Performans primi kesilmez diye biliyorum. Yarin satilacak benden o zaman kesin bilgi verebilirim.
Printable View
Merhaba
Açıkçası kesilmiyorsa çok saçma olmaz mı, normalde o fonları istanbul yatırımdan alabilen bir yatırımcı %20 performans kesintisine ugrarken; dışardan TEFAŞ dan sepet içinde alabilen birisinden kesinti olmaz ise herkes fon sepeti alır :)
Açıkçası FYA/IAR/IAF/IIP ve IIS fonlarını güzel bir sepette TEFAŞ dan almak otomatik %20 daha kazançlı ise; mantıgı anlayamadım
IZB satis gerceklesti sadece %10 stopaj kesildi. Her persembe gunu IZB fon fiyatini hesaplarken performans primini fon fiyatina yedirebilirler ama sanmiyorum. Performans ucreti olsa izahnamede yazardi oyle bir ibare yok. O yuzden IZB fonuna yatirim yapmak avantajli bence.
Vakit bulursam son bir haftalık fon performansı ile sepetin ortalama fon performansına bakacağım eğer aynı ise dediğinizde katılıyorum ama bir ara baktığımda sepetteki fonların ortalaması %8 iken fon %5 getirmişti demekki bir şekilde birebir tutmuyor getiriler.. Aslında en güzeli arayıp sorma onlara
HMK elinde olan var mı?
USD ile serbest fon almak isteyenler icin kapali bir fon geliyor..
2 yillik kapali fon her ay 0.55 olarak odeme yapacak
yaklasik 25 adet odeme yapacak yuzde 10 stopaj var
ana para koruma yok..
DUT DENİZ PORTFÖY KAR PAYI ÖDEYEN DÖRDÜNCÜ SERBEST (DÖVİZ) FON
ibrahim hocam bilgilendirme mesajını merakla bekliyorum :)
gzn fonu serbest fon oldugu için stopaj ödeniyor galiba. bu stopajı nasıl ödüyoruz? satarken elde ettiğimiz karın yüzde 10'unu mu kesiliyor?
A bankasinda USD varken B bankasinin kapali uclu USD serbest fonunu nasil alabiliriz, talimatla da yapmazlar degil mi dostlar...
Hedef portföyde hesap açma ile ilgili paylaşım yapacağım demiştim. Malesef süreç çok çok ağır ilerliyor. evrakları imzalayıp gönderdim ama eksik varmış söylemiştim, tabi eksik olduğunu bile zor öğrenmiştim. Şimdi eksikleri tamamladım yalnız tamam mı yada başka eksik var mı , teyit etme açısından hala kimeseye ulaşamıyorum. Telefonları açmıyorlar maillere cevap vermiyorlar.
İşleri yoğun biliyorum ama süreç çok sıkıntılı, kaldı ki bir şekilde hesap açsanız bile fon alırken ve aldıktan sonra nasıl iletişim kurulacak soru işareti oluşturdu.
açıkcası ben soğumaya başladım. 1 milyona kadar para yatıracaklar büyük umutlar beklememeli bence. belki de çok büyük paralar dışındakileri çok ciddiye almıyor olabilirler.. ben şu anda açıkcası bu düşüncedeyim.
Dostlar yeni cikacak serbest fon lari nasil takip edebiliriz bana kapali uclular lazim.............
Email ile bilgi talep ettim bakalim goruselim Hedef portfoy ile...
Hedef in tefas a acik HMC var bende
23 gunde mevduat karsiligi %223 getirisi var
SFA yi not ettim ama tefas a kapali onu anca sozlesme ile alabiliriz
Ayrica hgv hvn da guzel degerlendirilebilir (tefas a kapali tabi)
Sozlesme yani hesap acma vb anlaminda dedim.
Evet stopa yuzde 10 olmalidir..
Garanti portfoy ile gorustum bana su asagidakileri onerdiler. (doviz ile giris)
Bunlar hedef vadeli fonlar ve giris mumkun ancak erken cikilir ise yuzde 2 ceza mevcut, inceleyebilirsiniz (tefas a kapali)
https://i.hizliresim.com/5pq3vz8.png
Hedef portfoy u inceliyorum 22 adet tefas kapali tl fonlari mevcut, bir adet fon ise TEFAS acik HMC...
HMC klasik hisse fon gibi geldi bana , bundan sonra girilirmi bilmem Tl hisse fonuna ?
Kapali uclu IHN var , alim icin isportfoy sozlesmesi gerekli sanirim, normal mobilde goremedim
usd bazlı yıllık 8-9 oran vadediyordu sanırım.
Bende tum serbest doviz bazli fonlar var
nisan ortasi mayis basi gibi almistim cds 590larda idi
su anda cds 620 ve ufak bir deger kadar eksi deyim ama cds 590lara geldiginde tam sifira sifir olacaktir belki cikarim bu fonlardan
Ancak tl bazli olarak yaklasik mevduat karsiligi 40larda kar elde ediliyor ancak ben EUR ve USD olarak girdim onlarin eksilmesine izin vermem...
Doviz bazinda - yazma dusuk riskli olanlar kapali fonlar , vade sonu beklenirse.getiri garantisi var
IHN kapali uclu bir fondu eurobond basliginda sn. british paylasmisti. 2 yil vadeliydi %7.50 civari usd bazinda net getiri sunuyordu. Vade bitiminden once cikmak istenirse %1 ceza vardi. Minimum giris tutari 50 bin usd idi. Boyle fonlari bankalar nitelikli yatirimcilara mail veya telefonla haber veriyor. Bence dokuzuncu fondan sonra onuncu fonda cikacaktir yakin bir vadede.
YUB
GZN
alacagim bende tekrar cuma talep.............