Yabancı, banka hisselerini kur zararini da hesaba katınca maliyetinin onda birine sattı nerdeyse. Yabancı kara zarara bakmaz, 1-2 milyon lot polho satmak koymaz onlara. Yabancı satislari bitince 3.00 üstü bı hareket olabilir.
Printable View
https://i.hizliresim.com/2bijl9w.PNG
Bu da, sayın patronların yılbaşından bugüne hisse sattığı dönemden itibaren takastaki değişiklikler. 10 milyon 300 bin lot A.Faik, 8 milyon 500 bin lot F.Nilgün, 4 milyon 500 bin lot M.Emin satmıştı. 23 milyon 300 bin lot yani.
Yabancılarda zarar eder arkadaşlar. Ben bu hisseye ilk girdigimde yabancıları bıyıklı olarak düşünmüştüm artık bu kanı bende tamamen değişti ki kamil abinin dediği gibi zitlasmalar bile ortaya çıktı GK de. Hatta bir YouTube videosunda citideki 10 a yakın farklı yabancı fonlarin aldığını gördüm yani o işler öyle olmuyormuş. Yani bana göre satan gerçektende yabancı olabilir. Ha bu olumlu mu olumsuz mu yansır onu da zaman gösterecek.
yabancı fonun satması iyi haftaya biter kağıdın itibarının yerin dibine girmeside iyi oldu fon yabancı ky filan hepsi 40 milyon lottur en fazla ky artık almıyor zararına satanlarda var artık durumu büyük mal kimin elindeyse o belirleyecek bir kağıt 5 yıldır düşermi insaf helede kimya sektöründe
2 sene önce indes bilgisayarda deli gibi yabancı satıyordu 6-7 tl civarı kapta haberini bulabilirsiniz. Ordan 13 liraya pandemi sonrası 38 liraya şimdi bölünmüş hali aynı para. Yabancı satar , emeklilik fonu satar bunlar vitrin işler. Hissenin ederi var mı var mühim olan hisse uçarken elinde olması . İndesi 5 lira alıp 8,5 verdik para kazandık diye hiç kıpırdamasak hem polho zararı yoktu hem hisse 38 lira gördü. Polho değerinin altında bu gerçek dahilinde ya biriktir yada sabret elbet ekonomi düze çıkıyor diyecekler o zaman fiyata bakarsın. Speğin yapmadığı kalmayacak ama bu sonucu değiştirmeyecek. Ytd.
Sedat Peker'in videolarını izledikçe tek korkum, Poliport'tan birilerinin hatırına bazı pislik işler yapılıp bunların her an gün yüzüne çıkacak olması. Feci tedirginim. Çünkü bütün bu abidik gubidik işlere kafası basmayan, el bebek gül bebek büyümüş adamlar bunlar. Mahalle arası müteahhit bile tufaya getirmiş nekine bu mafya düzeni.
Hakkımızda hayırlısı.
dikizlemeye devam...? çalı arkasından..
inşallah bu şahsiyetli adilere birileri çökerler ky çöküp ahını alanın donuna kadar alırlar misali..:kahkah: :wave:
https://www.google.com.tr/amp/s/www....iyoruz-6523937
devamlı tv dergi gazete vs de övüyorlar şirketi bakalım ne çıkacak bunun altından bu arada dünyada boyayı en ucuza mal eden şirketmişiz bunuda öğrenmiş olduk
bu adamlar işi çok iyi biliyor yaptıkları işlerin en iyisiler hisse fiyatı hariç tabiki anlaşılır gibi değil
ancak hisse fiyatı içinde bir planları var
şimdi hepimiz diyoruz tarım arazilerini ucuza sattı aynı adamlar boyanın yarısını koyulan sermaye dahil japonlara 170 milyon USD ye sattı birde üstüne yeni süper fabrika kurdurdular neredeyse sadece markayı sattılar yetmedi eski fabrika arsasınıda poliportun genişlemesinde kullanacaklar
yani kısaca aptal değiller çevresindede kimse bunları kandıramaz
en kıymetli yerlerde arsa arazileri var fabrikalar liman en stratejik yerlerde demekki bu şirket yıllar içinde tasarruflu davranmış mal biriktirmiş
bir yandanda 4-5 yıldır devamlı düşen hisse fiyatı
Arkadaşlar işc 2010 yılında da 5 lira bugün de 5 lira. 11 yıldır değişmeyen fiyatı neyle açıklıyorsunuz? Altın 5 katına çıkmış bir ortamda bir banka hissesi nasıl aynı kalabilir? Bankadan yürüdüğüme balmayın son 10 yılda aynı kalan çok fazla hisse var. 17/25, gezi, 15 temmuz, korona, sedat peker, seçim... bu şekilde giden olaylar mı baskılıyor?
Bu ifşaatlar arttıkça herkes g.tünden korkmaya başladı. Acaba benim de bir yerlerde bir kaydım kuydum var mı diyor abidik gubidik işler çeviren haysiyetsizler. Olan bu. Esasen bu dönemde yandaş şirketlerden uzak durmak lazım, valla tek bir habere s2 tutarız Allah muhafaza. Bu çapsızlarda alengirli işler yapacak kapasite yok da, olaki birileri tufaya getirip kandırdıysa diye ödüm kopuyor.
Soruma cevap verecek yok mu?
ISCTR veya diğerleri fark etmez, bankaların tek sıkıntısı var o da HALKB soruşturması ve sonrasında Erdoğan'a kadar gitmesi muhtemel davalar zinciri. Bu gayet belirsizlikler içeren bir süreç ve kimse bu riski almak istemiyor. Bu konu HALKB başlığında senelerdir tartışılıyor, haliyle sorunun asıl cevabı orada.
Benim açımdan ise...128 milyar doların nerede olduğu bulunamayan bir bankacılık sistemine ne diye yatırım yapayım yahu ? ISCTR'ye Atatürk hisseleri bahanesiyle kaç kere çökmeye kalktılar, Allah'tan OYAK'a çöktüler de yırttı ISCTR, yoksa ilk sırada o vardı.:)
yerli banka hisselerinin sürünme sebepleri:
globalde de banka hisselerinin sürünmesi
bankalarda yoğun payı bulunan yabancı yatırımcının TR borsasından çıkması
sektördeki aşırı regülasyon ve baskı (otoritenin sürekli bankaları kredi vermeye zorlaması, aktif rasyosu gibi uygulamalar, bankalara yüksek vergi cezaları kesilmesi vb..)
merkez bankası'nın bağımsızlığını kaybetmesi
kimsenin ekonomi yönetimine güveninin kalmaması
kamu bankalarındaki rezaletlerin özel bankalara da sıçrama endişesi
döviz kurlarındaki uçuşlar
kredilerin sürekli yüzdürülmesi, karlılıkların ve batık kredi oranlarının gösterilenden farklı olduğunun düşünülmesi
iş bankası'na çökme muhabbeti
halkbank ABD davası
bir çırpıda aklıma gelen sebepler bunlar... akepe gitmeden bankalar yürümez bence. bankalar haricinde son 10 yılda uçmayan hisseler hangileriymiş söyleseniz de bilsek. 400 küsür kağıt arasından azami 10 adet sayarsınız bence, zaten biri de polho...
OYAK'taki taze, sımsıcak para varken ISCTR'ye sıra ancak 2022 de gelir. Demirören'in banka borcuna karşılık Total''i kitlediler askerlere, sonra eniştelere ait Kuyas'ı aldırlar. Daha çok para var generallerde, hele o bitsin sonra.Alıntı:
İş bankası'na çökme muhabbeti
Abi o zaman şöyle ifade edeyim: 2010 da 650 olan bist 2021 de 1400. Altın aynı aralıkta 7,5 kat artmışken borsanın 2.15 kat artması nedir? Hani borsa sabır işiydi, hani uzun vade kazandırırdı? Bu saatten sonra emtia ralliye devam etse bir 3 sene daha polho buralarda kalsa kim ne diyebilir?
Bu işin piri Ayşe teyze; alıyor dolarını, altınını. Koyuyor yastık altına, ne gam ne keder. Kimseye eyvallahı yok.
Şahsen benim ritmimi ASLAN çimento bozdu. Ne güzel tıkır tıkır gitmeye tam başladık. Pat bir oyak birleşmesi;At la Eşeği bir araya getirdiler. Ortaya katır bir oyack çıktı. onuda kaldırmak likidite nin düştüğü bir ortamda pekte kolay değil.
Şuanda piyasada neden yükselmiyor sorusunun cevaplarından biride likidite azlığı tabi speklerde gücü yeteceği,patron hegomanyası olmayan hisselere yöneliyor.
Önceleri bende ciddiye almadığım bir Cripto piyasası var. Oraya da hiç de azımsanmayacak bir para girişi oldu. Lakin son zamanlarda bir güven bunalımı neticesinde oradan da kaçışlar başladı kanaatindeyim. Buradan borsanın alacağı pay hiç de azınsanmayacak miktarlarda. Nede olsa bayağı bir kısmının borsa geçmişi var. Bu kanaate kendi çevrem deki sanalcılara bakarak edindim.
Çaktırmadan 3-4 kademe yukarı. Aferim lan işte böyle. Buradan mal geleceğini bekleyen maldır.:p
Deutsche'de 3 milyon lot kaldı. Satıyon mu yiğenim ? Anıııl !
bilinçli sabırlı yatırımcıyla uğraşmak zordur polho yatırımcıları bu sınıfta tahtacı patron her kimse bu fiyatlara indirmekle çok büyük hata yaptı ve bu durum çok daha pahalıya patlayacak onlara ucuzdan toplayacağını sandı yanıldığını ortalama maliyetini görünce anlayacak buradaki insanlar 20-30 yıldır borsada olan kişiler dünkü çocuk değil düşürmesi bizim hedef yükseltmemize sebep oldu benden tavsiye ilerde daha fazla zarara girmemesi için biran evvel belli bir fiyata çeksin satan satsın yoksa çok daha yükseklere çıkarmak zorunda kalacak
2.97ye satış girdim satmadı Allah kahretsin ya. Fena kaçırdık bu sefer. İsfindeki eksi harekete göre buna da verecekleri belliydi maalesef.
Aynı oçocukları dün aldı bugün sattı.😂😂😂yapacağınız trade i s2m.
Valla yalan yok. Artık ben de trade etmeye başladım. İstediğin kadar küfredebilirsin. Yukarıya ve aşağıya doğru 15-20 K dolduruyorum. Tatil paramız çıksın hiç olmazsa. Zisis hakkın rahmetine kavuşmuş, mezarını ziyaret etmem lazım.
https://www.youtube.com/watch?v=yLYhDuqBhfw
Alan satan pastası görebilen var mı? Çok yüklü satış oldu hacme bakılırsa. Patron satışı olabilir mi?
#POLHO #matriks http://share.matriksdata.com/share.a...06091226244199
#POLHO #matriks http://share.matriksdata.com/share.a...06091227253419
Bank of 760 bin global 640 bin akyatırım 540 bin satmış
Global + Ak satışları Deutsche'den çıkabilir. Yabancılar ne var ne yok satıyor bu net...
Anılmert pes etti anlaşılan
İyi böyle akcansadan buraya kar gömmek iyi oluyo zaman daraldı 14 haziran borsa da d*****n kuyruğu kopar .
2.89 sattım gehinnom vadisine kadar yolu var
Akyatırım bitiremedi malı alıcı gelmiyor vur dibe bitir malı uğraşma
Bugün yediği küçük çaplı darbenin şokunu 10 iş günu atlatamaz. 10 gün boyunca 2.80-2.90 arasında gezinir. umarım yabancı toplam malı 10 mio lotun altına düşmüştür. bı an önce sifirlayip ciksalar da en azından 3.00 üstünde beklesek. Gerçi yıl sonuna kadar 2.50-3.30 bandında gezinmesini bekliyorum şahsen. Eğer 1,5-2 yıl sonrası için 10 TL gibi bir operasyon planlanıyorsa en az 1 yıl ölü taklidi yapması lazım.