekten pozitif
98 e ulaşmazsa da satmayanlarla birlikte çıkacak sanırım. Bu bir opsiyon. Diğeri 98 e ulaşıp bizimle çıkacak yine. Ya da 98 e ulaşıp bizi ortaklıktan çıkaracak yeni bir süreç başlatacak.
98 e ulasilirsa zaten bizlerin satma hakkı onların ortaklıktan çıkarma hakkı doğar iki taraf için kriter aynı orana bağlı.
Açıklamayı yapıp yapmaması önemli değil biz satma hakkını talep ettigimizdede süreç başlar.
20 iş günü içerisinde önceden toplanmış da
Olan yüzde 98 e ulaşacak lotlar 20.12 den
Şirkete verilebilir.tabiki bu bir tahmin
O zaman süreç içerisinde şirketten açıklama
Gelir 98 e ulaştığında zaten hergun alınan lotlar gün sonunda açıklanacaktır.bu açıklama 20 iş günü devam edecektir.
Kottan çıkmaya karar veren şirket 98 e ulastiginda ortaklıktan çıkarmaya elbette karar verecektir.
Vermesede yukarıda dediğim gibi bizlerin bu hakkı olacak ve süreç yeniden basliyacaktir.
Son cümlede daha sonra kamuya duyurulacak yazınca tamamen onlara bağlı olduğunu düşündüm.O zaman 2 seçenek kalıyor. Ya 98 e ulaşamayıp satmayanlarla çıkacak ya da 98 e ulaştığında otomatik olarak ortaklıktan çıkarma süreci başlayacak.
Kaç aydır bu hissede bekliyorum. 23 ten almaya başladım. 17 lere gelince diğer hisselerimi azaltıp maliyet düşürdüm. Bu arada borsa kaç defa indi çıktı. Ne fırsatlar kaçtı. Ben 20,12 den ya da bu civardan vermem. Diğer borsadan çıkan şirketlere bakıyorsun bu kadar oyun yok,fiyat baskılama yok. Sırf bu yüzden bile satmayacağım. İnsanların buraya koyduğu 3 kuruşta gözü olanları bu mübarek günlerde Allah’a havale ediyorum.
Arkadaş bana pay almanın ne olduğunu anlat? Bu pay alımı ne demek ? Hissemi alacak elmamı armutmu ? Mevzuatı biliyorum ben sen bana pay alımı hisse alımı değil dedin öğrenmek istiyorum ne alacak bu adamlar 20 ağustos 10 eylül arası
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Spk boyle bir kanunsuzluga gaspa onay verdi
Umarız BIST bir şey yapar ama BIST ne diyecek
Ben genede SPK nin alet olduğu gaspa ky hakkının çalınmasına siz alet olmayın izin vermeyin diye yazdim
Bir umut
Adresi burası yazmak isteyenler
Biste başvuru olacak yakında
https://www.borsaistanbul.com/kurums...iletisim-formu
PRA-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Telaşe memuru Karaduman ın 2. hesabı sanırım.
MI 8 SE cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Patronun adamı vardı Karaduman ne oldu artık yazmamaya başladı
Şimdi telaş memuru çıktı abuk subuk laflar yok neymiş ne alacak şu bu
Eğer bu kadar hızlı davranirlarsa en geç Ekim ayında elektrikler kesilecek gibi .
98 durumu olmazsa tabiki.Yonetim 98 i uygulamak isterse bundan sonra mümkünmü oda muallakta iş ve işlemler uzar.Bence 20.10 a borsadan çıksada kimse korkup vermesin.https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...99b4e1935a.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...7a415699a4.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...cd8ca627c9.jpg
Hisselerimi vermiyorum.
Bu fiyattan vermeyelim tabi de eğer yükselir de satarsanız lütfen size dokunmayacak kısmını satmayın. 5 lot olur,50 lot olur 100 lot olur bırakabileceğiniz kadar hisseyle borsa dışında ortaklığımızı sürdürelim. 3 yılda da satmayalım ortak olalım. Şimdi biz uğraşıyoruz, borsa dışında onlar bizimle uğraşsın. Hem bu süreci de tecrübe etmiş oluruz hem de onlar da yaptıklarının bedelini ödesinler.
aslında fırsattır benim için,kottan çıktıktan sonra ortaklıgıma devam ederim,açık olmayan bir firmaya benim bildiğim kolay kolay hisse alamazsınız,3 yıl boyuncada muhakkak kar edip,illa kari dagıtacaklar,,aslında 3 yıl olayı olmasa daha ğüzel olucaktır,buda ilğili makale.
Yeni Ticaret Kanunu ile sanki geçmiş yıl karların tamamının dağıtımının zorunlu hale geldiği gibi bir algı var. Bu algı doğru bir algı olmayıp kar payı dağıtımına ilişkin olarak yapılan değişikliğin ne anlama geldiği bu yazımızla ele alınacaktır.
Yeni Ticaret Kanununun 519’uncu maddesine göre;
(1) Yıllık kârın yüzde beşi, ödenmiş sermayenin yüzde yirmisine ulaşıncaya kadar genel kanuni yedek akçeye ayrılır.
(2) Birinci fıkradaki sınıra ulaşıldıktan sonra da;
a) Yeni payların çıkarılması dolayısıyla sağlanan primin, çıkarılma giderleri, itfa karşılıkları ve hayır amaçlı ödemeler için kullanılmamış bulunan kısmı,
b) Iskat sebebiyle iptal edilen pay senetlerinin bedeli için ödenmiş olan tutardan, bunların yerine verilecek yeni senetlerin çıkarılma giderlerinin düşülmesinden sonra kalan kısmı,
c) Pay sahiplerine yüzde beş oranında kâr payı ÖDENDIKTEN sonra, kârdan pay alacak kişilere dağıtılacak toplam tutarın yüzde onu,
genel kanuni yedek akçeye eklenir.
(3) Genel kanuni yedek akçe sermayenin veya çıkarılmış sermayenin yarısını aşmadığı takdirde, sadece zararların kapatılmasına, işlerin iyi gitmediği zamanlarda işletmeyi devam ettirmeye veya işsizliğin önüne geçmeye ve sonuçlarını hafifletmeye elverişli önlemler alınması için kullanılabilir.
(4) İkinci fıkranın (c) bendi ve üçüncü fıkra hükümleri, başlıca amacı başka işletmelere katılmaktan ibaret olan holding şirketler hakkında uygulanmaz.
(5) Özel kanunlara tabi olan anonim şirketlerin yedek akçelerine ilişkin hükümler saklıdır.
519/2-c bendi Eski TTK’nın 466/3’ünde, “Safi kardan, birinci fıkrada yazılı yedek akçeden başka pay sahipleri için %5 kar payı AYRILDIKTAN sonra…” şeklinde idi.
Bu noktada Yeni TTK 519’un gerekçesine bakmak gerekiyor. 519’un gerekçesinde maddenin Eski TTK’nın 466’ncı maddesinden alındığı, ancak, 466’ncı madde ifadesinin uygulamada yorum güçlükleri doğurduğu, gerek kelimelerin seçiminde, gerek söz diziminde önemli değişiklikler yapıldığı, ancak içeriğe temel olan düşünce ve hükümlerin değişmediği ifade edilmektedir.
Gerekçeden anladığımız kadarıyla maddenin içeriğinde düşünce olarak bir değişiklik yapılmak istenilmediği anlatılmak isteniyor. Ancak Kanun maddesinin lafzı değişiklik yaptığını ortaya koyuyor. 466’ncı madde de Kanunun lafzında “ayrıldıktan sonra” denirken 519’uncu maddenin lafzında“ödendikten sonra” denilmektedir.
İşte tam da bu nokta da Yeni TTK ile kar dağıtımının artık zorunlu hale geldiği iddia edilmektedir. Hemen belirtelim ki, kar dağıtımının zorunlu hale geldiği 519’uncu madde lafzından çıkmaktadır, ancak dağıtılacak kar sınırlı bir kardır.
Ne zaman kar dağıtımı zorunlu hale gelecektir ve hangi tutarda karın dağıtılması zorunludur?
519’uncu madde düzenlemesine göre, yıllık kârın yüzde beşi, ödenmiş sermayenin yüzde yirmisine ulaşıncaya kadar genel kanuni yedek akçeye ayrılır. Yıllık kârın yüzde beşi, ödenmiş sermayenin yüzde yirmisine ulaşmadığı sürece kar dağıtımı da yapılmayacaktır.
Yıllık kârın yüzde beşi, ödenmiş sermayenin yüzde yirmisini aştıktan sonra, pay sahiplerine yüzde beş oranında kâr payı ÖDENMESİ gündeme gelecektir. Konun maddesinden görüleceği üzere dağıtılması istenilen kar sınırlı bir kardır. Yoksa karın tamamının dağıtılması zorunluluğu bulunmamaktadır.
Genel kurulda karın dağıtılmaması yönünde karar alınabilir mi?
Genel kurulda karın dağıtılmamasına oy birliği ile karar verilmesi durumunda kar dağıtımının zorunlu olmayacağı yönünde görüşler vardır. Ancak bu görüş kanaatimce kanun metninin lafzına sıkı sıkıya bağlı kalınması halinde yüzde beş oranında kâr payı ÖDENMESİ gerekeceğinden bu görüş yanlış olacaktır. Kanun gerekçesini dikkate aldığımızda ise karın dağıtılmaması yönünde karar almak mümkün gözükmektedir.
Kar dağıtımı yapmamanın cezai yaptırımı var mıdır?
Kanunda böyle bir ceza öngörülmemiştir. Ancak, sicilden genel kurul tutanaklarının tescili ve ilanı istendiğinde kar dağıtımına ilişkin belirleme yapılmamış olması nedeniyle tescil ve ilan yapılmayabilir. Diğer yandan, olayın vergisel boyutu ile sıkıntılar da gündeme gelebilir. Yani vergi inceleme elemanı TTK uyarınca kar dağıtımının zorunlu olduğunu ileri sürerek, zorunlu olarak dağıtılması gereken kısım için kar dağıtımı yapıldığını kabul ederek stopaj yapılmadığını ileri sürebilir.
TerbiyesiZler birde diyirlarki adil olarak tasarruf sahiplerinin mağdur olmaması için bir çağrı fiyatı diyorlar .
Son 10 yılın en düşük fiyatı ile yaziklar olsun.ben SPK ya aynen Allaahtan bulun milletin hakkını çaldırdıniz yazıklar olsun diye yazdım.rezil herifler utanmadan göz göre göre hirrsizlik yaptılar
Kardeşim hırsızdan haksizliktan korkan yaramaz adamdır.
Bir de farkındaysanız buranın tadı kaçmaya başladı. Çok fazla manipülatör var. Açık açık satın demeye getiriyorlar. Hissesi yok yatırımcılar satacaktır diyor. Bizi bizden çok düşünüyorlar sağolsunlar. Onları görmezden geleceğiz artık.
Benim elimde az bir miktar var ,bu fiyatlarda satmaktansa çocuğuma miras bırakmaya karar verdim.
Manipülatör arkadaşlar, biz sizin lafınızla satıp Karaduman’ın lafıyla alacaksak baştan kaybetmeye mahkumuz zaten. Ben bu hisseyi Mart ayında alırken en az 6 ay tutacağım diye aldım ve belirlediğim yere geldiğinde satacağım dedim.Arada girip burayı okusam da hiç yazmaya gerek duymadım. Çünkü hedefim sürem belliydi.Ama borsadan çıkma sürecine yakalandım. Hiç bilmediğim bir durum olduğu için burayı bilgi alış verişi için kullanıyorum. Aramızda çok değerli arkadaşlar var onlar da yönlendirmeye çalışmıyor zaten herkes genel ya da kendi pozisyonuyla ilgili yazıyor. O yüzden kimse kimsenin vebalini almasın. Bizi düşündüğünüz için tekrar teşekkürler😉
Evet, çok güzel...Satacak olanlar en az 3-5 lot kalsın ellerinde...MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Borsa kotundan çıksak n olur ki...
Almak isterse hissemizi kottan çıktıktan sonra tek tek pazarlık etmek zorunda..
Bu şirketin pay değeri en düşük 12 dolardır ki şirket 3 kat büyüdü o tarihten beri.
Verirse veririm.vermezse ben öldükten sonra yasal mirasçılarımla pazarlığa oturur...
Onlara da şimdiden söyledim bak bu senetlerin ederi bu aşşa satmayın diye..
Topu topu 2-3 bin lot ama iş hak hukuk meselesine döndü...
Ben de doğrunun yanında saf tutuyorum.
Satmıyorum bu fiyata...
Çıkarabiliyorsa ortaklıktan çıkarsın...
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Siz ne düşünürsünüz bilmem ama bence bu aşamadan sonra burayı özellikle seans sırasında mümkün olduğunca az kulllanalım. Yorum yapmadan sadece bilgi alışverişi için kullansak iyi olur. Ortada psikolojik bir savaş var artık. Buradaki yazdıklarımızda yorumlarımızla açık verebiliriz. Polemiğe girmeyelim. Sadece bilgi. Yorum ve duygu olmamalı.
Lütfen her birey bu kendini bilmez kurumu en az 1 kere SPK ya şikayet etsin rüşvet sonucu bu karara olur veren varssa onun ta
İşte giruyirsunuz kul hakkı o bu diyerek yapilanlaari şpk adlı kurumu lutfen cimeere şikayet edelim 50 günümüz kaldı
Ve biste durumumuzu anlatalım en azından bu adiligi gündeme getirelim herşey uygun yolinda ama yukarıda konulan fotoda ne diyor yatırımcıyı mağdur etmeyecek adil bir fiyat bulunur diyor işte burada bir .. çocukluğu yapıldı .yani bir ahlaaksizlik hırsızlık yapıldı bilinen kişiler bu işe imza atanlar tarafından .haksızlık karsiziinda susan adıdır serefsizdir ama gücümüz yetmiyor işte
Adil fiyat bu ise artık ne demeli.Spk nın bu kararına bireysel olarak bulunduğumuz ilin mahkemesine başvurma olanağımız varmı ..https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...064fb63880.jpg
İçeriğe GitAna Sayfa
e-Devlet Kapısı
Ana Sayfa
*
Sermaye Piyasası Kurulu
*
Şikayet İhbar Başvurusu
[https://static]
Sermaye Piyasası KuruluŞikayet İhbar Başvurusu
Bu hizmet Sermaye Piyasası Kurulu işbirliği ile e-Devlet Kapısı altyapısı üzerinden sunulmaktadır.
Bu işlem toplam*4aşamalıdır. Şu anda*3. aşamadasınız.
Uyarı Metni
Başvuru Formu
Önizleme
İşlem Sonucu
İçerik
Kurumları hakkındaBaşvuru İçeriğiSayın SPK yayinladiginiz haftalık SPK bultenlerinden 2019/40 sayılı bultenin E/ kısmındaki diğer başvuru sonuçları adı altındaki 9. Maddedeki küçük yatirimciyi mağdur edip sirket patronuna sağladığınız çıkar menfaat sonucu 100 lerce yatirimci mağdur edilmiştir . SPK kendi kararlarında ekte belirttiğim gibi " borsadan çıkmak için başvuran şirketlerde yatırımcıyı mağdur etmeyecek adil bir fiyat bekirlerim" demektedir. Oysa siz izocamin sanki borsadab sürekli işlem görmekten men edileceğini bilmiyormuş gibi son 10 yıllık en dip fiyattan ayrılma hakkı verdiniz ve 100 lerce yatırımcı sayenizde mağdur edildi.aciklamadan 2 ay önce 24 TL olan hisse 6 ay önce 30 TL olan hisse 5 yıllık ortalaması 26.02 TL olan izocam hissesine nasıl olurda 20.12 TL ayrılma hakkı sonucu kottan çıkmasına onay verirsiniz.bu apaçık bir adaletsizlik ve küçük yatiriimciyi mağdur etmekten başka bir şey deildir. Bu haksız ve hukuksuz işlem sonucunda yatırımcıyı mağdur ettiniz.Bu işlemin derhal iptalini talep ediyorum
Sayfa Sonu Bağlantıları
e-Devlet Kapısı
Ana Sayfa
English
Hakkımızda
Yasal Bildirim
Gizlilik ve Kullanım
e-Hizmetler
Sık Kullanılan Hizmetler
Yeni Eklenen Hizmetler
Belediye Hizmetleri
e-Hizmetler
Kamu Kurumları
Tüm Kurumlar
Belediyeler
Yardım
Genel Yardım
Sıkça Sorulanlar
Politikalarımız
Güvenliğiniz İçin
Bize Ulaşın
İletişim
CİMER Başvurusu
Help For Non-Citizens
Erişilebilirlik
Salt Metin Görünümü
Daha Belirgin Odaklama
Klavye Kısayolları
Site Haritası
İletişim Seçenekleri
Yardım mı lazım?*Aşağıdaki yöntemleri kullanarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Hızlı Çözüm Merkezi
Bize Yazın
e-Devlet Çağrı Merkezi
Engelsiz Çağrı Merkezi
FacebookTwitterYoutubeInstagram
[https://static]*[https://static]*[https://static]*[https://static]
e-Devlet Kapısı’nın kurulması ve yönetilmesi görevi*T.C. Cumhurbaşkanlığıadına*Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı*tarafından yürütülmekte, sistemin geliştirilmesi ve işletilmesi*Türksat A.Ş.*tarafından yapılmaktadır.
[emoji2398]2019*Tüm Hakları Saklıdır.*Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları*bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.
Öyle yada böyle beklemeye devam
FIG-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aynen öyle yada böyle beklemeye devam etcez çünkü benim maliyetim yüksek 24.70 TL den hisse aldım en son .
Valla bu fiyata ben BIST dışında ortak kalırım 20 TL ye düşerse hisse 70 bin TL zararım olur .
Korktuğumuz başımıza geldi .demek şirketin ağırlığı büyük geldi siyasi olarak
Milyar dolarlık fonların devlet ile beraber yaptıkları düştükleri durum işte kul hakkı din iman diyerek böyle kul hakkı yeniyor işte .
Sağlık olsun bakalim ne olacak .20 TL altına basıp herkesi korkutup 20.10 TL ye razı etmeyemi çalışacak .gorcez yaziklar olsun topu topu 1 milyon hisse var ,20 TL alsan ne olur 30 TL alsan ne olur be ya
Sayın garip borsacı merak etmeyin. Bizdeki hisseler kesinlikle yüzde 3 etmez. Bizim satmamızla 98 e ulaşamaz. Mantıken böylesine ciddi bir karar verip borsadan çıkıyorsa dolaylı yoldan 98 i toplamıştır. Bu noktada bizden çekinmiyorlardır da büyük paralı abiler işin içine girebilir, başka şeyler olabilir diye süreci riske etmek istemezler. Bekleyip görelim.
Valla benim maliyet 21.24 TL yıllardır bekledim al sat yaptım bu kağıda 35ten giren de var 40 tan giren de onların mağduriyetlerini düşünemiyorum bu kağıt oyle yada böyle 35 40 45 bandına çıkacak anlıkta olsa bu rakamları görebiliriz hiç bir şirketin o rakamlara çıkmadan borsadan çıkacağına inanmıyorum inşallah düşündüğüm gibi çıkar da millet mağduriyetini giderir aksi taktirde çok kişinin canı yanacak herkesin Bi düşüncesi var saygı da duyuyorum lakin zarar edecekse elimdeki malı yok pahasına vermem veremem , izocam gibi bir şirkete ortak olurum dursun hissem 2_3 yıla kadar bu şirketin değeri en az3 e 4 e katlar saygılarımla iyi bayramlarınız olsun ortaklar [emoji1783]
FIG-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu memlekette adalet kalmamış yazıklar olsun. Lanet olsun. İzonun mali işler müdürü bile SPK nin vereceği karara yarltirimci güvenmeli diyor. Spk patronlardan daha istekli ky yi Mağdur etmeye daha meyilli baksanıza. Allah kabul etmez bunu. Bu kağıt 100 lere bile gelse vebaliniz çok yine size lanet okuyacagim.
SM-G850FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İzocam Spk ya sikayet ettik spk yi cimere , cimeri nereye şikayet edeceğiz. Tabiki Adili mutlak Allah a
SM-G850FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tebrikler üstadım .aynen öyle yılmak yok ben hala bu ...ilere bu yanlisinizzdan vazgeçin TerbiyesiZler işin içinde neler dinduruyonuz diiye her gün yazıyorum bir umidim yok bu saatten sonra ama beni salak sanmqsinlar çok terbiyesizce bir duruma onay verdiler .şirket bile 5 yıllık aorta 26 Tl ye razı idi kendileri sooylediler bu SPK baştan savmak için salladı işte artık başka seylermi döndü