Offf acayip darlandim.. ama şu var.. para kazanmak mümkün değil dunyada...
Bailout...
Amerikan ve Londra bankaları değerli madenler artmasin diye savaş veriyor.. herkesin savaşı ayrı.. para kazanmak mümkün değil...
Printable View
Offf acayip darlandim.. ama şu var.. para kazanmak mümkün değil dunyada...
Bailout...
Amerikan ve Londra bankaları değerli madenler artmasin diye savaş veriyor.. herkesin savaşı ayrı.. para kazanmak mümkün değil...
Bu saatten sonra Kanada ve ABD borsası duruken BİST e yatırım yapmak büyük cesaret .
Dalga dümen hisselerde olan işler artık bist 30 hisselerinde olacaksa artık güvenli hisse hangisi hangisine güveneceğiz.
İş grubu diyoruz bir birleşme yapıyor camlarda insanların güveni kalmamış durumda.
Kamu hisseleri diyoruz pd dd 0.3 dan tahsisli
İlk fırsatta Kanada ve ABD borsasından hisse alıp bistten çıkacağım
ah şu ilaçları almasam seni çıkartacam sütlüceli
fakat her sabah hafızayı sıfırlıyorum
YHL'ye katilmiyorum. Yerini bilmem ama bence gerekli idi. Slot kalmiyordu havayollarina. Gelecege yapilmis bir yatirim o.
Sagolsun devlet babadan da 2.5 milyar lira carptik AHL gidince.
Keske benim gemicimi alsaydin ruzgar. 14'te. Cok yazdim onu "bu cruisecular cok fanatiktir, forumlarda 2021 triplerini planliyor simdiden" diye. 14 dolarda. Paran da hic olmuyor kurdan.
Riski var miydi, eh azicik vardi her hissede oldugu gibi. Iflas etmek uzereydi!
Mega otoyol köprü projeleri çin için mi yapılıyor acaba nasıl bir proje işliyor.. iyide transit otoyol Yunanistan a Keşan dan hop köprüden.. iyide niye..
Avrupa'ya Bursa'dan direk hat çekiliyor.. İzmir'den Yunanistan a direk yol transit. Hop köprüden Yunanistan a.. ne ihraç edeceğiz dayı.. üretim usttu mu oliyoruz yoksa yoksa öylesine mi bilemiyorum..
Avrupa ya üretim üssü mu olacağız ne olacağız nasıl bir düzen bu peki Avrupa niye kendi üretmiyor kendi fakir bölgelerinde peki Avrupa birliğine mi girecegiz..
Belki de bilmiyorum herşey flu.. çok flu...
Mega havalimanı kredisini kaç milyar dolardı 10 mu ?
Boşver abi dağlar en huzurlusu.. otoyol geçmez
Recep bayraktar YouTube kanalı izlemeyen izlesin
Hayat bu
Bu degil
Vakifa büyük yatırım yaptı hazine.. vakıf.... Abi...
Admin centilmenlik yapti, "1000 sayfa doldu, yeni topigi siz acin" dedi.
Adil olmak bakimindan en fazla yazanin topik acma hakki olmasi lazim. Onceki topikte durum bu:
https://i.imgyukle.com/2020/05/12/r87BqA.jpg
KD actigina gore, Halk Kafe IV geldiginde hakkin sahna veya TREND'e gitmesi lazim. Hangisi burdaysa artik, zaten omuz boyuyla onde sahna.
Ondan sonraki yildiz ortagimiza. O da korktu kacti ya. Halbuki ne guzel mallarini almisti, bekleyecekti. Keyfin yerinde mi yildiz?
Itiraz yoksa boyle olur gibi.
Vakıf-Halk tahsisli, akbank yapı bedelli yaptı. garanti bankası yabancı bir şey diyemem. İŞC 500 milyar aktif büyüklüğü geçmiş, 4,5 milyar sermaye bu ortamda hoş değil. Uzun sürer ama sermaye artışı gelmesi beklenmeli.
Yanliz tencere'den de korktum, 3 ayda yazdigimizi yarim saate sigdirdi. sahna ve TREND'den kapabilir bundan sonraki basligi.
Tahsisli sermaye artırımı yapan bir şirket yada bir kurum, bir nevi tekalifi milliye yapmış demektir. O yüzden bence vakıf da doğru değil, hatta 666 gibi bunlara başka isim verilmeli. Bu akşam halk ve vakıf yasağı gelebilir. Topiğin CAFE kısmı aktifleşir. Henüz twiter bu tahsisliyi çözemedi.
abi sen de sağ gösterip sol vurdun.
5.36 yı gösterip
4.80 ne gitmişsin.
korkulur vallahi
Hisse 10$ olsa 70 TL ediyor..
Sermaye 3 desek 210 milyar TL ediyor 30 milyar dolar...
Hayal..
10 $ ve üzeri alan el Fatiha
ben o para gelecek yazısını okuduğumda normal olmadığını gördüm, yoksa 5,36 üstü benim için önemli. İşc oyak gibi yatırımcısını sevindirir, işc emeklisi vefaat ettiğinde evine gider cenazeye katılır, unutmaz emekçisini. Camlarda her şey normal. Bence çok fazla anlam yüklendi, olmadığı görüldü. O aranan anlam bizim borsamızın dolar değerinde var. Mesela XPGIP virüs krizinde 76000 den bugün 172000 geldi. 1,5 ayda %150 arttı, gelişen piyasa borsamız. Bankalar gerilerken MEGAP değer kazanıyor, MEGAP kapatalım mı, açalım mı, göz alıtna alalım mı diye sorgulanırken. :) İŞC'yi devlet alacaksa alırdı, almıyorsa kendi istediği için değil, alamadığı için. Bu nedenle DOW izlenerek sahurda 1000 lot, iftar üstü 1000 lot biraz zamana yayalım. Bu şekilde topluyorum. 21 milyar tl dövizi 6,5 rakamına kadar çekebilir, emin değil ama.
Halk gelen parayla bi 100 milyon lot alsa piyasadan iyi olur.
gelen para ile 7.000.000.000/5,36=1.305.970.149 lotu olacak. satışa hazır lot.
s a yazdıklarınızdan anladığım kadarı ile kç yt cıya abd nin geçirmesi beklenirken albayrayrak yönetiminde hazine idaresi gecirdi
acıdımı hayır alıştık şimdi sırada ekgyo varreis istedi 100 bin 100 bin kelepir evler emlakta yapacak burdada bedelilimi gelecek yoksa tahsislimi ne dersiniz
Tahvil çıkartılıp satılıp oradan gelecek canlı ile eklenecek felan deniyor galiba. Önceside belirli kurallar gelmişti kredi mevduat vs. Bir plan işliyor anlaşılan tahviller in satisi özel bankalara mi gidicek yoksa mb mi alacak ona bakarlar bi yabancı bahsi geçiyor mu bilmiyorum..
Yine borca dayalı ama Fed gibi merkez de olabilir görmek lazım.
Sonuçta 21 milyar mi rakan Total. Yıllık 8 faiz desek 1.6 milyar faiz gideri yaratıyor yılda..
Para yaratma da sıkıntı yok en başta ABD geliyor kafasına göre 2 trilyon dolar bastı..
Ama ABD ve Londra gerek Avrupa bankaları maden fiyatlarını baskiliyor. Her türlü kumpas. Maden ocağı satın alıp borç ile üzerine beton dökmek en iyi yatırım. Platin gümüş bir miktarda altın ocağı..
Üzerini kapat makinaları sat işçileri çıkart..
Bu ponzi patlayacak ve maden fiyatlari kafaya göre para basma sonucu elbet uçacak.
ABD başkanı uzaydan maden getireceğiz hayalini pazarlarken şöyle düşün abi. 1 kilo gümüşü aydan dünyaya tasisan kaç dolar olur kilosu... ....
Uçacak her türlü değerli nadir madenler...
Katar 3 milyar dolar bozsa 7 den 21 milyar ediyor. Tahvilleri alsa yıllık 1.6 milyar faiz getirisi. 3 milyar dolar ile yıllık 200 milyon dolar üzeri getiri demekm kurlar düşerse kar uçar buda yüzde 7 demek dolar bazlı. ABD faizleri 0.25 ise 30 kat kar sansi.. dolar TL uçar mi 7 den risk yani bu risk alınır mı alınır belki biliyorsan....
Guzel temiz iş her yıl akıyor.. kira gibi.. pehhh
Risk işte çeşme başı biliyor.. ayrıca adamlar yerden gaz çıkartıp para sahibi oluyor beleş yani.. bir etmekte yok..
Petrol gaz maden paraları her türlü riske edersin.. beleş agaaa akıyor..
Olur yani...
Ya tutarsa ihyaa
Tahvilleri temiinat gösterip likidite edilebilir güzel işler çıkar tahvilleri verip alan kişi maden ocağı olabilir altın gümüş platin gibi.. çok güzel işler yapılabilir abi müthiş bir hedge olur. Allah in çölünde maden yokken madene kavuşursun.. likidite edebilirsin. Misliyle iş sahası..
Görüyorsun ne işler olabiliyor...
3 milyar dolarlık bir arz oluştu supply görelim akacak mi..
Bak likidite ihtiyacı nasıl bir iş sahası yarattı..... Lütuf
Düşünüyorum 15 den mali aldim 20 den duserken arz diye ve hala bekliyorum 2013 den beri 1 milyon dolarinm 73.000 dolara indi ve rahatlıyorum her türlü batmış olacaktım abi... Batmak kesin kazanmak şans olacakmış üzülmemek gerekirmiş..
Selam ve dua ile
KD'dan korkulur, yakalamis hemen. Gitti senin hacinin paralari, 1 milyon lira ceza yedi millete Petkim alin deyip mal bosaltirken.
sn tencere
kapağın olan
sen kimlerdensin
yiğit birine benziyorsun
muhtemelen Türk yatırımcıların bir kaç unuttuğu sözü CİTİ şu sıralar tekrarlıyor veya sitelerinde misyon vizyon olarak yayınlıyorlardır. Sözler aşağıdaki gibidir.
1. Abi bende 10 bin var, milyon mal taşıyan düşünsün.
2. Torunlara bıraktım, bakmıyorum artık.:kahkah:
akbank ve hulk yalaştı :D bakalım ne olacak bu elf gözlerim hulkun akı geçtiğini görecek mi :D
Tacirlerde daha 3 mn lot mal var.Tek tabanca
değilse biraz bekleriz.
GT-N7100 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
en çok ne koyuyor biliyormusunuz borsa ile alakası olamayan adama borsayı öğrettim adam gitti eczacı aldı benden çok kazanıyor bende malak gibi bunu bekliyorum :) 400bin para bağladı 2 günde %20 aldı bana resim atıyor bak kanki ne oldu diyor :D
böyle hayatın a... Sınavda kopya verirsin kopya verdiğin adam senden yüksek alır şans olacak şans potöfde 4 banka var alayı fason çıktık :)
Sayın Kızıldağ dolar hakkında 1 bilgi verebilirmisin. 7 nin altını görürse destek neresidir.nerden almalıyız.?
Dövizin iki tane büyük çanağı var, dik bir acı ile inerse elbette izlemek gerekir. alım uygun değil. ama bu canağa tutma yeri dediğimiz kavis yapılırsa 6,85 6,95 arası gelse de yapı bozulmaz. Yani döviz için 6,85 - 6,95 uygun yer görünüyor.
Düzeltmenin 6,5 rakamlarını göreceğini düşünenlerde var. Bu büyük bir yanılgı. Siz üretemiyor, tüketiyorsunuz. İhtiyacınız olan alım gücü merkez bankanızda yok. İlave olarak korelasyon aramak hatalı olur, borsa da yükselir dolarda.
şans. başka bir kağıtta da iki katını kaybeder. Hulk pişmanlıktır, çiledir ve ömür törpüsüdür. Bunların hepsini bir arada yaşatır. Hangi seviyede olursa olsun herkesi aldığı gibi zarara sokması ile ünlüdür. Geçen yıl bunun yüzünden ne fırsatlar kaçırdım. Aynı şey TSKB için de geçerlidir mesela. Ama nedense onun da çok fanatiği vardır. 1 TL civarında ve ucuz diye girerler ve aylarca saplanır kalırlar. Kar görünce verip kaçacaksınız hisseye aşık olmayın.
Dolarda da öyle yapmak lazım mı?Zira ona da çooook aşık olanlar var.
Bence kime neye ne zaman aşık olacağını iyi bilmeli insan.İşin ucunda aşık oluncak bir şeyi kaçırıp yıllar sonra tüh be demekte var.Son pişmanlık fayda etmez.
Buradaki bazı arkadaşlar kusurumabakmasınlar ; Piyasa ile yaptıkları bir çok öngörüye katılmıyorum.Bazen bilenler konuşmalıdır fikir sahibi olanlar değil.Gerçi burada bir Th olayı var bu da bir nevi ayı tuzağı.
Bunları tartışma çıkarmak için yazmadım.Kayıtlara geçmesi için yazdım.
Herkese hayırlı bol kazançlar dilerim.
Not: Mesela elimde birkaç tane hisse var istediğimi alana kadar elimden 1 lotunu bile zor alırlar.Bunun aşkla falan da bir ilgisi yok.Bu sadece bir iş.