118.500 Üzerinde kalınıyorsa yönümüzün yukarıya dönme eğiliminde olduğunu düşünmek lazım.
Printable View
118.500 Üzerinde kalınıyorsa yönümüzün yukarıya dönme eğiliminde olduğunu düşünmek lazım.
Yönümüz yukarıya döndü 119.000 seviyesi ilk direnç seviyemiz. Sonrasını yeniden değerlendirmek lazım. Ortalama hedef 119.250 seviyesi.
118.500 Halen pivot yön değişimi olarak düşündüğüm seviye.
119,400 den shortlamıştık..
https://hizliresim.com/p0L44L
optiontradertr@gmail.com
Yukarıya hareket devam ediyor.
Yönün aşağıya dönmesi için 118.900 altına inilmesi ve tekrar yukarıya dönmemek için inatçı olması gerekir.
Aslında 119.250 hedefimize ulaşmış bulunuyoruz. Bundan sonrası biraz kritik olabilir. Bakalım yeni bir alım hareketi olacak ise çok yakında olması lazım.
119.000 Altı alım yerleri idi, yeni cazip alış seviyesi.
Buradan yukarıya hareket olursa büyük bir patlama görebiliriz. Teoridir elbette, ben olursa diyorum.
Önemli olan eğer yükseliş varsayıyorsak tek yönde oynamak ve cazip seviyeler / düzeltmeler için pusuya yatmaktır.
Veri tedirginliği de var.
119.250 Hedefine ulaştıktan sonra maalesef daha ileriye gidilemedi.
Sabah yeni en düşük yapılamadı, yukarıya gittik.
Öğle sonrası yeni en yüksek yapılamadı, aşağıya geldik.
Paylaşımda bulunan arkadaşlara çok teşekkür ederim. Sağ olun var olun.
118.500 seviyesinin altından kapattık. Bu kapanış olumsuz mudur? Ancak 117.700 destek seviyesinden de geri döndü. Acaba haftaya aşağıdaki destekler kaç olabilir.
Teşekkürler.
119.000 Üzerinde kalınıyorsa yukarıya devam ederiz, ama kalınamıyorsa 118.250 seviyesine kadar geri çekilme görebiliriz.
118.600 Seviyesinde ara destek var, bu desteğin çalışıp çalışmayacağına da dikkat ederiz.
119.250 seviyesinde yükseliş doyuma ulaştı ve reaksiyon çabası görüldü.
Saat 12:00 de 118.850 pivot üzerinde kalıyorsak yeniden yukarıya gidilebilir.
117.750 Seviyesinde başlayan yükseliş hareketi doyum noktasına ulaştı.
Bundan sonra da balon şişebilir, fakat patlama riski nedeniyle satış formasyonu sinyalleri kollanacaktır.
119.200 Seviyesine ulaşıldıktan sonra piyasa aşağıya döndü.
Düşüş alış aşamasına ulaştı, bundan sonra dipleri bulup alış formasyonu ile alış yapmaya çalışılabilir.
Net olarak yukarıya döndük demiyorum, bunu saat 16:00 da yorum yaptığımda söyleme imkanı bulursam söylerim.
Saat başlarında genel yorum yapalım da takip kolay olsun. Onun dışında bir dip / tepe gözlemim olursa onu da yazmaya çalışırım.
118.300 - 118.600 Aralığında yataylaşma var.
Benim tahminim 118.600 direncinin yukarıya kırılma ihtimali, 118.300 desteğinin aşağıya kırılma ihtimalinden daha kuvvetli.
Böyle yatay dönemde kırılış yönünü de tahmin etmemiz lazım. Bazen yanılabiliriz, fakat yanılma sayısı 2/10 oranında olursa bu büyük avantaj sağlayabilir.
Eğer yanılma olursa, yani benim tahminim genellikle tutar, fakat tutmaz da 118.300 aşağıya kırılırsa büyük bir düşüş hareketi var demektir.
Yani terste kalındığında ne olabileceğini de çok iyi biliyorum, çok pis oluyor. Bu da bir bilgi anlamında işe yarıyor.
118.250 Seviyesinden başlayan bu son yukarıya hareket 118.750 seviyesinde balona dönüştü ve balon 119.000 üzerine kadar şişti.
Balon ne kadar şişer bilemeyiz, ama bir hareket balona dönüştüğü andan itibaren sat formasyonu kollayıp satış için pusuya yatmak lazım.
Büyük bir trend varsa balon hiç ummadığımız kadar şişebilir, yani biz satış yaptıktan sonra da epey şişebilir, ancak bu durum her zaman görülmez. Biz bildiğimizden şaşırmamamız lazım.
Pozisyonda iken trende denk gelirsek elbette trende denk geldik diyerek malda oturabiliriz.
118.900 - 119.100 Yatay bölgesi 118.900 desteğinin aşağıya kırılışı ile sonuçlanabilir, %80 ihtimal. Ancak gün sonuna geldik bu nedenle zaman kalmadı.
Eğer 118.900 yukarıya kırılırsa balon daha da şişebilir, bu risk de %20 ihtimal ile var.
119.400 - 750 aralığında yatay fiyat hareketi izliyoruz. Desteğin aşağıya kırılma ihtimali daha yüksektir.
118.250 Seviyesinden başlayan yukarıya doğru hareket bitmiş görünüyor.
119.400 Desteğinin kırılması güçlü ihtimal, yukarıya doğru hareket ile 119.750 direncinin kırılması ise sürpriz.
12:55 / 119.200 M5 grafik yukarıya hareket başladı.
Hareketin zarar ettirme ihtimali %5 dir. Hareket içerisinde farklı cazip noktalardan alış yapılabilir.
Bana kalırsa saat 15:00'e kadar piyasa gevşek olacak. M5 grafikte bu ralli başlangıcı haberini ben de pek içime sindiremedim, fakat M5 ''Ben varım'' diyor.
https://resmim.net/
hocam resimlerinizi göremiyorum, bu linkten atabilirmisiniz acaba? tşk..
M5 hareketi devam etmektedir, zirve noktalarda satıp düzeltmelerde alış yapılabilir. Ancak henüz short pozisyon için herhangi bir neden yok görünmekte.
15 Dakikalık ve daha büyük grafiklerin hepsi SAT trendinde. Bu nedenle M5 grafiğe bağlı uzun pozisyonlar dikkatli olmalı.
H2 ve H1 grafiklerden olumlu izlenim alıyorum. En azından kötü izlenim almıyorum.
M5 SAT'a dönmediğinden geri çekilmeler fırsat oluyor.
M15 SAT trendini sürdürüyor, belki AL'a dönebilir.
Yukarıya dönüş çabası görülüyor. 118.650 dip seviyenin altına inilirse bu çaba faydasız olacak ve daha aşağıdan yeni bir çaba görmemiz gerekecek.
Mümkün olduğunca az sayıda işlem yapmak gerekir. Komisyon ve borsa payı gideri karımızın önemli bir bölümünü götürüyor.
Günde iki defa işlem yapmak en mükemmeli. Yani tepede sat, dipte al; sonra tepede tekrar sat şeklinde.
Bunu başarmak için birçok yanlış işlem yapma durumu da söz konusu olabilir. Yanlış işlemler haricinde ana plana uyan iki işlem esastır.
Başka bir tarz ise sıklıkla al - sat yapmaktır.
Bu yöntemde günde 5 - 6 kez işlem başlatıp kapama söz konusudur. Ancak hatalı, sıra dışı işlemler de olur ve bunların dışında ana plana uyan beş - altı işlem esastır.
Birinci tip oyuncu işlem başlatmak için ortalama 750 puan, ikinci tip oyuncunun ise 300 puanlık hareketlerin sonrasında davranması uygun olabilir.
Elbette belirlenen miktardaki hareketler tamamlandığında hemen işlem başlatılmaz, sadece ilk kriter tamamlanmıştır ve işlem başlatmak için bir çaba, formasyon görmek gerekir.
Grafik büyüdükçe çabanın güvenilirliği artıyor.
İlk dönüş görüntüsüne çaba dersek daha sonra dip / tepe çalışması tamamlanıp olgunlaşma sonucunda değişmekte olan trendi doğru olarak gösterebilir.
Pozisyonu karda kapatmak için yine minimum aynı mesafeleri beklemek doğru olacaktır. Hedefe ulaşıldıktan sonra pozisyonu kapamak için de yine bir çaba ve onu takip eden bir formasyon aramak mantıklı olur diye düşünüyorum.
Dipten 118.875 seviyesine kadar reaksiyon yaşadık. Daha sonra başarılı bir gerileme görülemiyor.
Bu durumda yeni bir alış dalgası başlayabilir ve daha uzun süre devam edebilir.
Dönüş ve pivot seviyemiz belli (118.650).
Uzun pozisyon için hedef kağıt üzerinde 119.500 seviyesidir.
Ara dirençler var ve bunlar 119.00 ve 119.200 seviyeleridir.
Şu an bakınca ya 119.500 minimum yükseliş seviyesine ulaşılacak, ya da 118.600 pivot seviyemiz aşağıya kırılarak düşen trend devam edecek. Önümüzde bu iki seçenekten başkası yok.
Bilinç düzeyimiz ve değerlendirmelerimiz ile sonucu kestirmeye çalışırız, bazı riskler alırız.
Risklerimizin minimum, kazançlarımızın maksimum olabilmesi için planlı riskler alırız.
Örneğin 200 puan riskin olur, fakat göze alabilirsen 2000 puan kar elde edebilirsin.
Dipten dönüş çabası görüldüğü andan itibaren formasyonu da gözlemleyerek tek yöndeki sinyallere itibar etmek gerekiyor.
Bunlar 10:25 de 118.750, 11:10 da 118.800 ve 11:30 da 118.950 olmak üzere üç adet AL sinyali oldu.
''Piyasa negatife dönebilir ve 118.650 aşağıya kırılarak düşen trend devam eder'' şeklinde düşünenler, 118.800 seviyesine stop loss emri koyarak uzun pozda güvenli bir şekilde oturabilirler.
Hem pozunu korur ve karda oturabilirsin, hem de risk yönetimi yapmış olursun.
Negatif düşünceler kafa içerisinde karışıklık yaratıyorsa yapacak başka bir şey yok.
Yataylaşma ve denge gözlemliyorum.
118.875 ve 119.075 aralığında bant oluşuyor. Bu bant ne tarafa kırılacak sorusunun cevabını bulmak lazım.
119.070 Direncinin yukarıya kırılması ihtimali daha yüksektir, benzer durumdaki tecrübeler öncelikle bunu düşündürüyor.
Önemli hareketler, hareketsizlik dönemlerinden sonra gelişiyor.
Buradaki zirve 119.475. Yukarıya aşılırsa hareket devam edecektir.
Hareketin yapısına baktığımda bu yapıda genellikle tepe aşılmakta ve daha ileride gerçek tepe oluşmaktadır.
Bizim 750 puanlık tepeye hedefe ulaştık, bundan sonra her aşağıya dönüş çabası tehlikelidir, bir düşüş formasyonu gelişebilir.
Takip etmek lazım.
119.475 zirvesinde dönüş çabası gördük, bu zirve aynı zamanda pivot seviyemiz; aşılamıyorsa düşen bir trend başladığına karar vermek durumunda kalacağım.
119.250 - 119.500 Aralığında bir band oluşacak olursa bu bandın tehlikeli olacağını söyleyebilirim. Faraziye konuşuyorum.
Bu bant oluşursa desteği olan 119.250 nin aşağıya kırılma ihtimali daha yüksek olacaktır. Direncin yukarıya kırılması ise sürpriz olur.
Bant oluştuğuna karar verdiğimizde (bunun için bundan sonra 119.375 seviyesine geri gelinmesi lazım) kırılış yönünü ön görerek o yöndeki bant içi sinyallere uymamız lazım (bant kırıldığında avantajlı olmak için).
119.425 seviyesinden gelen SAT sinyaline uyulabilir.
Eğer bir bant oluşuyorsa bu avantaj olur, fakat riskli; pivotun (119.475) yukarıya kırılarak yeni tepe gerçekleşme riski de var.
Kesin konfirmasyonu bekleyen ayılar 119.375 görülürse satacaktır.
selam;
yeni tepe 11997120000 gibi olabilirmi
ok........