Ya arkadaşım ben yabancı yatırımcıyım 5 milyon alış girdim. sen yerli bireyselsin 1 milyon girdin. aynı verilmez dediğim gibi %10 sa 10, %20 ise yirmi. talebe bağlı. Yani ne kadar paran varsa o kadar çok.
Printable View
Siz bugün 240 milyon olur mu, 120 milyonda kalır mı, onun TARTIŞMASINI YAPIN.
sayın vahira son kez yazayım konunun tartışılacak tarafı yok çünkü,
esen de mkk bazında başvurana bakılacak,
sizin yazdığınız şekilde ise kontrolmatik halka arzı olacak, orada orantı ile dağılım olacak 1 milyon TL isteyene ayrı bin TL isteyene ayrı bakılacak
SM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
(Alıntı Originally Posted by vahira Yazıyı Oku
yani sizin hesaba göre 5 milyon isteyen yatırımcıya 120 lot ver gönder. Adama totoşuyla gülerler.)
(benimde aklıma yatmayan konu bu işte)
Sayın meegi anlamayacak birşey yok. Yani talep edilen lot sayısına göre değil de talep edilen kişi/hesap (herkes için 1 hesap geçerli olacak) sayısına eşit bölünecek.
Arkadaşım başvuru sayısına bakılırsa herkese eşit lot vermek zorunda. Hisse halka arzında eşit diye birşey olmaz. Başvuru sırasında istediği ve parasını yatırdığı HİSSEYE bakılır. Talep arz kadarsa herkese istediği verilir. Telep fazlaysa arza göre orantılı bölünür. Asıl bunun tartışılacak tarafı yok.
(Eşit verilmeeeeeeezzzzzzzz. 50 bin isteyenle 1000 isteyene eşit verilmeeeezzzzz)
Bu gün belli olur Sayın vahira Ben 300 lot talep ettim. Bakalım 10 000 lot talep edenle bana farklı mı lot gelecek göreceğizzzzzzzzz K.Y.T.D.
O bir hesabın bir vergi numarasının zorunlu olmasının nedeni yatırımcı 3-5 yatırım şirketinden mürecaat ederek istediği lotu alamasın diye. AÇIKLAMAK GEREKİRSE BEN YATIRIMCIYIM 1 MİLYON ALMAKİSTİYORUM. ANCAK HESAPLIYORUM 1 MİLYONA 250 BİN VERİYOR. 4 YATIRIM ŞİRKETİNE 1 ER MİLYON GİRİYORUM. 250 BİNDEN 1 MİLYON LOTU ALIYORUM. İŞTE BUNU ÖNLEMEK İÇİN. YOKSA KATILIMCI SAYISIYLA ALAKASI YOK.
Sn. borsa1453 yanlış anlamayın konuyu net olarak bildiğim için değilde;
dağıtılacak lot miktarı 24milyon / talep (mkk) = 120 lot farzedelim bu durumda halka arz edilen bi şirketin hisseleri piyasada tabiri caizse p.ç olmuş olmuyormu. ben böyle bi arz şekli görmedim daha önce.
Az önce ziraat yatırım müşteri hizmetlerini aradım onlara sordum orantısal mı, eşitmi dağıtılacak diye net bi cevap veremedi henüz belli değil gelen talebe göre akşam 18.15 de belli olacak diyor.
o zaman neden bayrak, fade, dnısı da eşit geldi. Üçüne de katıldım ben. Bunu açıklrmısınız?
Vahira sen ilk defa halka arza katiliyorsun galiba[emoji16]
MI 8 SE cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Vahiranin saçma sapan yazılarını okumayin. Muhtemelen hic bir arz tecrubesi yok. 15, 16 yasinda bi ergen. Heekes eşit lot alacak.
2 saat sonra ne verilmiş görürüz.
Talep dağıtılan lottan afaki fazla olunca hiç oransal falan bakılmıyor herkese eşit lot veriliyor, fade misal kişi başı 400 liralık lot verdiler, ama kafa kafaya yada yakın oranda bir talep olursa yuzdesel düşüm yapılabilir taleplerde, fade de yarım günde biten bı halka arz vardı Esenboğa elektrik de alınan yeni önlemin de etkisiyle o derece talep patlaması olmadi belli, artık görürüz bı kaç saate sonucu
Sayın meegi görüşünüze saygı duymakla beraber bizim ülkemizde çoğunlukla görülmeyen bu eşitlikçi yöntemi uyguladığı için yetkililere teşekkür etmek lazım.
10 milyonu olan ile 1000 lirası olan ortak olmak istedikleri şirkete eşit haklarla giriş yapıyorlar. 10 milyonu olan da daha fazlasını istiyorsa diğer ortaklardan hisselerini karını vererek toplayabilir.
Önceden 10 milyonu olana 100 bin lot verilirken 1000 lirası olana 1 lot veriliyordu. Oranlama yapılarak haksızlıklar oluşuyordu. x kişi kredi ile çok daha fazlasını alıyordu. Hiç olmazsa bu sistemde herkese bir pay düşüyor.
Saygılar...
(Sayın meegi görüşünüze saygı duymakla beraber bizim ülkemizde çoğunlukla görülmeyen bu eşitlikçi yöntemi uyguladığı için yetkililere teşekkür etmek lazım.
10 milyonu olan ile 1000 lirası olan ortak olmak istedikleri şirkete eşit haklarla giriş yapıyorlar. 10 milyonu olan da daha fazlasını istiyorsa diğer ortaklardan hisselerini karını vererek toplayabilir.
Önceden 10 milyonu olana 100 bin lot verilirken 1000 lirası olana 1 lot veriliyordu. Oranlama yapılarak haksızlıklar oluşuyordu. x kişi kredi ile çok daha fazlasını alıyordu. Hiç olmazsa bu sistemde herkese bir pay düşüyor.
Saygılar...)
Teşekkürler sayın SERCAYOLKAN size katılıyorum. Bundan önceki halka arzlarda farklı kurumlardan bir kişini 20 25 hesabı olabiliyordu ve hepsinden talep edebiliyordu, buda haksızlığa yol açıyordu. Şimdi ise bir hesap numarasıyla talep edebiliyor. Şimdi gerçekten eşit bir şekilde gerçek halka arz oluyor. Eşitsizlik önlenmiş oluyor. Benim tahminim 135 lot kişi/hesap başı gelir diye tahmin ediyorum. K.y.t.d.
Kuşlar saat 18.15 te hesaplara geçeceğini söyledi.
Kuşların yalancısıyım.:oleyo:
Saygılar...
Neyse konuyu cok dallandirmayalim. İsterseniz yabanci degil dunya disi yatirimci olun. Yatirim i sayisina gore ayni oranda dagitilir. Onun icin kagit isleme alindiginda arkasina milyonlarca lot yazip tahta sahibi olmak istiyolar degil mi? Azcik mantiginizi kullanin ya. İlk basta adam yazar 100milyon alim(halka arzda) direk tahtanin sahibi olur? Niye beklesinki 1hafta 10gun?
Dedigim gibi uzatmayalim aksam kim ne kadar lot talepte vulundu ve ne kadar gerceklesti buraya yazsin ondan sonra tartisalim. Simdiden hepimize hayirli olur insallah.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Cenk bey yazmis ne olacagini herkese bol kazanclar yeni halka ırz hepimize hayırlı olsun
SM-G960F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
#SERCAYOLKAN :ok:
matriks başında olan birisi talep sayısını yazabilir mi acaba?
SM-A705FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Açıklamada da 18,15 yazıyor.
Naturel Enerji, Esenboğa Elektrik Üretim halka arzı ile ilgili bilgilendirme yaptı.
Şirket'ten konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:
"Şirketimizin halka arz izahnamesi sermaye piyasası kurulunca
24.09.2020 tarihinde onaylanmıştır. Borsa istanbul 25. 09.2020 tarihinde payların satışına ilişki yönetmelikte değişikliğe gitmiştir.
Yeni yönetmeliğe istinaden halka arza katılmak isteyen yatırımcıların dikkat etmesi gereken hususlar:
Satış Metro Yatırım tarafından "Borsa'da Satış – Sabit Fiyatla
Talep Toplama ve Satış Yöntemi" ile Borsa İstanbul Birincil Piyasa'da gerçekleştirilecektir. Sabit fiyatla yapılacak talep toplamanın süresi
2 iş günü olacaktır. Talep toplamanın ikinci günü sonunda satış yapılıp, dağıtım gerçekleştirilmek suretiyle halka arz sona erdirilecektir.
Borsa'da satış aşamasında, yatırımcılar alış emirlerini, birincil piyasa işlem saatleri olan 10:30-13:00 saatleri içerisinde, taleplerini kendi aracı kurumlarındaki hesaplarından belirlenen ve duyurulan tek fiyat seviyesi 8,50 TL den, BİAŞ Sistemine gönderirler.
Emir gönderilecek hisse kodu ESEN.HE'dir ve emir türü "iptale kadar geçerli" (İKG) olarak seçilmelidir.
Payların ihracına ilişkin söz konusu fiyat sistemde tanımlıdır, başka bir fiyattan sisteme emir girilemez.
Halka arzda kredi kartı ile ödeme yoluyla talepte bulunulamayacaktır.
Halka arzdan pay almak isteyen yatırımcıların, Borsada işlem yapmaya yetkili yatırım kuruluşlarına başvuruda bulunması gerekmektedir.
Borsa İstanbul Birincil Piyasa'da talep toplama saatleri 10:30 –
13:00'dir. Ancak hisselerin dağıtımı halka arzın son günü olan 2
Ekim'de saat 18:15'den sonra BİST yönetimi tarafından gerçekleştirilecektir.
Sabit fiyat yönteminde tek fiyat girilebileceği için Borsa
İstanbul Uygulama Usul ve Esasları çerçevesinde dağıtımda fiyat önceliği söz konusu olmayıp, zaman önceliği kuralı geçerlidir."
Tahminen 220 lot gelir bence
Bekliyoruz...
ssayın ser,
dünkü başvuruya gore dahi 120 lot civarı düşer gibi, bunun üzerine bugünde başvuranlar olmuştur, 100 lot düşse eyvallah edeceğiz
SM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
(ssayın ser,
dünkü başvuruya gore dahi 120 lot civarı düşer gibi, bunun üzerine bugünde başvuranlar olmuştur, 100 lot düşse eyvallah edeceğiz)
Sayın borsa1453 dünkü başvurular içerisinde bilmeyerek farklı hesaplardan müracaat edenler vardır. Birde bu gün dünkü kadar olmaz, dün zaten katılmak isteyenlerin çoğu katılmıştır. Ben de bunları düşünerek 135 lot gelir diye tahmin ettim. K.y.t.d.
Benim tahminim fiyat ve MKK sicile göre dağılımı düşünerek yapıldı. Umarım sizlerin dediği gibi 130 falan olmaz hayal kırıklığına uğrarım.
115 lota yakın olur....
208.000 kişi talep girmiş....
Arkadaşlar bu günkü son talep ve emir sayısını görebilen var mı