Ne verirsen anında alıyorlar nasıl oluyor
Printable View
Ne verirsen anında alıyorlar nasıl oluyor
Galatasaray neden bjk ile bu kadar orantılı hareket ediyor. Anlamak mümkün değil
Birileri iyi alıyor. Çıkar düşer bilemem ama satışlar şuan anında karşılanıyor
bedelli söylentisi haberi normal bir ülkede suçtur , kaynağın yoksa böyle bir haber manipulasyona girer. kesinlik kazanmadan söylenti ile bu konuda haber yapılamaz, borsaya kote bir firma ile ilgili...
diyelim ki bedelli seçeneği önlerinde, spk her seferinde ana hissedar olan kulübe/derneğe nakit katılım zorunluluğu koyduğu halde, dernek bunu yapmamış veya verip geri almıştır. Sonuç ortada işte, derneğin şirkete 500 milyon borcu var.
bu kadar borcu varken, dernek hangi yüzle sermaye artıralım diyebilir ki?
dernek gitsin kendi sermayesini artırsın, üyelerinden para toplayarak.
dernek şirkete borcunu ödese şirketin sermaye artışına ihtiyacı yok.
Bu gün tabiri caizse tahtanın a.koydular.Dün akşam sermaye tavanı ile ilgili bir haber gelmeseydi bu gün bütün rakipleri puan kaybetmiş olan bir spor hissesi hiç olmazsa %5 primli olurdu.
Gerçi esas yenilen puan kaybeden ts ve fener düşmediğine göre o zaman bu işin sportif başarıylada ilgisi yok.Ee neyle ilgisi olacak bunlar spor hissesi yahu.
Bu Riva arazisi ile ilgili olarak eğer gsray a verilen para geri istenecek olursa ve devlet Galatasaray a bu konuda yardımcı olmazsa bir tedbir olarak sermaye artırım gerekli olabilir diye tedbiren gsray önlem aldığını düşünüyorum. Bu konuda ellerinde bir seçenek bir koz olmuş olacak.benim aklıma bu şekilde bir durum geliyor.
Hisse konusuna gelecek olursak bugün gerçekten beklenenden çok düştü. Fener bile rahatlıkla kendini toparladı. Hissemizde1'64 desteği önemli. Çok kısa vadeli girecekler dikkatli olmalı. 1'79 direncinin geçilebilmesi için sağlam bir haber gelmeli yada gsray rakiplerine göre ucuz kalmalı. Ytd
GALATASARAY SPORTİF SINAİ VE TİCARİ YATIRIMLAR A.Ş.
GSRAY
Esas sözleşme tadil tasarısı 16092019.pdf
Gönderim Tarihi 16.09.2019 18:45:32
Bildirim Tipi ÖDA
Yıl -
Periyot -
Kayıtlı Sermaye Tavanı İşlemlerine İlişkin Bildirim A+ A-
Özet Bilgi Kayıtlı Sermaye Tavanı İşlemlerine İlişkin Bildirim
Yapılan Açıklama Güncelleme mi ? Hayır
Yapılan Açıklama Düzeltme mi ? Hayır
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı ? Hayır
Yönetim Kurulu Karar Tarihi 16.09.2019
İlgili İşlem Kayıtlı Sermaye Tavanı Artırımı
Mevcut Kayıtlı Sermaye Tavanı (TL) 540.000.000
Yeni Kayıtlı Sermaye Tavanı (TL) 2.700.000.000
Kayıtlı Sermaye Tavanı İçin Son Geçerlilik Tarihi (Yeni) 31.12.2024
Tadil Edilecek Ana Sözleşme Madde No 7. Madde
Ek Açıklamalar
Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 16 Eylül 2019 tarihli kararı ile Şirket esas sözleşmemizin 7. maddesinde belirlenen kayıtlı sermaye tavanına ulaşılmış olması, diğer bir deyişle Şirketimizin çıkarılmış sermayesinin 540.000.000 TL'ye ulaşmış olması nedeniyle, Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-18.1 Kayıtlı Sermaye Sistemi Tebliği ‘nin 5. ve 6. maddeleri uyarınca, yeni kayıtlı sermaye tavanının, çıkarılmış sermayenin 5 katı olan 2.700.000.000 TL olarak belirlenebilmesi amacıyla Şirketimiz esas sözleşmesinin "Şirketin Sermayesi, Teşekkül Tarzı Ve Nev'i" başlıklı 7. maddesinin ekteki şekilde tadil edilmesine ve bu kapsamda Sermaye Piyasası Kurulu'na müracaat edilerek uygun görüş ve izinlerin alınmasını takiben esas sözleşme değişikliği izni alınmak üzere T.C. Ticaret Bakanlığı'na müracaat edilmesine, alınan görüş ve izinler çerçevesinde yapılacak ilk Genel Kurul toplantısında pay sahiplerinin onayına sunulmasına oy birliği ile karar verilmiştir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Eklenen Dökümanlar
EK: 1 Esas sözleşme tadil tasarısı 16092019.pdf
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/787567
Emlak konula anlaşmayı yapan ve parayı alan Galatasaray derneğidir, sportif aş değil yani olası geri ödeme gsray ı bağlamaz. Ayrıca riva arsasındaki yapımı devam eden konutların bir kısmı satıldı ve 1.1 ile 5 milyon tl arasında satılmaya devam ediyor ( http://www.duslervadisiriva.com/#fiyat-2 ) olası fesih sonrası emlak konut veya yüklenici yılmaz inşaatla sözleşmede güncelleme yapılacağını düşünüyorum artık rivadan dönüş yok.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
GSRAY'ın kayıtlı sermaye tavanını %400 artırarak 540 milyon tl den bunun 5 katına 2.7 milyar tl ye çıkartması son derece olumsuz bir girişimdir. Bir de bu girişimin zamanlamasına bakın. EKGYO Riva kontratını feshetme girişimini başlatır başlatmaz bu KYT artışı yapıldı. EKGYO ayrıca ödediği 250 milyon tl lik avansın iadesini de talep ediyor. KYT artışlarının ardından neyin geldiğini buradakiler gayet iyi biliyorlar, KYT artışlarının neden yapıldığı da biliniyor.
Ben GSRAY hissesini takip ediyorum ancak bu hissede alım yapmak için çok ciddi bir ön şartım var. Ne zaman GSRAY'ın borsadaki değeri 90 milyon euronun altına inerse ben de işte o zaman bu hissede alıcı olacağım. Bu ön şart yerine gelene kadar da bu hissede alıcı olmayacağım.
Hokkabaz gelmiş, dikkat!
RNE-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Pardon, TokkaHoz olacaktı. :-)
Burada artık mevzu değişti bana müsade hisse bol kazançlı günler
Hikayesi olmayan sportifler nereye gidiyor? GS nin geçen yılki total geliri ve bu yılki muhtemel geliri piyasa değerinden fazla... Üstelik imzaladığı yapılandırma da var... Deneğin A.ş ye borcu falan filan da cabası... Alış- satış ve takaslara bakınca : sermeya tavanını artırma işini "keriz silkeleme" operasyonuna çevirdikleri görünüyor...
yatırım tavsiyesi değildir.
Gsray 2 bedelli yaptı geçmişte, Sportif a.ş. nin içinde oradan gelen paralar var (derneğin borcu misali)şu an. O paralara göre de muhtemelen Gsray (-) değerden işlem görüyor, sıfır bile değil. Buna rağmen Gsray a değişik düşük rakamları uygun gören tipler var. Borsada olmaz olmaz tabi ki ama bu sallama değerleri nasıl buluyorlar onu anlamakta güçlük çekiyorum. YTD
26 Eylül'de mahkeme var. Bir kaç kahraman ve cesur küçük yatırımcının açtığı dava. Artık karar mahmekemesi olması lazım. 7 yıldır sürüyor. Yanlış hesap Bağdat'tan döner. Göreceğiz bakalım. Galatasaray Derneği, GS Sportif A. Ş.'deki paylarına karşılık, 440 milyon TL koymuştu. Ama nasıl? 1 kuruş ödemeden, 15 yıllık tribün gelirine karşılık. O zaman, çok beddua almışlardı. İlahi adalet tecelli edecek mi bakalım. Eğer kaybederlerse mahkemeyi, 440 milyon TL, derneğe çok pis girer. Keser döner sap döner, gün gelir devran döner, iskender döner, yaprak döner, döner de döner. :-)
Arkadaşım kavga ortamlarından uzak duruyorum çünkü dayanaksız gerçekten uzak yorumları okuduğumda doğrusunu yazınca tartışma büyüyo bakın geçen fener yenilince ortalığa çıkanlar bugün belkide %10 kar etmesini engelledi birilerinin hissede değilim şu an 1.81 i bekliyorum önemli tarihi hatırlatayım 11 ekim (finansal rapor açıklanacak)
Onu bunu boş verin.Işin özü bu takımın patronları botokslu dan beri KY ya da Yatırımcı düşmanı.
Adama sorarlar?Bedelli yapıp yatırımcı denkgetirmekten başka ne yaptın diye,,?
Bu gün çıkmış iddalara cvp veriyolar.
İlk önce sen kendine bak başkan.
Amk sermaye tavanı haberi göndermeseydin bu gün belki fenerin piyasa değeriyle yarışırdın.Ama şimdi adam ne dese haklı...Bunların sicili bozuk...!!!
Belliki teknikçisin...Sana ilk önce ben yazdım.Bu hisse yıllar içinde çok teknikçi gömdü.
Ama sen kişisel algılayıp cvp yazdın.
Peki noldu?
Sen teknikte pazartesi günü düşer sıkıntı dedin O gün 1.78 en yüksekten kapattı.
Aynı gün akşam sermaye tavanı haberi geldi teknik düşüşü desteklemiyor panikle satmayın dedin adamlar aynı gün 1.71 en düşüşünden kapattı.
O yüzden yazma...çünkü o zamanda dedim sana teknik işlemez bunlarda.Boşuna heder olma
Hangi Pazartesi hisse düşer dedim hatırlatırsan sevinirim mesajlarıda kontrol ettim bulamadım ve panikle satma demenin neresi hata arkadaşım satma demiyorum dikkat et istersen panikle satma diyorum ve millet paniklemeseydi 1.71 i görürmüydü panikletip milletten malı aldılar şu da var ben gördüğümü grafiklerle burada paylaşıyorum zaten tahminlerimin hepsi doğru çıksa şu an burada yazı yazacak zamanı bulurmıydum
Anlık düşüşler olabilir panik yapmayın sabah açılışı bekleyin demişim bunda ne var anlamadım bak salı gün fener anlık düşüşle -5 açtı sonra -1.5 gibi kapadı bugün +10 kastım böyle bir düşüşte panik olmayındı ama öyle gaplı eksi açmadı ve işlem için sabah açılışı beklemenin nesi kötü yazdıklarımı çarpıtıp algı yaratma sonraki mesajımı iyi oku
Bu gün tekniğin hakkını verseydi saatlik macd hatırına 1.81 üstü kapatırdı.Ama bunların derdi başka...
Yazdığım aşağıda ve doğru tahmin etmişim 1.81 şimdilik sıkıntı halen sözümün arkasındayım yazdıklarım arasından seçip getiriyosun ben o zamanki kapanışlara göre yorumluyorum hisse 1.9 hedefini 1.52 iken verdim ve seans için fiyat 1.87-88 iken 87 den sattığımı yazdım. Şimdi iki ay sonra hisse 1 lira olunca hani 1.9 mı demiştin diyeceksin
City bank takas oranı
Trabzonspor 10. 80
Fenerbahçe 6. 91
Beşiktaş 4. 91
Galatasaray 2. 15
Galatasaray maddi olarak daha iyi olmasına rağmen en düşük seviyede kaldı. Sırayla takas oranları devamlı yükseldi. Gs. Takas oranıda yükselmeye başlarsa bence 3 tl. Bile mümkün.
Beklemeye değer buluyorum.
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bt1975'in tahminleri üç aşağı beş yukarı tutar. Al sat yaptığı yerleri de yazıyor Allah'ı var! Yani algıya mahal vermiyor! Hatta "ulan bu adam bu al sat efektif noktaları nasıl denk getiriyor? Yoksa spek bu ya la?" diye şaşırıp çay kahve eşliğinde içimden geçirmişimdir... :whistling:
Hasılı, bir algı içerisinde olduğunu da düşünmüyorum. Sizleri bilmem ama genel manada teknik verileri yol belirleme açısından faydalı oluyor bana. Zaten dediği gibi her dediği tutsa sana bana laf yetiştirmek yerine hisselerde şov yapardı. :)
Ayrıca 1.61'i defalarca kez vurguladı geçmesi lazım diye. Kaç kere oraya vurup geldik. Ben de onun dediklerine göre kendime bir strateji belirlemiştim. Son 1,61 hareketini delip geçer sonra 1,9 yaklaşır orada da kalıcı olursa ilk etap 2,30'larda dinlenme diye hesaplamıştım. Tam 1,60 civarı mallanmaya niyetlenmiştim. Hesapta olmayan bir mevzum çıktı. Ekrandan uzaklaştım. Alamadım kağıdı. Sonrasında da zaten malum 1,70'lerde gezmeler başladı; 1,90 teğetinden sonra... Alsaydım tatlı bir kar yapacaktım. Kısmet, yapamadık. Düşmesini bekliyorum... Ha bu stratejiyi yapmamda bt1975'in verdiği bilgilerin payı var; sağolsun üşenmeden aktarıyor bize... Senin de haklı olduğun bir konu var, teknik bu kağıtlarda bir yere kadar. O yer de hareket başlayana kadar. Sonrası tamamen speğin insafı indikatörü... :)
Demem o ki birbirimizi suçlamak veya gömmek gibi rövanşist yaklaşımlardan ziyade speği nasıl indikatörleriz ona bakalım... Neticede hepimiz aynı gemideyiz... :)
Dexter7995 boş yapmayı bırakın ya bir teknik de sen paylaşta görelim adam okadar ugraşıyor zaman ayırıp burada paylaşıyor birde gelip senin gibilerden laf yiyor bilgin varsa konuş yoksa sataşma bence kimseye.
Bu hissede neyin tekniğini paylaşacaksın.Bende onyu anlatmaya çalışıyorum.
Tekniği bende biliyorum.Dün tekniğe bakarsan saatlik macd hatırına 1.80 üstüne gitmesi lazımdı.Noldu 1.73 kapattı.
Bu hissede teknik işlemez.Çünkü spor hissesi hemde sahipleri ky dolandırıcısı olan bir spor hissesi.
Ha iş tekniğe bakılırsa fenerin çoktan düzeltme yapması lazımdı.ama noldu halen gidiyor.Yani spor hisselerinde teknik işi çok zor.