Ben de aynısını düşünüyorum :)
Printable View
selamlar matriks topicindeki sorumuda bu bölüme koyayım fikir verebilen olursa sevinirim.
1. şart rsi 50 seviesini yukarı kırmış olacak. sonra momentum 100 seviyesini yukarı kırmış olacak. momentum ilk önce kırar ise 100 ve ardından rsi kırarsa bunu kabul etmeyecek . önce rsi sonra momentum kırılımı olcak. sırasi ile yani.
şartlı olan tarafı ben yaptım ama sırası ile olmadı. aşşğı kırsada bukez sinyal üretiyor. ikisininde yukarı kırılımında sırası ile olması gerekiyor.
rsi yukarı 50 seviyesini kırdı diyelim bu şart 1 olacak sonra momentum 100 seviyesni ne zaman kırarsa ikinci şart gerçekleşmiş olacak ozaman sinyal üretecek.
bir nevi rsi kırıldıktan sonra momentumun yukarı kırmasını beklemiş olacak. metastockta alert fonksiyonu var bildiğim ama matrikste yok. tşk.
al:=cross(x,x);
sat:=cross(x,x);
durum:=if(al,1,if(sat,0,prev));
al2:=cross(x,x);
sat2:=cross(x,x);
durum2:=if(al2,1,if(sat2,0,prev));
finalal:=durum=1 and durum2=1;
finalsat:=durum=0 and durum2=0;
finaldurum:=if(finalal,1,if(finalsat,0,prev));
finaldurum
bunu sıralamaya uygun hale getirebilsem sanırım olacak
gec cevap için kusurabakmayınız
tools the Explorer new
col a
RSI(14);
col b
Mo(10);
col c
a12:=RSI(14);
a13:=50;
al:=Cross(a12,a13);
sat:=Cross(a13,a12);
durum:=If(al,1,If(sat,0,PREV));
a1234:=Mo(10);
a12345:=100;
al2:=Cross(a1234,a12345);
sat2:=Cross(a12345,a1234);
durum2:=If(al2,1,If(sat2,0,PREV));
finalal:=durum=1 AND durum2=1;
finalsat:=durum=0 AND durum2=0;
finaldurum:=If(finalal,1,If(finalsat,0,PREV));
finaldurum
bir çok şekilde yapılabilir
yanıt için teşekkürler bende hala çözüm arıyorum sn pazartesi. ben exp. için değilde viop için sistem tersterda teste tabi tutuyorum yukarıdaki formulün benimki ile arasında fark göremedim bu şekilde yapınca uymyor sanki ama deneyip sonucu yazarım.
exp için değilde sistem için sanırım sadece şu bölüm gerekli.
a12:=RSI(14);
a13:=50;
al:=Cross(a12,a13);
sat:=Cross(a13,a12);
durum:=If(al,1,If(sat,0,PREV));
a1234:=Mo(10);
a12345:=100;
al2:=Cross(a1234,a12345);
sat2:=Cross(a12345,a1234);
durum2:=If(al2,1,If(sat2,0,PREV));
finalal:=durum=1 AND durum2=1;
finalsat:=durum=0 AND durum2=0;
finaldurum:=If(finalal,1,If(finalsat,0,PREV));
finaldurum
bu şekilde yapınca sıralama uymuyor çünkü benim formülde de.
İz süren stoploss'u kod olarak nasıl yazabiliriz ?
Ahmet abinin bir formülü var
pr1:=Input("HIGH-LOW-PERIOT",1,500,5);
a1:=If(ValueWhen(1,If(CLOSE>Ref(Mov(H,PR1,E),-1),1,If(CLOSE<Ref(Mov(L,PR1,E),-1),-1,0))
<>0,If(CLOSE>Ref(Mov(H,PR1,E),-1),1,If(CLOSE<Ref(Mov(L,PR1,E),-1),-1,0))) =-1,Ref(H,-1),Ref(L,-1));
A2:= SAR(0.0618 ,0.618000) ;
A3:=(LLV(L,PR1)+HHV(H,PR1))/2;
A4:=ValueWhen(1,C>A1 AND C>(H+L)/2 AND C>A2 ,Ref(A3,-1));
A4
yine aynı şekilde
http://stocata.org/metastock/formulas.html
SVE_Stop_Trail_ModATR
period:=Input("ATR period :",1,100,10);
atrfact:=Input("ATR multiplication :",1,10,3.5);
HiLo:=If(H-L<1.5*Mov(H-L,period,S),H-L, 1.5*Mov(H-L,period,S));
Href:=If(L<=Ref(H,-1),H-Ref(C,-1),(H-Ref(C,-1))-(L-Ref(H,-1))/2);
Lref:=If(H>=Ref(L,-1),Ref(C,-1)-L,(Ref(C,-1)-L)-(Ref(L,-1)-H)/2);
diff1:=Max(HiLo,Href);
diff2:=Max(diff1,Lref);
atrmod:=Wilders(diff2,period);
loss:=atrfact*atrmod;
trail:=
If(C>PREV AND Ref(C,-1)>PREV,
Max(PREV,C-loss),
If(C<PREV AND Ref(C,-1)<PREV,
Min(PREV,C+loss),
If(C>PREV,C-loss,C+loss)));
Trail
SVE_Stop_Trail_ATR
atrper:=Input("ATR period :",1,100,5);
atrfact:=Input("ATR multiplication :",1,10,3.5);
loss:=atrfact*ATR(atrper);
trail:=
If(C>PREV AND Ref(C,-1)>PREV,
Max(PREV,C-loss),
If(C<PREV AND Ref(C,-1)<PREV,
Min(PREV,C+loss),
If(C>PREV,C-loss,C+loss)));
Trail
* ve kesinlikle bakmanız gereken atr hesaplamaları ile ilgili
http://www.learncfds.com/learn-the-k...ing-stop-loss/
ve
http://www.meta-formula.com/Metastoc...as-S.html#Stop Loss Indicator
Stop Loss Indicator
periodsshort:=Input("periods if short",1,50,10); periodslong:=input("periods
if long",1,50,10);
HHV(H,periodsshort)-atr(periodsshort);{stop loss level for short positions}
LLV(L,periodslong)+ATR(periodslong);{stop loss level for long positions}
ben hiç birini kullanmıyorum
metastockda var olan ı kullanıyorum
Dr:= FmlVar("MTF - Dynamic Balance Point","DBC");
Dsc:=(ValueWhen(1,Dr,Dr)+
ValueWhen(5,Dr,Dr)+
ValueWhen(10,Dr,Dr)+
ValueWhen(15,Dr,Dr)+
ValueWhen(20,Dr,Dr))/5;
Dsc
ve bir önceki konuda ""1. şart rsi 50 seviesini yukarı kırmış olacak. sonra momentum 100 seviyesini yukarı kırmış olacak. momentum ilk önce kırar ise 100 ve ardından rsi kırarsa bunu kabul etmeyecek . önce rsi sonra momentum kırılımı olcak. sırasi ile yani.""""
if then else kalıbı ile oluşturmaya çalışıyorum
teşekkürler aslında trail atr aklıma gelmişti ama birebir uyum sağlarmı diye test edip denemedim. tembellikten :) matrikste ise "msl" var aslında oluyor ama bar kapanışını bekliyor hali ile birebir uyum sağlamıyor. yada ben yapamadım.Alıntı:
ve bir önceki konuda ""1. şart rsi 50 seviesini yukarı kırmış olacak. sonra momentum 100 seviyesini yukarı kırmış olacak. momentum ilk önce kırar ise 100 ve ardından rsi kırarsa bunu kabul etmeyecek . önce rsi sonra momentum kırılımı olcak. sırasi ile yani.""""
if then else kalıbı ile oluşturmaya çalışıyorum
önceki konuda ise aslında hisselerde belli şartları zincileme amaçlı kullanılabilir işlevsel bir kuram olacaktır . şart1,şart2,şart3 .... sırası ile uyumlu. biz ne yapıyoruz o burayı kırsın buda bunu kırsın. hali ile bir sürü gereksiz sinyal üretiyor.
when((mov(C-L)-(H-C),4,E),>,0)
And When(mov(mo((5),4,S),4,S),>,ref(mo(5),-1))
And When(mov(rsi(4),6,S),>,35)
metastock ta bu formülü test edemedim.yazım hatası var ve düzeltemiyorum.
yardımlarınızı bekliyorum
Arkadaşlar selam,
Metastock'a veri indirmek için MS downloader kullanıyorum. 3-4 ay TR'de olmadığım için güncelleme yapamadım. şimdi güncelleme yapınca bütün çalışmalarım, çizgilerim, ayarlarım neredeyse sıfırlanmış. Sadece ortalamaları ve belli belirsiz, alakasız yerlerde trend çizgilerini görüyorum. aynı sorunu yaşayan oldu mu?
Merhaba arkadaşlar,ana şablonumun haricinde ikinci ve üçüncü şablonumu okla göstermiş olduğum yere nasıl kaydedeceğimi bir türlü hatırlayamıyorum rica etsem yardımcı olurmusunuz?
Şimdiden çok teşekkürederim.
https://i.hizliresim.com/DyBM9o.jpg
ertan bey ,sağ tık yapıp custom toolbarproperties seçtim aşağıdaki pencere geldi devamını getiremedim özürdilerim.
https://i.hizliresim.com/7y7DjY.jpg
peder olduğuna göre yabancı dil vardır sende...dil yoksa gösterilenleri yap yeter...
https://www.youtube.com/watch?v=QB9zPaJnTuE
daha da yapamazsan papa ya git günah çıkar...
Ertan hocam şu formüle ihtiyacım var ricaetsem bir el atarmısınız?
5 günlük ho 9 günlük ho'yu kesecek 9 günlük ho'da 18 günlük ho'yu kesen hisseleri bulmak için.
Teşekküederim.
sorularından bu konuda yeni olduğun izlenimini çıkarıyorum. Eğer metastock'a yeni başladıysan bence devam etmeden önce söyleyeceklerimi dinle. Benzer durumda olan arkadaşlara da bu sözüm.Kod:Cross(Mov(C,5,S),Mov(C,9,S)) AND Cross(Mov(C,9,S),Mov(C,18,S))
Metastock bir zamanlar kullanabileceğimiz en iyi programdı. Artık teknoloji değişti, web bazlı grafik programları, siteler arttı. Metastock alanında artık fazla paylaşımlar yapılmıyor, yeni formüller üretilmiyor. İnsanlar ya web bazlı programlara yöneldiler ya da şu an çoğu yatırmıcının kullandığı matriks programını kullanıyorlar. İmkanınız varsa matriks programına geçin. O konuda formül üretimleri halen devam ediyor. Yoksa web bazlı grafik programlarını deneyebilirsiniz. Bir seçenek ise benim de kullanmaktan hoşlandığım amibroker programı olabilir. Metastock programına göre çok fazla sayıda artısı var. Yok yine de ben metastock programına devam edeceğim derseniz aşağıya eklediğim siteden elde edeceğiniz formüller sizi en az 2-3 sene oyalayacaktır.
http://trader-online.tk/MSZ/e-!-a.html
kolay gelsin...
Merhaba Ertan Hocam,ben metastock'ta yeni değilim 12 yıldır kullanıyorum.Benım tek sıkıntım formül dilini bilmiyorum,eski siteden hatırlarsanız eğer neeldo(necdet) nickli bir arkadaş vardı bana ihtiyacım olan bütün formülleri o yazardı kendisi ile reelden de tanışıp evinde misafir olduğum bir kardeşimdi artık zaten fazlada formül peşinde koşan bir insan değilim ihtiyacım olan formüller elimde mevcut pek nadir olarak farklı birşeylere ihtiyaç duyuyorum.matrikse aylık okadar para çok bence.amibroker i duydum ama hiç indirip kurmadım ama bakacağım metastocku bbırakabileceğimi de pek sanmıyorum.
Saygılarımla.
Sayın azizpeder;
Benim de uzun yılların verdiği alışkanlıklar nedeniyle tek tercihim MetaStock.
Formül yazmanızda size yardımcı olduğunu düşündüğüm dosyayı alttaki linkte gönderiyorum. Umarım faydası dokunur.
http://s8.dosya.tc/server5/u1ecw6/ME..._DILI.doc.html
Not: Ben hala sevgili neeldo'nun upload ettiği metastock'u kullanıyorum. Görüşürseniz sevgi ve saygılarımı iletin.
Ertan hocam son 3-5 aya kadar görüşüyordum ama şu an cep telefonuna ulaşılmıyor ama evinin telefonu var bende hatta bu mesajı yazarken evini aradım ama ulaşamadım annesine not bıraktım.ulaşırsam selamınız başım üstüne seve seve iletirim.Hocam metastock gibi amibrokeri full indirebileceğimiz bir link elinizde mevcutmudur.
amibroker kendi sitesinden indirebilirsiniz..
https://www.amibroker.com/
ben deneme sürümü kullanıyorum. Tek farkı (benim için) trend çizgileri, işaretler gibi unsurlar programı kapattığınızda kayboluyor. Bu da benim için fazla önemli olmayan bir husus yani. Full olarak ta ücreti bence bu program için fazla değil. Ulti Pro sürümünde data indirme programı ve formül yazma sihirbazı da var.
amibroker'ı 3-5 ay kullanın metastock programının ne kadar eksiği olduğunu anlayacaksınız.
Selamlar,
amibroker da formül yazmak var mı? Varsa formül dili metastock a benzer mi?
Saygılar.
En BABA formulu yazabilirsin...
1)Metastock tarz formul dili acemiler için yeni geçiş yapanlara..
Bir çok ek fonksiyon cabası..
2)Bilgisayar dili kullanarak üst düzey formulasyon ve fonksiyon oluşturma imkanı...
3)Çok yönlü grafik görselleştirme imkanı...
4)Bol bol kaynak,formul....
arkadaşlar yeni üyeyim metastock la ilgili bazı sorularım var yardımcı olursanız sevinirim.
1.metastock 11 kurdum fakat her açılışta this program is running in evaluation mode.you have 28 evaluation day(s) left.would you like to activate now? uyarısı alıyorum. yani 28 gün sonra tarama yaptıramayacak mıyım?
bunun bir çözümü var mı?
2.finnetten verileri alıyorum fakat metastocka bir türlü aktaramıyorum .
yardımcı olursanız sevinirim...