Gafur ben kalan 2 kiloyu da sattım :halay:
Printable View
Gafur ben kalan 2 kiloyu da sattım :halay:
Ons 1700 üzerine atarsa düşünürüm artık.Ayrica doları da izlerim.Kisa sürede güzel bir vurgun du :halay:
1680 üzerinde kalamazsa düzeltmeye geçer ons altın.
Hatİp aga az biraz aldım satana kadar gobeğım çatladı.. Altın bana gore değil, size bol kazançlar hele bu fiyattan hıc değil...
Ben tekrar aldım hatıp...
Dow vadeli % 3 e yakın ekside seyrediyor...
Vırus AB de yayılırsa asıl sıkıntı ondan sonra başlar... İtalya'da bır gunde 41 kısı ölmüş... Bir an önce durdurmaları lazım... Aksı halde altında yeni zirveler gelir...
GECE YARISI #piyasa
— #Petrol bir ara %30 düştü (yazıyla otuz)
— Amerikan endeks vadelileri %4'ü aştı -
— Norveç Kronu 1980'lerden bu yana en zayıf seviyede
— #Avustralya borsası perişan
— #Altın, #JPY güvenli liman , ons 1.700 u geçti.
*** Meksika Pesosu da tabiri caizse arada güme gitti.
— Amerikan endeks vadelileri alt limitte -%5 ...
— #bitcoin çakıldı
— #Petrol fiyatı Körfez Savaşı'yla boy ölçüşüyor
— Nikkei %5'e yakın -
...
...
Kara haberler bol...
SM-J500F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Benden başkası yokmu, hatıp aga ses ver.. Guvenlı limana gel...
İtalya Başbakanı Conte, coronavirüs karantinasının tüm ülkeyi kapsayacak şekilde genişletileceğini duyurdu.
-- İts Just a flu bro
Bu fon tam olarak altın kolerasyonlu değil sanırım. Dün akşam kapanışa göre gram yukarıda iken fon fiyatı aşağıda nasıl şekilleniyor?
Bunun altın fiyatlarıyla pek ilgisi yok,altın ons yükselirken bu düşüyor
Yapnayin arkadaslar nasil korela deilmis. Birbebir koreledir. Gumus ons altinida cekti asagiya. Gumus sanayi madeni de okduundan petrol gibi dusu bekliyotduum biraz zararla zor yirttim gmstr den. Alti ons bencd 1380 e gidiyor. Tarihe not duselim
ABD virüsün ekonomik tahribatını durdurabilmek için önce:
850 milyar dolar, sonra,
1 Trilyon dolar, sonra,
1.2 Trilyon dolar, sonra
1.3 Trilyon dolar harcayacağım dedi.
Şimdi de miktarı 2 Trilyon dolara çıkaracaklarını açıklıyorlar...
Trump: “İnsanlardan çalışmamalarını istiyoruz. Dünya tarihinde böyle bir şey olmadı. Acil yardım paketi 2 trilyon dolar olabilir.”
Marjlar yükselmiş altın al sat yapılamıyormuş....gelin o zaman gldtr ile tanışın....
Artık bundada açılış seansı yok ama kapanış seansı var....yani 18 .00 dan sınra emirler giriliyor...18.05 kapanış değeri belli olup 18.08 ile 18.10 arası o kapanış fiyatından işlem görüyor....haberiniz olsun bugu den sonra....
ABD Hazine Bakanı #Mnuchin:
- Beyaz Saray kesinlikle ücret vergisi indirimi konusunda bastırıyor
- Beyaz Saray kötü yönetilen eyaletlerin kurtarılması için adım atmayacak
- İşsizlik oranı daha iyiye gitmeden önce muhtemelen daha kötüye gidecek
Pek çok hisseye göre farkını aylık bazlardaki grafikte açıkça görüyoruz.
İnişli çıkışlı değil direk yukarıya giden yükseliş trendinin olması dikkat çekici :)
MACD ve RSI değerleri ise durumu net olarak ispatlıyor.
2 Ocak 2019 da hissenin kapanış fiyatı 19,90 iken şu anda
hisse bugün 34 liralarda.
[IMG]https://i.hizliresim.com/7yRnQi.jpg[/IMG]
Saatlik grafiklerde Hareketli ortalama ve Teknik indikatörleri sat sinyali üretse de
haftalık ve aylık indikatörler al sinyali veriyor.
BOFA (Bank of America corp) altının onsunun 2021'de ortalama 2,063 dolar olmasını bekliyordu.
Bu hedefini 3000 dolara yükseltmiş.
https://www.bloomberght.com/bofa-nin...-dolar-2253516
[IMG]https://i.hizliresim.com/LIjNqX.jpg[/IMG]
Dünyanın önde gelen yatırımcılarından Mark Mobius, Altının çok cazip olduğunu, onsu 1700 doları geçen altın fiyatlarının daha da yükselebileceğini söyledi.
Dünya çapında merkez bankaları para arzını artırıyor ve buna bağlı olarak kısıtlı altın arzı daha cazip hale geliyor.
Şu anda faiz oranları çok düşük bu yüzden altını almak için iyi bir ortam yaratıyor" dedi.
https://www.ekonomist.com.tr/haberle...selebilir.html
FED yetkilileri büyük ölçekte iflaslar yaşanabileceğine dair uyarmış, ne hoş!
Borsa çöküşte, dolar düşüşte, faizler enflasyonun altında...
Güvenli liman altın her zaman popülerliğini korumaya devam ediyor
Merkez Bankası'nın verilerine göre, yabancı yatırımcılar geçen hafta net 1.05 milyar dolarlık menkul kıymet satmış.
Dünyadaki piyasa oyuncuları zaman içinde altın, gümüş, platin vs. gibi değerli madenlere doğru kaymaya başlayacak.
Çünkü; Tüm dünya ekonomisinde küresel bir daralma başladı ve bu daralma hangi boyutlara kadar gidecek net olarak bilinmiyor.
Haliyle menkul kıymetler (hisse senedi, tahvil vs.) bugünün şartlarında büyük riskler içeriyor.
Merhaba dostlar,
investingte GLDTRf USDTRf fonlarının grafikleri açıldığı halde tradingviewde açılmıyor.Tradingview için başka bir yol varmıdır grafikler için.
Altında fırtına öncesi sessizlik olduğunu pek çok ekonomist söylüyor.
Fırtına bakalım ne zaman ve nerelere kadar kopacak :)
ABD 'deki sanayi üretimi ve parekendecilik verilerinde rekor düşüş rakamları gelince altının ONS'u birden 1740 dolar civarına yükseldi ve gram altında da artış oldu.
Belçika merkezli Euroclear Bank ve Lüksemburk merkezli Clearstream Banking, uluslararası Türk Lirası işlemlerini durdurma kararı aldı. Lüksemburglu şirket yaptığı açıklamada söz konusu kararın Türkiye deki sermaye kontrolü işlemlerindeki belirsizlik nedeniyle alındığını belirtti.
KAYNAK : https://www.yenicaggazetesi.com.tr/a...ri-279681h.htm
Seçkin yatırımcılar tekrar altın için kuyruğa giriyor
Altın hükümet teşviklerinin büyüklüğünden dolayı 2008 krizine göre daha farklı bir ilgi görüyor
Sert düşen petrol fiyatları ve tüketici harcamalarındaki çöküşü unutun. Dünyanın önde gelen yatırımcılarından bazıları, artmakta olan enflasyon tehdidi konusunda alarm zillerini çalıyor ve bundan korunmak için altına dönüyor.
Merkez bankalarının para basması ve devasa devlet teşvik paketleri, dünyanın en eski refah koruma araçlarından biri olan altına yönelik ilginin yeniden artmasına neden oluyor. Böylelikle 2008 krizi sırasında para yöneticilerinin benzer nedenlerle altına yönelmesi ile popüler olan, ancak nihayetinde enflasyonun kontrol altında tutulmasından dolayı hayalkırıklığına uğramalarına yol açan işlemler tekrar canlanıyor. Ancak koronavirüs krizine tepki olarak uygulamaya koyulan daha önce benzeri görülmemiş büyüklükteki hükümet teşvikleri, bu kez durumun farklı olacağı yolundaki argümanı destekliyor.
KAYNAK : 18.05.2020 https://www.bloomberght.com/seckin-y...iriyor-2255703
https://twitter.com/altinhaber_/stat...341225472?s=08
Sent from my SM-J500F using hisse.net mobile app
#Borsa'da işlem gören #GLDTRF (Fiziki #Altın Fonu) ve #GMSTRF (Fiziki #Gümüş Fonu) ile anlık fiyattan düşük aralıkla ve #valörsüz alım satım yapılabiliyor. Öneri, reklam ve YTD. Sadece bilgidir.Vergi yok...kardan %10 stopaj var, zarar edince geri iade ediliyor.
Sent from my SM-J500F using hisse.net mobile app
Bugünden itibaren GLDTRF gibi altın fonu çok avantajlı duruma geçti.
Çünkü gram altın alanlar önceden binde 2 BSMV öderken şu anda yüzde 1 ödeyecek.
GLDTRF hisse senedi gibi işlem gören fon olduğu için bundan muaf.
Altın yatırımcısının en büyük alternatifi şu anda GLDTR fonu gibi görünüyor.
Bunun da dezavantajları var.
Uygun komisyonla çalışamayanlar için komisyon genelde binde 2
Bunu alırken binde iki komisyon öde
Satarken tekrardan binde iki komisyon öde.
Üstüne birde kardan % 10 stopaj kesilsin.
Birde talep çok olduğunda altından bağımsız olarak suni fiyat yükselmesi oluyorsa o zaman çokta cazip olmayacaktır.
aslında çok iyi alım fırsatı veriyor şu anda.
son kurşunu da attık, elde avuçta kalmadı :Sad:
Çin-ABD geriliminin yeniden artması sonucu, CBOE Volatility Index (VIX) yani korku endeksi artışa geçti.
Bu nedenle altın ve gümüş yeniden yukarıya tırmanıyor.