şans iste 30 kırarsa 3 lü rakamlardan birileri bahsedermi şirket öyle yönetiliyor böyle yönetiliyor denirmi:)))
Printable View
Sans mi
?????????????????????????????????????????????????? ?????????????????????????????????????????????????? ?????????????????????????????????????????????????? ?????????????????????????????????????????????????? ?????????????????????????????????????????????????? ?????????????????????????????????????????????????? ?????????????????????????????????????????
yapmayin Allah askinda :) :) :) :) :)
***AGHOL*** AG ANADOLU GRUBU HOLDİNG A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)
***AGHOL*** AG ANADOLU GRUBU HOLDİNG A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel) )
İlgili Şirketler []
İlgili Fonlar []
Türkçe
Özel Durum Açıklaması (Genel)
Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Evet (Yes)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
30.01.2020 , 20.08.2020
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Açıklamalar
Bilindiği üzere bağlı ortaklarımızdan Anadolu Restoran İşletmeleri Ltd. Şti.'nin ("McDonald's", "Anadolu Restoran") sermayesinin %100'ünü temsil eden hisselerin Birlesik Holding Limited şirketine ("Alıcı") satışının yapılması için hisse devir sözleşmesi ("Sözleşme") 30 Ocak 2020 tarihinde imzalanmış ve resmi makamların onayını takiben söz konusu devir işleminin 2020 yılının ilk çeyreği içerisinde tamamlanmasının öngörüldüğü kamuoyu ile paylaşılmıştı. Alıcı, Sözleşme'nin imzasını müteakip 3 Şubat 2020 tarihinde hisse devri ile ilgili onay almak üzere Rekabet Kurumu'na başvurmuştu. Aradan geçen yaklaşık 7 ay boyunca Rekabet Kurumu'ndan henüz bir onay alınamaması ve Sözleşme süresinin 30 Temmuz 2020 tarihinde sona ermiş olmasından dolayı 20 Ağustos 2020 tarihinde Alıcı ile mevcut Sözleşme'nin süresinin uzatılması ve tadil edilmesine ilişkin ek bir sözleşme imzalanmıştı. Söz konusu süre zarfında, özellikle Nisan ayından itibaren pandemi koşulları nedeniyle restoranların belirli süre kapalı kalmasından ötürü operasyonlar olumsuz etkilenmiş ve dolayısıyla Alıcı'nın talebi doğrultusunda, kapanış günü itibariyle hesaplanacak net finansal borç miktarı uyarınca hisse devir bedeline bir düzeltme yapılması gereği doğmuştur. Taraflar, bu doğrultudaki değişikliği 20 Ağustos 2020 tarihinde imzalanan ek sözleşmeye yansıtmışlardı . 3 Şubat 2020 tarihinde Alıcı tarafından yapılmış olan Rekabet Kurumu başvurusuna uygunluk kararı verildiği Rekabet Kurumu tarafından 8 Aralık 2020 tarihinde Alıcıya bildirilmiştir. Bununla beraber aradan geçen bu sürede bütün dünyada pandemi koşulları ağırlaşmış ve gerek dünyada gerekse Türkiye'de yayılımı engellemek için çok sayıda tedbirin alınması gereği doğmuştur. Bunların arasında yer alan sokağa çıkma yasakları , restoranların sadece paket servis ve gel al servis olarak çalışabilmesi gibi kısıtlamalar doğal olarak Anadolu Restoranın çalışma koşullarını olumsuz olarak etkilemiştir. Alıcı taraf , bahsedilen koşulları gözönünde bulundurarak anlaşmadan doğan haklarını kullanarak kapanış işleminin belirli bir süre ertelenmesini istemiş ve gelişmelere göre karar vereceğini tarafımıza bildirmiştir. Bu konuda gelişmeler oldukça kamuoyu ile paylaşılacaktır.
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/892165
BIST
(08/12/2020 - 18:15:10)
hamburgercilige devam eden holding
https://www.borsagundem.com/haber/mc...-dondu/1535587
McDonald's'ın satışı yılan hikayesine döndü
Birlesik Holding Limited, McDonald's'ın Türkiye'deki işletmecisi Anadolu Restoran'ı satın almak için varılan anlaşma için Anadolu Grubu'ndan erteleme talebinde bulundu ve gelişmelere göre karar vereceğini bildirdi
Hisseleri Borsa İstanbul'da işlem gören Anadolu Grubu Holding'in (#AGHOL) bağlı ortaklığı Anadolu Restoran'ın tamamının Birlesik Holding Limited'e satışı yılan hikayesine döndü.
2020'nin Ocak ayında Anadolu Grubu Holding ile Birlesik Holding arasında imzalanan, McDonald’s’ın Türkiye’deki işletmecisi Anadolu Restoran'ın paylarının tamamının Birlesik Holding'e devredilmesine ilişkin anlaşmaya başvuru tarihinden yaklaşık 10 ay sonra, bugün (8 Aralık) Rekabet Kurumu tarafından onay verildi.
Ancak, Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkarak tüm dünya ve Türkiye'yi etkisi altına alan yeni tip korona virüs (Kovid-19) pandemisinin yarattığı olumsuz koşullar nedeniyle daha önce 20 Ağustos 2020 tarihinde bir kez tadil edilen satış sözleşmesi, bu kez Birlesik Holding tarafından ertelenerek tekrar değerlendirmeye alındı.
Anadolu Grubu Holding'in Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderdiği açıklamaya göre, Birlesik Holding kapanış işleminin bir süre ertelenmesini talep ederek gelişmelere göre bir karar verileceğini belirtti.
Rekabet Kurumu'ndan yanıt 10 ay sonra geldi
2019 yılının ortalarında, Anadolu Grubu Holding McDonald's işletmesi ile ilgili stratejik alternatiflerin araştırılmasına karar verildiğini duyurmuş, 2020'nin Ocak ayında Birlesik Holding ile McDonald's'ın işetmecisi Anadolu Restoran'ın satışı için anlaşmaya varıldığını açıklamıştı.
İlk anlaşmaya göre 280 milyon liralık satış sözleşmesi, Rekabet Kurumu'ndan yaklaşık 10 ay boyunca onay gelmemesi ve araya giren pandemi döneminin olumsuz etkileri nedeniyle, 20 Ağustos 2020 tarihinde imzalanan yeni sözleşmeyle, hesaplanacak net finansal borç miktarı uyarınca hisse devir bedeline bir düzeltme yapıldı.
O değil de, bir komplo teorisi paranoyağı olarak son 2 gündeki yükselişi şöyle analiz edebilirim. Rekabet Kurulu'ndan dün onay çıkacağı AKP'li spekülatörlere bildirildi. İçerden aldıkları haber ile pazartesi ve salı günü malı toplayıp çarşamba günü yüksek fiyattan iteleyeceklerdi. Ama Tuncay geldi ve dedi ki "ben bu oyunu bozarım"
Rekabet Kurulu'nun dandirik bir onayı vermesi neredeyse 1 yıl sürdü. Ondan da tam AKP'liler parayı vuracakken ellerine aldılar şimdi.
Hele bir de son 2 gündeki işlemler "kredili" olarak satın alındıysa vay hallerine. Bu tahtada mal satmak istediğinde öyle kolay satamazsın.
Badem bıyıklılara bahşişlerini peşin vermedin mi işte böyle bir çuval inciri berbat ederler!
Grupla ilgili umarim boktan bir gelisme yoktur
yatirim tavsiyesi degildir
hayaller ve gercekler
https://tr.pinterest.com/faik_baskan/kay%C4%B1klar/
açıklamaya göre haklısın, alıcı vazgeçti. ama ben açıklamaların sonucuna inanıyorum lakin içindeki bahanelere inanmıyorum.
ve bana sezilerim bu olayın arkasında yine badem bıyıklıların koparmaya çalıştığı bahşiş olduğunu söylüyor. badem bıyık tayfası salı günü onay alınacağını biliyordu ve çarşamba günü hisseyi tavan yapıp son günlerde topladıkları malı kitleyeceklerdi yatırımcıya. ama (bence) tuncay ya da (sence) alıcı vazgeçerek malı badem bıyıklılara taşıtıyor şu an.
badem bıyık tayfası defolup gidene kadar malesef bahşişlerini baştan vermek piyasayı daha öngörülebilir yapar. lakin çok ortaklı bir şirketin badem bıyık tayfasına açıktan bahşiş vermesi de mümkün değil!
badem bıyık tayfası dışında bir meslek erbebı daha vardı bahşişi peşin verilmesi gereken şimdi hatırlayamadım kimlerdi!
istek uzerine tekrar
https://www.youtube.com/watch?v=_kJkEnC1yeE
Tuncay iyice köşeye sıkıştı. McD satışı tamamlanamadı ve bence bu yıl sonuna kadar tamamlanamayacak. Bu yıl temettü de dağıtılamadı kısıtlamalardan dolayı. Küçük ortaklar (yönetimde olmayan, şirketlerde çalışmayan aile bireylerinden bahsediyorum, borsa yatırımcısından değil) temettü alamadıkları için küskün.
Ayrıca hem holding zarar ediyor ve solo borcu yükseliyor, hem de %100 iştiraki olan şirketlerin borçlulukları kötü seviyede.
Tek çare gelecek yıl AEFES'ten mümkün olduğunca temettü çekmek. Migros'un zaten şansı yok temettü dağıtmak için.
CCİ mümkün olduğunca temettüyü ödeyecek AEFES'e. Sonra AEFES'te maksimum nakit temettüyü dağıtmaya çalışacak.
Migros seneye süt verir, memeler olgunlasti
iş keşke sadece mcdonalds satışı na kalsa, efes temettü alsan ne olacak, aldığın temettü kadar belki daha fazlasını yerli oto sermayeye aktaracaksın
iş size düşüyor yüksek hissesi olanlar birleşip şirkete tebligat bulunacak görüşmek istediğinizi, kiralık buyaka avm gidip içinizden bir kaç kişi yatırımcı ilişkileri ve üst yönetimle konuşmalısınız
buranın çiftlik olmadığı hatırlatılmalı bunlardan yoksa bir bk olmaz 2 koyunu güdemeyecek insanlara holding yönettirmek
bende yüksek hisse olsa şimdiye kadar zaten çoğu şeyi yaptırmıştım
Hiç sanmıyorum. En az 3 yıl sonra (belki) hatırı sayılır bir temettü dağıtmaya başlar.
Döviz krizi, yüksek faiz, elektrikli araba yatırımı derken holdingin kasa tam takır kuru bakır oldu. McD satışı da badem bıyık işgüzarlığına kurban gitti.
Holdingin şu an en likit yatırımı AEFES ve AEFES'in altındaki CCİ.
Allayıp pullayıp AEFES'in çok sağlam bilanço ve kar açıklamasını sağlamak zorundalar.
Ben grubun 2021`de enerji isinden tamamen cikmasini bekliyorum.
Hem zarari kesmis olurlar, hem de buradan cok iyi para gelir.
defter degeri 200 milyonun altindaki abidik gubidik hisseleri defter degerinin 5 katina cikartan aymazlarin onda birinin radarina girse hisse ucar zaten
grup 70 yildir ayakta, bu zamanlari da atlatir,
tuncay`in vardir bir hesabi
en kotu TOGG`dan cikarlar
cok da tin :)
Azizim, döviz krizinden (2018 ağustos) beri stratejik olmayan küçük iştiraklerden çıkılmasını bekliyoruz. Hatta buna benzer analizler ve beklentiler aracı kurumların kelli felli analistleri tarafından da yapıldı.
Şimdi "piyasa şartlarından dolayı satılamadı" da bir cevap ama malasef holding tarafı işleri çok ağırdan alıyor.
irade yok irade
gyo enerji adel ısızu vs çıkacaklarına dair bir haber, bir aracı kuruma yetki, pazarlık vs yok honda dan ders çıkarmamışlar nasıl bedavaya elinden kaçırdı honda yı borç yüzdürmeye devam ederler ne olursa olsun batırılamayacak kadar büyük grup zorlu nasıl yüzdürülüyorsa ag de böyle yüzdürülür
Anadolu Efes'in kasasında para var. 2022 sonuna kadar ciddi bir borç ödemesi de yok. AEFES'in yüksek temettü dağıtacağı da aşikar. Hisse fiyatı da bu kadar diplerdeyken neden Anadolu Efes kendi hisselerini geri almaz? Hisse geri alımı yapsa 2021 yılında dağıtılacak temettünün bir kısmı yine şirkette kalmış olur üstelik!
covit etkisi 2021 1. ve 2. çeyrek de de devam eder temettü kısıtlaması en erken mayıs haziranda bence kalkar
Len delimşyim neyim 7000 lot daha aldım hayor maliuette yükseliyor niye yaptımki şi di ben bunu
Aslında temel anakşz yaptığımda holdingkerde en şyisi alark sonra sise sonra kchol ardından sahol sonra bu iki gözümün çiçeği en son dohol ama dohol 2 ye katladı 2.80 lerden bende çıktım ama bu illada beni almalısın diye sürekli kulağımın dibine fısıldıyor 30 gelip 30 ile 26 arası sağlam asansör yapıp 3 rakamlarda gözünü açacak diyor bşr yanım
Diğer yanımda la kalk bi iktirgit diyor
Para mı lazım agaya.
Ortağına sözün var.ver 9.5%’u millera.payları eşitle..4-5 milyar girsin holding kasasına:)
Şimdi anladığım şey şu, Anadolu Grubu'nun 56 milyon civarında bir hisseyi 4 milyar TL'ye Ab Inbev'e satmasını bekliyorsun. Yani borsa fiyatlamasının yaklaşık 4 katı değerleme ile!
Peki Ab Inbev neden aynı nitelikteki hisseleri (herhangi bir imtiyazı olmayan) 4 katı fiyattan Anadolu Grubu'ndan alsın? Neden borsadann alış yapmasın? Sonuçta Ab Inbev %40'ı halka açık geri kalanı da çok uluslu onlarca yatırımcısı olan bir holding şirketi. Onlarca farklı ülkeden emeklilik fonlarının yatırımcısı var.
Sence Ab Inbev yönetimi AEFES'teki hissesini artırmak istese borsa fiyatlamasının 4 katı fiyattan Anadolu Grubu'ndan hisse alsa bunu ortaklarına nasıl açıklayacak?